Konu acılmadı halan serkanç Ne konusuldugunu bızde merak edıyoruz.
Ustad yeni kalktim hic birseyden haberim yok ama [MENTION=2357]iwocan[/MENTION] ustad dun butun gununu bu ise ayirdigi icin kendi isleri filan oldugundan yazamamistir bugun detayli yazar kesinlikle.
Ben yinede anladigimi bildigimi konusmada gecenleri size kisa ozet halinde geceyim ,detayini Ibrahim yazar artik.
Oncelikle ses kaydi icin arandiginda dun cok arayan filan oldugundan "bugun daha once aradinizmi" filan sozlerle ve sonrada su an kimse yok denilerek,sonra arayin dneilerek bu gorusme olmadi.Bugun yeniden mesaileri basladiginda ibrahim bu kayit altina alinacak gorusmeyi yapacagini belirtti.
Ibrahimin gecen hafta sonu bir calisanla gorustugunu belirtmistim.Kendisi telefon ve mail adresini ibrahime vermisti pazartesi arayin ben ilgilenirim sorunlarinizla diye.
Neyse dun bu yetkili ile cok iyi bir gorusme yapmis ibrahim.Sorulacak butun sorulari filan sormus.
Ben anladigimi yazayim size.
Twetter youtube hakkinda sikayetci olmus ozellikle Vines videolari icin.Bilmiyorum sosyal medyayi takip etmedigim icin bilmiyorum ama,bu vines lerin cikis yeri yada sahibi durumundami neymis bu yuzden sikayetci olmus ve youtubeda vines kanallarinin oldugu kanallara (partnerler icin) odemeleri durdurmus.Ayni zamanda Aralik ortasinda Youtube'un 2014 Ocaginda devreye sokacagi bazi yeni seyleride uygulamalarini istemisler.Yani icerik kanal sahibine ait degilse,inceleyin kanali,odemede sorun yoksa kanalda icerikde sorun yok bize bildirin kanalin parasini gonderelim,sizde kanal sahibine odeyin diye.
Yani Elemanin dedigine gore,Youtube networklere bundan sonra kanallari inceleyip odeme almaya hak kazandiracak icerigi varmi yokmu kontrol edin,sonra bana o kanal isimlerini gonderin,odemelerini biz size gonderelim sizde kesintinizi yapin kanal sahiplerine gonderin diye yeni seyler uygulamaya baslamislar.
Biliyorsunuz,normal bir adsense ile kazanan kanalda bir dizi,yada filmi attigimizda icindeki muzikden yada goruntuden eslesen aliyorduk ama partnerde cogu icerikde almiyorduk.Youtube'da bu acik diyelim,acigi duzenlemek icin dizi,film vs gibi eslesen vermesi gerekipde vermeyen kanallarin incelenmesini,ona gore odemelerin serbest birakilmasini istemis.
Simdi Bu elemani dinleyince hakda vermeye basladim yani dogru konustugunu anladim diyebilirim.Zaten ibrahimde kendisi cok dogru ve mantikli vede cok ilgili bir sekilde herseyi anlattigini soyledi.
Ben neden hak vermeye basladim,her ne kadar bazi ayni odemesi yapilmaya niceriklerden odeme alan olsalarda odeme alamayan cok kisi var.Ve henuz bu sistemi tam oturtamamis kimse.En onemli nokta ise su,Bizim Vines kanallarimizin oldugu Zoomin Network'dende hic bir odeme alamadik ve ayni Awesonomenesstv gibi onlarda bizi bekletiyorlar.
Yani awe'deki konusulan kisini ndedigi sey mantikli geldi bu dedigini duyunca.Hadi awessonomenesstv'de odeme sorunlari var diyelim,Zoomin neden telifi olmayan,hic bir ihlali olmayan odemeyi yapmiyor bekletiyor.Yani dedikleri mantikli ve kafaya yatiyor.
Herneyse,eleman bu kanallarin hepsinin incelenmeye baslandigini,odeme alip almayacak kanallari tespit edeceklerini,odeme almaya hak kazananlarin odemelerini direk yapacaklarini,odeme almaya hak kazanamayan telifsiz dahi olsa icerik yuzunden para alamayan yada telifli butun kanallari bu inceleme bittikden sonra tek tek Partnerlikden cikaracaklarini soylemis.
Yani odeme alamadiysak,kanalimiz temizse ve inceleme sonucunda yine odeme almaya hak kazanamazsak kanallar partnerlikden cikartilacakmis.
Benim bu konusmadan anladiklarim bunlar.Daha detayli olarak bugun ibrahim yazar kendisi zaten.
Dun ibrahimle bu konusmayi yaptikdan sonra gorustugumde kendi kendime sunu soyledim.Partnerlik devri artik bitmistir.Sadece awe'de degil butun networklerde.Yani 1-2 aya kalmaz butun networklerde awe'nin yaptigi gibi ayn iseyleri yapacaklar bence.Bu tamamen kisisel gorusum ama awe'deki adamin anlattigi burda yazmayi unuttugum hersey mantikli geldi her ne kadar icerde dunya kadar param ve paraniz oldugu halde.
Ha son olarak 2-3 kanal gonderdik incelemesi icin.Hepsi telifsiz hepsi farkli farkl iicerik olan kanalalrdan sectik yolladik.
Bu kanallar icinde Sitemizin ozgun videolari oldugu kanal vardi.Onun icin odeme limitini gecmemis dediler ama odeme limitini geceli cok olmustu onu yeniden maille bildirdik kendilerine.Odeme limiti gecmemis diyorsunuz ama limiti geceli cok olmus hemde kac ay once diye.
Bir diger kanal 1 adet dizi kanali idi.Bu kanal icinde icerik kendinize mi ait diye sordular.Bu kanlinda incelenecegini odeme yapilip yapilmayacagini bildirdiler.
2 adet'de vine kanali yolladik,onlarinda incelenecegini ama vines kanallarinin odemelerinin yapilmasinin cok zor oldugunu soyledi.
Simdilik uyku sersemligi ile bu kadar yazdim,detayini ibrahim yazar arkadaslar,yapilan baska gorusmeler oldugundada size detayini bildiririz ne oluyor ne bitiyor diye.
Saygilarimla.