Ayda 25K Kazanmak, Mutsuzluk

valla ben o sorunu kendimi akademiye vererek çözdüm. Hoş paramda yok ama bilimle uğraştığım için mutluyum. Sen de hayata dair hedeflerini belirle. Maddiyatı hayatının merkezinden çıkart. Normal hayatını idame etmeye çalış.

Bu ülkede Asgari ücret 1400 tl kardeş . Asıl mutsuz olması gereken onlar . Her şey para değil diyeceksin de zaten her asgari ücret alanda mutsuz değil. bu senin hayata bakış açına ve beklentine göre değişir. Yani takma o kadar :)

1Ggo1j.jpg

Hocam, ev al onu kiraya ver nedir. Bu nasıl vizyonsuzluktur? Kusura bakmayın ama Türkiye'de ki bu emlak balonu hikayesi beni geriyor. Lütfen ama lütfen 50 bin liraya mal olan evlere sırf yeri güzel diye 800 bin vermeyin.

Ne olursa olsun, gelirin 25k ise kendi işini kuracaksın. Başkasının altında çalışarak mutlu olmak imkansız.

Kendi işimi kurmak en büyük hayalim, lüks bi hamburgerci olur lüks bi restoran. Fazla çalışmanın sana fazla kazandırması gerekiyorki hayattan keyif alasın. Emeğinin karşılığını sadece kendi işinde alırsın. Kim ne derse desin.

Az çalışmak, boş vakit = çok kazanç

çok çalışmak, az vakit = çok çok kazanç

Eğer kendi işini oturtursan yukarıdaki iki seçenekte uyuyor insana :)

Son düzenleme:
Merhaba,

Bu başlığı ilgi çekmek, nankörlük vs için kesinlikle açmadım. Gelirimin artması ile girdiğim ruhsal değişiklik/sıkıntılar ile alakalı açtım.

Aylık gelirim çalıştığım işten 5K,
Youtube'dan 20K olmak üzere minimum 25K'yı bulmakta. fakat Youtube gelirlerim arttıkça normal hayata bakış açım her geçen gün değişmekte. Mutluluk getirmesi gerekirken tuhaf soru işaretlerini getirmekte. Ortalama üstü lise ve mühendislikte en iyilerden biri olan üniversitede okuduktan ve 4 yıllık iş tecrübesinden sonra aldığım paranın minimum 4 katını 3 yıllık Youtube tebrübemle kazanabiliyorum. Bu durum çalışma isteğimi bitirmekte, iş hayatını sorgulatmakta. Günde 9 saat, haftada 45 saatimi kısacası hayatımı satın alan iş hayatını bırakma gibi planları yaptırmakta fakat sonunda ne yapacağım? Hadi yarın istifa ettim, emekli hayatı başladı. Ne yapacağım? Youtube'a da güven olmaz pek hem.

Youtube sistemi oturtunca gerçekten kolay kazanılan para. O kolaylığa ulaşmak için biraz kafa ve zaman patlatmak gerekiyor. Sistem oturdu arkana bakıyosun, Kazanç/yapılan iş oranı fırlamış. Belli bir miktar para da biriktiriyorsun, sonrasında peki bu parayı nasıl değerlendireceksin? Hadi yatırım yaptın. Gittin ev aldın, verdin kiraya. 17 yılda amorti etmesini mi bekleyeceksin.

Yani kısacası her gün 1K kadar para kazanıyorsun. Ama mutsuzsun ve ne yapacağını bilmiyorsun. Hayatta en büyük golü maddiyat yüzünden yemişsin fakat sen golü attığında maç çoktan bitmiş. Bu gole sevinemeyecek miyim? Soruyorum, sonrasında sevinemiyorum.

Halime çok şükür fakat mutsuzum.

yazı güzel ama merak ettigim, gerçek hayatınız da ki meslek nedir , paylaşabilirmiisiniz

Ben şimdi askerim tezkereme 3 gün kalmış, 2 hafta önce dedim foruma ara ara gireyim neler olmuş neler bitmiş. Şükür askere gelmeden önce youtubeden biriktirdiğim para tam olarak yetti bana üniversite de yetmişti. Şükür beni geçindirdi.Yıllardır ama şimdi sil baştan geliyorum herkes diyor artık öldü bir kaçı videoyap hakkı alıyor şaşırtıyor beni, ben bir hafta sonra bir iş bulup çalışabilecekmiyim diye düşünürken, veya 8-10 bin liralık maliyeti olan solucan gübresi işini acaba para toplayıp aylar sonra kurabilecek miyim diye düşünürken bu postu görmem beni şaşırttı. acaba youtube den hala kazanabilir miyim diye, ama benim o kadar maddiyatım kalmadı malesef ama denicem yine iş çıkışlarında youtube 0 dan başlayacağım bakalım, ama o kadar para kazansam biriktirir hayatımı yaşardım gezerdim, iş olanağı olabilecek şeyler yapardım ekmek kapısı açardım yani.

Son düzenleme:
Nasıl bir konu açtınki hocam PM'in dolmuş :)

Konunun amacı ney anlamadım ama para demekki mutluluk getirmiyormuş.
Cidden para mutluluk getirmiyormuş.

Sen o paraları bana her ay Eft yap sana mutsuzluk getiren para bana mutluluk versin.

bizde bir sene asgari ücretle çalışıp biriktermeyi hedef edip evlilik hayali kuralım.
Allah adaleti nasıl sağlıyor ben çözemiyorum bizi neden para ille sınıyor

hocam aşağı yukarı sana vereceğimiz cevaplar aynı işte mutsuzluğunu gidermek için spor yap ,namaz kıl(spor niyetine değil tabi),kendi işini kur ,mutlu olacağın bir işte çalış vs.
hocam şöyle diyim ben de bir ,bir buçuk sene önce kamudaki işimi bırakıp tamamen yt ile ilgilenmeyi düşündüm ama iyi ki de yapmadım ki yapsaydım şuan perişan olabilirdim çünkü kaç güncelleme geldi kaç ödeme alamadık sorunları biliyorsunuz işte...yeni yeni ufaktan kazanmaya başladım tekrar . size fikrim birikiminiz siz 10 sene falan götürecekse bence işi bırakabilirsiniz belki de işi bırakınca mutlu olacaksınız(mesela ben bırakabilirsem çok çok daha mutlu olurum ama şuan bırakamıyorum)
şunu da asla unutmayın para kazanmak çok çok çok zordur her zaman belki de siz şuan altın çağlarınızı yaşıyorsunuz belki de bir sene sonra bu paraları göremeyeceksiniiz bilemezsiniz.. şu da var aklıma geldi yorumalrı okurken ergenlik zamanlarında canlı sohbetleri arıyordum bir kaç kez orda çalışan bir bayana demiştim ki işte ben işimi falan sevmiyorum mutsuzum diye o da demiştiki kaç kişiden kaçı yaptığımız işten memnunuz ki diye bu laf çoğu zaman geliyor aklıma
ayrıca hocam deneyimlerini tecrübelerini forumda kazanmayanlar için yada bir tık daha fazla nasıl kazanılabilir diye konu açabilirsin .şunu unutma kazandğın parayı bir saatte bitebilirsin ama dua et gelsin sürekli parasızlıkfakirlik her zaman zordur rabbim kismeyi parasızlıkla sınamasın inş.
belki de büyük bir iş projen olabilir ki büyük paralar kazandıkça büyük düşünmek zorundasın ama herzaman kafanda şu olmalı bence kafan rahat olmalı dert verecek seni uyutamayacak sürekli seni düşüncelere götürecek projelere pek de yönelme basit ama güzel kazanç getirebilecek işlere yönel derim .

Dine yönel kardeş bak nasıl mutlu oluyorsun ....

( Yönelmişsen başka tasavvuf konuları incele )

İnsan ruhu ibadet ederek mutlu olur bu mutluluk fani bedenimizede çok ama çok yansır.

Youtube isine basladigim 2013 yilindan itibaren bu zamana kadar arsamida evimide arabamida aldim bi ama hic bir zaman asgari ucretle calistigim isi birakmadim cunku paranin degerini daha iyi anliyorsun geldigim yeri hic bir zaman unutmadim ve imkanlar olunca daha insanlara yardim etti sonunda bir karara vardim beni gercekten mutlu eden bir kagit parcasi degil insanlara yardim ederken o yuzlerindeki gulumsemeymis sizde deneyin kimseyi hor gorup.yukardan bakmayin.Unutmayin oteki tarafa goturecginiz sadece yaptiginiz iyilik ve kotuluklerdir iyi geceler.

Herşeyin başı sağlık bence ibadetini yap Allah'a dua et her zaman şükret. Allah ne diyor ilmi çalışana zenginliği de dilediğime veririm diyor. Bence şöyle yap cebine köy 300-500 lira yada şöyle diyim git tavuk dürümcüye al 30-40 dürüm durumu iyi olmayan bölge yada mahaller git o aldığın dürümleri dağıt yada her ay 3-5 aileye erzak yardımı yap 25 k paran 1 k paran gitcek .... Yani maddi manevi yapacağın çok şey var.....

Sevgili kardeşim şimdi bu yazılanları iyi oku! Bilgiye dayanan önerilerdir isteyene!

Çok basit ve sade olarak mutsuzluğunun peşine düşmüşsün. Ne güzel de ifade etmişsin. Burada sana cevap yazan tüma arkadaşlar senin için öneride bulunmuşlar. Ben de onlar gibi kendi bilgim ve tecrubelerim ile sana bazı evrensel kainat yasaları nispetinde bazı bilgiler vereceğim. Öncelikli olarak kainat ve tüm yaratılanlar düalite dediğimiz yasanın ilkelerine göre var olurlar!
( Haydaaa bu da ne şimdi diyeceksin..) Bu yasanın çok önemli bir mekanizması vardır. Adına değer farklanması denir. (Google dan araştırabilirsin) Ve hareket dediğimiz şey de her şeyde mevcut olan kutuplar arasındaki değerlerin sürekli şekilde dengesinin bozulması ile oluşur. Ta ki mutlak denge konumuna gelinciye kadar. İnsan da bu kutuplardan birisi Vicdan, diğeri nefsaniyettir. Bizler de hayatlarımız boyunca bu dengeyi sağlamak adına sürekli şekilde seçimler yaparız. Ne zaman ki bir tarafımız( kutubumuz) aşırı değer alır; o zaman dengeye getirmenin yollarını ararız. Bu durumlar bizde aşırı değerlenen taraflarımızla kendini gösterir. Örneğin kilo almak, fakir olmak, zengin olmak, bir şeye, bir nesneye, düşkünlük göstermek, sürekli öfkeli olmak, sürekli duygusal olmak, sürekli hasta olmak, hiç hasta olmamak vs.. vs. bu her şey de ama her şeyde böylece sürüp gider. Sen bu basit bilgiyi hayat ile ilgili her şeye uyarlayabilirsin. Mutsuzluk da aynı şekilde sendeki bir değerin aşırı şekilde artması ile oluşur. Sen bunun cevabını maddiyatın bolluğunda bile bulamadığından yakınmışsın. Cevap zaten o değildir. Maddi tarafını doygunluğuna karşın Ruhsal tarafını doymamış olması mutsuzluğun asıl sebebidir.

Bu arada mutluluk bir erdem değildir.. Bir amaç asla değildir. Sadece kişisel bir tatmin edici sonuçtur. Ve kişiye göre de değişir.

Sana Ergün Arıkdal kitaplarını ve İlahi Nizam ve Kainat adlı çok ama çok özel bir kitabı önerebilirim. Ama dediğim gibi sadece öneririm.

Sevgi ile kal. Ama mutlu olmak olmasın amacın...

Şu güzel müzik ve Yunus Emrenin muhteşem dizeleri bizlere birer cevaptır...

https://www.youtube.com/watch?v=gw9fKuymA0I in the Mood for Love - Shigeru Umebayashi

https://www.youtube.com/watch?v=liSOTXPxASY Miskinlikten Buldular...

Son düzenleme:
sen tüm taktikleri bana at bırak hocam youtube işlerini. hayatının düzeninden olma :)

Tavsiyelerimi sizin cevaplarınızdan sonra aynen koruduğumu belirtmek istiyorum.
İlave olarak psikoloğa gitmenizi tavsiye ediyorum.

Ayrıca, aynı bölümde "hiç para kazanamıyorum çok mutsuzum" diye bir başlık açılsa bu kadar ilgi gösterir miydik forum olarak çok merak ediyorum.

Yorumunuz için teşekkürler.

1- Çok ülke ve şehir gezdim. fakat sadece turistik.

2- Bir çok ilginç konuda uzmanlık derecesi kadar bilgim var.

3- Girişimci biriyim fakat girişimler araştırırken tükeniyorum. Sebebi girişim sonunda para kazanacak olmam. Paranın mutluluk getirmeyeceğini gördüğümden bu durum beni durduruyor.

4- Bunun kesinlikle farkındayım. 20K Youtube'dan kazanmaktansa 15K 4 farklı yerden kazanmayı tercih ederim.

5- Mevcut işimi 5K sabit ve sağlam gelir kaynağı bulduğum zamanda bırakmayı düşünüyorum fakat bulamadım.

6- Zorlarsam kendimi artar kesinlikle. Üst seviyede değilim. Fakat Youtube'a zaman ayırmaktan nefret eder duruma geldim. HEr girdiğimde nereye kadar diye soruyorum kendime. Tamam 50K ya sonrası??

Merhaba,

Bu başlığı ilgi çekmek, nankörlük vs için kesinlikle açmadım. Gelirimin artması ile girdiğim ruhsal değişiklik/sıkıntılar ile alakalı açtım.

Aylık gelirim çalıştığım işten 5K,
Youtube'dan 20K olmak üzere minimum 25K'yı bulmakta. fakat Youtube gelirlerim arttıkça normal hayata bakış açım her geçen gün değişmekte. Mutluluk getirmesi gerekirken tuhaf soru işaretlerini getirmekte. Ortalama üstü lise ve mühendislikte en iyilerden biri olan üniversitede okuduktan ve 4 yıllık iş tecrübesinden sonra aldığım paranın minimum 4 katını 3 yıllık Youtube tebrübemle kazanabiliyorum. Bu durum çalışma isteğimi bitirmekte, iş hayatını sorgulatmakta. Günde 9 saat, haftada 45 saatimi kısacası hayatımı satın alan iş hayatını bırakma gibi planları yaptırmakta fakat sonunda ne yapacağım? Hadi yarın istifa ettim, emekli hayatı başladı. Ne yapacağım? Youtube'a da güven olmaz pek hem.

Youtube sistemi oturtunca gerçekten kolay kazanılan para. O kolaylığa ulaşmak için biraz kafa ve zaman patlatmak gerekiyor. Sistem oturdu arkana bakıyosun, Kazanç/yapılan iş oranı fırlamış. Belli bir miktar para da biriktiriyorsun, sonrasında peki bu parayı nasıl değerlendireceksin? Hadi yatırım yaptın. Gittin ev aldın, verdin kiraya. 17 yılda amorti etmesini mi bekleyeceksin.

Yani kısacası her gün 1K kadar para kazanıyorsun. Ama mutsuzsun ve ne yapacağını bilmiyorsun. Hayatta en büyük golü maddiyat yüzünden yemişsin fakat sen golü attığında maç çoktan bitmiş. Bu gole sevinemeyecek miyim? Soruyorum, sonrasında sevinemiyorum.

Halime çok şükür fakat mutsuzum.

Para parayı çeker kendine güveniyosan belirli risklerin altına girerim diyosan illegal işlerde o parayı kaça katlarsın kendin bile inanamazsın

- Yönleri birşekilde başına iş alırsan dönüşü olmaz
+ Yönleri birdaha çalışmana bile gerek kalmaz + yakalanıcakmıyım korkusu ve heycanı seni dinç tutar :D

Para parayı çeker kendine güveniyosan belirli risklerin altına girerim diyosan illegal işlerde o parayı kaça katlarsın kendin bile inanamazsın

- Yönleri birşekilde başına iş alırsan dönüşü olmaz
+ Yönleri birdaha çalışmana bile gerek kalmaz + yakalanıcakmıyım korkusu ve heycanı seni dinç tutar :D

Bet işlerimi hocam

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri