Dolardan Tarihi Rekor

İşallah tez zamanda merkez bankasının kontrolüde devletin eline gecer

ancak su anki yükselişin sebebi bu degil dünya genelinde bir yükselme mevcut dolarda
ben temel sebebin ukranya krizinden dolayı oldugunu düşünüyorum
Hocam sadece dolar yükselseydi dediğiniz doğruydu fakat şuan Türk Lirası büyük oranda değer kaybediyor dünya üzeriendeki tüm para birimlerine göre. Buda üzücü bir durum. Alım gücümüz azalıyor yani :)

Doları olan var ise elleşmesin, zatan tahmin ettiğimiz birşeydi...

Muhtemelen ay sonuna kadar 2,60 düzeylerine çıkacak...

Üzücü ama gerçek...

Faiz lobilerine ses cıkarırsan eger onlarda haliyle böyle yapar.
Tabi onlarda alısmıs Türkiye'nin habire sırtına vurmaya fakat ses cıkarmaya basladık mı hemen kafamıza vuruyorlar.
Allah'ın izni ile 2023'den sonra bunlar denizdeki bogazlarımızdan bile izinsiz bedava gecemeyecekler.

inşallah 2023 'e kadar ortada bir ülke kalırda bizde boğazlardan geçen yük gemilerinden para kazanırız...

merkez bankası Hükümetin eline geçse adam direk 200 300 baz puan ındırecek.. Yahu ne kadar cok bılmeden konusan ınsan dolmus burda... Yazık arkadas.. erdogan a diyor herkes a diyor erdogan b dıyor herkes b diyor.. Ya hu gidin biraz arastırın. Size Kuran emretmiyor mu okuyun diye. körü körüne inanmayın herseye....

TCMB hukumete baglansa bu kur suanda coktan 3 geçmişti... Cumhurbanı bugun cıkıp faiz demese bu dolar abdden gelen kötü veriler ile 2,36 gidiyordu.. Sımdı gelip burda neler yazıyorsunuz.. Masallah

merkez bankası Hükümetin eline geçse adam direk 200 300 baz puan ındırecek.. Yahu ne kadar cok bılmeden konusan ınsan dolmus burda... Yazık arkadas.. erdogan a diyor herkes a diyor erdogan b dıyor herkes b diyor.. Ya hu gidin biraz arastırın. Size Kuran emretmiyor mu okuyun diye. körü körüne inanmayın herseye....

TCMB hukumete baglansa bu kur suanda coktan 3 geçmişti... Cumhurbanı bugun cıkıp faiz demese bu dolar abdden gelen kötü veriler ile 2,36 gidiyordu.. Sımdı gelip burda neler yazıyorsunuz.. Masallah

Bilen bilmeyen konuşuyor işte dostum. Merkez bankaları, bağımsız kuruluşlardır. Tüm dünyada böyledir ve bağlı oldukları kurumlarca denetlenir. Hükümetin yönettiği bir hazine, hükümetin hazinesi olur. Yahu hangi hükümet ülkenin kasasını kontrol ediyor?

Gerçi gençlere kızmıyorum. Bende 15-16 yaşında sağ görüşlü abilerimin peşinden koşturuyordum. Öğrenmeye başlayınca anladım A'nın B'nin farkını. Şimdi bu gençlerimizde kurtulacaklar at gözlüklerinin kendilerine yaptığı zulümlerden ama biraz zaman lazım. Ortam lazım. Görmeleri lazım. Anlamaya çalışmaları lazım.

Bilen bilmeyen konuşuyor işte dostum. Merkez bankaları, bağımsız kuruluşlardır. Tüm dünyada böyledir ve bağlı oldukları kurumlarca denetlenir. Hükümetin yönettiği bir hazine, hükümetin hazinesi olur. Yahu hangi hükümet ülkenin kasasını kontrol ediyor?

Gerçi gençlere kızmıyorum. Bende 15-16 yaşında sağ görüşlü abilerimin peşinden koşturuyordum. Öğrenmeye başlayınca anladım A'nın B'nin farkını. Şimdi bu gençlerimizde kurtulacaklar at gözlüklerinin kendilerine yaptığı zulümlerden ama biraz zaman lazım. Ortam lazım. Görmeleri lazım. Anlamaya çalışmaları lazım.

abi ögreneceklerde ama biraz da artık okumasını bilsin herkes.. Yazık oluyor gencliğe vallahi insallah dogru yolu bulacaklar bir gün okuyarak

2023 te hangi anlaşmalar fes edilecek gercekten kahve de edilen muhabettleri buraya taşımışsınız 2004 2007 yıllarında akp ilk yerli arabamız yapıyoruz diye goodle ads leri 2 ay secimlere yakın yayınlaamıştı üstünden 10 yıl gecti ne araba var ortada nede vaatler D

Bu Merkez bankasının başkanını amerika mı atıyor? Bırakın bu işleri bunlar goz boyama
ülke batmış sanal para ile ayakta duran ülkemiz dolara direnemiyor cünkü üreten bir ülke değiliz Para babaları ülkeden sıcak paralarını cekince Türkiye can cekişiyor Sanal Ekonomimizde yerlerde Birileride cıkmış Merkez bankası faizleri indirmiyor diye yaygara yapıyor

Lütfen hükümeti destekliyorummerkes bankasın başına billal erdoganı getirsinler

Dolar tahmini 2.60 olacak memlekete giren herşey dolarla alındığı için işimiz yaş.Ama insan yinede anlam veremiyor demekki birilerinin çok fazla doları var.

ülkenin tüm kanyakları ve halkın malı ozeleştirelerek ancak sorunlar 10 yıl ertelenebildi şimdi yaptıgınız duble yollar ile ülke madenleri daha rahat yurt dışına cıkartılıyor Artık satılacak bişiy kalmadı son hamle şan topu idda vs satılacak son hamle 1-2 sene daha ayakta tutar bu hukkumeti bunu gorenlerde zaten cukkalarını doldurup hükümmeten cekildi 20 sene sonraki cekilen belgesellerde bir ülkeyi bir adam üstünden nasıl satın alabilirler belgeselleri cekilecek cumhuriyet kuruldugundan beri yapılan tüm yatırımlar 10 yılda nasıl hic oldu, bunları cocuklarımız seyredip nekadar kusbeyinli atalarımız diye dalga gececekler 1 lira olan imf borcunu odeyerek ülkenin borcu bitti imajını verip 100 lira olan dış borcunu 300 lira oldugunu yayınlayacak tv kanalının bile olmaması nekadar icler acısı Birileri halla 2023 ten bahsediyor Atı alan üsküdarı gecti beyler

---------- Spam Engelliyici 21:25 ---------- Önceki Mesaj 21:22 ----------

cem uzanın emdigi sütü burnundan getiren , fethullah gülenin yurtdışı okularını bile fış ülkeleri tehdit ederek kapatırmaya calışan adam bizim merkez bankasına soz geciremiyormuş )))))))))))))

Şu dolar yükselsin diye dua eden arkadaşlar ; Kendinize gelin. Gidin biraz araştırın, okuyun. Dövizlerin yükselmesinin ülkeye zararını öğrenin. Sizin cebinize 3 kuruş fazla para girecek diye milletin ekmek alamayacak duruma gelmesi için dua ediyorsunuz. Ayıptır..

Şu dolar yükselsin diye dua eden arkadaşlar ; Kendinize gelin. Gidin biraz araştırın, okuyun. Dövizlerin yükselmesinin ülkeye zararını öğrenin. Sizin cebinize 3 kuruş fazla para girecek diye milletin ekmek alamayacak duruma gelmesi için dua ediyorsunuz. Ayıptır..

senın mantıgına göre hesap yapıyorum bak suan hocam

Brent petrol 140 150 dolar iken benzin 5 liraydı sımdı 48 dolara kadar dustu ve benzın 4 lira oldu ? bana bu ikilemi acıklarsanız sizinle tartısmak isterim bu konuda?

ben kendi görüşümü söleyeyim bu zamana kadar konulan hiçbir vergiye kimse bas kaldırmazken dolar CUMHURBASKANI sayesinde yükselince kimse konusmamalı.. bu kadar acıktır olay... 3 kurusları bu ülkede yiyenler gayette ortada mlsf

NOT: düzeyli tartısmalar yeni fikirler cıkartır.. Bence bunu bu forumda herkes ögrenmeli ve birbirimize saygı göstermeliyiz

---------- Spam Engelliyici 23:39 ---------- Önceki Mesaj 23:36 ----------

Ekstra olarak da birsey demek istiyorum... Youtube işi yapıyorsanız bu sistem dolar üzerinden hareket ediyor. Haliyle piyasada dolar hareketlerini bizlerde gerceklestiriyoruz.. O yüzden istiyorsanız bırakalım bu işleri hep beraber belki dolar biraz düser ne dersiniz? =)

senın mantıgına göre hesap yapıyorum bak suan hocam

Brent petrol 140 150 dolar iken benzin 5 liraydı sımdı 48 dolara kadar dustu ve benzın 4 lira oldu ? bana bu ikilemi acıklarsanız sizinle tartısmak isterim bu konuda?

ben kendi görüşümü söleyeyim bu zamana kadar konulan hiçbir vergiye kimse bas kaldırmazken dolar CUMHURBASKANI sayesinde yükselince kimse konusmamalı.. bu kadar acıktır olay... 3 kurusları bu ülkede yiyenler gayette ortada mlsf

NOT: düzeyli tartısmalar yeni fikirler cıkartır.. Bence bunu bu forumda herkes ögrenmeli ve birbirimize saygı göstermeliyiz

Hocam ben siyasi yönü ile alakalı hiç bir imada bulunmadım, öncelikle bu konuda anlaşalım :) ( Sadece sizin için değil diğer arkadaşlar içinde açıklamış olayım boş yere siyasete dönmesin olay. )

Ben vergiyede laf ederim doların yükselmesine de laf ederim. Ama bugün geldiğimiz noktada '' Halk bir koyun sürüsüdür. '' dediğimiz zaman cengaverler ortaya çıkıyor saçma sapan laflar söylemeye başlıyorlar. Sadece kendi milletimiz için söylemiyorum. Dünyanın tüm ülkelerinde bu durum böyledir, devlet yönetiminde kitle iletişim araçları ile yönetilmeye mahkumuz.

Bugün küfür savurduğumuz Amerika'da tam anlamıyla basın özgürlüğü yaşanırken ülkemizde malesefki durum tam tersidir. Amerika ve benzeri ülkelerde bürokrasi basının karşısında it gibi titrer bizde basın soru sormaya bile korkuyor.

Türkiye'ye özel bir laf vardır '' İçeri girmeyen bir gazeteci '' gazeteci '' olamaz. '' :)

Mantık gayet basit hocam, dolar yükseldikçe bizim borç durduk yere artıyor. Borçlanma arttıkça devlet napacak basacak vergiyi basacak zammı.. Vatandaş bunu kaldırabilir mi? Tabiki hayır.

O değil de içimi dökmek için yer arıyormuşum eyv :) Konu biraz saptı kusura bakma :)

Yaza pc toplıcaktım ne güzel.. Böyle yükselmeye devam ederse dıştan alım yapılan tüm ürünler 2 katı fiyatına satılıcak.. Vatanda 5-6 ay önce baktığım işlemci şu an 150 lira atmış bi halde :/

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğanın yaptığı hırsızlık ise umarım yükselir yükseldikçe ülke batar diyen adamda vatan hainidir. Bu ülkeyi dedeleriniz kan döke döke aldı beğenip beğenmezsiniz orası ayrı ama buraya gelipte yok inşallah dolar yükselirde ülke batar diyen adam bizans torunudur ozaman.

Hocam ben siyasi yönü ile alakalı hiç bir imada bulunmadım, öncelikle bu konuda anlaşalım :) ( Sadece sizin için değil diğer arkadaşlar içinde açıklamış olayım boş yere siyasete dönmesin olay. )

Ben vergiyede laf ederim doların yükselmesine de laf ederim. Ama bugün geldiğimiz noktada '' Halk bir koyun sürüsüdür. '' dediğimiz zaman cengaverler ortaya çıkıyor saçma sapan laflar söylemeye başlıyorlar. Sadece kendi milletimiz için söylemiyorum. Dünyanın tüm ülkelerinde bu durum böyledir, devlet yönetiminde kitle iletişim araçları ile yönetilmeye mahkumuz.

Bugün küfür savurduğumuz Amerika'da tam anlamıyla basın özgürlüğü yaşanırken ülkemizde malesefki durum tam tersidir. Amerika ve benzeri ülkelerde bürokrasi basının karşısında it gibi titrer bizde basın soru sormaya bile korkuyor.

Türkiye'ye özel bir laf vardır '' İçeri girmeyen bir gazeteci '' gazeteci '' olamaz. '' :)

Mantık gayet basit hocam, dolar yükseldikçe bizim borç durduk yere artıyor. Borçlanma arttıkça devlet napacak basacak vergiyi basacak zammı.. Vatandaş bunu kaldırabilir mi? Tabiki hayır.

O değil de içimi dökmek için yer arıyormuşum eyv :) Konu biraz saptı kusura bakma :)

keske duzeyli bir sekilde siyasette yapılabilse bu ülkede :)
bende siyasi konuya girmek istemiyorum bu yüzden cumhurbaskanı dedim nihayetinde makama saygımız var ve orası siyaset üstü oldugunu güderek söyledim zaten =)

peki hocam birsey soracagım dediniz ya kur attı vergi basıyorlar diye.. ben de diyorum ki petrol düştü ve ülke ekonomisine acayip üstü katkısı oldu buna karsın sizce neden hala vergiler aynı ? =)

diyorum bugun cumhurbaskanı cıkıp faiz böyle söyle bascı müdür indirmeli vs demese bu dolar 2.36 giderdi cunku ABD verileri kötü geliyor =) zaten baktıgımız zaman bızım mılletımız SADECE ekmek aldıgı ıcın bu haldeyiz.. buna ne dersin? :) Protein odaklı beslenemeyip karbonhidrata geçince fonksiynlar azalıyor haliyle..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri