Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yanlış okuyorsunuz kuru hocam.
Dolar yükselmiyor, Türk lirasi diğer tüm para birimlerine karşı değer kaybediyor.
http://prntscr.com/ji702h
Daha detaylı analiz yapmanızı tavsiye ederim...
Biri twitterda paylaşmış
15 Mayıs 2002 (2001 Krizinden sonraki Yıl)
Dolar : 1.38
Euro : 1.25
Altın : 13
Çeyrek : 22
Benzin : 1.38
Motorin : 1.12
LPG : 0.17 TL
15 Mayıs 2018:
Dolar : 4.40
Euro : 5.25
Altın : 185
Çeyrek : 301
Benzin :6.30
Motorin : 5.70
LPG : 3.51 TL
Not=Hiç bir partiyi desteklemiyorum,
hocam;
tl diğer tüm gelişmiş ülkeler para birimleri karsısında değer kaybediyor deseniz daha doğru bir cümle kurmuş olursunuz.
gelişmiş ülkeler sağlam duruyor dolar karsında.
ama türkiye gelişmekte olan bir ülke. gelişmiş ülkelerle kıyaslamak yanlış.
su anda hiçbir gelişmekte olan ülke dolar karşısında duramıyor hepsi değer kaybediyor. tl en çok değer kaybeden para birimlerinin başında geliyor.
insaflı davranmak gerekiyor. sanki tüm dünyadaki para birimleri dolar karşısında değerini koruyormuş da sadece tl değer kaybediyor gibi bir hava oluşturuluyor.
an itibari ile gelişmekte olan ülkelerin dolar karşısında değer kayıpları:
Gelişmekte Olan Ülke Para Birimleri Kurları, Son GOÜ Döviz Kurları
---------- Spam Engelliyici 18:26 ---------- Önceki Mesaj 18:02 ----------
keşke bu rakamları aldığınız kişi o dönemdeki asgari ücreti faiz oranlarını enflasyon oranlarını da paylaşsaydı.
o paylaşmamış ben paylaşayım.
2002'de asgari ücret 184 tl idi.
2018'de ise 1600 tl.
trollük yapıp ak parti asgari ücreti 8 kat artırdı 8 kat daha zenginiz demeyecem.
gerçekçi davranmak gerekiyor. paranın değerini rakamın büyüklüğü değil alım gücü belirler.
bunun için 2002 ile 2018 alım güçlerini kıyaslayalım
2002'de asgari ücret ile;
184/1.38: 133 litre benzin alınıyormuş.
2018'de ise 1600/6.3: 253 litre benzin alınıyor.
yani benzin bazında 2002'ye göre %90 daha iyi durumdayız.
hocam;
tl diğer tüm gelişmiş ülkeler para birimleri karsısında değer kaybediyor deseniz daha doğru bir cümle kurmuş olursunuz.
su anda hiçbir gelişmekte olan ülke dolar karşısında duramıyor hepsi değer kaybediyor. tl en çok değer kaybeden para birimlerinin başında geliyor.
insaflı davranmak gerekiyor. sanki tüm dünyadaki para birimleri dolar karşısında değerini koruyormuş da sadece tl değer kaybediyor gibi bir hava oluşturuluyor.
keşke bu rakamları aldığınız kişi o dönemdeki asgari ücreti faiz oranlarını enflasyon oranlarını da paylaşsaydı.
2018'de ise 1600 tl.
trollük yapıp ak parti asgari ücreti 8 kat artırdı 8 kat daha zenginiz demeyecem.
gerçekçi davranmak gerekiyor. paranın değerini rakamın büyüklüğü değil alım gücü belirler.
konu ile ilgisi var mı bilemedim ama paylaşmak istedim /:
https://twitter.com/twitter/statuses/996395582041313280
Bunlarin oyu ile muhendisin,doktorun, universite okumus insanin oyu ayni sayiliyor malesef.
Ve bunlar ulkemin neredeyse yarisini temsil ediyor.
Bu cahil kesim var oldugu surece "DOVIZ ASLA DUSMEYECEK".
Ve ulkemizde egitimin kalitesi de ortada (38 ulke arasinda SONDAN 35 inci ).
güncelleme geldi maşallah her gün rekor kıran bi para birimimiz var ama tersten.
https://prnt.sc/jiif22
Şimdilik sözlü müdahele geldi güncel degerleri yazalım hep yükselişte varsınız demesinler.
Vesileyle 4.38*35 düzeltmesi gerçekleşebilir. Bugün Amerikadan gelecek haber akışıda önemli tabi
http://prntscr.com/jijlsd
Merkez bankası dolar salıyor şuan piyasaya düşecektir ve tabi bu çıkışında bir düzeltmesi olacaktır.
4.25 - 30 kabullenilmiş çaresizlik seviyesi olarak kalır altında da müdahale ile inmez...
Hakkımızda hayırlısı...
hocam;
2018'de ise 1600 tl.
Aynen abi birde TCMB Başkanın Cumhurbaşkanıyla görüşecek haberi son dakika olarak düştü faiz ihtimali fiyatlandı 3,46 civarından =)
oradan gene karavana bi açıklama çıkarsa bu sefer 4.61 de bulur kendisini benim daha önce burada yazdıgım seviyede gerçekleşmiş olur.
Dedigin seviyeler düzeltme olarak kalır ben 3.35 altını faiz artırımı harici sanmıyorum abi deli gibi satış baskısı yaşadı son 1 saate eger büyük bi fon degilse TCMB'nin rezervlerde eriyor haftaya ögreniriz kim satmış.
Şu Amerika'dan gelecek haber akışıda kritik deger taşıyor bugün bakalım.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.