Ayasofya Camii Oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ayarlarizya

Kayıtlı Üye
An itibari ile Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Ayasofya Camii olarak kabul edilmiştir.

Fikirleriniz nelerdir?

bende acıcaktım konuyu ama kapatırlar diye açmadım forumda cambaz çok siyasete çekiyorlar hemen Ülkemiz için hayırlı olsun

Yunanlılar türkler cesaret edemez diyorlardı onlarada iyi kapak oldu :)

bende acıcaktım konuyu ama kapatırlar diye açmadım forumda cambaz çok siyasete çekiyorlar hemen Ülkemiz için hayırlı olsun

Yunanlılar türkler cesaret edemez diyorlardı onlarada iyi kapak oldu :)

Kapatılacak bir konu değil aslında ya (en azından öyle düşünüyorum) insanların fikirlerini merak ettim :)

Milliyetçi ve muhafazakar kesimin bir süre kötü giden ekonomiyi konuşmaması ve gerçek gündemden uzaklaşmasını sağlar.yani gündem değişme çabaları.ben bu iktidarın hiçbir konuda samimi olduğuna inanmıyorum...

Gündem değiştirse bile olması gereken bu bence, hayırlı olsun. Boş işlerle gündem değişeceğine, böyle işlerle gündem değişsin... Siyasete gerek yok.

yakınında ki camiiler dolmuyor iken böyle bir karar alınması tam anlamıyla saçmalık.

2 yönüyle değerlendireceğim karar. Birincisi ayosofyayla alakalı kararı devletimiz kendisi verebilir bu yönden cami yapılması bir mesajdır ikincisi ise o kadar zaman beklenip niye şimdi yapılması? Bu kararla 1934 bakanlar kurulu kararını iptal ediyorsun ama benim bildiğim cumhurbaşkanın kendisi direk açtırabilirdi. Buradan da bir mesaj algılıyorum ve bu zamanda da açılmasını da maalesef bir kozu kullanma olarak görüyorum .Hayırlısı olsun bakalım :) Umarım oradaki dokulara zarar verilmez.

Şu açıdan bakarsak, TÜM DIŞ GÜÇLER eleştirip tepki gösterdiğine göre :) doğru bir hamle. Hayırlı olsun.

Şu zamana kadar yapılmaması hataydı FATİH SULTAN MEHMED'İN emanetidir.Cami olarak açılmasını isteyen tüm kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun.İnşAllah bunun gibi güzel daha çok adımlar atılır.

güzel olmuş , müze kartı olmadan gidip namaz kılarız artık :) en son 40 lira bilet kitliyolardı

Kendi fikrimci verilen kararı doğru bulmuyorum. Düşüncelerimin kesinlikle siyasetle uzaktan yakından alakası yoktur, düşüncelerim kültür ve uygarlık ile alakalı.

Keşke orası ortak bir yapı olarak kalsaydı sonuçta Bizans İmparatorluğu tarafından yapılmış bir tarihi yer, lütfen bunu siyaset veya hakimiyet vs tarzında yorumlamaya kalkmayın. Ayasofya bizim çağımıza bahşedilmiş ortak miras sonuçta hem Osmanlı'nın hem de Bizans'ın bu medeniyete bıraktıları nadir bir yer keşke herkesin ortak alanı olarak kalsaydı..

Ekonomiye katkısı da bir hayli fazlaydı, yazın her İstanbul'a gittiğimde önünde kuyruklar olur giriş ücreti de 60 Tl gibi bir tutar. Giriş yapanların %90'ı yabancı uyruklu turistler hatta bir çoğu orayı gezmek için bile Türkiye'ye geliyor.. Günde 5000 kişi gelse 300 bin TL gibi bir tutar yapıyor, ayda 9 Milyon Tl yapıyor...

Haydi bu tutardan feragat edelim, avrupa ve hristiyan aleminin Türkiye'ye bakışı çok fazla değişecektir. Zaten siz de biliyorsunuz ekonomimiz bu haldeyken, ülkeye yabancı yatırımcı gelmezken, döviz girmezken bir de bu olayı çıkarmak gerçekten hiç anlayamıyorum...

"Eğer dış güçler bunu istemiyorsa doğru yoldayız" diye yorumlar geliyor... Arkadaşlar Kubbet'üs-Sahra'yı Kiliseye çevirseler Müslüman alemlerinin hepsi tepki göstermez mi neden böyle bir şey yaptınız, bizim de değerlerimiz vardı diye? O zaman doğru yolda olduğunuz mu anlaşılıyor?

Bunu ceremesini ilerleyen günlerde yine halk olarak bizler çekeceğiz. Okuyup vakit ayıran arkadaşlara teşekkür ederim.

kılıç hakkı diye bir şey var. yunanlar şuan deliriyor :D instagramda adamlar balkanları yunan toprağı sayıyor bazı gavurlarda o toprağı yunanlara verin diyolar :D

Kendi fikrimci verilen kararı doğru bulmuyorum. Düşüncelerimin kesinlikle siyasetle uzaktan yakından alakası yoktur, düşüncelerim kültür ve uygarlık ile alakalı.

Keşke orası ortak bir yapı olarak kalsaydı sonuçta Bizans İmparatorluğu tarafından yapılmış bir tarihi yer, lütfen bunu siyaset veya hakimiyet vs tarzında yorumlamaya kalkmayın. Ayasofya bizim çağımıza bahşedilmiş ortak miras sonuçta hem Osmanlı'nın hem de Bizans'ın bu medeniyete bıraktıları nadir bir yer keşke herkesin ortak alanı olarak kalsaydı..

Ekonomiye katkısı da bir hayli fazlaydı, yazın her İstanbul'a gittiğimde önünde kuyruklar olur giriş ücreti de 60 Tl gibi bir tutar. Giriş yapanların %90'ı yabancı uyruklu turistler hatta bir çoğu orayı gezmek için bile Türkiye'ye geliyor.. Günde 5000 kişi gelse 300 bin TL gibi bir tutar yapıyor, ayda 9 Milyon Tl yapıyor...

Haydi bu tutardan feragat edelim, avrupa ve hristiyan aleminin Türkiye'ye bakışı çok fazla değişecektir. Zaten siz de biliyorsunuz ekonomimiz bu haldeyken, ülkeye yabancı yatırımcı gelmezken, döviz girmezken bir de bu olayı çıkarmak gerçekten hiç anlayamıyorum...

"Eğer dış güçler bunu istemiyorsa doğru yoldayız" diye yorumlar geliyor... Arkadaşlar Kubbet'üs-Sahra'yı Kiliseye çevirseler Müslüman alemlerinin hepsi tepki göstermez mi neden böyle bir şey yaptınız, bizim de değerlerimiz vardı diye? O zaman doğru yolda olduğunuz mu anlaşılıyor?

Bunu ceremesini ilerleyen günlerde yine halk olarak bizler çekeceğiz. Okuyup vakit ayıran arkadaşlara teşekkür ederim.

Çok saçma bir düşünce yapısı tebrik ederim.

Dolarıyla , coronasıyla , doğu da ve suriye de savaş içindeyken biraz daha beklenmeliydi.Bu işin altında var birşey. Hükümet ne zaman duygusal hareket etse zararını halk görüyor.Bakalım haçlı devletleri bunun karşılığında nasıl tepki göstericek.

Ayasofya kelimesi Yunanca iki kelimenin birleşimi ile oluşmuştur (wikide yazıyor ayrıntısı) Madem böyle bir karar alındı, Yunanca bir ismin sonuna cami getirileceğine Türkçe bir isim koysunlar..

Hayırlı olsun, 2 hafta sonra ilk cuma namazı ile birlikte açılacakmış. Tek merak ettiğim içerideki mozaikler tekrar kapatılacak mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri