Çocuklar niye kanser olur?

yenerk

Kayıtlı Üye
Bu şimdi çocuğun sınavımı büyüklerinin mi çocuğunsa ergenlik çağına erişmemiş çocuk neden sınav ediliyor zaten günah yazılmıyor ateist değilim ama cidden kafamı bunalttı bu soru annemin işyerindeki bir abinin küçük kızının lösemi olduğunu öğrenince

Allah acil şifalar versin öncelikle.. çocukla beraber maalesef ailesi daha çok eriyor daha büyük sınavlardan geçiyor bence..

Bu mantıkla birçok soru sorulabilir çocuklar niye tecavüzd uğruyor niye ölüyor suçsuzlar niye acı çekiyor Allah bunları görmüyor mu vs gibi.Bana göre aradığın cevabı burada bulamazsın kendi içinde herkesten bağımsız istişare etmen gerek.Buraya yazılacakların seni tatmin edeceğini sanmıyorum

dostum bunu soyle dusun,allah ıcın evrenı yaratmak nasıl kolaysa,bır cocuga can vermek bır okadarda kolay,dunya ımtıhan dunyası,bız bu dunyayı şans olarak goruyoruz belkıde öbur dunya bır şanstır

valla hocam ilkokul 5 e gidiyordum annemle babam ayrıydı babamda sorumsuz adam arayıp sormazdı din kültürü dersi hocam ülkenin durumu için dua edin çocukların duası kabul olur demişti çocuk aklıya namaza başlamak istiyorum dedim anneme sabah namazına bile kalkıyordum sonundada dua ediyordum babama akıl fikir ver allahım diye 3 yıl devam ettim en sonunda Allah beni sevmiyor galiba diyip ümidimi kaybetmiştim ondan sonra namaz kılmaya üşenir oldum birazda ergenlikten ötürü herhalde cidden artık sınav edilmediğimizi yaratılıp kendi halimize bırakıldığımızı düşünmeye başladım

---------- Spam Engelliyici 02:53 ---------- Önceki Mesaj 02:52 ----------

dostum bunu soyle dusun,allah ıcın evrenı yaratmak nasıl kolaysa,bır cocuga can vermek bır okadarda kolay,dunya ımtıhan dunyası,bız bu dunyayı şans olarak goruyoruz belkıde öbur dunya bır şanstır

tamamda o çocuk niye acı çekicek şimdi onu anlamıyorum hani çocuklar günahsızdı

valla hocam ilkokul 5 e gidiyordum annemle babam ayrıydı babamda sorumsuz adam arayıp sormazdı din kültürü dersi hocam ülkenin durumu için dua edin çocukların duası kabul olur demişti çocuk aklıya namaza başlamak istiyorum dedim anneme sabah namazına bile kalkıyordum sonundada dua ediyordum babama akıl fikir ver allahım diye 3 yıl devam ettim en sonunda Allah beni sevmiyor galiba diyip ümidimi kaybetmiştim ondan sonra namaz kılmaya üşenir oldum birazda ergenlikten ötürü herhalde cidden artık sınav edilmediğimizi yaratılıp kendi halimize bırakıldığımızı düşünmeye başladım

dostum onemlı olan sonuctur,yaşıyorsan daha sonuca ulaşmamısındır

http://bit.ly/2jhpzPL

http://bit.ly/2jJ2b9H
güzel yazılar buldum ilkiini okudum bize de bazı şeylere vesile oldun şu an mesela ..

Kaderin her şeyi güzeldir, hayırdır. Ondan gelen şer de hayırdır. Çirkinlik de güzeldir. (Bediüzzaman, Sözler)

Son düzenleme:
Bu şimdi çocuğun sınavımı büyüklerinin mi çocuğunsa ergenlik çağına erişmemiş çocuk neden sınav ediliyor zaten günah yazılmıyor ateist değilim ama cidden kafamı bunalttı bu soru annemin işyerindeki bir abinin küçük kızının lösemi olduğunu öğrenince

Olur ki hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olur. Olur ki sevip arzu ettiğiniz bir şey sizin için şerli olur. Gerçeği Allah bilir, siz bilmezsiniz. Bakara 216

Yavrucağa Allah şifalar versin. Bilemeyiz hocam şuan vefat ederse sabi direk cennete gidicek ilerde nasıl bir insan olucağını bilemeyiz belki ileride çok kötü bir hayatı olucak bu onun için daha hayırlıdır Allah öyle yazmıştır. Kadere inancın varsa birçok sorunun cevabını bulabilirsin ama yoksa bu tarz konularda hiç bir cevap seni tatmin etmez

Dine göre konuşmak gerekirse aile büyükleri birini kınadıysa başlarına gelir.

Yoksa Gende vardır .

Öncelikle sorgulamalarınla doğru yoldasın ancak bulacağın cevaplarla yanlış yola devam edebilirsin. Bu konuyu kapattırıp yaşadığın bölgendeki müftüyü bulup beynini kemiren soruları ona sor. Bak gidip cami hocasına sorma. Direk müftüden randevu iste veya kapısını çal gir sor...
Bizler ne kadar cevap versekte eksik kalacak...
İnternette ise youtubede şurası var, iletişime geç yardımcı olurlar. Bu konuda uzmanlar
http://cayhouse.com.tr/iletisim/
şuda var:
http://www.sozlerkosku.com/iletisim

Küçük bir örnek:
https://www.youtube.com/watch?v=wm0esjLiOWo
Şuda ulaşırsan seninle nasıl konuşacaklarının kanıtı:
https://www.youtube.com/watch?v=0v8L9B5EJEk

Son düzenleme:
Öncelikle sorgulamalarınla doğru yoldasın ancak bulacağın cevaplarla yanlış yola devam edebilirsin. Bu konuyu kapattırıp yaşadığın bölgendeki müftüyü bulup beynini kemiren soruları ona sor. Bak gidip cami hocasına sorma. Direk müftüden randevu iste veya kapısını çal gir sor...
Bizler ne kadar cevap versekte eksik kalacak...
İnternette ise youtubede şurası var, iletişime geç yardımcı olurlar. Bu konuda uzmanlar
İletişim › Çay House

+11

hocam bende bu kanalı arıyodum imrenilicek bi yaşamları var

bu soruların cevabını herkes kendine göre yorumlar din arkadaşların gerçekci düşünmesini engelliyor bence (kimseye saygısızlık etmiyorum yanlış anlaşılmasın) o kadar çok soru var ki en bilgili dindar bile sonunda allahın işine karışılmaz vardır bir bildiği diyip konuyu kapatıyor

edit: ne olduğumu bilmiyorum sorgulama süreci içindeyim.

---------- Spam Engelliyici 02:53 ---------- Önceki Mesaj 02:52 ----------

tamamda o çocuk niye acı çekicek şimdi onu anlamıyorum hani çocuklar günahsızdı
Allah duanı kabul etmiş etmiş ne güzel sorumsuz adam gitmiş anladığım kadarıyla bidaha gelmemiş Allah ona da akıl fikir vermiş ki size daha fazla sorumsuzluğundan ötürü eziyet cektirmemiş yeni bir hayat kurun diye.(bu yazdığım imandır, inançtır , teslimiyettir )

ATAİST değilim tabiki ama dünya adaletsiz kim ne derse desin

Çocuklar niye kanser olur Cevap para kazanma hırsı yüzünden satılan gidalarda türlü türlü hileler türlü türlü sahtekarlıklar türlü türlü salığa çok çok zararlı maddeler katılıyor hep daha fazla kar etmek daha fazla kazanmak ıcın Kanser olacakmıs hasta olacakmıs adamın umrundamı o menfatine aldığı paraya bakıyor

Allah duanı kabul etmiş etmiş ne güzel sorumsuz adam gitmiş anladığım kadarıyla bidaha gelmemiş Allah ona da akıl fikir vermiş ki size daha fazla sorumsuzluğundan ötürü eziyet cektirmemiş yeni bir hayat kurun diye.(bu yazdığım imandır, inançtır , teslimiyettir )

yok hocam yanlış anlamışsınız babam biraz sorumsuz bir adam boşandıkları ilk zamanlarda aynıydı şu seneye kadarda hep öyle kaldı hasta şimdi arayıp duruyor beni lise çağında o kadar kafaya takmadım da ilkokul zamanında benimle ilgilenmemesi kendisi ayrıldıktan sonra rusyada inşaat ustası olarak çalışmaya başladı para yok diye arayamadığını iddia ediyordu beni hikaye orasıda neyse şöyle bakabiliriz benim olaya Allah babamı düzeltse babamı sınav etmesinin anlamı kalmazdı hatta belkide babam benle ilgilense kendimi bu kadar geliştiremezdim ama bu çocuğun olayını anlayamadım hala ailesinin suçunu o niye çekiyor hadi diyelim öbür dünyada cennete gideceği için şanslı peki bu çocuğun burada çekecekleri arkadaşları hatta kardeşi sokakta oynarken onun acı dolu bakışları ne olacak

---------- Spam Engelliyici 03:53 ---------- Önceki Mesaj 03:52 ----------

ATAİST değilim tabiki ama dünya adaletsiz kim ne derse desin

Ataist değil o ateist umarım yanlışlıkla yazmışsındır yoksa sıkıntı büyük!

yok hocam yanlış anlamışsınız babam biraz sorumsuz bir adam boşandıkları ilk zamanlarda aynıydı şu seneye kadarda hep öyle kaldı hasta şimdi arayıp duruyor beni lise çağında o kadar kafaya takmadım da ilkokul zamanında benimle ilgilenmemesi kendisi ayrıldıktan sonra rusyada inşaat ustası olarak çalışmaya başladı para yok diye arayamadığını iddia ediyordu beni hikaye orasıda neyse şöyle bakabiliriz benim olaya Allah babamı düzeltse babamı sınav etmesinin anlamı kalmazdı hatta belkide babam benle ilgilense kendimi bu kadar geliştiremezdim ama bu çocuğun olayını anlayamadım hala ailesinin suçunu o niye çekiyor hadi diyelim öbür dünyada cennete gideceği için şanslı peki bu çocuğun burada çekecekleri arkadaşları hatta kardeşi sokakta oynarken onun acı dolu bakışları ne olacak

---------- Spam Engelliyici 03:53 ---------- Önceki Mesaj 03:52 ----------

Ataist değil o ateist umarım yanlışlıkla yazmışsındır yoksa sıkıntı büyük!
sen çocuk ölmüş gibi konusuyorsun

sen çocuk ölmüş gibi konusuyorsun

yok hocam ölmüş gibi değilde arkadaşın biri öbür dünyada cennete gidecek onun için daha iyi dedi önceki yorumlarda inşallah iyileşirde iyileşme sürecinde bile acı çekmiş olucak ona üzülüyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri