Ddos Saldırısı Yiyorum :(

• Kullanıcı aemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Webmaster Soru ve Sorunlar

aemin

Kayıtlı Üye
Web sitesi
aeminkyr.com
Herkese merhaba. Bugün sitemde bir yavaşlık sezdim saha sonra site istatistiklerine baktım birde baktım ki bugünün hitleri uçarak artıyor. Bir sürü eklenti filan kurdum sadece ddosu yavaşlattı ama durduramadı halen saldırıyorlar.

Bende mecburen site index i ile oynadım siteye girmek için tıklayın diye bir link koydum. Ancak böyle durdurabildim böyle olunca da sitenin ana sayfasına giriş olmuyor. Linki bir yazıya vermek zorunda kalıyorum. Ddostan korunmak için bir çözüm yolu yok mudur? Tecrübeli arkadaşları yoruma bekliyorum :)

Bu arada sitemde WordPress kullanıyorum.(Reklam olurmu bilmiyorum o yüzden site linkini atmadım)
1yJPPj.png

Son düzenleme:
hocam kaç k kullanıcı dos ile geliyor tek tek ip banlasan ?

Ddos saldırısını blakla engelleyemezsin :) önce saldırının ddos olup olmadığından emin ol.

Eğer Ddos ise, kullanıcı olarak yapabileceğin hiçbirşey yok, host sağlayıcını arayıp ddos koruma aktif etmesini istemen gerek oda ücretli olacaktır.

Ddos saldırısını blakla engelleyemezsin :) önce saldırının ddos olup olmadığından emin ol.

Eğer Ddos ise, kullanıcı olarak yapabileceğin hiçbirşey yok, host sağlayıcını arayıp ddos koruma aktif etmesini istemen gerek oda ücretli olacaktır.

hocam az çok anlıyorum bu işe dos un tek çaresi ip ban :)

ve cloudflare kulanıcak

hocam az çok anlıyorum bu işe dos un tek çaresi ip ban :)

ve cloudflare kulanıcak

Güzel insan, zamanında birkaç müşteri sırf ddos için aylık 1500 TL koruma ücreti ödüyordu bana, karıştırıyor olmayasın :)

Ddos gbit ile hat saldırısı anlamına gelir, senın kullandığın hattın daha uzerınde bir attach alırsın ve erişimin kesilmiş olur, koruması da hattaki firewall ile yapılır die biliyorum :)

ddos nedir nasıl yapılır. kötü niyetli kişilerin elinde zombi bilgisayarlar vardır. Bu zombi bilgisayarlara hedef siteye giriş yapmaları için komut gönderilir. Hepsi aynı anda sürekli siteye giriş yaparak, sitenin bandwidth'ini yemeye aynı zamanda site veritabanının aynı anda sürekli sorgularla meşgul olmasına neden olur. Bunun sonucunda site, hosting sağlayıcı tarafından bloke(geçici) edilir. Yani istenilen olmuştur. Ip ban çözümmüdür tabiki de değildir. [MENTION=8050]Triqalx[/MENTION] 'inde dediği gibi alan sağlayıcın ile görüşmen gerekli.

Bende bir soru sorayım. Bu saldırıyı yedikten sonra veri kaybı yaşamıyoruz dimi sadece siteye erişim kısıtlanıyor?

Siteyi tamamen sen yazarsan tasarımı veya kodlarına hakim olursan yapılıyor.

Bunun ne alakası var hocam adamlar direk siteye saldırıyor sunucu bir süre bu saldırıya yanıt veremeyince site offline oluyor.Bunun tasarım ile ne alakası var.Büyük şirketler bile milyon dolarlar harcıyor bu tür saldırılara maruz kalmamak için ama yinede kesin bir önlemi yok.

Bunun ne alakası var hocam adamlar direk siteye saldırıyor sunucu bir süre bu saldırıya yanıt veremeyince site offline oluyor.Bunun tasarım ile ne alakası var.Büyük şirketler bile milyon dolarlar harcıyor bu tür saldırılara maruz kalmamak için ama yinede kesin bir önlemi yok.

Benim yazılımcı arkadaşlarım var 7-8 tane web diline hakimler tasarımın içine ddos block yapıyorlar.Bundan bahsediyorum.Kesin çözümü böyle oluyor.

Benim yazılımcı arkadaşlarım var 7-8 tane web diline hakimler tasarımın içine ddos block yapıyorlar.Bundan bahsediyorum.Kesin çözümü böyle oluyor.

Hocam sizin dediğiniz küçük çaplı olanları engelleyebilir büyük çaplı bir saldırıda işe yaramaz hemde bu saldırı tipinin çeşitleri var yani kesin çözüm değil.

Hocam sizin dediğiniz küçük çaplı olanları engelleyebilir büyük çaplı bir saldırıda işe yaramaz hemde bu saldırı tipinin çeşitleri var yani kesin çözüm değil.

Bu siteye gelen büyük çaplı olmayacağı için işe yarar.Çok büyükleri zaten niye o siteye saldırsın ama bu gelen saldırılara yetecek çözümü her zaman var.

Yazılımsal firewall ile bir yere kadar sonuç alabilirsiniz, donanımsal firewall ile çözüme gidebilirsiniz.
Aldığınız attack türü anlattıklarınıza göre muhtemelen get, ref saldırısı durdurulması imkansız değil ama yinede insanı çileden çıkartıcak bir attack yöntemi.

Ne alaka lahana corbası anlamadım şimdi arkadaş neden bahsediyor sen neden bahsediyorsun

Lahana Peki Sen hangi corbanın icindesin

Milyarlık projeler yapmıyor arkadaş basit bir sitesi vardır artı olarak basit bir hostta dos saldırısını engelleyecek kodu kim yazıyormus onuda merak ettim

önce karşında kini kışkırtıyorsun sonra da sana aynısı yapılınca tepki veriyorsun

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri