Camtasia CPU'nun tamamını kullanmıyor.

• Kullanıcı CyberTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

CyberTR

Kayıtlı Üye
Camtasia, 2 VDS'imde CPU'nun %100 ünü kullanırken birinde tamamını değil %20sini kullanıyor. %100'ünü kullansa mantıken daha hızlı render almaz mı ? Nasıl düzeltebilirim bu sorunu ?

görev yöneticisi ayrıntılar geçerk zamanda

Camtasia, 2 VDS'imde CPU'nun %100 ünü kullanırken birinde tamamını değil %20sini kullanıyor. %100'ünü kullansa mantıken daha hızlı render almaz mı ? Nasıl düzeltebilirim bu sorunu ?

Ram yani memory %100 e vurunca cpuyu tam kullanır. Eğer linux makinalarla aynı mantıkda çalışyorsa. Bir kontrol edin memory daha bitmediği için olabilir hocam

PvY487.png

[MENTION=10575]fenomen[/MENTION] [MENTION=13944]moonlive[/MENTION]

Sağolun arkadaşlar cevaplarınız için ancak gerçek zamanda yaptığım halde yine %20lerde oluyor,

[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION] hocam camtasiada bildiğim kadarıyla ne kadar cpu varsa yer tamamiyle render süresinin cpu miktarına göre değişim göstermesi gerekiyor ancak CPU'yu bir türlü %100 kullandırtamadım.

[MENTION=10575]fenomen[/MENTION] [MENTION=13944]moonlive[/MENTION]

Sağolun arkadaşlar cevaplarınız için ancak gerçek zamanda yaptığım halde yine %20lerde oluyor,

[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION] hocam camtasiada bildiğim kadarıyla ne kadar cpu varsa yer tamamiyle render süresinin cpu miktarına göre değişim göstermesi gerekiyor ancak CPU'yu bir türlü %100 kullandırtamadım.

hocam problemi çözebildiniz mi bendede aynı durum var

3 Vds de aynı dedicated sunucuya mı bağlı ? Ayrıca Camtasia cpu kullanan bir program ram çok gerekmiyor

Tools - options- Use GPU işaretliyse onu devre dışı bırakın. camtasia'yı kapatıp açın tekrar deneyin. Belki işe yarar.

Saolun hocam bende sırf render için aylık 250 tl sunucu kullanıyorum fakat cpu %50 lerde oluyor . Dediğiniz yaptım şuan %80 lere çıktı tabi haliyle hız arttı . Niye %100 kullanmıyor acaba hocam :confused:

hocam tools u bulamadım wmare tools var ordada use gpu diye bi seçenek yok

8.4.4 sürümünü yükle. senin sürüm farklı sanırım. %100 yapmasa da hızlandırır gpu kaldırınca

---------- Spam Engelliyici 15:31 ---------- Önceki Mesaj 15:31 ----------

Saolun hocam bende sırf render için aylık 250 tl sunucu kullanıyorum fakat cpu %50 lerde oluyor . Dediğiniz yaptım şuan %80 lere çıktı tabi haliyle hız arttı . Niye %100 kullanmıyor acaba hocam :confused:

eyvallah:)

Camtasia full CPU yemez önce bunu netleştirelim :)

Kişisel tecrübelerimle bu güne kadar en fazla 15GHZ kullanım yaptığını gördüm, ne yaptıysam bunun üzerine çıkaramadım...

Bunu etkileyen faktörler konusunda diskin yazma oranı olabilir...

Sonuçta CPU veriyi işliyor ve Disk çıktı olarak yazıyor...

İşlem anında performans yöneticisinden disk kullanımını kontrol edin, eğer disk kullanımı %100 ise disk yazamadığı için CPU işlemeye devam etmeyecektir...

Sunucularda GPU yu kapatmak bir nebze artırıyor render hızını bunu tavsiye ederim.
Aynı şekilde grafik değil de bilgisayarı performansa göre ayarlamanız lazım burda hızı etkiler.

her şeyi denedim 2 gün bunun üzerinde çalıştım ama maalesef tamamını kullanmıyor, %60 üzerine çıkaramadım

Ayrıca kullandığınız işlemcinin de camtasia nın cpu kullanımıyla doğru orantısı mevcut.
Tecrübeyle sabit.

aldığım sunucularda genellikle ilk günlerde camtasia kullanımı %60-90 arası oluyor
ama sunucunun 10 15 günü kaldığında %50 nin üstünü zor görüyor birçok tecrübeyle sabitledim bu bilgiyi veri merkezleri bi haltlar yiyor

bunlar sadece camtasia için sony vegasta ise böyle bi sorun yok daima %90-95 civarında

Bende de aynı sorun mevcut baya araştırmıştım hiç bir sonuç elde edemedim. Normalde 20-25 arası gidiyor ve gpu seçeneğini kaldırdım gerçek zamanda yaptım max 34 gördü ama sabit değil 16 ile 26 arasında değişiyor sürekli ve nadir olarak 30 ları görüyor anlamış değilim. Sistem boşta %70 lerde hep canımı sıkıyor :) %50 olsa ona da razıyım aslında :D

makina 32gb ram + e5 1620 3.60 ( 8 işlemcili ) - w2008 R2 Enterprice

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri