Araba alimi icin yardima ihtiyacim var

2 sinden biri olacaksa hyundai al ileride satarken zararın daha az olur, bakım masrafların daha az olur. diğerinde hyundai ye kıyasla şeklin daha fazla olur giderinde:)

Hyundai Elantra Yada Chevrolet Aveo Al derim iyi arabadır

citroen alma derim , hyundai seçilebilir ama sıfır opel corsa da bakabilirsin ya da 2. el polo veya 2006 2011 arası vw jetta. özetle alman alda ne alırsan al :) Güle güle binmen dileğiyle.

al bi tane temiz şahin akarı yok kokarı yok :D şaka bi yana ben şahsen piyasası olduğu için hyundai seçerim parçası falan da ucuz olur.

Her ikisinide şiddetle tavsiye etmem...

Zaten fransız arabası alınmaz o yüzden citroen en başta kaybediyor, hyundai ise pek güvenilir bir araç değil, accent blue kullanan biri olarak söylüyorum gitmeye gidiyor ama durmaya garanti vermiyor, tüm hyundai lerde kronik bir problemdir :)

Kişisel tavsiyen Alman arabasından şaşmaman yönünde, sağlamlığı sağlam, performansına laf söylenemez, al - sat zararı diğerlerine nazaran yok denecek kadar az...

1. tavsiyem fiyet aralığın nedeni ile polo 1.6... senin aradığın fiyatlarda, biraz fazla bulurum dersen golf, yok biraz kredi çekerim dersen tartışmasız 2. el bmw 1.16D (şiddetle tavsiye ediyorum)

yinede para senin zevk senin, ne alırsan al Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin!

Babam galerici olduğu için kendimi bildim bileli bu piyasanın içerisindeyim. Sana şunu ya da bunu al diyemem çünkü ikisi de aynı kalitede araba ancak genel bi kaç konuyu sana söyleyebilirim ona göre sen karar verirsin.

1. yaptığın iş nedir ya da gelirin nedir bilmiyorum ancak baktığın araçların fiyatlarından çıkardığım kadarıyla orta seviyede bir gelirin var. Orta gelir seviyesindeki insanların paraya sıkıştıklarında da ellerine azıcık bir para geçtiğinde de ilk gözden çıkardıkları şey arabaları oluyor. Arabayı alırken bu arabayı yarın birgün satacağını asla unutma. Şimdi sen dersin ki ben bu arabaya en az 5 - 10 sene binerim fakat hayatın ne getireceği belli olmuyor 1 sene sonrada satmaz zorunda olabilirsin. sorunda burada çıkıyor en az zararla ve en kısa zamanda hangisini elden çıkarabilirsin? Bunu anlamak için sadece dışarıya bakman yeterli sokakta hangi arabayı daha çok görüyorsan satarken emin ol ki o arabayı da çok daha rahat satarsın. araba almaya niyetlenen bir çok insanın aklında i-20 yer alır ancak çok az kişi citroen alıcam diye niyetlenir.

2. Seden mı hatcbag mi istediğine karar ver bu iki araba da birbirinden çok farklı kullanım alanlarına sahip. Bekarsan ya da çocuksuzsan i-20 ideal ancak küçük bebeğin varsa i-20 bagajı sana yetmez.

3. araçların donanımına çok takılma. Ne kadar çok donanım o kadar çok başa bela şahşen ben neredeyse tüm marka ve model arabaları kullanıyorum hepsinin farklı donanımları oluyor ancak benim tek kullandığım özellik digital klima başka da bir şey değil. O saydığın sensörlerin çoğu ileride başına bela olabileceği gibi bakım masraflarını da arttıracaktır. Özellikle i-20 gibi küçük bi araba için park sensörünün hiç bi espirisi yok. Eğer çok acemiysen bile sadece bir ay zorlanırsın.

4. Piyasadaki çok çeşitli dolandırıcılık olaylarından dolayı sıfır araç almak isteğinizi anlıyorum ancak ben olsam o bütçelerde kesinlikle 2. el araç alırım. 2. el amlaktan korkmayın bence çünkü siz o baktığınız raçların kontağını çevirdiğiniz anda otamatik olarak onların fiyatı 30.000Tlye düşüyor. 36-37000 para ödeyipde sıfır o kalitede araba alacağınıza o fiyatlara 2.el dizel ford focus (2010-11 Model) dizel auris ya da coralla (2009-2011 model) ya da dizel ford fiesta (2012-2013) model ya da lpg'li honda civic (2007-2009 Model ) almanızı tavsiye ederim kesinlikle çok daha memnun kalacağınıza eminim.

5. herhangi bir yardım isterseniz özel mesaj atabilrisiniz. Şimdiden hayırllı olsun

Hocam ben hyundai i20 i30 tavsıye ederim yakıtı resmen kokluyor. Yakın cevremde cok kullananlar. Hiç birşey yakmıyormus. Ben alacam gezecem arabayı yatırmam dersen al.

Sıfır araba almak pek mantıklı gelmiyor bana, hele bindiğinde teneke hissi veren araçlar almaktansa ikinci el eli ayağı düzgün bir araba tercih ederdim.
Bu arada hyundai dizeller arasında hiçbir zaman az yakmasıyla meşhur olmamıştır, seriliğiyle olmuştur o doğru.
Ancak c-elysee'de en verimli en hızlı en güzel dizel makinelerden biri olan 1.6 92 hp lik makina var.Dizel konusunda PSA grubu çok başarılı zaten.Yakıt ekonomisi olarakta 1.4 crdi hyundai'den daha az yakıyorlar 1.6 olmalarına rağmen. Aradaki fark pek önemli değil 0.2 litre gibi değerler. Ama dizel dedimmi HDi yani.
İlla ikisinden birini alacak olsam c-elysee derdim kısacası.

Hocam bir tavsiye daha vermek istiyorum. Araba konusunda da herkesin fikrine çok güvenme malesefki bizim önyargılı olmak gibi çok kötü bir özelliğimiz var ve bazen de çok duygusal düşünebiliyoruz. Mesela kimse kendi kullandığı arabaya kötü demez. O yüzden bi arabanın kullanıcısından eğer fikir alacaksanız ona sadece arabanın kötü yanlarını sorun. Ya da insanlar çoğu zaman arabalar hakkında atıp tutarlar o araba şöyle kötü böyle kötü diye. sorarsın peki kullandın mı hayır bindin mi hayır! Unutmayın bir insanın size bir araba hakkında fikir verebilmesi için çok sayıda farklı marka ve modellerde araç kullanması lazım ki objektif olarak bi kıyaslama yapabilsin. Sizin yaşınıza baktığımda bu arabanın sizin ya ilk ya da ikinci arabanız olacağını düşünüyorum ve bu durum sizin en yakınınız olan arkadaşlarınızın çoğu için de geçerli o yüzden tavsiye alırken size sadece kendi kullandığı ya da sempati duyduğu araçlari önerecek insanlar yerine objektif olarak sizleri yönlendirebilecek insanlardan tavsiye almanızı öneririm.

Herkese yorumlari icin tek tek tesekkur ederim arkadaslar.. Kesin olarak sifir arac dusunuyorum.. Allah izin verirse uzun sure arkama bakmak istemiyorum.
Hyundai konusunda acik konusmak gerekirse beni en cok cezbeden olay detay ozellikleri oldu.. Citroen e gore bir cok ek ozelligi beni cezbetti, yoksa aklimda hep Citroen vardi.
2013 ya da 2014 model 38.500 Tl ye kadar onerebilecegin sifir baska araclar varsa onlari da dinleyebilirim arkadaslar.
Tekrar tek tek zaman ayirip yorum yazan herkese tesekkur ederim. Hepsini tek tek okudum ve hepsini degerlendirecegim.

Seat Ibiza 1.4 Stlye paketi de ayni fiyata geliyormus. Kafam cok karisti arkadaslar.. :(

Hocam siz kendinize 5 araba çıkarın, sonra hepsini test edin, içinize sineni alın bence.
Seat İbiza iyidir amma böyle arabaların FR modellerini falan almadığın sürece içi çok kalitesiz duruyor.
Bildiğin beyaz plastik var ibizanın içinde. Severim kendisini ama fr ve cupra olanlarını. :)

şahsen citroen c3 kullanıyorum çok güzel araba.. hyundia i30 deseydin tamam derdim ama citroen diyorum başka bir şey demiyorum

Alman arabaları iyidir.

Ben olsam golf alırım :D

Evet arkadaslar herkese iyi aksamlar,

Allah nasip ederse sifir arac almayi planliyorum. Bir suredir arastirmalar yaptim. Bir cok secenegim vardi, ikiye indirdim. Sizlerinde fikrini almak istedim.

Citroen C-Elysee 1.2 VTi Confort ( 2013 Model ) - ( 37.500 TL ) - Citroen C-Elysee 1.2 VTi Confort Fiyatı Özellikleri ve Yakıt Tüketimi

Ilk dusuncem Citroen Elysee, bu paket full paketi diyebiliriz. 2013 model yili araci. Detayli tum ozellikleri verdigim linkten gorebilirsiniz.

Hyundai i20 1.2 Sense - ( 2014 Model ) - ( 38.500 TL ) - Hyundai i20 1.2 Sense Fiyatı Özellikleri ve Yakıt Tüketimi

Bu da ikinci dusuncem. Full paket. Citroen'den farkli olarak - arka park sensoru, dvd oynatici, 2 ek hoparlor, renkli cam, hiz sabitleyici, yagmur sansoru - gibi ek ozellikleri bulunuyor.

Bu iki arac arasinda kaldim arkadasar. Sizin oneriniz nedir ? Hangisini almam daha mantikli olacak sizce ?

Yorumlariniz icin simdiden cok tesekkurler.

hocam arabaların ikiside 1.2 motor yani bence 1.2 motor tercih etme çok problem yaşarsın

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri