Albüm Kapağı Paylaşımından Dolayı Açılan Dava

takatezuaril

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar. Kafama takılan bir şey var. Daha dogrusu huzurumu kaçıran bir durum. 2017'nin 6.ayında twitter'dan paylaştığım Tarkan'ın albümü ile ilgili "2 gün sonra çıkıyor ilk kez bende olcak" adıyla albüm kapagını twitterda paylasstım. VE buna dayanarak DMC müzik avukatı bir bayan bana dava acmıs ve bugun Güvenlik Emniyet müdürlüğü tarafından arandım ve müdürlüğe gittim ifade vermek için. Sağolsun polis memuru abimiz ifademi aldı ve müzik paylaşımı yapmadım album kapagı paylastım sadece ve orijinali satın aldım gibi ifadelerde bulundum. İfade sonunda ise, polis memuru arkadaş uzlaşmak ister misin uzlasma teklif edersen, para yada 10 ay gibi hapis cezası istenilebilir dedi. Para yada o sekılde uzlasma kuralı varmış. Bu konulardan da anlamam. Bunların üzerine bi DMC calısınını tanıyorum ona yazdım durumu birde DMC müzik'den Samsun Demir'e de bu durumu ilettim ancak geri dönüş saglanmadı henüz. Demem şu ki bu durumda ne yapabılırım şuanlık beklicem sadece o ayrı bi konu ama avukat vs.vs ugrasmak istemiyorumm huzursuzum sadece neler olacak acaba diye. Bi fikri olan var mı böle durumlarda.

Vay arkadaş rezilliğe bak. Yok daha neler.

bundan gelir etmediğinizi zaten direk şikayet geldiğini söyleyin özür dileyin bunu karşılayamayacağınızı söyleyin

Allah yardımcın olsun kardeşim gercekten çok sıkıntılı işler Hukuk forumu diye bir forum var idi eğer kapanmadı ıse avukatların falan takıldığı forum Orada da konu açabılırsen senin gibi benzer olay yaşayanlar inşallah sana yardımcı olurlar Büyük geçmiş olsun

Müzik falan paylaşsanız hak vericemde alt tarafı albüm kapağı yav.Geçmiş olsun hocam.

bune cesarettir

2017'nin 6.ayında twitter'dan paylaştığım Tarkan'ın albümü ile ilgili "2 gün sonra çıkıyor ilk kez bende olcak"

bence bir şey çıkmaz ama yaptığınız çok büyük bir hata böyle bir gönderdi bende görsem bende direk avukata verirdim

bune cesarettir

bence bir şey çıkmaz ama yaptığınız çok büyük bir hata böyle bir gönderdi bende görsem bende direk avukata verirdim

Tarkanın şarkılarını ben yaptım falan diyip paylasım ozaman ? ilk kez bende olucak derken albumu satın alamaz mıyım yada yasadıgım yerde ılk kez bende olamaz mı ? büyük cesaret derken duyan da albüm şarkılarını nete sızdırdım sanır yani. Ben olsam bende direk avukata verirdim falan derken olabilir tabi. Karakter meselesi bunlar.

masum insanlar böyle bir cümleden, ifadeden korkar. hiç bişi olmaz. 10 ay hapis demişler ya zaten 2 yıl altını şartlı af yapılıyor. hapis mapis yatmıyorsun. yok öyle bir dünya. ömründe girmemişsin polis karakoluna korkman normal yani..
Şimdi sen tarkanın hayranısın. yıllardır yeni kasetin çıkmasını bekliyorsun, haliyle çok sevindin ve bunu kaset kapağını internette gördum ve paylaştım diyorsun. bu paylaşımımın ölçüsü yasa dışına çıktığını bilmiyorsun. yoksa kimseye ne şarkı, ne türki, nede fikir sanat eseri mevzusunu paylaşmadın. kimsede sana uyarı yada bir bildiğim yapmadı. ee sende bunun suç olduğunu bilmiyordun bir baktın kendini mahkemede buldun...
geçmişinin temiz olsuğunun, yapılanın suç olduğunu bilmediğinden durumunu böyle izah edersin. en kötüsü mahkeme olur, zaten hakım geçmişinde vukaat yok ise sana güzel bir uyarı çeker, bu tip durumlarda 10 ay hapis cezası aldın diyelim mahkemde. hooppp otomatikman 2 yıl altında çıkan hapis kararları uygulanmaz(geçmiş temiz ise) sana hakım derki yahu 5 yıl karşıma sakın ha çıkma. çıkarsan bu cezanı uygulamaya sokarım. efendi efendi gez, olay vukaata karışma der.. olay mahkemede böyle kapanır....
Ki karşı tarafın avukatıda ifadeni aldırmış yani mahkeme başlatmamış olay benım anladığıma göre bu biçimde kapanır. mahkemeye gitsede sen album, şarkı, türkü vb. paylaşımı yapmadığından hiç bişide olmaz...
resmi prosedür budur.ç git mışıl mışıl uyu.... çunku seni suçlayan kişi senin yasa dışı bir iş yaptığını ispat etmek zorunda. öyle durum yoksa sen haklısın.

Son düzenleme:
Siz "İlk kez bende olacak" deyince onlarda şarkıyı yayınlayacaksınız felan sanmış olabilir. Sadece satın alacağınızı, Tarkan'ı severek dinlediğinizi vs belirtirseniz sorun olacağını sanmıyorum para felanda vermeyin kimseye..

Birde anlamadığım şey twitter'da sizi nasıl buldular? Kişisel bilgileriniz herkese açık mıydı yoksa Twitter yönetimi emniyete bilgilerinizi mi verdi acaba?

Tarkanın şarkılarını ben yaptım falan diyip paylasım ozaman ? ilk kez bende olucak derken albumu satın alamaz mıyım yada yasadıgım yerde ılk kez bende olamaz mı ? büyük cesaret derken duyan da albüm şarkılarını nete sızdırdım sanır yani. Ben olsam bende direk avukata verirdim falan derken olabilir tabi. Karakter meselesi bunlar.

Youtube da müzikle uğraşıyorum hiç şarkı yapmadım ama ne kadar uğraşıldığını biliyorum.Ben de Tarkan olsam direk dava açardım

Birde senin oraya yazma amacın açık ve net yok şöyleydi yok böyleydiği mahkemede anlatırsın. Bize yapma

Geçmiş olsun umarım sıkıntısız atlatırsınız

yahu adam sokakda, deli gibi adam bıçaklıyor baldırlardan, :D adamı salıyolar.. silahla bacağa kurşun sıkıyor.. adamı salıyolar.. seninki nedir bunun yanında yapma hocam :D bunlaru tutuklamıyolar, para cezası yok seninki masum hane bi albüm kapak....

net olarak paylaşım yaptın mı peki? şarkı? türkü ? yapdı isen, down yapan sen misin yoksa hazır linkmi paylaştın ? pm deatabilirsin malum burda yazmamak adına...

talep edersen mahkeme ücretsiz avukat verir sana, parasını devlet ödüyor unutma. avukat bir cümleri seni haklı çıkarır, yasa boşluk açıklarını avukat bilir..
ama olay bu biçimde kapanır zaten. kafanı hiççç yorma.. geçmiş olsun

Siz "İlk kez bende olacak" deyince onlarda şarkıyı yayınlayacaksınız felan sanmış olabilir. Sadece satın alacağınızı, Tarkan'ı severek dinlediğinizi vs belirtirseniz sorun olacağını sanmıyorum para felanda vermeyin kimseye..

Birde anlamadığım şey twitter'da sizi nasıl buldular? Kişisel bilgileriniz herkese açık mıydı yoksa Twitter yönetimi emniyete bilgilerinizi mi verdi acaba?

Yorumun için sağol kardeşim. Yıllar onceden DMC müzik'in paylasımlarını yapıyordum yeni çıkan sarkılar falan. O yüzden DMC calısanları falan tanıyor benı cogunda numaram var kapagı kaldırdıktan sonra SS alıp ifade verince o twittlledıgım kapak falan vardı işte.

---------- Spam Engelliyici 20:09 ---------- Önceki Mesaj 20:07 ----------

masum insanlar böyle bir cümleden, ifadeden korkar. hiç bişi olmaz. 10 ay hapis demişler ya zaten 2 yıl altını şartlı af yapılıyor. hapis mapis yatmıyorsun. yok öyle bir dünya. ömründe girmemişsin polis karakoluna korkman normal yani..
Şimdi sen tarkanın hayranısın. yıllardır yeni kasetin çıkmasını bekliyorsun, haliyle çok sevindin ve bunu kaset kapağını internette gördum ve paylaştım diyorsun. bu paylaşımımın ölçüsü yasa dışına çıktığını bilmiyorsun. yoksa kimseye ne şarkı, ne türki, nede fikir sanat eseri mevzusunu paylaşmadın. kimsede sana uyarı yada bir bildiğim yapmadı. ee sende bunun suç olduğunu bilmiyordun bir baktın kendini mahkemede buldun...
geçmişinin temiz olsuğunun, yapılanın suç olduğunu bilmediğinden durumunu böyle izah edersin. en kötüsü mahkeme olur, zaten hakım geçmişinde vukaat yok ise sana güzel bir uyarı çeker, bu tip durumlarda 10 ay hapis cezası aldın diyelim mahkemde. hooppp otomatikman 2 yıl altında çıkan hapis kararları uygulanmaz(geçmiş temiz ise) sana hakım derki yahu 5 yıl karşıma sakın ha çıkma. çıkarsan bu cezanı uygulamaya sokarım. efendi efendi gez, olay vukaata karışma der.. olay mahkemede böyle kapanır....
Ki karşı tarafın avukatıda ifadeni aldırmış yani mahkeme başlatmamış olay benım anladığıma göre bu biçimde kapanır. mahkemeye gitsede sen album, şarkı, türkü vb. paylaşımı yapmadığından hiç bişide olmaz...
resmi prosedür budur.ç git mışıl mışıl uyu.... çunku seni suçlayan kişi senin yasa dışı bir iş yaptığını ispat etmek zorunda. öyle durum yoksa sen haklısın.

güzel yorumun için sağol kardeşim. Ellerine saglık. attıgım o tweet'in SS olarak almıs sanırım ifade verırken kagıtta o tweet'im vardı. Şarkı falan paylasıcam sandılar heralde sonrasında böyle bi durum ortaya cıktı.

---------- Spam Engelliyici 20:11 ---------- Önceki Mesaj 20:09 ----------

yahu adam sokakda, deli gibi adam bıçaklıyor baldırlardan, :D adamı salıyolar.. silahla bacağa kurşun sıkıyor.. adamı salıyolar.. seninki nedir bunun yanında yapma hocam :D bunlaru tutuklamıyolar, para cezası yok seninki masum hane bi albüm kapak....

net olarak paylaşım yaptın mı peki? şarkı? türkü ? yapdı isen, down yapan sen misin yoksa hazır linkmi paylaştın ? pm deatabilirsin malum burda yazmamak adına...

talep edersen mahkeme ücretsiz avukat verir sana, parasını devlet ödüyor unutma. avukat bir cümleri seni haklı çıkarır, yasa boşluk açıklarını avukat bilir..
ama olay bu biçimde kapanır zaten. kafanı hiççç yorma.. geçmiş olsun

Yok kardo ya :d beni twitterda az cok bılıyolar müzik falan paylasırım ama tarkanın sadece album kapagı paylastım audio vs.vs link falan yok kapak fotosu son 2 gun albume falan yazdım işte o sekılde durum :) album paylasmadıgım ıcın bi nevi rahatım o yönden

Para koparmak için yapıyorlar bence. Bundan bir şey çıkacağını sanmıyorum.

aynı şekilde biz de youtubede paylaştığımız dizi,film,showlardan dolayı acaba habersiz bir şekilde davalık olabiliyor muyuz bunu merak ediyorum.geçmiş olsun konuyu açan arkdaşa da zararsız bir şekilde hal olur inşallah

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri