https://www.youtube.com/watch?v=KAkLOFRlxGc
bir balığın evrim geçirerek ayaklı hayvana dönmesi ne oluyor peki
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
bir balığın evrim geçirerek ayaklı hayvana dönmesi ne oluyor peki
çok çok çok büyük kesimi müsülüman olan bir ülkede (forumda) yaradılış konusunu tartışmak ne kadar mantıklı düşünülür hocam...
Sanırım en akıllıca yapılan yorum olmuş. Teist inanışı özellikle katolik klisesinin etkinliğini yitirmesinin ardından gündeme gelen bir inanış biçimi. Öncelikle bu fikrimi beyan edeyim. (Teist ile Ateist arasındaki farkı öğrenmek isteyenler lütfen Google'a müracat etsin.
Bilimsel araştırma yapan her insan yaratılış sürecinin sadece Hz.Adem ile başlayamayacığını çok net görebileceklerdir. İnsanlar kolay olana inanmayı seçerler. Özellikle toplumsal tabularda bunun en büyük etkeni. Sanki bu durumu telaffuz etmek kişiyi dinden çıkaracakmış gibi korku yaratılmış toplumumuzda.
Kimseye kızmıyorum. Kendi annem bile aman oğlum insan içinde bunları dile getirme falan demişti bana (ki bu tür şeyleri oldukça merak edip okuyan ve namazında abdestinde bir insandır).
Ayrıca evrim-maymun-insanoğlu 3lemesini ilk kim çıkardı gerçekten merak ediyorum. İnsanoğlu aslan yada jaguarın uzak akrabası desek herkes buna sempatik yaklaşır. Maymun diince bozuluyoruz![]()
Aslan, koç, panter diyince gururlanırız ancak maymun diyince gocunuruz.
Şu video maymunu belki yüceltirhttps://www.youtube.com/watch?v=HmL9r8vI4u8
İnsan maymundan geliyor sözü ise şu klişe fotoğraftan sonra yayıldı.
![]()
Ancak evrim konusunda tüm bildiklerimin aldatmaca olduğunu okumam beni çok şaşırttı. Bu kitaptan okuduklarımı başka kitaplarda araştırmaya çalışıyorum şuan ne kadar tutarlı olduğunu saptayacağım.
Dinde ise ( Sadece İslam dini için söylemiyorum ) sorgulamak genellikle yasaklanır. Çünkü insanlara yaratıcının korkutucu olduğu öğretilir. Küçük bir çocuğa din öğretilirken önce korku öğesi verilir. En basiti İslam dinini ele alırsak '' Ekmeği yerden al Allah çarpar. '' '' Kuran-ı yatakta okuma çarpılırsın. '' şunu yapma günah bunu yapma cezalandırılırsın. Bunun yerine önce inanış biçimine göre yaratıcının sevgisi aşılansa, belirli bir yaştan sonra cezalandırmayı öğrense işler değişirdi.
Şimdi ne yazık ki sorgularken çarpılacağını düşünen insanlar var, halbuki bütün dinler sorgulamayı emreder. Körü körüne bir inanış biçimi değil aksine mümkün olduğunca sorgulayıp kafada hiç bir soru işareti kalmadıktan sonra inanmasını ister kişinin..
Kaldı ki bilimi dine düşman olarak görürler. Bu çok yanlış bir algı ve bu algının hangi tarihten itibaren geldiğini de biraz araştırmayla bulabilirsiniz. Aksine bana göre kesinlikle bilim ve din sık sık tartışan iki kardeş gibidir. Ama daima birbirlerine bağlıdırlar, vazgeçemezler.
Ne kadar anlaşılır bir örnek oldu bilmiyorum gecenin 3'ü ne verin![]()
çok çok çok büyük kesimi müsülüman olan bir ülkede (forumda) yaradılış konusunu tartışmak ne kadar mantıklı düşünülür hocam...
Ama kendimiz gibi olmayanı, bizim gibi düşünmeyeni dışlama, ona alaycı ve kötü gözle bakma huyumuzdan vazgeçemediğimiz sürece bu tür konular eninde sonunda kilit vurulmaya mahkumdur.
Ben evrene inanıyorum![]()
aslında bütün soruların cevabı burada hocam kanaatimce
aslında bütün soruların cevabı burada hocam kanaatimce
@yklmzomer hocam bahsettiğin şeyler batıl inançtan ibaret bir dönem bizim ülkemize islam dinini kötülemek için ellerinden geleni yaptılar halada yapıyolar bahsettiğin şeyler batıl inançlardan ibaret arabistanda insanlar kuranı yastık yapıp üstünde yatarlar , sevgilerinden , ayrıca islam inancına göre çocuklar günahsız meleklerdir çarpılmaları söz konusu bile değil artık sen düşün
[MENTION=13093]CNZ[/MENTION]
"Andolsun biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan yarattık..."
işte her şey bu ayet ile başlamış olabilir. Neden çamur? belkide gerçekten su ile bir ilgisi vardır yaratılışın
videoyu izlersen gerçkten sevinirim kardeşim
İzledim kardeşim.
Ben evrene inanıyorum dedim, yaratıcı olmadığına değilSen Evrene inanlara tek bi lafım var demişsinya o bakımdan söylemiştim
![]()
... evrim gibi bir saçmalığın da olmadığını biliriz
Seviyeli bir tartışma ile ...
Hocam gerçekten müslüman olupta Dinimize aykırı olan bir cümle sarfetmek neyin nesi anlamış değilim. Herkesin düşüncesine saygımız var çok şükür.. Fakat yaratılışla ilgili en hakiki gerçekte kitabımızda yazmaktadır. Kusura bakmayın ama Biraz çelişkili olmuş sizin yazdıklarınız..Elhamdülillah Müslüman'ım.
Ancak topraktan oluştuğumuza inanamayacak kadar da realistim...Güzel video teşekkürler
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.