An itibari ile Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Ayasofya Camii olarak kabul edilmiştir.
Fikirleriniz nelerdir?
Fikirleriniz nelerdir?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
bende acıcaktım konuyu ama kapatırlar diye açmadım forumda cambaz çok siyasete çekiyorlar hemen Ülkemiz için hayırlı olsun
Yunanlılar türkler cesaret edemez diyorlardı onlarada iyi kapak oldu![]()
Kendi fikrimci verilen kararı doğru bulmuyorum. Düşüncelerimin kesinlikle siyasetle uzaktan yakından alakası yoktur, düşüncelerim kültür ve uygarlık ile alakalı.
Keşke orası ortak bir yapı olarak kalsaydı sonuçta Bizans İmparatorluğu tarafından yapılmış bir tarihi yer, lütfen bunu siyaset veya hakimiyet vs tarzında yorumlamaya kalkmayın. Ayasofya bizim çağımıza bahşedilmiş ortak miras sonuçta hem Osmanlı'nın hem de Bizans'ın bu medeniyete bıraktıları nadir bir yer keşke herkesin ortak alanı olarak kalsaydı..
Ekonomiye katkısı da bir hayli fazlaydı, yazın her İstanbul'a gittiğimde önünde kuyruklar olur giriş ücreti de 60 Tl gibi bir tutar. Giriş yapanların %90'ı yabancı uyruklu turistler hatta bir çoğu orayı gezmek için bile Türkiye'ye geliyor.. Günde 5000 kişi gelse 300 bin TL gibi bir tutar yapıyor, ayda 9 Milyon Tl yapıyor...
Haydi bu tutardan feragat edelim, avrupa ve hristiyan aleminin Türkiye'ye bakışı çok fazla değişecektir. Zaten siz de biliyorsunuz ekonomimiz bu haldeyken, ülkeye yabancı yatırımcı gelmezken, döviz girmezken bir de bu olayı çıkarmak gerçekten hiç anlayamıyorum...
"Eğer dış güçler bunu istemiyorsa doğru yoldayız" diye yorumlar geliyor... Arkadaşlar Kubbet'üs-Sahra'yı Kiliseye çevirseler Müslüman alemlerinin hepsi tepki göstermez mi neden böyle bir şey yaptınız, bizim de değerlerimiz vardı diye? O zaman doğru yolda olduğunuz mu anlaşılıyor?
Bunu ceremesini ilerleyen günlerde yine halk olarak bizler çekeceğiz. Okuyup vakit ayıran arkadaşlara teşekkür ederim.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.