Çok Kararsızım

Elbette görüş ayrılığı olacak sonuçta programlanmış robotlar değiliz ama önemli olan oturup konuşulması , karşısındaki kişinin durumu düşünülmesi , o an olgun davranılmasıdır. Yani görüş ayrılığı var diye kesip atmayın.

allah yardımcın olsun hocam.şahsen bana sorarsan derimki eşinin istediği düğünü yapmaya çalış.çünkü insan bir kere evleniyor her kadının hakkı istediği gibi düğün olması.

Hocam esimim bie dedigini iki etmedim bugune dek ama bu konuda beni hem maddi hemde maneci yonden zorluyor yani bir insan benimle 3 saatlik bir dugun icin evlenmemeli

hocam gelinin'de ailesi istemiyormus onlara anlat durumu kızlarını ıkna etsın sende durumu acıkla maddi durum el vermiyor ailem ailen istemiyor çalgılı dugun neymıs yaparsın Kuranlı Bereketi Olur Bide Tavuk Pilav + Ayran + Kemal Paşa Tatlısı Valla Çalgılı Karışık Düğüne 10 Basar :D Şahi Fikrim Tabi :D

hocam gelinin'de ailesi istemiyormus onlara anlat durumu kızlarını ıkna etsın sende durumu acıkla maddi durum el vermiyor ailem ailen istemiyor çalgılı dugun neymıs yaparsın Kuranlı Bereketi Olur Bide Tavuk Pilav + Ayran + Kemal Paşa Tatlısı Valla Çalgılı Karışık Düğüne 10 Basar :D Şahi Fikrim Tabi :D

Kiza ve kziin ailesine karsi asla maddi konuda bisey denilmez hocam her babanin bu konuda bir gururu olur ben senin gorurusundeyim hocam bende senin dedigin givi istiyoru.

Kiza ve kziin ailesine karsi asla maddi konuda bisey denilmez hocam her babanin bu konuda bir gururu olur ben senin gorurusundeyim hocam bende senin dedigin givi istiyoru.

Ozaman Hocam Gelin Hanımın Ailesine Açıklarsın Biz Karşıyız Karışık Dugune Sizde Karşısınız Kızınız Benı Dınlemıyor Lutfen Sızde Bır Konusurmusunuz . Gelin Hanıma'da Bak Normal Dugun Yapalım Balayına Maldivlere Gideriz Dersin Nisan Ayında Maldivler Super Oluyormus Dersin Kabul Eder Her Halde :)

Arkadaslar kismetse ay sonunda dugunum olacak ama oyle noktayadayimki beynim durdu napacam bilmiyorum sorunum soyle

Ben ailem ve kizin ailesi sesli dugun istemiyorlar(yani kadin erkek karisik)

Fakat esime bi keresine ciddi olmayarak bende calgili dugun yaptiracam dedim ogun bugundur dugun isteyip duruyor

Ailem maddi yonden cok zor durumda suan bitik duruma onlarida zor duruma sokmak istemiyorum simdi bu ikiniz dugunu demeyin simdiye kdr her konuda ailem destegini esirgemedi ama bu bitme noktasina geldik ve ne ben ne ailem nede kizin ailesi calgili dugun istemiyor ve bu telasa girmek istemiyor bende istemiyorum ama esimi bi turlu ikna edemiyorum napacam bilmiyoeim neredeyse ayrilik noktasina gelecgez ne onerirsinz arkadaslar

Yapamıyorum durumum müsait değil diyeceksin hocam.Eşin olacak kişi muhtemelen 1 kere evleniyorum tabi yapıcam diyordur.Arkadaşları falanda doldurmuştur iyice.Allah yardımıcınuz olsun.

Mobil olarak gönderildi.

Şimdi her insanın kafa yapısı farklı. Önem sırası farklı. Senin için düğün çok önemsiz alt sıralarda, ama kız için üst sıralarda. Şartları zorlamanı tavsiye ederim.

elde imkan yoksa fazla zorlamanin alemi yok. artik evlenen insanlar onundeki uc seneyi bu borclari odemek icin ipotek altina almak zorunda kaliyor ne yazik ki.

nikah'ta isi bitirmek icin ikna etmeye calis, koz olarak eline guzel bir tatil onerisi ver. durumlari duzeltince tatile en azindan gidip eglenirsiniz. milleti eglendirmek icin onca para dokmek bana da mantikli gelmiyor.

burda calgili dugun olur mu olmaz mi tartismasina girmek cok sacma. herkes farkli ortamlarda farkli bir kulturle buyuyor. kimisine iyi gelen baskasina iyi gelmeyebilir. calgili dugunu boyle kuralmis gibi savunanlari anlamakta zorlaniyorum.

Düğün sonuçta hayatta bir kez olan bir şey. Kolay kolay unutulmayan bir şey. Oturun konuşun en azından bazı işleri yoluna koyana kadar düğünü erteleyin. 1 sene olur 1.5 sene olur. Aynı şekilde maddi sıkıntıları yüzünden düğününü 1.5 senedir erteleyen arkadaşım var ve sırf işlerini yola koyabilmek için şehir dışında çalışıyor nişanlısını ayda bir anca görüyor. Sevdiğinizi kırmayın. Bu düğün meseleleri bazı bayanlar için büyük hayal. O yüzden elinizi taşın altına koyun bence. Umarım Mutlu olursunuz...

Alıntıda arkadaşın dediği gibi gerçekten bazı insanlar için büyük hayal oluyor düğün. O nedenle katılıyorum. Bir düğünden ileride anlaşamayacaksınız sonucu çıkmak zorunda değil. Bunu en iyi siz tanıyarak anlayabilirsiniz. Şöyle örnek vereyim hayalinde düğün olan bir arkadaşım kınasından tutun balayısına kadar hatta kalacağı evin maliyetine kadar herşeyden vazgeçti. Bana da aşırı mantıksız geliyor ama bazı insanlar için düğün çok önemli.

Nasıl çözülür bilemem ama benim önerim alın konuşun ailemin imkanı yok diyin hesap yapın birlikte bu düğünü yaparsak nasıl öderiz diye takılarımızı satmak zorunda kalırız kendi evimizi almamız uzun sürer diye konuşun yani tamam düğün yapalım ama bunu bugün karşılamam imkansız gel maddi bir yol bulup yapalım diyin. Ya da bugün paramız yok az vakit geçsin en güzrlini yapıcam sana diyebilirsiniz. kalp birkez kırılır. Ve hepimiz için saçma olan birşey onun çocukluğundan beri hayaliyle yaşadığı birşey olabilir. Caiz olmaması sıkıntıysa eğer benim inancım buna uygun değil diyip dualı yapalım yine herkes gelsin diyebilirsiniz. Yeni bir yuvaya günahla başlamak istemiyorum işimiz rast gitmezden yürüyebilirsiniz. Onu söylerken bile hata yapmışım vs diyebilirsiniz. İşin gerçekten çok zor. Hakkınızda hayırlısı olur umarım hocam.

Ben aynı durumda olsaydım öyle bir bayanla kesinlikle evlilik düşünmezdim. Mantıklı düşünemeyen kızla asla işim olmaz. Şu an aileler istiyor olmasına rağmen ben düğün yapmayalım dediğimde kız arkadaşım nedenlerini soruyor, mantıklı ve mantıksız yanlarını tartışıp sonuca bağlıyoruz.

İki taraf da istemeyecek ama kız isteyecek? Ergenlikten çıkamamış der bırakırdım ben.

Ama sizin işiniz zor, demekle olmuyor tabii. Kolay gelsin umarım orta yol bulursunuz. Ailenize yük olmayın kredi çekip yapın düğünü de yapacaksanız.

sen maddi anlamda risk al çalgılı-çengili düğün yap.Maksat eşinin gönlü olsun.
Ama şunu söyleyeyim o da bunu istediğine pişman olacak kesinlikle düğün sonrası :) gerkesiz bişey yani.Ne gerekiyorsa onu yap derim :)

Hocam kadınlar bu tarz şeyleri çok önemsiyor yapacak bir şey yok.. Borç harç bulup yapmanı öneririm. hayat boyu bana şöyle düğün yapmadın lafını işitmekten iyidir :) allah mutluluğunuzu daimi etsin..

şartlar bunu gerektiriyorsa, iki tarafın ailesi de aynı görüşteyse yenge hanımın bunda diretmemesi lazım. düzgün bir dille anlatılır. inşallah anlayışlı karşılar. aksini düşünmek istemiyorum.

Elde imkan yoksa borç harç alıp rezil olmaya gerek yok. Ama kızda ilerde bana düğün yapmadın diyebilir. Zor durum valla. Allah yardımcın olsun.

Nacizane tavsiyemdir...

Eşin olacak hanım ne istiyorsa onun istediği gibi yapmanı tavsiye ederim...

Kadın unutmaz kardeşim :) Taş unutur dağ unutur kadın unutmaz o derece...

evlenip balayına gideceğine evlenmeyip alayına git :D açıkcası düğün kızın egosunun tatmini. senin cebini imkanını bildigi halde borca sokup yaptıracak kadar gaddarsa,evlendikten sonra geçim sıkıntısı oılunca el bebek gül bebek büyüyen kız asla tolerans göstermeyecektir. Her zaman olumsuz yönlerini hatırlatacak,tartışma konusu yapacak hatta "ne biçim erkeksin be! hiç bir istediğimi almıyorsun,mutfağın ihtiyaçlarını bile borçla karşılıyorsun! " demekten asla geri kalmayacaktır. Evlilik hoşgörü ve anlayış temelli bir şey. Yani sadece yenge için değil,maaş,iş mal mülk durumuna göre evlenilen günümüzde,baba evinde prenses olan bir kızın evlenince fedakar anne adayı olmasını beklememek lazım :D özetle,evlenmeyin arkadaş paranız yoksa,evlenmek lükstür. Düğün yapmak hele ki günümüzde (asgari ücrete göre)israftır. gidin fakir filan doyurun öbür tarafta 10 tane huriniz olsun

al nişanlını karşına, açık açık durumunu anlat, yapamayacağını söyle.

yapmasak olur mu değil, şundan şundan dolayı yapamıyacaz diyeceksin hocam.

hatta önce ailesiyle konuş, onların da desteğini alarak konuşman daha etkili olur.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri