DUYURU! Forum Üye Alımı ve Misafir Giriş Yetkileri Değiştirilmiştir.

Strider

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir yönetici arkadaşlarla bu konuda değişiklik yapalım diye konuşuyorduk.
Dün akşam yaptığım bi düzenlemeyle "misafir" girişi yapanların konu içeriklerine girişlerini engellemiştik, az önce yaptığım düzenlemeyle ise bugün itibari ile foruma üye alımını durdurmuş bulunmaktayız.

Bir kaç güne kadar yönetici "onaylı" üye alımına geçeceğiz.

Bu düzenlemenin yanlış anlaşılmamasını, burada daha dolu dolu bilgi paylaşımı yapılmasını ve son günlerde artan "dolandırıcılık" şikayetlerinin bitmesini istediğimiz için gerçekleştirdiğimizi bilmenizi isteriz.

Ayrıca daha önce "yasaklanan" arkadaşlar yeni üyelikler alıp tekrar foruma giriş yapıyorlardı. "yasaklanma" cezasının pek bir önemi kalmıyordu. Sanıyoruz ki bundan sonra bütün kullanıcı arkadaşlarımız daha dikkatli olacaklardır.

Daha önceden alınmış 1'den fazla üyeliği bulunan arkadaşların, diğer üyeliklerini ivedilikle silmelerini, kendileri halledemedikleri takdirde "benim .... nickname ile 2. üyeliğim bulunuyor, bunu silin" diye bana veya yönetici birbaşka arkadaşa özel mesaj ile iletmelerini rica ediyoruz. Keza yakında tarama yapılacak ve aynı ip'lerden kayıtlı bu tarzda üyelikler bulunursa kişinin iyi niyetli olmadığı düşünülerek sorgusuz sualsiz hepsi silinecektir.

Ayrıca daha önce okumamış olan arkadaşlarımızın da forum kurallarını okumalarını rica ediyorum;
http://www.youtubepara.com/announcement.php?f=43

Üyelik alımıyla ilgili yapılacak değişiklikler üyelerimizle tekrar paylaşılacaktır.

Forum kullanıcılarımızın bilgisine.
Saygılarımla.

Edit: Üye alımlarımız admin onaylı olarak devam edecektir.

Üye olmak için tc onayı vs istenebilir

Forumda bilgi paylaşımının en büyük nedeni yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmak bence.
Bu şekilde bir kisitlama daha işe başlamamış kişileri kötü yönde etkileyip belki vazgeçmelerine neden olabilir.

Sonuçta burası bir paylaşım frmu ve misafirlerinde bu paylaşımları okuyor olması en doğal sonuç...

Üye alımı konusunda kesinlikle katılıyorum fakat forum içeriğini misafirin okuyamaması konusunda çok sert bit tutum olduğunu düşünüyorum.

Bence alınan bu karar tekrar gözden geçirilmeli....

Bol kazançlar.

Üye olmak için tc onayı vs istenebilir

Daha ziyade biraz bilgi testinden geçirmek gibi şeyler düşünüyoruz.
Araştırmayan, forum okumayan, sürekli var olan konuları açacak düşünce tarzındaki insanlar yerine daha çok çalışan kendisine ve çevresindekilere faydalı olacak arkadaşlar olsunlar istiyoruz.

"adsense'yi nasıl bağlarım" "kanal arkaplanını nasıl değiştiririm" gibi konular görmekten herkes sıkılmıştır sanıyoruz.
r10'u bilmeyen yok, biraz oturup forum okuma alışkanlığı olsun yeni gelen arkadaşların.

Ancak henüz kesin bi şekilde "şu şu kriterde alcaz" diye karar vermedik ama burada bi aile ortamı oluşsun, herkes birbirine saygılı ve faydalı olsun istiyoruz.
Yoksa zaten r10'da hergün yüzlerce gereksiz konu açılıyor.

Forumda bilgi paylaşımının en büyük nedeni yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmak bence.
Bu şekilde bir kisitlama daha işe başlamamış kişileri kötü yönde etkileyip belki vazgeçmelerine neden olabilir.

Sonuçta burası bir paylaşım frmu ve misafirlerinde bu paylaşımları okuyor olması en doğal sonuç...

Üye alımı konusunda kesinlikle katılıyorum fakat forum içeriğini misafirin okuyamaması konusunda çok sert bit tutum olduğunu düşünüyorum.

Bence alınan bu karar tekrar gözden geçirilmeli....

Bol kazançlar.

Misafirler ile alakalı bu konuda bi karar almamızın sebebi burada paylaşılan konuların farklı forumlarda kaynak gösterilmeden kopyalanmasıdır.

Diğer forumun yöneticileriyle de görüştük ancak düzenlemeyle alakalı bi sonuç elde edemedik. Bu sebeple sizlerin haklarını yiyen kopyacılardan kurtulmaya çalışıyoruz şu anda.

Abi tamamda bırak kim neyi nereye kopyalıyorsa kopyalasın.
Sonuçta ben açtığım mesajları ya yardım etmek, yada yardım istemek için acıyorum.

Her ikiside okuyanların işine yarıyor ki zaten paylaşmamızın amacıda o...

Bukadar ince düşünmek bana pek doğru gelmiyor fakat yinede frm yöneticisi sizsiniz.
Ağa ne derse o olur ben fikrimi dile getirdim okadar...

Abi tamamda bırak kim neyi nereye kopyalıyorsa kopyalasın.
Sonuçta ben açtığım mesajları ya yardım etmek, yada yardım istemek için acıyorum.

Her ikiside okuyanların işine yarıyor ki zaten paylaşmamızın amacıda o...

Bukadar ince düşünmek bana pek doğru gelmiyor fakat yinede frm yöneticisi sizsiniz.
Ağa ne derse o olur ben fikrimi dile getirdim okadar...

Farklı düşünen, bu konuda şikayetini dile getiren arkadaşlarımız vardı. Haklarını korumazsak biz üstümüze düşeni yapmış olmayız.

Yoksa zaten biz heryerde bıldıklerımızı dile getirmeye calısıyoruz.

"ağa ne derse o olur" a da rica ederim.. Biz burada ne ağayız ne paşayız. Biz birbirimize yardımcı olalım, aynı fikirde olan insanlarında buluşmalarına vesile olalım diye herhangi bi çıkarımız olmadan -ki forumda reklam dahi yoktur farkındaysan - bulunan insanlarız.
Forum hepimizin, genel istek "misafir görsün, yazdıklarımı başkaları kendileri bulmuş gibi paylaşsın" yönünde olursa açarız.

Çok yerinde bir karar elinize emeğinize sağlık....

Arkadaslar caner iyi bi karar almis aslinda.Bu kararda bende destek ciktim kendisine.Beni bilenler paylasimci,yardim eden firsatim oldukca vaktim oldukca yeni birseyler yazmaya sizlere ogretmeye vakit harcayan briyim.Ancak forumda bazi kisiler dolandirici sahislar tarafindan dolandirilmaya baslayinca en azindan simdilik boyle bir karar alalim dedik.

Burda tabiki bu alisverislerde biz kimsenin dolandirilmasini vs istemeyiz.Kimseyide caresiz moreli bozuk biraktirmak gormek istemeyiz.Inanin forumda birisi dolandirildim diye konu acinca morelim bozuluyor,acaip sinirileniyorum.Cunki milletin calisarak didinerek kazandigi 3-5 kurusu bi akli dengesi yerinde olyn gerizekai kisilerce dolandirilmasi hem zoruma hem gucume gidiyor.Bu yuzden bu isin cozumunu getirecegiz insallah kisa surede.Simdilik 1 kac gun bu sekilde kalsin devam edelim.

Zaten forumda baya bi degisiklik olacak.insallah yeni duzen ile ve farkli kazanc yollari ve kategorileri ile daha duzgun bir forum haline gelecegiz isiznle birlikde.

Mantıklı bir karar. Bu kadar kaliteli bir bilgi paylaşım ağına elini kolunu sallayan üye olmamalıdır düşüncesindeyim bende. İlk adım olarak, yönetici onayı mantıklı. Daha sonra user yoğunluğu sağlandığı zaman, davetiye sistemi ile devam edilmeli düşüncesindeyim. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

Sevgilerimle.

Farklı düşünen, bu konuda şikayetini dile getiren arkadaşlarımız vardı. Haklarını korumazsak biz üstümüze düşeni yapmış olmayız.

Yoksa zaten biz heryerde bıldıklerımızı dile getirmeye calısıyoruz.

"ağa ne derse o olur" a da rica ederim.. Biz burada ne ağayız ne paşayız. Biz birbirimize yardımcı olalım, aynı fikirde olan insanlarında buluşmalarına vesile olalım diye herhangi bi çıkarımız olmadan -ki forumda reklam dahi yoktur farkındaysan - bulunan insanlarız.
Forum hepimizin, genel istek "misafir görsün, yazdıklarımı başkaları kendileri bulmuş gibi paylaşsın" yönünde olursa açarız.

Yapılanları mantıksız bulmuyorum gayet mantıklı gereksinimler...
Ben nacizane paylaşımın kısıtlanmaması gerektiğini düşünmüştüm ki sende herkesin benim gibi düşünmeyeceği olgusunu dile getirmişsin.
O açıdan bakarsan gayet haklısın birşey diyemem...

Umarım hayırlısı olur ne diyim :)

Tam yerinde bir karar olmuş.Ellerinize sağlık abiler.Çok çok daha güzel şeyler olacak forumda :)

konu içeriklerine misafir girişini engellediyseniz google botlarıda girmez cok degerli bilgiler bile olsa cok özelleşir site zayıflar ve acımasız sona yaklaşır sonucta webmaster formu gibi bişey ve bi çogumuz bot net dir vs bi çok şey biliyoruz art niyetli birinin vps i boşta kaldıgında sitenizi kapatmak isticektir bu durumun karşısında olmak içinde güçlü sunuculara ihtiyacınız var onun içinde paraya para içinde google indekslerine bilmem anlatabildimmi

digerine yorum yapmıyorum kendi bilecegiz iş ama konulara misafir girişini engellemek belki ilerde cok tutacak bir sitenin fidanına balta vurmak gibi bişey sizin için veya site kiminse reklam gelirleri kime gidiyorsa , masraflarını kim karşılıyorsa

bencede misafirler konuları görmeli.. şahsen ben bi çok şeyi r10'da görüp öğrendim, üyeliğimde yok, o sitede böyle bir uygulama yapsaydı bu olaya belki hiç giremeyecektim..
ama sizin yazdıklarınızda doğru.. hayırlısı olsun...

TC onayı şu şekilde olabilir Üyelikte TC kimlik numarası Ad soyad istenir ve bu bilgiler https://tckimlik.nvi.gov.tr ne sorgulanıp bilgiler doğru ise üyelik aşaması gerçekleştirilebilir. Aksi ise üyelik formu gelmez (Yani Kimlik numaramız Kayıtlı altına alınmayacak sadece doğrumu değilmi kontrol edilip doğru ise giriş sayfasına yanlış ise kimlik numarası yanlış gibi bir uyarı verdirilebilir.) gibi bir fonksiyon olabilir. Ayrıca bu dediğim fonksiyon nette var. (Bknz:Link) Aksi olursa buradaki bütün üyeleri tehlikeye atmış olursunuz. Bildiğiniz gibi Dijital ortam hiçbir zaman güvenli değildir.

Yaptıgınız güvenlik uygulamalarının devamını dilerim

konu içeriklerine misafir girişini engellediyseniz google botlarıda girmez cok degerli bilgiler bile olsa cok özelleşir site zayıflar ve acımasız sona yaklaşır sonucta webmaster formu gibi bişey ve bi çogumuz bot net dir vs bi çok şey biliyoruz art niyetli birinin vps i boşta kaldıgında sitenizi kapatmak isticektir bu durumun karşısında olmak içinde güçlü sunuculara ihtiyacınız var onun içinde paraya para içinde google indekslerine bilmem anlatabildimmi

digerine yorum yapmıyorum kendi bilecegiz iş ama konulara misafir girişini engellemek belki ilerde cok tutacak bir sitenin fidanına balta vurmak gibi bişey sizin için veya site kiminse reklam gelirleri kime gidiyorsa , masraflarını kim karşılıyorsa

Google botlarının üye gibi forumda dolaşmaları sağlanabilir bu zor bir şey değil.

sonuçta paylaşım yeri.soru soramayacaksam,cevabını öğrenemeyeceksem misafir girişin anlamı olmaz.yinede yönetim bilir.bilgi paylaştıkça güzeldir.diyorum.

hocam nickleri banlarken ip ban atarsanız baska bi nickten foruma tekrar kaydolamaz.
buda sahtekar insanların tekrar aynı seyi yapmalarını önler

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri