Gecmisini Bilmeyenin Gelecegi olmaz..

• Kullanıcı Serk@nYT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Haftanın Trend Videoları / Konuları
Diğer konuya yazıcaktım yönetici arkadaş [MENTION=11620]era[/MENTION] bu konudan devamını istemiş konuyu kapatmış saolsun.

Yazıyorum yazıyorum siliyorum bu gibi konularda...

Doğru kelimeleri bulmak yada doğru cümleleri kullanmak için değil, bir post atar iken birinin yüzünü güldürüp diğeriniz kızdırmamak için sadece...

Keşke diyor insan herkerez her konuda böyle davransa...

Aslında üzülüyorum bu konuları görünce, üzülüyorum çünkü hala daha Cumhuriyet döneminin sancılı sürecini, bu ülkenin kurtuluş mücadelesini ne şartlarda verdiğini bilmeyen koca bir nesil var...

Bu günkü gençlerin yani bizlerin bilgisizliği ve cahilliği, o dönem bu ülke için evladını, kocasını, kardeşini bu ülkenin baki kalması için şehit vermiş binlerce insana yapılan bir saygısızlıktır.

Lütfen okuyalım, araştıralım, bu bizim tarihimiz azıcıkta olsa anlayıp sahip çıkmaya çalışalım...

Ek Açıklama: Bu arada birkaç video izledim paylaşılan mesajlarda bu yüzden ekleme yapma gereği duydum, 2001 krizinden bahsedilmiş biraz ne sebeple bahsedildi onuda anlayamadım ama yinede bunu eklemeden geçemeyeceğim...

O krizin sorumlusu ya da o krizin mimarı olarak reklam edilen 2 kişi var ya, hani biri Ahmet Necdet SEZER, diğeri de Bülent ECEVİT...

Ahmet Necdet SEZER Cumhuriyet tarihinde Cumhurbaşkanlığı yapar iken kendine verilen ödeneği harcayamayıp, görev süresinin bittiği gün hazineye iade eden tek Cumhurbaşkanıdır... Görevinin bittiği gün görev süreci boyunca gittiği ülkelerde kendine ve eşine verilen tüm hediyeleri hazine ye iade edip Cumhurbaşkanlığı demirbaşlarına alınmasını sağlamıştır...

Bülent ecevit ise, Ülkede başbakanlık süresi boyunca serveti en az artan başbakandır... aradım bulamadım tam oranını fakat %5 gibi aklımda kalmış yanılıyor olabilir...

Ama hala daha bu 2 liderin neden sevilmediğini ve taşlanmadığını anlayamıyorum...

Hocam Çok güzel konuşmuşsunuz dilinize sağlık. Ecevitin neden sevilmediğine dair bilgiyi size pm atıcam. Yoksa bende banlanırım :D

turklerkim.jpg

olay bu işte arkadaş.atatürkde bizim atamız,fatihde bizim atamız...birisini sevip digerinden nasıl nefret eder bi insan anlamıyorum ben :)

Bende birkaç kelam etmek isterim. Evet Gecmisini Bilmeyenin Gelecegi olmaz.
Şimdi geçmiş kişiye göre değişiyor.
Kimine göre geçmiş: yıl 610
kimine göre geçmiş yıl : 1923. Hangisi en geçmişi dersen tabiki 610.
Ecevitin affıyla özgürlüğüne kavuşumuş biri olarak tabiki kendisini severdim. Babam ve amcamda ecevitin affıyla özğürlüğüne kavuşmuştu vesselam severdim kendisini.
Fakat mevzu değerlere gelirse ben değerlerimi yasaklayan zihniyetten yana olmam olamam dünyamı ahiretime satmam. Çünkü bilirimki kimse giderken çorabını bile götüremez. Kalbi temizmiş iyi niyetliymiş insancılmış bunlar olması gereken toplumsal değerler ama asıl değerler bunlarıda içerisinde barındıran manevi değerlerdir. Bunu bilir buna inanır bunuda söylerim.
Amacım kimseyi kırmak veya üzmek değildir.
Sadece kim bu devleti yönetmek istiyor denildiğinde.Yollarda bangır bangır seçim otobüsleriyle gezenleri değil. Ben bu kadar milletin hakkını vebalini nasıl taşırım,din dil ırk ayrımı yapmadan nasıl adaletle hükmederim ahir zamanda nasıl hesap veririm diye düşünerek bir adım geri çekilenlere duyulan özlemdir. O günler gelecek yakındır inşALLAH.
Satın aldığımız en küçük elektronik cihazın bile kullanma kılavuzu,kitapçığı varken
Yaradan insan oğlunu yarattığında bir yol gösterici bir kitap göndermedimi sanıyorsun?

Evet Gecmisini Bilmeyenin Gelecegi olmaz.

Türk ordusunun şan dolu bir satvetidir bu
Fethin, Mahaç'ın, Niğbolu'nun haşmetidir bu.
Mehter bize bir ruh veriyor, tâ nerelerden
Meriçlerle,Çanakkale,Yemen'den, Kore'lerden.

Ecevitin affıyla özgürlüğüne kavuşumuş biri olarak tabiki kendisini severdim. Babam ve amcamda ecevitin affıyla özğürlüğüne kavuşmuştu vesselam severdim kendisini.
Fakat mevzu değerlere gelirse ben değerlerimi yasaklayan zihniyetten yana olmam olamam dünyamı ahiretime satmam. Çünkü bilirimki kimse giderken çorabını bile götüremez. Kalbi temizmiş iyi niyetliymiş insancılmış bunlar olması gereken toplumsal değerler ama asıl değerler bunlarıda içerisinde barındıran manevi değerlerdir. Bunu bilir buna inanır bunuda söylerim.
Sadece kim bu devleti yönetmek istiyor denildiğinde.Yollarda bangır bangır seçim otobüsleriyle gezenleri değil. Ben bu kadar milletin hakkını vebalini nasıl taşırım,din dil ırk ayrımı yapmadan nasıl adaletle hükmederim ahir zamanda nasıl hesap veririm diye düşünerek bir adım geri çekilenlere duyulan özlemdir. O günler gelecek yakındır inşALLAH.
Satın aldığımız en küçük elektronik cihazın bile kullanma kılavuzu,kitapçığı varken
Yaradan insan oğlunu yarattığında bir yol gösterici bir kitap göndermedimi sanıyorsun?

Kimine göre geçmiş 1923 kimine göre 610 diyorsunuz da ne alakası var? 1923 Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş tarihidir konuda bahsedilen geçmişte Türkiye Devleti ile ilgili.Peygamberimizin doğum tarihi ile Türkiye Devletinin geçmişini nasıl bağdaştırdınız anlayamadım.Kimine göre 1923 kimine göre 610 derken neyi kast ediyorsunuz İslam dinini benimseyen birisi Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olamaz mı?

Kimine göre geçmiş 1923 kimine göre 610 diyorsunuz da ne alakası var? 1923 Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş tarihidir konuda bahsedilen geçmişte Türkiye Devleti ile ilgili.Peygamberimizin doğum tarihi ile Türkiye Devletinin geçmişini nasıl bağdaştırdınız anlayamadım.Kimine göre 1923 kimine göre 610 derken neyi kast ediyorsunuz İslam dinini benimseyen birisi Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olamaz mı?

Peygamber efendimiz S.A.V efendimizin doğum tarihi 571 dir. Tabiki olabilir misal ben müslüman türk oğlu türküm.Ailemde kürt alevi ve çerkezde var. Aslında söylenmek istenende buydu geçmişini bilmeyenin geleceği olamaz.

Son düzenleme:
Peygamber efendimiz S.A.V efendimizin doğum tarihi 571 dir. Tabiki olabilir misal ben müslüman türk oğlu türküm.

Yazdığınız ifadelerden bir çok kişi benim gibi anlamış olabilir kimine göre geçmiş Hz.Muhammed'in peygamber olduğu zaman kimine göre Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu zaman gibi anlaşılıyor onu belirtmek istedim sonuçta ikisi de bizim geçmişimiz.

Geçmisin kimine gore 610 u kimine gore 1923'u olmaz ustad.Ayrica ben konumda ilk mesajda geçmisini bilmeyenin gelecegi olmaz derken konu icerisindeki bahsettigim mesajdan ve videolardan gecmis olarak sadece 1923 yada kurtulus savasini imaa etmedim.

Yani bazen basiniza gelmistir,birsey anlatirsiniz,soylersiniz ama anlattiginiz seyi oyle acik,oyle virgulune kadar noktasina unlemine kadar ve o kadar acik anlatmalisinizki karsindaki insan demek istedigini anlasin.Demek istedigim detaya sokturmayin beni simdi. :) Geçmis Turk Soyunun ilk dogdugu andan itibaren benim gecmisimdir,Geçmis benim ilk musluman olan atamdan bugune benim gecmisdir.Yani su tarihe gore,dusunce farkliliklarina gore gecmis degil,Turkiye cumhuriyeti ustunde yasayan ve Turkiye cuhuriyeti Kimligi tasiyan,Ben Turk'um diyebilenin geçmisidir ve geçmiside bellidir.(Turk olduguna gore %99 Muslumandirsindir burayida yazimda niye Turk dedinde muslumanligi katmadin demeyin ):):)

Yani lutfen geçmise tarih koymayalim,konulamazda zaten.Tekrar soyluyorum benim actigim konudaki Canakkale vurgusu,tamamen bu milletin cektigi acilari doktugu kani gormesi daha iyi kenetlenmesi birbirinin kalbini bos yere kirmamasi icin yazilmis acilmis konudur.

"Yaradan insan oğlunu yarattığında bir yol gösterici bir kitap göndermedimi sanıyorsun? " Diye yazmana hele hic anlam veremedim.Bunun geçmis ile ne alakasi var.Ben ve bizler burda dostlugun kardesligin oldugunu oyle olmamiz gerektigini yaziyorum,din konusu tartismiyorum.Yani bu mesajindan ben " Bunu yazmasan oyle bir kitap'in varligindan haberim yokdu bak" diyecegim geldi.

Dediklerinide anliyorum saygi duyuyorum ama lutfen farkli yerlere çekmeyelim konuyu.Hersey acik gecmisini unutma unutturma.Bildigin okudugun tanidigin inandigin ne olursa olsun gecmisini unutma kisa ve oz. :)

Son düzenleme:
Yazdığınız ifadelerden bir çok kişi benim gibi anlamış olabilir kimine göre geçmiş Hz.Muhammed'in peygamber olduğu zaman kimine göre Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu zaman gibi anlaşılıyor onu belirtmek istedim sonuçta ikisi de bizim geçmişimiz.

Hz.Muhammed s.a.v efendimiz 571 yılında doğdu 40 yaşında 611 yılında peygamberlik verildi ismi güzel emirhan kardeşim:) Vesselam dostoyevski,grinin bilmemkaç renginden önce gönderilen ve değiştirilemez hükmü konulan kitabı okumakta elbette fayda vardır.

---------- Spam Engelliyici 22:00 ---------- Önceki Mesaj 21:54 ----------

Geçmisin kimine gore 610 u kimine gore 1923'u olmaz ustad.Ayrica ben konumda ilk mesajda geçmisini bilmeyenin gelecegi olmaz derken konu icerisindeki bahsettigim mesajdan ve videolardan gecmis olarak sadece 1923 yada kurtulus savasini imaa etmedim.

Yani bazen basiniza gelmistir,birsey anlatirsiniz,soylersiniz ama anlattiginiz seyi oyle acik,oyle virgulune kadar noktasina unlemine kadar ve o kadar acik anlatmalisinizki karsindaki insan demek istedigini anlasin.Demek istedigim detaya sokturmayin beni simdi. :) Geçmis Turk Soyunun ilk dogdugu andan itibaren benim gecmisimdir,Geçmis benim ilk musluman olan atamdan bugune benim gecmisdir.Yani su tarihe gore,dusunce farkliliklarina gore gecmis degil,Turkiye cumhuriyeti ustunde yasayan ve Turkiye cuhuriyeti Kimligi tasiyan,Ben Turk'um diyebilenin geçmisidir ve geçmiside bellidir.(Turk olduguna gore %99 Muslumandirsindir burayida yazimda niye Turk dedinde muslumanligi katmadin demeyin ):):)

Yani lutfen geçmise tarih koymayalim,konulamazda zaten.Tekrar soyluyorum benim actigim konudaki Canakkale vurgusu,tamamen bu milletin cektigi acilari doktugu kani gormesi daha iyi kenetlenmesi birbirinin kalbini bos yere kirmamasi icin yazilmis acilmis konudur.

"Yaradan insan oğlunu yarattığında bir yol gösterici bir kitap göndermedimi sanıyorsun? " Diye yazmana hele hic anlam veremedim.Bunun geçmis ile ne alakasi var.Ben ve bizler burda dostlugun kardesligin oldugunu oyle olmamiz gerektigini yaziyorum,din konusu tartismiyorum.Yani bu mesajindan ben " Bunu yazmasan oyle bir kitap'in varligindan haberim yokdu bak" diyecegim geldi.

Dediklerinide anliyorum saygi duyuyorum ama lutfen farkli yerlere çekmeyelim konuyu.Hersey acik gecmisini unutma unutturma.Bildigin okudugun tanidigin inandigin ne olursa olsun gecmisini unutma kisa ve oz. :)

Yaradan insan oğlunu yarattığında bir yol gösterici bir kitap göndermedimi sanıyorsun? " Diye yazmana hele hic anlam veremedim.
Bu bilmeyene merak edip araştıması için yazılmış bir kelimeydi üstadım.:) Seviyorum seni işin rast gelsin.

Geleceğin Binaları, Geçmişin Temelleri üzerine yapılmıştır...

Asla sevdiklerinizle siyasi tartışmaya girmeyin...

Hz.Muhammed s.a.v efendimiz 571 yılında doğdu 40 yaşında 611 yılında peygamberlik verildi ismi güzel emirhan kardeşim:) Vesselam dostoyevski,grinin bilmemkaç renginden önce gönderilen ve değiştirilemez hükmü konulan kitabı okumakta elbette fayda vardır.

---------- Spam Engelliyici 22:00 ---------- Önceki Mesaj 21:54 ----------

Yaradan insan oğlunu yarattığında bir yol gösterici bir kitap göndermedimi sanıyorsun? " Diye yazmana hele hic anlam veremedim.
Bu bilmeyene merak edip araştıması için yazılmış bir kelimeydi üstadım.:) Seviyorum seni işin rast gelsin.

Ozur diliyorum ustad.Hizli okuduk yanlis anladik. :)

Bizim gördüğümüz ders kitaplarında ve internette yer alan bir çok kaynakta Hz.Muhammed'in peygamberlik hayatı kırk yaşlarında 610 senesi diye gösteriliyor sizin kast etmek istediğiniz de peygamberlik hayatının başlamasıydı sanırım.

Konuya cok dahil olmak istemedim ama gecmis olarak Hz. Muhammed 'i baz alirsak o zaman ingilizler gecmisi, fransiz gecmisi, saksonlarin gecmisi falan nasil olucak? Hepsi hristyan. ben gecmis olarak TURK gecmisini baz alirim, ben TÜRK'üm Arap degil

''Bütün insanların kardeş olduğuna inanıyor, ırkları küçümsüyorum.'' sevdiğim bir sözdür.

banlamasınlar seni hocam senin yazdıklarının 10 da 1 yazınca banlanmıştım :)

Bi konu kapatildi gozunuz aydin.Bana soylermisiniz asagidaki videoda Nerde Tayyip,Nerde Bahceli,Nerde kilicdaroglu ve nerde diger savundugunuz bugunki kesimlerin liderleri..Hepsi Hazir bir ulkenin ustune konmus godomandan baskasi degil.Hepsi hirsiz hepsi kan emici.

