Beyin Fırtınası - Adsenseli Kanal Banlamaları

hocam googlenin bütün bunlara ne gibi bir ihtiyacı var ki? Bana göre olay gayet basit. Adsense'ye bağlı kanallar üzerinden kanalları kapatıyor. Adsense TR oldu mu zaten tarayıcıya bakmasına gerek yok. kapanmalarda en önemlisi kanalın kazancı. özelllikle uzun videolu kanalları uçuruyor.

Bence de bununla ilgili, zaten düşündüğümüzde abd de yaşayan biri tarayıcıda türkçe kullanabilir bu nedenle kriter bu olamaz.TR hesaplarda kazanç belli bir sınırı aştığında otomatik kapatılıyor.

Son dönemde kapanan kanallarının ortak noktası yüksek izlenim.

Kapanan kanallar arasında benim kendi bilgisayarımdan açtığım, Fransa vds'den açtığım ve satın aldığım mailler var.Kendi açtıklarım onaya düşmeden açıldı ve bu kanalların en yenisi 2 senelik.

Tek ortak noktaları tr adsense ve yüksek kazanç..

prens in kanal satış konusunu inceleyin, TR adsense günlük kazancı 200-300TL, kanallar ayın başından beri açık, 7 gün kapanmama garantisi bile veriyo.

benimkilerin hepsi eski 2010-2011 yılı yurtdışı kanalları. adsense'e bağlanırsa kapanıyor yoksa telif flag yese bile kapanmıyor. :D

Benimkilerde adsenseye bağlanmadığı sürece kapanmıyor. O zaman sorun adsenseylede alakalı olabilir. Yani adsensenin lokasyonuda türkiye olmayacak. Yani yabancı lokasyon adsense yabancı lokasyon kanal mı çalışmak lazım acaba :D Çünkü bütün sıkıntıyı türkiye lokasyona bağlıyoruz. O zamanda şu soru akıllara geliyor tükiyede youtube çalışmak yasak mı :)
En güzeli bu olasılıkları deneyip sonuçları değerlendirmek diye düşünüyorum. Ben tr lokasyon kanal yabancı adsense olayını şuan deniyorum bakalım ne olacak. Ayrıca tüm bu sıkıntıları çözmeye çalışırken kanallarımızın kapandığını ama adsenselere bişey olmadığını göz önünde bulundurmak lazım çünkü ben 2 ay kesinleşmeyen ama içinde para biriken adsensesinin pini girip ödemesini bu ayın 13 ünde aldım. Google adsense hesabımda sıkıntı görse neden hesabı banlamayıp ödemeyi almama izin versin ki ?

Ben farklı bir konuda yorum yazmak istiyorum.
Şöyle birşeyde var forumda.

1 - Bazı kesim yurtdışı adsenselerde de aynı olayların olduğunu ve boşuna yurtdışı adsense açmamamız gerektiğini savunuyor.
2 - Bazı kesim ise yurtdışı adsense açıp Pin doğrulatma için yerler bakıyor.
3 - Bazı kesimler ise yurtdışı adsenseden PAYoner'e ödeme alıyor.
4 - Bazı kesimler ise yurtdışında oturupda kanal banlarının aynı olduğunu söylüyor.

Ben burdan biraz çıkarım yaptım.
Forumdaki insanlar yurtdışı adsenseye yönelmesin diye bazıları ciddi ciddi Manipülasyon yapıyor forumda.
Çünkü adamların işine taş konacak ve bir yolunu bulup bizde yurtdışı adsense çalışabilirsek adamlar payoner'den aldıkları yurtdışı menşei'li adsenseden'de para alamayacak.
Bu 4 seçenekten birileri forumu sulandırıyorki, yurtdışı adsenselerin önemi görülmesin.

Şu bir gerçekki Türk adsenseler artık çöp gibi, ne yapsak kanal sağlam kalmıyor.
Burdan sizde kendinize göre çıkarımlarınızı yapın.

EdiT : ödeme konusuna bakarsanız payoner ve yurtdışı adsense ilişkisini görürsünüz.

Ev netinden manuel bir şekilde kanal yapıp bağlayan oldumu vds ve botlardan yakalıyor olabilirmi?

...............

Taratmada bu kişiler maillerin açılışı ve sonrasında kullanılışı. Adsense açılışı ve sonrasında kullanışı etkiliyor olabilir.

Bende kanalları satın alıyordum, tüm kanallarımı ABD proxy, tüm adsenselerimi ABD proxy üstünden yapıyordum. Ama benimde tüm adsenseye sadece bağlı kanallarım gitti.

Bu nedenle iki seçim kalıyor benim önerime göre.

1) Kanallar yurt dışı ip ile açılcak, tarayıca türkçe dil desteği kaldırılcak. Adsenseye yurt dışı ip ile girişler olacak ondada tarayıcısında türkçe dil desteği kaldırılcak.Veya kanallar Tr ip ile acilip, gene Tr ip ile acilmis adsense kullanilacak.Firefox Turkce kullanilacak.Giris cikislar sadece Tr Ip kullanilacak.

2) Bütçesi uymayanlar kanal açılışı, adsense açılışı ve bunlara giriş yapılmasında türkçe dil desteği kaldırılmış tarayıcıdan yapmalarını öneririm.

Açıkcası ben 21 aralıktan beri kanal bağlamıyorum. Yavaş yavaş tüm adsenselerim gitti. Ve şunu diyebilirim, 6 aydır hiç içine girmediğim adsense ve onların youtube kanalları bulunanlar vardı. Çünkü ben ne kesinleşmiş ne ödemiş v.s. takip etmem. Sadece banka takip ederdim.

Bana göre google ya 2 şeyi yada 1 şeyi takip ediyor. Ama bana bunu ileten arkadaşa göre tarayıcının dilini kesin takip ediyor demesidir. Kaldıki yurt dışında yaşayan türklerdede kapanma duyuyoruz. Bende kapanma yok hocamDemekki lokasyondan çok tarayıcı dilide önem içeriyor. Belkide yurt dışında yaşayan türklerde türkiyeden kanal aldı ilk lokasyonu türkiyedeydi sonrasında almanya olduğu örneğin birşey değişmedi. Turkiyeden aldim tum kanallarimi. Kapanma yok

Açıkcası ben kendi adıma konuşuyorum, ben yurt dışı proxy ile giriş yapmalara ve tarayıcı dillerinide türkçe silmeye başladım. Bugecede gidip fiverr dan yabancı kanallar alıp, onun üstünde kasıp deneyeceğim.

Sonuçta adsense belkide türkiye adresli olanlara dikkat ediyorlarsa zaten ona yapılacak tek şey beklemek olur. İlk etapda kanal tarafını denemekte fayda var.

Soyediklerinizde cok haklisiniz bence. Kullanim dili onemli olabilir. Cunku ben hic Turkce kullanmadim.(kolayima geldigi icin fransizca tercih ediyorum).Yasadigim ulke Fransa.

Hocam deme yapacaksaniz eger, full Turkce deneme yapin. Kanal acilis ip'si,tarayici dili vs. hersey Turkce olsun.Bence boyle bir dneme daha saglikli olur.

Alintida kirmiziyla bazi detaylari kendimce yazmaya calistim. Umarim yardimci olur.

Keşfettinizmi bilmiyorum kanalı adsense bağlayınca kanal kapanmıyor!
Kanaldaki herhangi bir videonun para kazanmasını açarsan kanal kapanıyor.
Bunu birkaç kez test ettim. Para kazanmasını açtığım bütün kanallar kapandı. Para kazanmasını açmadığım bütün kanallar hala açık.
Buda şu demek oluyor, bütün sorun many many many
Bu sorunuda artık nereye bağlamak istiyorsanız bağlayın, googlenin elinde reklam azlığından olabilir. Bunu nerden biliyoruz son zamanlardaki videolarımızda çıkan reklam azlığından. Herkes görmüştür işte 100k izlenim var hatta 200k reklam görüntülenmesi var ama reklama sadece 50 kez tıklanmış...

Son düzenleme:
Tarayıcının dili ingilizce, ip : proxy amerika. Çerezler temiz.

Youtube açıldığında dil ingilizce konumada amerika yazıyor. Herşey normal fakat kanalı adsense bağlama sayfasına gelince sayfa birden türkçeleşiyor. Devam edincede türkçe devam ettiriyor. O sayfada sayfayı ingilizce diye seçsende bağlama sayfasına gelince türkçeyi seçiyor.

Dipnot: Kanalı oluşturduğum ip önceden de aynı proxy di. Hiç kanala giriş çıkış ipleri değişmedi hep amerikaydı yani. Sadece önceden tarayıcım bir ara türkçeydi. Ve bana türkçe dil olarak gösteriyordu youtube. Şimdi tarayıcı dilim ingilizce, youtube ingilizce çalışıyor ama adsense bağlamak isteyince nerden biliyorda türkçeye dönüyor.

l356Wp.png

LZ5Wnz.png

VPW1MR.png

1VOlgb.png

Youtube açıldığında dil ingilizce konumada amerika yazıyor. Herşey normal fakat kanalı adsense bağlama sayfasına gelince sayfa birden türkçeleşiyor. Devam edincede türkçe devam ettiriyor. O sayfada sayfayı ingilizce diye seçsende bağlama sayfasına gelince türkçeyi seçiyor.

Dipnot: Kanalı oluşturduğum ip önceden de aynı proxy di. Hiç kanala giriş çıkış ipleri değişmedi hep amerikaydı yani. Sadece önceden tarayıcım bir ara türkçeydi. Ve bana türkçe dil olarak gösteriyordu youtube. Şimdi tarayıcı dilim ingilizce, youtube ingilizce çalışıyor ama adsense bağlamak isteyince nerden biliyorda türkçeye dönüyor.

l356Wp.png

LZ5Wnz.png

VPW1MR.png

1VOlgb.png

chrome dışında da türkçe yi tespit ediyor mu?
chrome kullanmayın zaten bu işte...

edit:mozillaymış ,pardon...ilginç

Son düzenleme:

l356Wp.png

LZ5Wnz.png

VPW1MR.png

1VOlgb.png

İşletim sistemi ingilizce mi?

Eğer bir şekilde pc deki herşey dil olarak ingilizceyken adsense bağlama sırasında tr ye dönüyorsa bu kapanmaların sebebi adsense değilde dil olabilir.yani google tr de youtube çalışmayı kısıtlamış olabilir gerçekten.önleminide bu şekilde almış.çünkü adsense id leri karışık alınıyor adsense açılırken.bu yüzden tr adsenseleri aynı anda kısıtlayamiyacağı için youtube da dil olarak kısıtlama yaptığını düşünüyorum.ve buda yurt dışı adsenselerinde çoğunlukla kapanma olmamasının sebebini bu şekilde açıklayabilir.yurt dışında yaşayıp da kapanma yaşayan azınlıkda heralde bizim gibi bi yerlerde tr dilden yakalanıyor olabilir. Bu yüzdende ha yurt dışı adsense ha yurt içi hiç bi farkı kalmıor böylece. bi şekilde tr den yakalandıkdan sonra.

l356Wp.png

LZ5Wnz.png

VPW1MR.png

1VOlgb.png

demek ki sorun tr dil ile alakalı. kanalları 0 vds den açıp, tarayıcı dili vs ing yaparsak,ki otomatikman ingilizce olacaktır, muhtemelen gmail ve adsense de tr'den açılmayıp vds üzerinden bağlanırsa muhtemelen hiç bir sorun çıkmayacaktır kanalları bağlarken. belki hocam siz proxy ile giriyorsunuz onu anlamış olamaz mı youtube?

Arkadaşlar birde, reklam çıkmayan kanallarım var. izlenme 5 bin adsensede (kapanıyor diye bağlayamıyorum başkada kanal) ama reklam tıkı 5 yada 8 oluyor ? bu Burum sizde de 25/01/2017 itibari varmı?

çözüm olarak : yada kanallara yeniden girip reklam off/on mu yapıp güncellemem mi gerekli? Fikir verebilirmisiniz?

İşletim sistemi ingilizce mi?
Hayır hocam, ama firefoxdan işletim sisteminin dilini öğrenemez. Fakat firefoxun türkçe sürümü olduğunu bilebilir. Belkide tarayıcı dili ingilizce olması gibi firefoxunda orjinal downloadı ingilizce firefox yapmak gerekiyordur.

Eğer bir şekilde pc deki herşey dil olarak ingilizceyken adsense bağlama sırasında tr ye dönüyorsa bu kapanmaların sebebi adsense değilde dil olabilir.yani google tr de youtube çalışmayı kısıtlamış olabilir gerçekten.önleminide bu şekilde almış.çünkü adsense id leri karışık alınıyor adsense açılırken.bu yüzden tr adsenseleri aynı anda kısıtlayamiyacağı için youtube da dil olarak kısıtlama yaptığını düşünüyorum.ve buda yurt dışı adsenselerinde çoğunlukla kapanma olmamasının sebebini bu şekilde açıklayabilir.yurt dışında yaşayıp da kapanma yaşayan azınlıkda heralde bizim gibi bi yerlerde tr dilden yakalanıyor olabilir. Bu yüzdende ha yurt dışı adsense ha yurt içi hiç bi farkı kalmıor böylece. bi şekilde tr den yakalandıkdan sonra.

Biz bu sıkıntıyı tam anlamıyla belki çözene kadar adsense reklam verenlerin sayısı artacak. onlarda banlmayı durdurcaklar;) Ama bende tamamen senle aynı fikirdeyim

demek ki sorun tr dil ile alakalı. kanalları 0 vds den açıp, tarayıcı dili vs ing yaparsak,ki otomatikman ingilizce olacaktır, muhtemelen gmail ve adsense de tr'den açılmayıp vds üzerinden bağlanırsa muhtemelen hiç bir sorun çıkmayacaktır kanalları bağlarken. belki hocam siz proxy ile giriyorsunuz onu anlamış olamaz mı youtube?

Benim ip adresin bir proxy olduğunu bilebilir, ama bu ipin proxy si nerden kullanıldığını hayatta bilemez. Zaten ilginç olan altta konuma amerika diyor dile tüürkçe demesi. Şuan mobilim fakat en kısa sürede ilk önce firefoxu silip, ingilizce firefox download edicem. Oda baktım olmadı, yurt dışından vds alıp o şekilde deniycem hocam.

Buarada şunuda belirtim arkadaşlar. dil türkçe olunca gerçek amerika hattınada sms gelmiyor:) geçen aya kadar sms geliyordu, 1 aydır amerika hattıyla adsense denememiştim.

Yarın akşam İngilizce win7 indirip format atacağım tarayıcı Firefox İngilizce olacak sonuçları iletirim.

inşallah Türkiye iban numaraları kobay olarak kullanılmıyodur diycem ama banka girilmeden de kapananlar var okuduğum kadarıyla

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri