Araba alırken bi araba da neden devlete yapmak zorundayız ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Emin ol araba ev iş imkanı ülkenin her yerinde olsa, her yer ucuz olsa. Millet istanbul gibi veya ankara gibi yerlerde sıkışıp kalmaz. Bu da trafik ve diğer sıkıntıların olmamasını sağlar

o da doğru hocam büyük çevçeveye baktığımızda o şekilde de olabilir..

1

otv nin kdv si devlet icindeki devlete gidiyosa normal şeyler bunlar :D

Herkeste araba olduğunu düşündüm de insan kalabalığı gibi araba kalabalığı olacak.daha çok araba daha çok çevre kirliliği.kaynakların daha çok tüketilmesi daha erken bitmesi.ama devlet bunları düşünüp yapmasada bi bakıma doğru olan bu.su burada 50 kuruşken birileri de demiyor ki diğer ülkelerde 1 Euro şanslıyız diye..

Tam da diyordum, 1. sayfa doldu 2.ye geçtik neden hala birisi çıkıp araba fiyatlarının çok yüksek olmasından olumlu bir anlam çıkarmadı diye. Evet biraz geç oldu, konunun 19. mesajında da olsa, bu olaydan da iyi bir yön çıkaran ilk arkadaşımız olarak seni tebrik eder başarılarının devamını dilerim :o

Avrupada İkamet Eden Biri Olarak Yazıyorum....

Arkadaşlar Avrupada Sömürge ile Devlet Ayakta....

Asgari Bahsettiğiniz Asgari Ücret Avrupada Hiçbirşey Deyil...

Şöyle Söylim Bunu İyi Okuyunn...

Fransada - 1 Ekmek -- 1.5 Euro
Turkiyede - 1 Ekmek -- 1.5 TL...

Eflasyon Olarak Hayatı Onlardan Çok Ucuza Yaşıyoruz...

Burda Çoğu İnsan Vergi Ödemiyor... Ne Olduğunuda Bilmiyor.. Avrupada Herkes Vergi Ödüyor Hemde Cüzi Rakamlar....
Köyde Yaşayanda Şehirde Yaşayanda Vergi Ödüyor...

Orda En Basit Bir Köyde Ev Kirası 400 Eurodan Başlıyor....

Kimse Kusura Bakmasın Çok Rahatız Türkiyede...

Bakın Örneğin Youtubeden Çok Para Kazandık.. Devlet Sormuyor Bu Para Nerden Geliyo Diye Vergide İstemiyor...

İlk Youtube Başladımda 6 Ay kadar yt Den Fransa Bankasına Gelen Paraya %20 Vergi Geldi Ve Bu Parayı Ödettirdiler.... Bende Tüm Hesapları Türkiyeye Taşıdım...

Konuşurken abunları Göz Ardı Etmeyin...

Belki Çoğunuz Bunu Saçma Bulacak Yurt Dışında Yaşayanlar Çok İyi Bilir Bunu....

Devlet Araçlardan Filan Ayakta Duruyor... Yani Durumu İyi Olan Araba Alıyor...
Durumu Olmayan Zaten Alamıyor...

Avrupada İkamet Eden Biri Olarak Yazıyorum....

Arkadaşlar Avrupada Sömürge ile Devlet Ayakta....

Asgari Bahsettiğiniz Asgari Ücret Avrupada Hiçbirşey Deyil...

Şöyle Söylim Bunu İyi Okuyunn...

Fransada - 1 Ekmek -- 1.5 Euro
Turkiyede - 1 Ekmek -- 1.5 TL...

Eflasyon Olarak Hayatı Onlardan Çok Ucuza Yaşıyoruz...

Burda Çoğu İnsan Vergi Ödemiyor... Ne Olduğunuda Bilmiyor.. Avrupada Herkes Vergi Ödüyor Hemde Cüzi Rakamlar....
Köyde Yaşayanda Şehirde Yaşayanda Vergi Ödüyor...

Orda En Basit Bir Köyde Ev Kirası 400 Eurodan Başlıyor....

Kimse Kusura Bakmasın Çok Rahatız Türkiyede...

Bakın Örneğin Youtubeden Çok Para Kazandık.. Devlet Sormuyor Bu Para Nerden Geliyo Diye Vergide İstemiyor...

İlk Youtube Başladımda 6 Ay kadar yt Den Fransa Bankasına Gelen Paraya %20 Vergi Geldi Ve Bu Parayı Ödettirdiler.... Bende Tüm Hesapları Türkiyeye Taşıdım...

Konuşurken abunları Göz Ardı Etmeyin...

Belki Çoğunuz Bunu Saçma Bulacak Yurt Dışında Yaşayanlar Çok İyi Bilir Bunu....

Devlet Araçlardan Filan Ayakta Duruyor... Yani Durumu İyi Olan Araba Alıyor...
Durumu Olmayan Zaten Alamıyor...

şu an avrupa da mı yaşıyosunuz hocam yoksa türkiyede misiniz?

E-5'in anasını ağlatıp METROBÜS diye bir Garabeti HALKIN hizmetine sunuyorlar.
Yetmiyor insanlar araba almasın diye daha çok Vergi bindiriyorlar.
Oda yetmiyor 15 günde bir benzine 10 kuruş zam yapıyorlar.

Sonrada forumda ve sokakta vatandaş zaten çok araba var herkes araba almasın diye saçma sapan laflar ediyor.
İşte KDV+ÖTv+ÖTV'nin KDV'sini bu saydığım sebeplerden çok bu HALKIN tavrılarından dolayı alıyorlar.

Gerisi zaten Devlete kaynak der geçersin.

Anlamayanlar için basit anlatıyorum.

Örneğin 1 TL'ye yurtdışından benzin alıyoruz. 4 tl vergisiyle toplam 5 TL harcıyoruz. 1 TL yurt dışına 4 TL devlete.

Örneğin 1 TL'ye yurtdışından benzin alıyoruz. 1 tl vergisiyle toplam 2 TL harcıyoruz. Benzini ucuz gören vatandaş daha çok benzin alıp 5 TL lik benzin alıyor ve daha çok geziyor. 2,5 TL yurt dışına 2,5 TL devlete.

İki örnekte de 5 TL harcıyoruz. Ama ikincisinde paranın yarısı dışarı çıkmış oluyor. Vergilerin, özellikle ithalat ürünlerindeki vergilerin yüksek olmasının temeli bu. Parayı dışarı kaçırmamak.

hocam bakış açına hayran kaldım önce onu belirtmeliyim

2.örnekte 1L Benzin 1TL 1TL devlete 2 TL yaptı
5 TL lik benzin alınca doğal olarak 2.5 devlete 2.5 Yurtdışana tamam eyvallah
millet ucuz diye daha çok alcak demek nedir hocam :D
maalesef çok fazla örnek yok sadece sağlığı örnek verebilcem size
amerika da sağlık çok pahalı atıyorum bir yeriniz kırıldı hastanede tedavi oldunuz 1000TL tuttu
Türkiyede 200TL ye tedavi oldunuz diyelim
siz durup dururken bir yerinizi kırarmısınız ?

insanların ihtiyacı varki benzin alıyor yani 100KM yere gidecek adam bunun için fazla para öderse para dışarı kaçmamış mı oluyor ?
Hadi bunu da bakkal hesabıyla anlatıyım sizin gibi hocam

1KM de 0.1TL Benzin (Yurtdışına) 0.4TL Vergi
100KM de 10TL Benzin (Yurtdışına) 40TL Vergi

Cost50TL

Birde Diğer Hesaba bakalım şimdi
1KM de 0.1TL Benzin (Yurtdışına) 0.1TL Vergi
100KM de 10TL Benzin (Yurtdışına) 10TL Vergi

Cost20TL

Bravo hocam.

Son düzenleme:
bi yandan mantıklı millet audi a7 alacak 30 bin TLye sonra benzin atamıcak kapısının önünde yer zaptedecek yıllardır. çöplüğe döner ülke :D

Arbanın üstüne yelken bağladım kafam rahat. Bakanlıkların,meclisin yakınından geçmiyorum birde ruzgar vergisi çıkarmasınlar.Yat hayalim vardı onuda gerçekleştirmiş oldum. Fakirlik adamı mucit yapıyor kardaş. Fren olayını çözemedim çapa düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=wcLtFcmymSM

Malumunuz araba için ötv,kdv ve ötv nin kdv si alınan bi ülkede yaşıyoruz.Almanya ve birçok avrupa ülkesi, abd ve birçok ülke dahil olmak üzere araba fiyatları Türkiye nin neredeyse kur olarak hesaplarsanız($,€-> tl çeviri olarak) 2-2.5 katı daha az.Ki bu sadece kur olarak baktığımızda böyle bir türk lirası kazanıyoruz ona göre alıyoruz.

Türkiye de asgari ücret 1500 iken almanya da 1470€ :) buda demek oluyor ki onlar audi arabayı 20 maaş ile alabilirken biz aynı arabayı 200 maaşta alıyoruz :) . ve bu sadece bunda da yok bir çok teknolojik üründe de aynı şey geçerli iphone 7 almanya da 700€ ,Japonya Asgari ücret : Yıllık 60.000TL ( aylık 5 bin ) iphone 7 fiyatı 2500TL iken (yarım asgari ücret) Türkiye de neden asgari ücretin 2 katı.

iphone u sadece aradaki farkı anlamak için örnek verdim.araba fiyatları zaten videoda bolca var abartı derecede pahalı ülkemizde neden ...
~(˘▾˘~) (~˘▾˘)~ ~(˘▾˘~) (~˘▾˘)~ ~(˘▾˘~) (~˘▾˘)~ ~(˘▾˘~) (~˘▾˘)~

not video 2.dk dan sonrasını izleyin

güçlü ülkeyiz ya işte bu sebeplerden dolayı böyle.

Tam da diyordum, 1. sayfa doldu 2.ye geçtik neden hala birisi çıkıp araba fiyatlarının çok yüksek olmasından olumlu bir anlam çıkarmadı diye. Evet biraz geç oldu, konunun 19. mesajında da olsa, bu olaydan da iyi bir yön çıkaran ilk arkadaşımız olarak seni tebrik eder başarılarının devamını dilerim :o

Teşekkür ederim kötü yanı görüyor herkes olaylarda.bende bari iyice ortalık karışmasın diye böyle konuştum.insanların ülkeye düşman gibi konuşması beni üzüyor çünkü

Devletin en büyük geçim kaynağı vergi, dışarı bişey satabildiğimiz yok satacak bişeyimiz de yok (bor dışında) boruda ham satıyoruz işlenmişini daha pahalıya alıyoruz. İleride boğazlarımızdan alacağımız ücretle vs. vergiler ancak hafifler yani 2023..

Teşekkür ederim kötü yanı görüyor herkes olaylarda.bende bari iyice ortalık karışmasın diye böyle konuştum.insanların ülkeye düşman gibi konuşması beni üzüyor çünkü

İşte orada da bakış açısı devreye giriyor.
Sen insanları devlete düşmanmış gibi konuşuyormuş gibi görürsün.
Ben de, nereden nasıl yolsak daha fazla para alasak diyen devletin bize düşman olduğunu düşünüyorum. KDV ve ÖTV'nin de ötesinde bunun en bariz kanıtı "ÖTV'nin KDV'si" dir. Bu tamamıyle nasıl daha fazla yolarız mantığıyla oluşturulmuş bir ücrettir.

Devletin en büyük geçim kaynağı vergi, dışarı bişey satabildiğimiz yok satacak bişeyimiz de yok (bor dışında) boruda ham satıyoruz işlenmişini daha pahalıya alıyoruz. İleride boğazlarımızdan alacağımız ücretle vs. vergiler ancak hafifler yani 2023..

Verginin azalacağını düşünmüyorum.toplum olarak herkes vergiden kaçma yolu arıyor ki başarıyor da.devlette bunu bilip başka yerden güzelce iteliyor.bu kervan böyle sürer bence

Verginin azalacağını düşünmüyorum.toplum olarak herkes vergiden kaçma yolu arıyor ki başarıyor da.devlette bunu bilip başka yerden güzelce iteliyor.bu kervan böyle sürer bence

İllaki azalacak, azalmalı :D aslında çok iyi yer altı kaynaklarımız varda çıkartmıyorlar işte..

Malumunuz araba için ötv,kdv ve ötv nin kdv si alınan bi ülkede yaşıyoruz.Almanya ve birçok avrupa ülkesi, abd ve birçok ülke dahil olmak üzere araba fiyatları Türkiye nin neredeyse kur olarak hesaplarsanız($,€-> tl çeviri olarak) 2-2.5 katı daha az.Ki bu sadece kur olarak baktığımızda böyle bir türk lirası kazanıyoruz ona göre alıyoruz.

Türkiye de asgari ücret 1500 iken almanya da 1470€ :) buda demek oluyor ki onlar audi arabayı 20 maaş ile alabilirken biz aynı arabayı 200 maaşta alıyoruz :) . ve bu sadece bunda da yok bir çok teknolojik üründe de aynı şey geçerli iphone 7 almanya da 700€ ,Japonya Asgari ücret : Yıllık 60.000TL ( aylık 5 bin ) iphone 7 fiyatı 2500TL iken (yarım asgari ücret) Türkiye de neden asgari ücretin 2 katı.

iphone u sadece aradaki farkı anlamak için örnek verdim.araba fiyatları zaten videoda bolca var abartı derecede pahalı ülkemizde neden ...
Aslında cevap çok basit. Her ülkenin parasının değerine göre.

İşte orada da bakış açısı devreye giriyor.
Sen insanları devlete düşmanmış gibi konuşuyormuş gibi görürsün.
Ben de, nereden nasıl yolsak daha fazla para alasak diyen devletin bize düşman olduğunu düşünüyorum. KDV ve ÖTV'nin de ötesinde bunun en bariz kanıtı "ÖTV'nin KDV'si" dir. Bu tamamıyle nasıl daha fazla yolarız mantığıyla oluşturulmuş bir ücrettir.

Kendi işyerini yakıp verdiğinden fazlasını almaya çalışanda çıkıyor toplumdan.herkes devlete laf ederken haketmeden yüzbinlercr memur oturduğu yerden para alıyor.kusura bakmayın ama herkes işine geldiği gibi konuşuyor.herkesin bakış farklı.o yüzden tartışma gibi amacım olmadığı için konuşmamayı tercih ederim.devleti devlet yapan toplum.toplumsuz devlet bir hiç.o yüzden aslında kendimizle çelişiyoruz çoğu zaman.hayırlı geceler dilerim inşallah ülke olarak devlet olarak güzel günler görmek nasip olur

---------- Spam Engelliyici 00:20 ---------- Önceki Mesaj 00:18 ----------

İllaki azalacak, azalmalı :D aslında çok iyi yer altı kaynaklarımız varda çıkartmıyorlar işte..

Kömür olarak çok zengin bir ülkedeyiz fakat ısıl verimi aşırı düşük.eğer bunu ve bunun gibi kaynakların verimini artırıp kullanırsak doğalgaza olan bağlılığımız bile azalır.fakat memur mühendisler değil bilim adamları gibi mühendisler gerekli ülkeye.o zaman o kaynaklar ülkeyi yer altından zirveye taşır hocam :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri