Diğer bankalar da ücret iadesine “tamam” dedi

• Kullanıcı tugayy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Haftanın Trend Videoları / Konuları
Benim için ücret iadesi pek umrumda değil.Garanti ve teb kullandım hesap açmasına hemen açıyolar bir imza ile ama hesap kapatma için burnumdan getirdiler hepsine hakkım haramdır.

bu zamana kadar 10tane kredı aldım 100 tlden 1000 tl yapar hakkımı sonuna kadar ararım arkadas yakasını bırakmıyacam bu ısın gerekırse ugrasırız,

ziraat 2 yıldır 3 ayda bir 15 liramı ne kesiyor. şimdi gidersem 120 liramı ödicekler bana. ayrıca ziraatte 3 hesap var. toplam 250 liradan fazla yapıyor be. şimdi ziraat ödüyormu sıkıntı çıkartmayacaklarsa gideyim yarın isteyeyim paramı

Şimdi 10000 tl ye garanti bankası kaç para almıştır ben hatırlamıyorum. :) Bunu gidip geri alabiliyorum yani...

Bende bir sürü kart var hepsine kesiliyor böyle.Bankadan paramı geri almak için ve bu ücretten kurtulmak için ne yapmam lazım? Direk bankaya gidip hallediyor muyuz yoksa dilekçe vs. uzun iş mi ?

Benim ki 1 dakika sürdü. Bankanın telefon bankacılığını arıyorsun ilgili kişiye " kaç yıllık müşterinizim,ödemelerim de düzenli, her türlü bankacılık işlemlerimde mümkün mertebe bankanızı kullanıyorum ve artık kredi kartı aidatı ödemek istemiyorum " diyeceksin. Ben aynen böyle konuştum. Tamam dediler kartınızı 1 sene süreyle kapatmayacağınızı taahhüt ederseniz bir sonraki extrede ücreti iade ederiz dediler. Hatta kardeşim ve babam da aynı şekilde kart ücretlerini geri aldılar. Olay bundan ibaret öyle şubeye felan gitmedim yani.

Akbanktan iki yıldır kredi çekiyoruz bu sene çektiğimizde yok öyle bir şey dediler tam hatırlamıyorum ama bir 400 tl masraf kesmişlerdi neye göre kime göre alıyoruz bunu ? Banka yok öyle bir şey diyor

bagzı arkadaşlar bankaların kestigi hesap işletim ücreti bu konuya dahil degil demiş ama haberde bu da yer alıyor.daha önce zaten şikayet ettikten sonra bu parayı alan çok kişi vardı.normalde bankaya gidip istediginde vermiyorlar,şikayet edince mecbure iade ediyorlardı.bu şikayet olayı ilk çıktıgında garanti bankası biçok müşteriye rest çekti,ya o parayı verirsin yada parayı iade ederiz ama hesabınıda kapatırız diye ve bu şekilde hesabı kapatılan çok tanıdıgım var.adamlar bankadan parayı alamayınca gidip şikayet ettiler,şikayetleri haklı bulundu ve garantiden parayı aldılar tekrar ama garanti bankasıda bu adamların hesaplarını kapadı.tabi hesaplarda bulunan paraları iade edip kapadılar yani paraya el koyma filan yok ortada fakat sonuç olarak ya o parayı verirsin bize yada müşterimiz olmazsın diyorlardı.

"2 - Ayrıca bankaların çeşitli isimler altında tahsil ettiği komisyonlar, hesap işletim ücreti, istihbarat ücreti, bozuk para sayma masrafı, kredi kartı veya banka kartı üyelik ücreti, kart yıllık aidatı gibi ödemeler de dahil olmak üzere yaptığınız tüm o ödemelerin iadesini talep edebilirsiniz."

diger bankalar napar bilmem ama bu konuya en çok direnecek olan yine garanti olacaktır :D

Akbanktan iki yıldır kredi çekiyoruz bu sene çektiğimizde yok öyle bir şey dediler tam hatırlamıyorum ama bir 400 tl masraf kesmişlerdi neye göre kime göre alıyoruz bunu ? Banka yok öyle bir şey diyor

kardeşim senden dosya masrafı diye bir ücret talep ettiyse bunu mahkeme yoluyla büyük olasılıkla alıyorsun..

ısrarla mahkemeye gideceğini belirt oradaki yetkililere.. kazandığımda avukat ücretini de siz ödüceksiniz bunu da bildirmek isterim de :D

alttan alttan mesajı ver :D

Normal banakmatik kartlarından 3 ayda bir kesilen 20 lira içinde geçerlimi bu. Eğer öyleyse yırttım :D
Benim ziraat banka hesap kartından hesap işlertim ücreti adı altında her 3 ayda bir 20 lira kesiliyor. Eğer hesapta devamlı 800 lira olursa 6 ayda bir 20 lira kesiliyor

Donanımdaki konuya baktım hepsi yalan diyor bir kaç arkadaş gitmiş yada aramış hepsi aynı cevabı almış mahkemeye gitmeden vermiyorlarmış.Millet zaten iki üç kuruşla geçiniyor böyle haberleri görüncede doğal olarak umutlanıyor bir iki masrafı buradan çıkartırız belki diyor ama kursağında kalıyor.Ahlak yoksunları yalan haberlerle milletle dalga geçiyorlar

Hesap İşletim Ücreti ile tanışmam 2001 yılına dayanıyor üniversitedeyim yılbaşı gecesi ucbes kuruş param vardı garanti hop alıp götürmüştü,sonra nasıl kurtulur çabası ile otomatik ödeme talimatları verdim hesaba daha sonraki yıllar kontrolü hatlarımi otomatik ödeme talimatı verdim:D tabi sistemleri bugünkü kadar gelişmiş değildi,daha sonralari hesaplarimin senesi dolmadan kapatip yeniden hesap actim,böyle idare ettim,uzun zaman sonra 60 küsür lira para kaptırdım onun haricinde daha para kaptirmadim:D yalnız babam geçen sene ziraattan kredi çekmişti belki onun dosya masrafı alabilir hazır memleketteyken sormak lazim

Ziraat Bankası'nın açıklamasından sonra diğer bankalar da vatandaşlardan alınan masrafları iade etme kararı aldı!

banka1.jpg

Müşterilerinden yıllarca çeşitli adlar altında ücret ve komisyon tahsil eden bankalar, artan davalardan bunaldı, vatandaşla barışmak zorunda kaldı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yetkilileri, sadece Ziraat Bankası değil, tüm bankaların ücret ve komisyonları dava açılmadan şubelerde vatandaşa iade edileceğini bildirdi.
BANKALARIN DİRENCİ KIRILDI
Bankalar, Tüketici Hakem Heyetleri’nin (THH) vatandaş lehine verdiği kararlar nedeniyle ücret ve komisyonları müşterilerine iade ettikleri gibi bir de üstüne yüklü miktarlarda avukatlık masrafı ödemek zorunda kalıyordu. Kaybedilen davaların sayısı olağanüstü artıp avukatlık masrafları katlanılamaz bir yük haline gelince bankaların direnci kırıldı. Avukatlık masraflarından kurtulmayı hedefleyen bankalar, çareyi banka müşterilerini mahkemeye gitmeden şubede memnun etmekte buldular.
TÜKETİCİYLE BARIŞ BÖYLE OLACAK
TBB yetkilileri milyonlarca banka müşterisiyle yapılmaya karar verilen ‘barış’ın gerekçelerini ve detaylarını SÖZCܒye aktardı:
MÜŞTERİYİ HİÇ GÖRMÜYORUZ
“THH ağırlıklı olarak tüketici lehine karar veriyor. THH’nin bankalardan ‘savunma’ istediği hemen hemen tüm davaları kaybettik. Sonuçlanan her davada iadenin yanın sıra bir de avukatlık ücreti ödemek zorunda kalıyoruz. İş artık iyice büyüdü. Durum öyle bir hal aldı ki, bankasının kendisinden haksız yere ücret veya komisyon aldığını düşünen müşteriler önce bankaya gidip hakkını aramak yerine doğrudan mahkemelere gidiyor. Zaten avukatlar da bu işten para kazanmak için vatandaşı hemen davaya yönlendiriyor. Biz müşteriyi hiç görüp konuşamıyoruz. Konuşsak belki sorun daha şubede çözülecek, mahkeme hiç olmayacak.”
SADECE ZİRAAT DEĞİL TÜM BANKALAR
“Karşılaştığımız bu sorunu çözmek için vatandaşın haklı taleplerini şubelerimizde çözmeye karar verdik. Sadece Ziraat Bankası değil, hemen hemen bütün bankalarımız aynı noktada birleşti. Buradan vatandaşa açık çağrı yapıyoruz, haksız yere kendilerinden ücret veya komisyon tahsil edildiğini düşünüyorlarsa doğrudan mahkemeye değil, bankalarına gitsinler. Orada kendilerini dinlemeye hazır personelimizi bulacaklar. Haksız alınan ücret ve komisyonları kendilerine iade etmeye hazırız. Eğer bankalardan yeterli desteği göremezler, iadelerini alamazlarsa o zaman mahkemelere gitsinler. Bu sayede hem bankalar gereksiz yere avukatlık masrafı ödemekten kurtulsun hem de vatandaş zaman kaybı yaşamasın, gereksiz bürokratik işlemlere girmesin.”
BELGESİ YOKSA İADE
TBB yetkililerinin verdiği bilgilere göre tüketici mahkemeleri ve THH’ler iadesi talep edilen ücret ve komisyonlar için şu üç sorunun yanıtını arıyorlar: Ücret ve komisyonlar haklı bir gerekçeyle alınmış mı? Alınan ücret makul mü? Ücret ve komisyonlara gerekçe gösterilen masrafların belgesi var mı? Bu üç sorudan özellikle ‘belge’ kritik önem taşıyor. Eğer bankalar, vatandaştan tahsil ettikleri ücret ve komisyonlar için gerçekten belgeye dayalı bir harcama yapmamış ya da harcamalarını belgelendirememişse mahkemeler iade davasında tüketiciyi haklı buluyor ve alınan ücretlerin iade edilmesine karar veriyor.
İKİ ÜCRET VE MASRAF HEMEN İADE EDİLECEK
TBB yetkililerinin verdiği bilgilere göre, vatandaşın bankaya ödediği her ücret ve komisyonu şubeden kolayca iade alması söz konusu olamayacak. Bu nedenle şubeye her giden müşteri iade alacak diye bir garanti yok. Ancak, mahkeme yolunu tutmadan doğrudan şubeye gidecek vatandaşlar iki ücret ve masrafı kolayca alacaklar. Bunlardan ilki kredi kullanılırken ödenen ‘dosya masrafı’ ikincisi de açılan her bir hesap için durup dururken hesabımızdan kesilen ‘hesap işletim ücreti.’ Zaten mahkemeler de özellikle bu iki masraf ve ücretin iade edilmesi yönünde karar veriyor.
VATANDAŞ NE YAPMALI?
1) Kullandığınız kredi için banka sizden ayrıca ‘dosya masrafı’ veya benzer bir isim altında para aldıysa hiç mahkemeye uğramadan doğrudan şubeye gidip iade talep edebilirsiniz. Bankalar bu parayı ödememek için direnmeyeceklerdir.
2) Ayrıca bankaların çeşitli isimler altında tahsil ettiği komisyonlar, hesap işletim ücreti, istihbarat ücreti, bozuk para sayma masrafı, kredi kartı veya banka kartı üyelik ücreti, kart yıllık aidatı gibi ödemeler de dahil olmak üzere yaptığınız tüm o ödemelerin iadesini talep edebilirsiniz.
3) Şube yöneticilerine, vatandaşın haklı taleplerini iade etmeleri yönünde talimat gitti. Şube yöneticileri öncelikle vatandaştan gelen iade talebine bakacaklar. Ancak bazı bankalar, parayı iade etmemek için ‘size o hizmeti verebilmek için masraf yaptım’ diyebilirler. Böyle bir durumda masrafın belgesini isteyebilirsiniz. Belge sunamayan bankadan iadeyi ısrarla isteyin.
4) Bankalar tüketici mahkemelerine başvurduğunuz anda zaten iade etmek zorunda kalacakları tahsilatları hemen iade edecekler, davayı kaybetmeyeceklerini düşündükleri iade talebinizi ise geri çevireceklerdir.
5) Şubeler sizden alınan parayı iade ederlerse hiç tereddüt etmeden kabul edin. İade talebinizin geri çevrilmesi halinde ise tüketici derneklerinden bilgi alabilir, dava için tüketici mahkemeleri ve hakem heyetlerine başvuru yapabilirsiniz.​

60 70 tllik bir kesintiydi sanırım bu

Bankalar kendileri açıklamadan inanmam :) Ha açıklarlarsa da şubeler açılır açılmaz kapılarında biterim :D

Konun altındaki yorumlara bakılırsa sadece ziraatin böyle bir uygulaması var digerleri yolacak yine bizleri.....
AAJk5Q.png

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri