Dolar 2.60'ı gördü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bana göre güzel ama ingiliççe gibi bana göre bu iyi bişey ama ülkeye genelindekilere kötü bişey.

Kisa vadede isimize yarasada uzun vadede ulkemiz icin kotu olmus

AAGzBr.png

07rzOo.png

4L9z6J.png

JpWDPj.png

ORaDQP.png

Bu işin hükümet ile bir alakası yok ortada bir oyun varsa tüm dünyada oynanıyor.

Bazı grafiklerde en azından bazı yıllarda düşüş var. Bizde oldum olası artıyor dolar :)

buradan şunu da söyleyeyim youtube den kazanılan tüm paralar ülkeye döviz olarak giriyor. Yani ekonomiye katkı sağlanıyor.

Dolar 2,60'ı bile gördü bir bizi göremedi zaten

Pariteye bakanlar Doların sadece ülkemizde yükselmediğini görür.

Euro dolar paritesi 1.10 oldu. Normalde dolar bu şartlar altında iken Euro'nun 3.5 Tl olması gerekirdi. Ama 2.87 Tl.

Ülkemizin de ekonomik sorunları doları yükseltti tabii ama dolar genel olarak çok yükseldi.

Kimse Euro'yu konuşmuyor. Doların ülke durumuna göre şuan ki değeri 2.2 bile değildi ama dünya genelinde çok değer kazandı.

Tabii bizim ki gibi her şeyden etkilenen ülkeler bundan çok zarar görüyor. Gerçi Euro bile görmüş daha ne diyeyim ben :=)

Not. Doları buralara getiren birilerinin sert söylemleri ve zorla faizi indirmesidir. Gerçi bilemem daha ileride nasıl olur ama biz ılımlı olamıyoruz. 2.46 civarı idi dolar. 1-2 saatlik sert bir konuşma ile 2.50i gördü ertesi gün dolar.

arkadaşın yukarda dediği gibi gelişmekte olan her ülke para birimi dolara karşı büyük kayıp yaşıyor şuan euroda yunanistanda çıkan kriz yüzünden sallantıda.abd şuan gücünü gösteriyor işte para arzını kıstı faizleri yükseltme sinyali verdi duman etti ortalığı euronun çıkış amacı buydu ortalığı dolara bırakmamak ama şimdilik pek işe yaradığı söylenemez

yt işi yapıyorum dolar üzerinden ücret alıyorum.Ancak ülkemin kalkınması benim alacağım paradan daha önemlidir.Bu yüzden daha çok para alacağıma sevinmiyor bilakis üzüntü duyuyorum.Az önce haberlerde dolar artışından dolayı ekonomimiz 10milyar dolar zarar etti dedi.

rusya da ekonomik kriz var bu doğru çünkü ukrayna ile uğraştığı için yine ingiltere başta olmak üzere amerika birleşik devletleri faturayı kesti. putin geçtiğimiz günler de kendi kalemini kırıp ukrayna dan çıkmak durumunda kaldı çünkü indirecekler aşağı. japonya ve avrupa nın yaşam koşullarıyla türkiyeyi kıyaslıyorsan sana bir şey demiyorum. almanya'da benzin ne kadar türkiye de benzin ne kadar. almanya da asgari ücrete kaç kilo et alınıyor türkiye de kaç kilo et alınıyor. şuan etin kilosu istanbul gibi büyük şehirler de 30 tl nin altın da değil.

AAGzBr.png

07rzOo.png

4L9z6J.png

JpWDPj.png

ORaDQP.png

Bu işin hükümet ile bir alakası yok ortada bir oyun varsa tüm dünyada oynanıyor.

dolar tüm para birimlerine karşı yükseliyor ama parası en çok değer kaybeden 2.ülke türkiye 1. brezilya.

2.60 ı geçerse 2.70 e dayanır ama çok sıkıntı olmaz, dolar sanki 1 liraydı bugün 2.60 olmuş gibi ülke batıyo kriz geliyo gibi felaket tellallığına gerek bizdeki sağlam ekonomi çoğu avrupa ülkesinde yok

japonya ile türkiye nin alım gücünü kıyaslıyorlar ya bir şey demiyorum. japonya da dolar yükselse ne olur adamlar üretiyor zaten her türlü etkilenmezler. senin ülken hiç bir şey ürettiği yok dolar yükseldiği an yanarsın.

dolar tüm para birimlerine karşı yükseliyor ama parası en çok değer kaybeden 2.ülke türkiye 1. brezilya.

1 Ay önce şubat sonu 2.60 olucak demiştim..5 günlük bir yanılma payım var :)

Şaka bir yana ne üzücü ki paramız pul olmaya devam ediyor...

Ek olarak, ekonomi sağlam dolar çıksada birşey olmaz gibi atılan yorumlara itafen...

Doların çıkması ekonomiden ziyade halkın alehine bir hareket...

Emeklinin yada Asgari ücretli işçinin aldığı para değilmez iken, o para ile aldığı şeylerin fiyatı doğal olarak artıyor...

Yani az biraz düşünerek bu sonuca varmak çok zor değil...

Son düzenleme:
bizde tl yi yükseltelim dolar değer kaybetsin

doların yükselmesi = .. turnusolu

2.60 ne ki 4 lirayı bile görme ihtimali var hatta şuan olması gerektiği gibi yükseliyor tahminimce yaza kadar 4 lirayı görecek

1 Ay önce şubat sonu 2.60 olucak demiştim..5 günlük bir yanılma payım var :)

Şaka bir yana ne üzücü ki paramız pul olmaya devam ediyor...

Ek olarak, ekonomi sağlam dolar çıksada birşey olmaz gibi atılan yorumlara itafen...

Doların çıkması ekonomiden ziyade halkın alehine bir hareket...

Emeklinin yada Asgari ücretli işçinin aldığı para değilmez iken, o para ile aldığı şeylerin fiyatı doğal olarak artıyor...

Yani az biraz düşünerek bu sonuca varmak çok zor değil...

Abi senin 2.60 olacak mesajını gördüğümde 'hadi canım olamaz o kadar' demiştim ama gerçektende dediğin çıktı bravo.

Asıl tehlike dolar değil o yüzden endişelenmiyorum.

Asıl Tehlikenin farkında değilsiniz :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri