Evrimin Kanıtları Nelerdir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sanırım en akıllıca yapılan yorum olmuş. Teist inanışı özellikle katolik klisesinin etkinliğini yitirmesinin ardından gündeme gelen bir inanış biçimi. Öncelikle bu fikrimi beyan edeyim. (Teist ile Ateist arasındaki farkı öğrenmek isteyenler lütfen Google'a müracat etsin.

Bilimsel araştırma yapan her insan yaratılış sürecinin sadece Hz.Adem ile başlayamayacığını çok net görebileceklerdir. İnsanlar kolay olana inanmayı seçerler. Özellikle toplumsal tabularda bunun en büyük etkeni. Sanki bu durumu telaffuz etmek kişiyi dinden çıkaracakmış gibi korku yaratılmış toplumumuzda.

Kimseye kızmıyorum. Kendi annem bile aman oğlum insan içinde bunları dile getirme falan demişti bana (ki bu tür şeyleri oldukça merak edip okuyan ve namazında abdestinde bir insandır).

Ayrıca evrim-maymun-insanoğlu 3lemesini ilk kim çıkardı gerçekten merak ediyorum. İnsanoğlu aslan yada jaguarın uzak akrabası desek herkes buna sempatik yaklaşır. Maymun diince bozuluyoruz :)

Aslan, koç, panter diyince gururlanırız ancak maymun diyince gocunuruz.

Şu video maymunu belki yüceltir :) https://www.youtube.com/watch?v=HmL9r8vI4u8

İnsan maymundan geliyor sözü ise şu klişe fotoğraftan sonra yayıldı.

AUoZ7BB.png

Ancak evrim konusunda tüm bildiklerimin aldatmaca olduğunu okumam beni çok şaşırttı. Bu kitaptan okuduklarımı başka kitaplarda araştırmaya çalışıyorum şuan ne kadar tutarlı olduğunu saptayacağım.

Dinde ise ( Sadece İslam dini için söylemiyorum ) sorgulamak genellikle yasaklanır. Çünkü insanlara yaratıcının korkutucu olduğu öğretilir. Küçük bir çocuğa din öğretilirken önce korku öğesi verilir. En basiti İslam dinini ele alırsak '' Ekmeği yerden al Allah çarpar. '' '' Kuran-ı yatakta okuma çarpılırsın. '' şunu yapma günah bunu yapma cezalandırılırsın. Bunun yerine önce inanış biçimine göre yaratıcının sevgisi aşılansa, belirli bir yaştan sonra cezalandırmayı öğrense işler değişirdi.

Şimdi ne yazık ki sorgularken çarpılacağını düşünen insanlar var, halbuki bütün dinler sorgulamayı emreder. Körü körüne bir inanış biçimi değil aksine mümkün olduğunca sorgulayıp kafada hiç bir soru işareti kalmadıktan sonra inanmasını ister kişinin..

Kaldı ki bilimi dine düşman olarak görürler. Bu çok yanlış bir algı ve bu algının hangi tarihten itibaren geldiğini de biraz araştırmayla bulabilirsiniz. Aksine bana göre kesinlikle bilim ve din sık sık tartışan iki kardeş gibidir. Ama daima birbirlerine bağlıdırlar, vazgeçemezler.

Ne kadar anlaşılır bir örnek oldu bilmiyorum gecenin 3'ü ne verin :)

Aslan, koç, panter diyince gururlanırız ancak maymun diyince gocunuruz.

Şu video maymunu belki yüceltir :) https://www.youtube.com/watch?v=HmL9r8vI4u8

İnsan maymundan geliyor sözü ise şu klişe fotoğraftan sonra yayıldı.

AUoZ7BB.png

Ancak evrim konusunda tüm bildiklerimin aldatmaca olduğunu okumam beni çok şaşırttı. Bu kitaptan okuduklarımı başka kitaplarda araştırmaya çalışıyorum şuan ne kadar tutarlı olduğunu saptayacağım.

Dinde ise ( Sadece İslam dini için söylemiyorum ) sorgulamak genellikle yasaklanır. Çünkü insanlara yaratıcının korkutucu olduğu öğretilir. Küçük bir çocuğa din öğretilirken önce korku öğesi verilir. En basiti İslam dinini ele alırsak '' Ekmeği yerden al Allah çarpar. '' '' Kuran-ı yatakta okuma çarpılırsın. '' şunu yapma günah bunu yapma cezalandırılırsın. Bunun yerine önce inanış biçimine göre yaratıcının sevgisi aşılansa, belirli bir yaştan sonra cezalandırmayı öğrense işler değişirdi.

Şimdi ne yazık ki sorgularken çarpılacağını düşünen insanlar var, halbuki bütün dinler sorgulamayı emreder. Körü körüne bir inanış biçimi değil aksine mümkün olduğunca sorgulayıp kafada hiç bir soru işareti kalmadıktan sonra inanmasını ister kişinin..

Kaldı ki bilimi dine düşman olarak görürler. Bu çok yanlış bir algı ve bu algının hangi tarihten itibaren geldiğini de biraz araştırmayla bulabilirsiniz. Aksine bana göre kesinlikle bilim ve din sık sık tartışan iki kardeş gibidir. Ama daima birbirlerine bağlıdırlar, vazgeçemezler.

Ne kadar anlaşılır bir örnek oldu bilmiyorum gecenin 3'ü ne verin :)

cok tatlı yaw :D

bu arada videyu izleyen arkadaşlara söylüyorum bende çok saçma buldum , zaten bu anlattıklarını biyoloji derslerinde görüyoruz hayvanların yaşadıkları ortamlara uyum sağlama meselesini adaptasyon deniyordu galiba neyse işte bu bilimsel bir gerçek ama her canlı her varlık adaptasyona uğrayamaz dolayısıyla bazı canlılar boşta kalıyor onlar kimden türedi , evrildi açıklayamıyorlar ve dahası madem her canlı başka bir canlının evrilmiş hali o zaman canlıların gitgide büyümesi gerekmezmi ama asırlar önce dinazorlar ve birçok devasa varlık yaşarken şuan çok daha küçük varlıklar yaşamaktadır , yani kısacası önce bakteri oluştu bu bakteriler dinazora kadar evrildi sonrada tekrardan varlıklar küçülmeyemi başladı çok saçma bence

çok çok çok büyük kesimi müsülüman olan bir ülkede (forumda) yaradılış konusunu tartışmak ne kadar mantıklı düşünülür hocam...

İşte malesef bu cümlen benim az önceki mesajıma çıkıyor kardeşim.
Herkese, herkesin görüşüne saygı göstermemiz gerekir. Bizim gibi olmayanı, bizim gibi düşünmeyeni dışlayıp, ona kötü gözle bakmak, tahammülsüzlük vs. Senin bu cümlenden müslümanların kendisi gibi düşünmeyene tahammülü yoktur gibi bir ifade çıkıyor.

Saygı çerçevesinde neden konuşup tartışamayalım ki bunları?

Ama kendimiz gibi olmayanı, bizim gibi düşünmeyeni dışlama, ona alaycı ve kötü gözle bakma huyumuzdan vazgeçemediğimiz sürece bu tür konular eninde sonunda kilit vurulmaya mahkumdur.

Bir bilgisayarda dosya açmak/silmek/yerini değiştirmek/şeklini değiştirmek/içeriğini değiştirmek için yapılması gereken işlemler vardır. Sadece bu işlemler ile bahsedilen eylemler gerçekleştirilir. Tıpkı yağmurun/karın yağması için göklerin gürlemesi, denizlerin oluşması gibi bir düzen içerisinde ilerler ve çeşitli eylemler sonucu ortaya çıkar. Ancak bir insan oğlu bu bilgisayarı üretmeseydi birşeylerin işleyişi de olmayacaktı. Demek ki her şeyin bir başı varmış. Tıpkı evrenini bir yaratıcısı olduğu gibi.

Bundan sonrası da konu ile ilgili ; Bizler (Müslümanlar olarak) islamiyeti evrenin yaratıcı Allahu Teala'yı bilir ona iman eder ve indirmiş olduğu Kuran-ı Kerim'i de kabul etmişizdir.Aynı zamanda yukarı da saydığım bütün etkenlerinde (Yağmurlar vs) tıpkı bilgisayar örneğinde olduğu gibi onun hükmü doğrultusunda bir işleyişe sokulduğunda bir bütünlük kazanacağını biliriz. Müteakiben bizim inançlarımıza göre evrim yoktur, Havva ile Adem vardır. Adem Aleyhisselam topraktan, "A'raf Suresinin 189. ayetinde Havva Validemiz'in "ondan" yaratıldığı bildirilir. Aynı şekilde Nisa Suresinin de ilk ayetinde bu bildirilir. Bizler (müslümanlar olarak) bize bildirilen bu hadiselere inanıp iman ettiğimiz için evrim gibi bir saçmalığın da olmadığını biliriz :)

Seviyeli bir tartışma ile konu tartışılabilir benim düşünceme göre, diğer adminler farklı karar verebilir. Konuyu onlara bırakıyorum. Taciz edercesine yapılan yorumlar olursa konu tartışmaya kapanıp silinir.

[MENTION=15949]yklmzomer[/MENTION] hocam bahsettiğin şeyler batıl inançtan ibaret bir dönem bizim ülkemize islam dinini kötülemek için ellerinden geleni yaptılar halada yapıyolar bahsettiğin şeyler batıl inançlardan ibaret arabistanda insanlar kuranı yastık yapıp üstünde yatarlar , sevgilerinden , ayrıca islam inancına göre çocuklar günahsız meleklerdir çarpılmaları söz konusu bile değil artık sen düşün

@yklmzomer hocam bahsettiğin şeyler batıl inançtan ibaret bir dönem bizim ülkemize islam dinini kötülemek için ellerinden geleni yaptılar halada yapıyolar bahsettiğin şeyler batıl inançlardan ibaret arabistanda insanlar kuranı yastık yapıp üstünde yatarlar , sevgilerinden , ayrıca islam inancına göre çocuklar günahsız meleklerdir çarpılmaları söz konusu bile değil artık sen düşün

Ben zaten doğru demiyorum hocam. Ancak bu durum hoş olmasa da gerçek. Sadece İslam inancında değil tüm dini inanışlarda var bu durum. Bugün Hristiyan, Musevi vs. baktığımızda aynı durum söz konusu.

Mesela bilim ve dinin ayrılması Fransız bir yazardı sanırım tam hatırlayamadım şuan, zamanında Tanrı'nın varlığını kanıtlamak için kanıtlayamacağı iddaalar ortaya attı ve tabiki gelen sorulara ve eleştrilere cevap veremedi. Bunun üzerinde '' Tanrı'yı kanıtlamaya gerek yok, ihtiyacımız olan tek şey inanmak. '' tarzında bir cümle söyledi. Ve o andan itibaren insanlar iki seçeneğe mahrum kaldıklarını hissettiler.

Ya bilim ışığında ilerleyip dinden uzaklaşacaklar
Ya da ihtiyaçları olan dini seçip bilimden uzaklaşacaklar.

Tüm yanlış burada başladı aslında ne yazık ki...

[MENTION=13093]CNZ[/MENTION]
"Andolsun biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan yarattık..."

işte her şey bu ayet ile başlamış olabilir. Neden çamur? belkide gerçekten su ile bir ilgisi vardır yaratılışın

Boşuna dememişler "Su hayattır, hayat güzel." :)

Topraktan yaratıldığımıza inanmıyorum diyemeyiz sonuçta. Yaratılış konusunda tartışmak yanlış değil fakat bir şeyi bilim adamlarının kanıtlayamamış olması, onun öyle olmadığı anlamına da gelmez. Yani topraktan gelmiş olmamız, bizim de toprağı suyla karıştırıp bir insan yaratabileceğimiz anlamına gelmez. Zaten Allah'ın "yoktan var etme" sıfatı sayesinde ona inanmıyor muyuz?

Kısaca demek istediğim şu. Ne kadar araştırırsak araştıralım, hepimiz bilim adamı olup birleşsek de bulamayacağımız şeyler var ve bunları tartışamayız bile. Çünkü tartışabilmek için nasıl olduğunu bulmak gerek ki bunu da yaratıcıdan başka kimse bilemez. Oturup da suyu yoktan var edemeyiz, toprağı var edemeyiz. Neyle birleştirirsek birleştirelim, o birleştirdiğimiz şeyi de bizim yaratabilmemiz gerekir ki bunu Allah'tan başka kimse yapamaz.

Arkadaşlar bu yüzden yaratılış tartışmasının saçma olduğunu belirtmişler ki bence bu konuda haklılar.

[MENTION=15949]yklmzomer[/MENTION] sonuna kadar sana katılıyorum kardesim. keske bazıları hala maymun olarak kalsaydı :) ama gelişeceklerine daha cok aptallaşıyorlar. şuan ki maymunlar bile cogu aşşagılık sapık insandan daha zeki ve daha dürüst. (özgecanın katili ve benzeri tipler için diyorum. )

... evrim gibi bir saçmalığın da olmadığını biliriz :)

Seviyeli bir tartışma ile ...

bemonth kardeşim, cümleyi keşke "evrimin olmadığını biliriz" olarak kursaydın. Saçmalık dediğin an bir sonraki cümlenin ilk kelimesi olan seviye kaybolmuş oluyor. Yanlış anlama ben de müslümanım ama şimdi farklı düşünen biri, evrime inanan biri, bir ateist vs çıkıp müslümanlık hakkında saçma ibaresi kullansa hoş olur muydu? Olmazdı değil mi :)

Elhamdülillah Müslüman'ım.
Ancak topraktan oluştuğumuza inanamayacak kadar da realistim...Güzel video teşekkürler
Hocam gerçekten müslüman olupta Dinimize aykırı olan bir cümle sarfetmek neyin nesi anlamış değilim. Herkesin düşüncesine saygımız var çok şükür.. Fakat yaratılışla ilgili en hakiki gerçekte kitabımızda yazmaktadır. Kusura bakmayın ama Biraz çelişkili olmuş sizin yazdıklarınız.. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri