Öyle bişey olamaz. Neden mi? Yıl 2008 - 2009 Çakmaklı Cumhuriyet Lisesi'nde okuyorum o zamanlar. Yaşadığım bölgede bir tek Cemaatin iki dersanesi, Final dergisi dersanesi ve Kültür dersanesi vardı. Cemaat Dersanesi 1500-2000 lira falan iken Final Dergisi Dersanesi 4500 lira Kültür de 2 buçuk-3 bin lira gibi bişeydi. Okuduğum devlet okulunda hocalardan tutunda müdür yardımcısına kadar bir çok kişi Cemaat mensubu kişilerdi. Biyoloji, Bigisayar, Din kültürü hocası alayı Gülen kontenjanındandı. Bizi yakın diye Cemaatin Fatih Üniversitesi'ne falan getirip yemek yediriyorlar, okulu gezdiriyorlar, Cemaat dersanelerine indirimli şekilde kayıt olmamıza yardımcı oluyorlardı. Burayı yazmamızı istiyorlardı çünkü. Benim en yakın arkadaşlar kayıt oldu diye ben de oraya kaydoldum fakat pek fazla uğramadım. Hatta size en çok şaşıracağınız şeyi söyleyeyim. İstanbul Valisi okulumuzu ziyarete gelmiş, imkanı olmayan onlarca öğrenciyi ücretsiz bir şekilde, bir kuruş vermeden Fem Avcılar ve Beylikdüzü şubesine kaydetmişti. Tabi o zamanlar, onlar Akp'yi yani bugünkü hükümeti destekliyor, onlar için güzellemeler yapıyor, muhalefeti de yerden yere vuruyorlardı. Karışılıklı çıkar söz konusuydu. Dershane döneminde benim boy da 1-2cm falan kısaydı, polisliği düşünürsen sıkıntı olmaz dediler. Ama ben puanım yettiği halde istemedim.
Afyon'da üniyi kazandım. Beni iki tane daha orayı kazanan adamla tanıştırıp, orada sizinle ilgilenen bir abi olacak deyip yolladılar. Henüz inşaat halinde olan bir yurda gittik direk. Önüme senet çıkarıp yıllık sözleşme imzalamamı istediler. Ben de yaptıklarının yanlış olduğunu söyledim. Bir de burada küçük ilk ve orta okullu, liseli çocuklara abilik yapacağımızı söylenince ters yapıp çıktım. Ve cemaatten hocalarla o gün aram komple açıldı.
Not: Meb'deki görevli öğretmenlerin yarısına yakını Gülen kontenjanından. Halen daha aktif öğretmenlik yapıyorlar.