Hiç birisini goremezssiniz bu videoda.Videoda gordukleriniz,Bu mesajimi konumu okuyan kardesimin abimin ablamin dedesi,atasi kendi kanindan canindan ailesinden bir ferd sadece.

Simdi bu ve bunun gibi bircok videodaki nice unutulan Atalarimizin kemikleri sizliyordur eminim.Neyi paylasamiyoruz,neyi begenmiyoruz...Yatin kalkin bugununuze,bugun hayatta olmamiza,Turk Olmamiza,Ay yildiz'in altinda olmamiza ve en onemlisi bu rahatliginiza dua edin.Inkar etmeyin,intizar etmeyin,ah etmeyin,beddua etmeyin.

iste size bi ornek daha ;
IYI BAKIN SIRTLARINDAKI TASIDIKLARI SILAHLAR,BOYLARINDAN UZUN.....
https://www.youtube.com/watch?v=HPX5qinRbiA

Bu videoya iyi bakin,iyi anlayin.Onlar cocukdu,sadece cocuk.Daha 13-14-15 yasinda oyuncagi olmayan,oyun oynamadan once elinde silah tutmayi ogrenen Atalarimiz.

Rahatlik batmasin arkadaslar,sizede banada kimseyede rahatlik batmasin.Su goruntuleri,su yasananlari inkar etmeyin,bunlari inkar etmek vatan hainligidir ve oyledirde.

Ne yapacaksiniz Tayyibi,Bahceliyi Kilicdaroglunu..Herkez kendi cebini dusunuyor.Gelen gideni aratiyor,yada goz boyayip halki somuruyor.Cogunuz yasi 18-25 arasi.Gidin babaniza ataniza sorun anlatsin ,hangi zaman hangi lider varken bu ulke rahat gormus..Bosa kalbinizi kirmayin,uzmeyin.Sadece gecmisinizi unutmayin yeter.Kim gelirse gelsin,kim ne yaparsa yapsin Biz Turk milletinin bir sabri var,ve bu sabirda bi yere kadar bilirsiniz.Bu yuzden birbirinizi tepedeki godomanlar icin kirmayin.Bu vatani kurtarip canini kanini verenlerin kemiklerini sizlatmayin.....

https://www.youtube.com/watch?v=WsvjywsbbQc

Buraya ne desek birtakım kişiler zaten yanlış anlar.
Türkiye'de Türkler kafa yapısı olarak zaten binlerce kez bölündü.
Ülke şuan %50-50 zaten bölünmüş durumda.

Bir ırk yada başka bir ırk farketmez.
Ülke kafada zaten çoktan bölündü.
Türk yada diğer bir ırk vs değil, gerçekler bunlar.
( yazar burda siyasi birşeyler dememiştir )

Forumda bu konuda bile fikir ayrılıklarını vs görmek çok zor değil.
Burda postları okuyunca çok bariz belli oluyor.

İşte bu yüzden bu Foruma SİYASETİ bulaştırmayın, sokmayında birtek bu forum TEMİZ kalsın. . .

banlamasınlar seni hocam senin yazdıklarının 10 da 1 yazınca banlanmıştım :)
Keske ban atsalar 1 Yil 2 yil da boyle ayni ortamda is yapipda bu tur konular açilinca birbirini laf manyagi yapan arkadaslari gorup uzulmesem.Bir kisinin surda parasi calinsa,kanali kapansa hepimiz uzuluyoruz.Ama boyel bir konu oldugunda uzuldugun insani eline gecse oldurecek duruma geliyorsun.Neden ?

Banlayin beni @mNote duramam ben gayri buralarda. :):) Banimi uzun edin,su serpin serin edin,dunyada gun gormedim Ahiretde damat edin diye yaz ban sebebine... Vasiyetimdir. :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri