Yönetmin çalışıp çalışmadığı hususunda bir çok arkadaşım, işe yaradığı yönünde beyanlarda bulunmuşlar. Youtube'un kamera arkasında çalışan eşleşen, ünlem ve dünya engeli algoritmalarının direk olarak ses ve görüntü ayrıştırması yaparak veritabanında bulunan imzalar, frameler ve ses örnekleri ile karşılaştırdığını düşünürsek, yöntemde kullanılan method sonucunda görüntü eşleşenini geçmesinin kesinlikle mantıklı olacağı kanaatindeyim. Öylede görünüyor.
Yöntemin bot yazılımlarına bağlanmasına gelince, bir bot kullanıcısı olarak bende isterim botların bu konuda destek vermelerini. Ancak sanırım bu iş çok maaliyetli olacaktır yazılmıcı arkadaşlar için. Çünkü videonun decode, encode, render edilme işlemleri, kaldı ki binlerce işlemden bahsediyoruz biz, bu durumda 128GB ram sahibi olan sunucuların bile tıkanmasına neden olacaktır. Bu konuda onlarında açıklamalarını merak ediyorum.
Yöntemin çöp olmasına gelince, muhtemelen kullanım patlaması yaşanırsa Youtube boş durmayacak ve algoritmasında değişikliğe gidecektir. Ancak manuel çalışılması zaruriyetini doğurmuyor. Kaldı ki Youtube'un çıkardığı her algoritmayı er yada geç spamciler çözüme kavuşturuyordur. Zaman kaybettirdiğinin farkındayım.
Özellikle son günlerde en azından ben ve çevremde ki arkadaşlarımın panelinde gözlemlediğim TBM düşüşleri, gösterimlerin yansımaması sorunları bir araya geldiği zaman, artık yüklenecek içerikler hususunda çok seçici olunması gerektiğini anlıyorum. Eğer ki ses getiren şeyler yüklemiyorsak, kazancın düşük olmasına tahammül edebilmemiz gerekiyor.
Bu arada Youtube'dan bu zamana kadar hiç ödeme almadığımı belirtmek istiyorum. Olaya bir yazılımcı gözü ile bakmak istedim

. Gerçi başlayalı 3 hafta olmadı. Umarım oda olur.
Saygılarımla.