Awesomeness'i arayıp hepimizin sorununu dile getirdim

Ben simdi aradim, bu sabah yine aramis miydin diye sordu. Sonra da odeme islerine John diye bir elaman bakiyor, o suanda yok dedi. Telefon ve ismimi not aldi, yarin John beni arayacak bakalim.

Arkadaslatr birazdan yaklasik 15-20 dk sonra,bu adamlari arayip butun sorulari yoneltecegiz ve konusmaydi kayda alacagiz.Bu kayidida gerekirse her yerde kullanacagiz ve kayit parkende kendilerine kayit alindigini beyan edecegiz.

Sorulariniz varsa acil olarak konuya mesaj olarak yazin.

Paypal üzerinden ödemelerde sorun yaşmışlar telifsiz kanlları bile ödeyemediler ve özür mesajı atmışlarıd sorun yaşıyoruz diye, bu hafta içi telifsiz temiz kanlları ödeyeceklerini söylemişlerdi bi gelişme olup olmadığını sorarmısınız...

Buyr abi ben bunu merak ediyorum.

Sözleşmeyi okuduğum kadarıyla şu an yaptıkları şeyi yapmaya hakları yok. En fazla sözleşmeyi fesh edebiliyolar. Yani sizi networktan çıkarmaları gerek onuda yapmıyolar. şu an mahkemelik olsa bu sözleşmeye göre bu adamlardan bir dünya tazminat alırız.

Abi zaten en alıcı soruyu yazdık oraya.

Madem paramızı vermiyorsun madem bizim telif hakkımız olmayan videoları attığımızı söylüyorsun ne diye bizi partnerliğinde tutuyorsun.

Sorulacak sorular eklenmesin iistediginzi genel soru varsa yazin.

1 -Kasım / Aralık döneminde kanalında telif veya topluluk olan kanallara diğer network'ler ödeme yaptı ! Siz neden Telifli kanallara odeme yapmamakda israr ediyorsunuz !
2 -Ödeme yapmadıkları ve para kazanmaya kapattıkları kanalları hala neden Awesome partneri olarak tutuyorsunuz ?
3 -Ödeme alamayan kanallarımıza mail atıyorsunuz içerik incelenip ödeme yapılıp yapılamayacağı içeriğinizin telifli telifsiz olmasına göre belirlenecek diye.
Bunu google yapmıyormu?
4 -Özgün çalışmayan kanallari neden halen partnerlikde tutuyorsunuz.
5 - Vine videolari icin odeme yapmiyoruz diyorsunuz ? Vine videolari ile odeme alanlar var ?
6- Kasım / Aralık Ayindaki yaptiginiz odemelerde Telifli,Topluluk ihtarli ve kapanmis kanallar var,ama simdi biz bunlara odeme yapmiyoruz diyorsunuz ?
7- Sozlesmenizde icerik kendinize ait deilse fesh ederiz partnerlikden cikartiriz diyorsunuz,Halen partnerde tutuyorsunuz ! Kazanilan ucret oldugundada odeme yapamayiz diyorsunuz.
8- Her network odemesini duzgun bir sekilde yaparken,siz neden her ay duzgun bir sekilde odemelerinizi yapamiyorsunuz ?
9- Kanalimizdaki icerigin yasak oldugunu bile bile partnerlik daveti yolluyorsunuz,kabul ediyoruz,odeme gunu gelince kanalinizdaki videolar sizin degil odeme yapamayiz diyorsunuz.Madem odeme yapmayacaksiniz neden partnerlik teklifi yolluyorsunuz ?
10- Bir sonraki ayin odemesi geldi halen ozgun,kendi videolarimizin oldugu yada telifsiz kanallarin odemesini yapmadiniz ! Ne zaman odeme yapmayi dusunuyorsunuz !!

İşte bu örnekleri çoğaltıp Awesome'nin gözüne sokmak lazım.. başka firmalar ödeme yaparken tek legal paylaşımcı senmisin demek lazım .. Ayrıca bazı arkadaşlar sözleşmede telifli kanala ödeme yapılmayacak diye madde var mı şeklinde soruyor.. Sevgili arkadaşlar; varsayalım sözleşmede o madde var, ki kesin vardır olmaması mantıksız olur.

Ama diyelim ki ben Awesome'ye 6 ay önce o sözleşme ile 9 kanal bağladım, ve bugüne kadar da o sözleşmeye rağmen değil tek telifli , 3 teliften kapanan kanallarımın bile ödemesini aldım.. peki şimdi değişen nedir ki sen ödeme yapmıyorsun ? hem de tek telifli kanala ? Sözleşme o zaman ki sözleşme değil mi ?

İşte böyle can alıcı soruları biriktirip onlara tek tek sormak lazım.. Ah bu yabancı dil yokluğu ne kadar zor ya ? yoksa bir hukuk bürosu gibi onları sıkıştırıp duracaktım.

Maddeyi "telif hakki iceren videolara sahip kanallarin odemelerini yapip/yapmama hakkimiz vardir" seklinde yaptilarsa odeyip odememek onlarin insafina bagli bisey olur. Bunu adamlar belliki partnerligi kurmadan once planlamislar. Suanda uydurduklari bisey degildir yani.

Serkan abi, bunları sorarken partnerlik sözleşmesinde hiçbir bölüm size aldığınız ödemeyi bekletip içeriği inceleme hakkı vermiyor. Telif hakkı konusunda yapabileceğiniz tek şey Networkun dışına çıkarmak. Bunları yapmayarak bile suç işliyor bide ödemeleri hiçbir hakkınız olmadan bekletiyorsun desin arayan arkadaş.

Sorulacak sorular eklenmesin iistediginzi genel soru varsa yazin.

1 -Kasım / Aralık döneminde kanalında telif veya topluluk olan kanallara diğer network'ler ödeme yaptı ! Siz neden Telifli kanallara odeme yapmamakda israr ediyorsunuz !
2 -Ödeme yapmadıkları ve para kazanmaya kapattıkları kanalları hala neden Awesome partneri olarak tutuyorsunuz ?
3 -Ödeme alamayan kanallarımıza mail atıyorsunuz içerik incelenip ödeme yapılıp yapılamayacağı içeriğinizin telifli telifsiz olmasına göre belirlenecek diye.
Bunu google yapmıyormu?
4 -Özgün çalışmayan kanallari neden halen partnerlikde tutuyorsunuz.
5 - Vine videolari icin odeme yapmiyoruz diyorsunuz ? Vine videolari ile odeme alanlar var ?
6- Kasım / Aralık Ayindaki yaptiginiz odemelerde Telifli,Topluluk ihtarli ve kapanmis kanallar var,ama simdi biz bunlara odeme yapmiyoruz diyorsunuz ?
7- Sozlesmenizde icerik kendinize ait deilse fesh ederiz partnerlikden cikartiriz diyorsunuz,Halen partnerde tutuyorsunuz ! Kazanilan ucret oldugundada odeme yapamayiz diyorsunuz.
8- Her network odemesini duzgun bir sekilde yaparken,siz neden her ay duzgun bir sekilde odemelerinizi yapamiyorsunuz ?
9- Kanalimizdaki icerigin yasak oldugunu bile bile partnerlik daveti yolluyorsunuz,kabul ediyoruz,odeme gunu gelince kanalinizdaki videolar sizin degil odeme yapamayiz diyorsunuz.Madem odeme yapmayacaksiniz neden partnerlik teklifi yolluyorsunuz ?
10- Bir sonraki ayin odemesi geldi halen ozgun,kendi videolarimizin oldugu yada telifsiz kanallarin odemesini yapmadiniz ! Ne zaman odeme yapmayi dusunuyorsunuz !!

Hiç bir networkte size ait olmayan videoları vs ödeme yapmayız diye birşey yok , Google sizden böyle birşey istemiyor bu neyin kafası ?
Bide abi bu saatten itibaren neler olacagını , Googleye şikayet dilekçelerini forum olarak ilettigimizide bastıra bastırada söylede ayaklarını denk alsınlar.

Kaç gündür şu iki konuya net bir cevap bulamadık gitti, bulsak Awesomeness'in üç kağıtçı olduğuna inanmamı için engel kalmayacak.

1- Kasım / Aralık döneminde kanalında telif veya topluluk olan kanallara diğer network'ler ödeme yaptı mı ? yapmışlarsa forumda kaç gündür bunca konu açılmasına rağmen neden 2-3 tane de ''Ben filan network'ten telifli kanalımın ödemesini aldım'' mesajı göremiyoruz acaba ?

Diğer network'ler telifi olan kanallara Kasım ayı için ödeme yapmışlarsa awesome'de yapmaya mecburdur. Ama önce diğer networklerin telifli kanallara ödeme yapmış olduğundan emin olmamız lazım.

2- Ödeme yapmadıkları ve para kazanmaya kapattıkları kanalları hala neden Awesome partneri olarak tutuyorlar ? Hem para kazanmaya kapattıkları, hem de 1 telifi olan kanallara ödeme yapmamalarına rağmen kanalları network'ten atmamaları gücümüze gidiyor.

Ben bu durumdaki kanalarımızı açıp hala Awesomeness'e bağlı olduğumuzu görünce sinirleniyorum. Ama iyi ingilizcem olmadığı ve skype kullanmadığımız için açıp bunun hesabını soramıyorum. Allah rızası için imkanı olan bir kaç arkadaş ta açıp bu mantıksızlığın hesabını sorsa ve bize bilgi verip içimizi rahatlatsa.

Ulan paramı illegal içerik paylaşmışım bahanesi ile ödemiyorsun, hem de illegal çalışan kanalı network'une bağlı tutuyorsun ? bağını koparıp atsana !

Birileri bu saçmalık karşısında ne cevap verdiklerini öğrenip bizi de bilgilendirirse çok sevineceğim, şimdiden teşekkürler.

Ben zoomin den teliften, kavga videosu topluluktan kasım ayında kapanan kanalın parasını aldım. Bu ayın 9 unda ödeme yaptılar.

Bu telefon gorusmelerinden sonra da paramizi alamasak, bu saatten sonra buralari okuyan hic bir Turk'un awe'de kanal tutmamasi gerekli. Yoksa hem bizlere hem kendisine ihanet etmis sayilir. Bu ay parasini almis vatandaslarin, gelecek aylarda yine alacaklarinin garantisi yok. Bu ay hepimiz paralarimizi alamasak, kanallarimizi awe'den kopartmaya calismaliyiz, koparamasak da butun videolari ozel yapip, ordaki videolarimizi baska kanallara tasimaliyiz. Bize kazandirmayan networka, biz de kazandirmamliyiz!!!

Ok arkadaslar sorular ingilizceye cevrilip aranacak.Ses kaydi testinide yaptik,konusma gerceklestiginde donus yapilacakdir bu konu icinde sonucun ne oldugu hakkinda.

O kadar küfür ettik, hamile kalan oldu mu diye de sorun, eğer olumsuz cevap yazarlarsa.

soru: ödemeyi yapmıyorsunu peki bu paralar nereye gidiyor ? cünki meblağlar gercekden cok büyük? (Google'in bundan haberi varmı paraların ceblerine gittiğini).

---------- Mesaj saat 23:51:12 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:48:55 civarında gönderildi. ----------

Ben simdi aradim, bu sabah yine aramis miydin diye sordu. Sonra da odeme islerine John diye bir elaman bakiyor, o suanda yok dedi. Telefon ve ismimi not aldi, yarin John beni arayacak bakalim.

güzel haber bu . bende aricam telefon yağmuruna tutalım adamlar tedirgin olmaya başladılar. baskıya devam !!! pes etmeyin . herkez tek tük ingilizcesi de olsa arasın ve aratırsın.

Bizlere destek için yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza forum ve bu işten ekmek yiyen tüm arkadaşlarım adına canı gönülden teşekkür ederim.

Ya arkadaşlar bu videolar sizin olmasa dahi siz bu paraları bu reklam verenlerden almış oluyorsunuz adamlar reklamını yapmış ve ödemeyi ödemişler. Yani google da burdan para almış. Sadece telif istemişse birisi sende kaldırmadıysan bu andan itibaren madde girmeli yani bu adamlar sizin değil diyecek. Ama zaten o güne kadar Video para kazanmış ve kazandırmış anlaşılmışsa para işi bitmeli. Yani parayı alamaz diye artislik yapılmış oluyor. Sizde bu heriflere bi batak kurun topluca saldırın bişey yapın yani. Biz demiyoruz ki ak kaşığız ama onlarda böyle değil. Sonuçta bize vermiyorsanız siz de almayın o parayı abicim. Verin google a geri

Xperia Z cihazımdan TAPATALK ile gönderildi.

Arkadaşlar bence konuyu daha fazla dağıtmaya herkesin aramasınada gerek yok. Herkesin ortak sorularını ben sordum geçiştirmece cevaplar aldım. şimdi serkan abi sorularınızı not aldı tekrar arayıp kayıt alarak arıyacak. Kaydı'da paylaşır sanırım buraya. Tatmin olmazsak tekrar bi arayıp kayıt alırız. Mail atmaktan sağa sola yazmaktan daha etkili en azından. Elimizde ses kaydı olduğunda'da paylaşırız. Ses kaydını bekleyelim.

Arkadaşlar bence konuyu daha fazla dağıtmaya herkesin aramasınada gerek yok. Herkesin ortak sorularını ben sordum geçiştirmece cevaplar aldım. şimdi serkan abi sorularınızı not aldı tekrar arayıp kayıt alarak arıyacak. Kaydı'da paylaşır sanırım buraya. Tatmin olmazsak tekrar bi arayıp kayıt alırız. Mail atmaktan sağa sola yazmaktan daha etkili en azından. Elimizde ses kaydı olduğunda'da paylaşırız. Ses kaydını bekleyelim.

Hocam yaptığınız eylem forumdaki herkesi eşik enerjisinden atlattı. Ancak ne kadar çok kişi ararsa bunlar da daha net cevap vermek zorunda kalacaklar. Yarın nasipse benim de yurtdışında master yapan arkadaşımla görüşüp ona arattırıcam.

Arkadaşlar videoların tümünü gizleyin. Partnerden çıkış isteginde bulunun
Beni bu yöntemle ayrilmistim.

Odeme yapmadiklarina gore adamlara kazandirmanin manasi yok. Toplu bi dusus olursa belki bir silkelenirler.

ne vurgun yaptılar be kim bilir kaç milyon $ :/

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri