DRAM İÇERİR! 90' larda Çocuk Olanlar! Konuya Lütfen

• Kullanıcı Yuri Boyka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Haftanın Trend Videoları / Konuları
m5DZLY.jpg

azmı saçımı yoldu namussuz :D

hey gidi hey o zamanlar hamburger lükstü , tost yerdik :)

dünyanın en güzel dönemi 90'lı yıllardı. teknoloji tadındaydı, hayat keyifliydi. huzur ve mutluluk verici bir dönemdi. ayrıca kadın kalitesi de yüksekti.
zaman makinasını bulup tekrar yaşamak lazım dünyanın o masalsı dönemini.

İstanbula yeni göç etmiştik televizyonumuz yok hiçbişeyimiz yok para kuruşlar ile ifade ediliyodu komşunun biri etrafı tahtayla kapanan tv getirmişti orda başladı bu serüven ilk çizgi filmlerim casper he-man ... sabahları kalkardım babam içi böcek dolan büyük radyolara kasetleri takarak müzikleri dinlerdi etrafta yüksek yüksek binalar yoktu gecekonduydu heryer. Heryer yemyeşil dilediğin yerde oyna... ara sıra demir satar parasıyla leblebi tozu almaya koşardım yunan şarkıcı gallis komşumuzdı içtiği bira şişelerini satar harçlığımı çıkarırdım :D cok birikince pazardan civciv alırdım yüz bin lira idi civciv parası cingöz diye kedi vardı hep civcivimi yerdi ona tuzak kurmaya çalışıyordum :D
sabah evden çıkar akşam eve dönerdim yemek ihtiyaçlarımı bahçelerdeki meyve ağaçlarına dalarak giderirdim :D mahalledeki herkesle kardeş gibiydik..babaannem köyden gelmişti bizlere birer tane 100 bin lira vermişti cumhuriyetin 75. yılıydı ozamanlar paranın üzerinede basılmıştı nekadar sevinmiştim..neyse köye gittim neyle gittim ebette trenle çok sevdiğim barış mançonun kurtalan expresi istanbuldan kurtalana 48 saat tren yolculuğu.. ozamanlar kemal sunal abimiz dilden hiç düşmezdi davaro sık sık tvde oynardı işte köydeyken birgün kemal sunalın ölüm haberi geldi çok çok üzülmüştük... :( köyde damda yatıp sabah erken kalkıp koşarak milletin eşşekerinin kazıklarını söker koşturur dururdum :D köyden geldiğimde bi çizgi film türemişti hala hastasıyım işte o çizgfilm POKEMONN abimi 1 aydır görmüyordum arkamdan lazer ışını çaktı bi döndüm elinde pokemon tasoları ondan sonra şiddetle taso macerası başladı bende öğrendim oynamayı kökmeyi :D duvar dibi açık kapalı alan birdaha atar gibi oyun çeşitleri.. taso 1 varken taso 2 çıkardı 30 tane taso 1 e bederdi eş missty brook gibi karakterlerde öyle herzaman.. ekmek on bin ev kirası 1.5 milyon sıfırları saymassak 1.5 tl sonra okul başladı okula aşıktım çok seviyordum :D birinci sınıfta fişlerle okuma yazmayıi yavaş yavaş öğrendik sabahları sıraya dizilir andımızı okur sırayla sınıfımıza girerdik. Üsküdar gazi mustafa altıntaş ilk öğretim okulunda okurdum okulun yanında muzaffer abi vardı balon kapışı yapardı çok makaraydı :D Fasulyeler cubuklar sayma boncukları ilk okul hikayeleri boğaçkan, tavşan ile kaplumbağa kaşağı... okuldan çıktımmı koşarak eve gelir bücür cadı izlerdim akşamları kaygısızlar cuma akşamları aynalı tahir favorimdi. deli yürek ciguli çılgın bediş... vazgeçilmezlerim. abimle ateri salonlarına gider birer jeton alır makinalara atar oynardık bayramı haftalar öncesinden gün gün geriye sayarak beklerdik bayram demek herşey demekti şimdilerde nerdeyse evden çıkmıyorum :( kandillerde aynı şekilde öyle. Yağ parası, mum parası, Akşam oldu kandil parası :) bütün mahalle bizi tanır hiçbi evden eli boş dönmezdik uçurmamızı kendimiz yapar uçururduk çatılara düştümü dünyamız yıkılırdı birbirimize kaç bobin ip saldın diye sorardık kağıttanda şeytan uçurtma yapardık :) .......................... Böyle böyle gider hikaye sonsuz bir hikaye gibi...

Her anı yaşamak iyi değerlendirmek boş geçirmemek lazım

Gün gelecek ah ahhh gençlik yılları diye yakınıcaz unutmayın şuanda bile en güzel yıllarımızdayız diyebilirim yaşlanınca mumla ararız bu günleri her yaşın bir güzelliği var...

Doksanlar neyse de dünyanın en garip dönemi seksenlerdi.

birisi şarkıların altına şöyle yorum yapmış :)

1973 doğumluyum 90 lar hayatımda en güzel yıllardı saygı sevgi vardı şimdiki zamana bakıyom ufacık çocuklara söz geçmiyor ellerinde engüzel cep telefonları tabletler otobüste biz büyüklerimize yer vermiceyiz kıyamet olurdu şimdiki piçler uyuyor numarası bacak bacak üstüne oturuyorlar metroda otobüslerde silah çıktı mertlk bozuldu diyorlardı ya...teknoloji çıktı. alem. göt.oldu.

Caprisun görünce kokusunu ve tadını hissettim bi an :)
7 numara dizisinide yarından itibaren izlemeye başlıyorum :) eskileri yad etmek için :)

televole hariç hepsini özledim keske yine o yıllarda çocuk olsam :(

Moralim bozuldu cidden hüzünlendim. 92 doğumluyum yalnız fotoğraftaki şeylerin %90'ını yaşamışımdır. Çok güzel bir dönemde yetiştik neden derseniz hem yokluğu, hem tokluğu gördük. Hem kitapları, sokakları hem de telefonları, bilgisayarları gördük...

ah o eski günler.. dünyanın en şanslı nesliydik biz

91 Doğumluyum neredeyse hepsini hatırlıyorum çok güzel zamanlardı sokakda oynardık pc başında değil. Çocukluğunu en güzel şekilde yaşayan son nesiliz

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri