Evleneceğim Kızı Başkasına Verecekler :/

Kaçırma falan hangi devirde yaşıyoruz.
1 yıllık bir ilişkiniz varsa karşı taraf artık sizi seviyordur demek bu ve bunu aileside bilip başkasına vermek istiyorsa kızları karşı gelebilir kimse kimseyi zorla evlendiremez fakat kızda buna tepki göstermeyip kabul ediyorsa zaten boşverin

Hocam bu memur olayından dolayı benimde başımdan bişey geçmişti ve yenilen taraf olmuştum sonraki zamanlarda duyduklarımdan sonra iyiki de yenilmişim diyorum. Bu işler nasip kısmet işi ama seviyosan ve gerçekten sevildiğini hissediyosan kaçır. Hayırlı olur inş hakkında.

belki astsubayın kızın sevdiğinin olduğundan haberi yoktur astsubayla konuşursan belki aradan çekilir.

Sizlik bir durum yok zorla verecek halleri yoksa olay kızda bitiyor. Hayırlısı olsun.

ben bu türkiyedeki kör zihniyeti anlamıyorum. sırf devlet çalışanı diye subaya askere para gözüyle bakıyor cahil halk.
astsubaya falan kız verende akıl yok. adamlar 2 yıl doğuda 2 yıl batıda 5 yıl doğuda 2 yıl batıda sürekli yer değiştirmek zorunda. düzen falan tutturamazlar.
hocam konyalıları iyi tanırım evlenince ailelerde evlenir kız tarafı konyalı ise iyi düşünün ilerde ciddi sorunlar çıkarır aileler.

İş kız arkadaşınız da biter. Aile ne kadar vermeye niyetliyse de kız istemedikten sonra o iş olmaz.. Kız arkadaşınız net bir şekilde karşı tarafı istemediğini ailesine belirtsin.

Allah yardımcın olsun hocam.Arkadaşların hepsi mantıklı cevaplar vermişler zaten.Kız arkadaşınla konuşmalısın bence önce.İstemiyorsa bunu çok kesin dille bildirsin ailesine ve karşı tarafa.Bu devirde zorlada evlilik olmaz heralde olay çözülür.O astsubayıda istersen bir ara kendini anlat biz 1 yıldır birlikteyiz vs. işlerini anlat, iyi bi sonuçla çözülür inşallah hocam.Hayırlısı olsun.

Yaklaşık 5 dakika önce Whatsapp yolu ile Merhaba yazmış:mad:

Bizimki söylemiş başka bi talibim var diye bakalım ne olacak.

o nasıl bir yazışmadır şayet uzun bir ilişkim var başka birisi daha talip OLAMADI ;) olanlarında sonu hazin senikine benzer şeyler yaşadıım bunu sen değil kızın çözmesi gerekir :confused: tek cevap yolal demesi lazım onlara:rolleyes:

Öncelikle Allah işini rast getirsin inşallah kavuşursunuz hayırlısıyla.

aklı başında tavsiyeler verin arkadaşlar kaçır diyorsunuz kendinizi kızı kaçırılmış aile yerine koyup bir empati yapmanızı tavsiye ederim. Herkesin kız kardeşi var ya da yarın birgün sizde baba olacaksınız tek taraflı düşünerek tavsiyelerde bulunmayın bence...

Burda iş tamamen kızda bitiyor ailesiyle güzelce konuşup izah edecek. Ailesi hatalı bir karar verme eşiğinde ama aile doğal olarak kızının iyiliğini düşünüyor kendilerince...

Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin...

ben bu türkiyedeki kör zihniyeti anlamıyorum. sırf devlet çalışanı diye subaya askere para gözüyle bakıyor cahil halk.
astsubaya falan kız verende akıl yok. adamlar 2 yıl doğuda 2 yıl batıda 5 yıl doğuda 2 yıl batıda sürekli yer değiştirmek zorunda. düzen falan tutturamazlar.
hocam konyalıları iyi tanırım evlenince ailelerde evlenir kız tarafı konyalı ise iyi düşünün ilerde ciddi sorunlar çıkarır aileler.

Cidden bi Konya'lı olarak biliyorsunuz, Evlilik sonrası aile çok karışıyor dediğiniz gibi.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorsunuz kaçırmak nedir ya neresi burası kimse kimseyi zorla evlendirmez kız deseki ben istemiyorum tamamdır tipik eski kafa memur olsun parası her ay kesin yatsın baksın kızıma diyo, sen eğer aylık 3bin kazanıyorum dedinmi bu iş tamamdır ki büyük ihtimallede kazanıyorsun

Ben bir şey yazcam ağır gelebilir ama doğrusu bu. Eğer kızın gönlü o tarafa kayıyorsa zaten sana hayır gelmez arkasından da hiç ağlama. Nedir yani istemiyorum diye diretmek çok mu zor? Yapsın seçimini ailesi mi yaşicak senelerce birey olduğunun ve sorumluluk alması gerektiğinin farkına varsın. Kızım daha çok maaş alan biriyle rahat eder mantığıyla kızlarını damızlık gibi (sözüm genel) gönderiyor aileler. Aileleyle mücadele etme sen hocam kızla konuş o ailesine sözünü geçirsin. Bu iş iki kişi arasında.

@DamlaHosting kız senden vazgeçmediği sürece evlendiremezler sen ne merak etme.. Kız sağlam dursun yeter.. Daha olmadı kaçır gitsin yaşı reşitse tabi ama bu en son çare.. Çünkü büyük sorunlar oluyor ilerde..

Yaklaşık 5 dakika önce Whatsapp yolu ile Merhaba yazmış:mad:

Bizimki söylemiş başka bi talibim var diye bakalım ne olacak.

Konus. Egerki seni caydirmaya calisiyorsa sen agir konus ve iletisimi kes. Ardindan kiz arkadasina agirligini koy ve bu isi ailesiyle kesin sonuc olarak bitirsin. Zaten ailesi astsubay diye ona vermeye calisiyor diyorsun kizi kacirmadan alsanda ailesi ile senin aran limoni olacaktir. sende mesafe koyacaksindir elbet (:

Mobil

Hocam merhaba oncelikle su kacirma yorumlarindan uzak dur kacirirsan ilerisi cok daha sknti herseyde riza onemli ailesi ile konusun ciddi ciddi kizda seni istiyorsa kimse engel olamaz ama kizi karsi tarafa verirlerse kizla ozel gorus istemiyorsa bunu ailesine bildir

Tk cevap kız seni istemiyorsa yoluna bakacaksın. Kız seni istiyorsa zaten o kişiye varmaz.. :)

Ben çalışmaya Ummana gittim dönüşte bir kızla nişanlanacaktım bir geldim.... Hatta nokta nokta nokta böylede yazıyım.. Evin önünde nişan yaptı kız. Benim kirada oturduğum evin önünde.. Sonra diyolarki fth sen niye evlenmiyosun yaş 32 :) Neler yaşadım neler.. Seni anlıyorum gel içelim.. Senle eğer içiyosan gel şuan içelim.. Sana yapacağım bu olur bu satten sonra..

Öncelikle Allah işini rast getirsin inşallah kavuşursunuz hayırlısıyla.

aklı başında tavsiyeler verin arkadaşlar kaçır diyorsunuz kendinizi kızı kaçırılmış aile yerine koyup bir empati yapmanızı tavsiye ederim. Herkesin kız kardeşi var ya da yarın birgün sizde baba olacaksınız tek taraflı düşünerek tavsiyelerde bulunmayın bence...

Burda iş tamamen kızda bitiyor ailesiyle güzelce konuşup izah edecek. Ailesi hatalı bir karar verme eşiğinde ama aile doğal olarak kızının iyiliğini düşünüyor kendilerince...

Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin...
mutlu olan var mutsuz olan var genelde kultur ayrılıgı olan evlılıklerde problem var adam sevdigini elleremi yaretsin kız belkı psıkolojık olarak basık buyutulmus olabılır sesını cıkartamıyor olabılır felan fılan aralarındakı ılıskının derecesı zaten ılerı sevıyedeyse kendılerı dogru kararı vereceklerdır :)

Son düzenleme:
Ben bir şey yazcam ağır gelebilir ama doğrusu bu. Eğer kızın gönlü o tarafa kayıyorsa zaten sana hayır gelmez arkasından da hiç ağlama. Nedir yani istemiyorum diye diretmek çok mu zor? Yapsın seçimini ailesi mi yaşicak senelerce birey olduğunun ve sorumluluk alması gerektiğinin farkına varsın. Kızım daha çok maaş alan biriyle rahat eder mantığıyla kızlarını damızlık gibi (sözüm genel) gönderiyor aileler. Aileleyle mücadele etme sen hocam kızla konuş o ailesine sözünü geçirsin. Bu iş iki kişi arasında.

Ben kızada hak veriyorum açıkcası ailesinin kararına saygı duyması çok iyi bişey tabiki, ancak ortada geçmiş 1 yıl var ve kız 1 haftadır ben astsubayı istemiyorum demesine rağmen bu akrabalar halen yüzyüz yüzsüz aramaya devam ediyormuş...

Beni kızdıran nokta ailesi tamam kızım sen istemiyorsun madem deyip kestirip atamıyor, tam aksine 1 haftadır aklına girmeye çalışıyorlar.

3 Gün sonra bi yemekte bir araya geleceğiz bakalım neler olacak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri