Gelişmiş ülkelere işçi olarak gitmek

siberkaptan

Kayıtlı Üye
Merhabalar ben elektrik teknisyeniyim ve araç ehliyetlerim var src vs. Yurtdışında gelişmiş ülkelerde mesela Almanya,Kanada vs. Gitmek calışmak istiyorum bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı ne yapmam gerek veya yardımcı olabilecek.yardım edebilecek varsa 1 adet pk açık kanal hediye edecem vallaha 😊

Merhabalar ben elektrik teknisyeniyim ve araç ehliyetlerim var src vs. Yurtdışında gelişmiş ülkelerde mesela Almanya,Kanada vs. Gitmek calışmak istiyorum bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı ne yapmam gerek veya yardımcı olabilecek.yardım edebilecek varsa 1 adet pk açık kanal hediye edecem vallaha 😊

Oralara almazlar,ama ortadoğu ülkelerine gidebilirsin..Sonuçta bizde artık ortadoğu sayılırız..

Gelişmiş ülkelere gitmek öyle kolay değildir hocam.
Gideceğiniz yerde size sponsor olacak bir şirket olması lazım.
Ki bu çok çetrefilli bir iş...
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Katar, BAE gibi ülkelere gitmek daha kolay...
Üstelik iş gücü ihtiyacı da fazla...

Oralara almazlar,ama ortadoğu ülkelerine gidebilirsin..Sonuçta bizde artık ortadoğu sayılırız..

Yaşam standartları iyi olmalı hocam burdan gideceksek değmeli başka bahara kaldı artık

---------- Spam Engelliyici 12:33 ---------- Önceki Mesaj 12:32 ----------

Gelişmiş ülkelere gitmek öyle kolay değildir hocam.
Gideceğiniz yerde size sponsor olacak bir şirket olması lazım.
Ki bu çok çetrefilli bir iş...
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Katar, BAE gibi ülkelere gitmek daha kolay...
Üstelik iş gücü ihtiyacı da fazla...

İşte öyle bir sponsor arıyorum ama yok malesef diğer ülkelerin standartlarınada bakmak lazm

Bu dediğin kolay birşey olsaydı, şu anda bu ülkenin en az %60'ı yurtdışına çalışmaya giderdi.
Malesef bir Afgan bile Türk'ten daha kolay yurtdışına gidebiliyor artık.
Daha dün Hollanda'da Türk eleman insanları katletti, bu gibi olaylar yüzünden Türkler yurtdışında pek sempatik görünmüyorlar.

En kolay yollardan biri, Ya biriyle evlilik yada dediğin gibi yurtdışından bir şirketin sana iş garantisi verip çağırması.

Bu dediğin kolay birşey olsaydı, şu anda bu ülkenin en az %60'ı yurtdışına çalışmaya giderdi.
Malesef bir Afgan bile Türk'ten daha kolay yurtdışına gidebiliyor artık.
Daha dün Hollanda'da Türk eleman insanları katletti, bu gibi olaylar yüzünden Türkler yurtdışında pek sempatik görünmüyorlar.

En kolay yollardan biri, Ya biriyle evlilik yada dediğin gibi yurtdışından bir şirketin sana iş garantisi verip çağırması.

Dediğin doğru hocam bizimkiler malesef kendini gene rezil ediyor tabi bazıları ama gidenlerin memnun olduğunu duyuyorum çoğuzaman yinede herşey nasip ben takipteyim

Ben ABD ve Kanada'dan sponsor bulmama rağmen vize alamadım.
İşin zorluğunu ona göre hesap edin.

Hocam gel kıbrısa krallar gibi yaşa, 3150 TL asgari ücret oldu araba ucuz,benzin ucuz,yemeğini kendin yap ucuza gelir,ev kiralarsın türkiye fiyatları ortalama geçerli,düzenli bir hayat sessiz sakin,ama ufak yerde yapamam dersen ayrı

Sebebi neydi ki hocam

o ülkelerin senelik yetenekli işçi alım limiti var. Genelde her 3 iş bulup sponsor olunanlardan sadece 1 kişi işe alınır. Kura çekiliyor. Bu Amerika dışından gelenler için geçerli, Amerika'a okursanız o zaman şartlar biraz daha esnek. Kısacası oradan yazılım ve elektronik sektörü hariç düz işçi olarak gitmek Green Card almadan veya evlenmeden imkansız.

Avrupa ülkeleri için de işi önceden bulup sponsor ile vize almak gerekiyor.

Avustralya ve Kanada'nın nitelikli göçmen vizeleri var ancak onlar da çok çok iyi ingilizce ve orada iş bulmak veya yeterli tecrübe gibi puanlama sistemiyle adam alıyor. Yani gerçekten çok iyi olmanız lazım ki gidebilesiniz. Sonuçta sadece Türkiye değil, dünyadaki gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelerinin tümündeki vatandaşlar Avrupa, Amerika,Kanada,Avustralya'ya gitmek istiyor. Onlar da doğal olarak seçim yapmak zorundalar herkesi alamayacaklarına göre.

Kısacası düz işçi olarak gitmek için bazı arkadaşların da dediği gibi Ortadoğu,Rusya ve Kuzey Afrika ülkelerine bakabilirsiniz. Orada iş yapan bir çok Türk firması mevcut.

Merhabalar ben elektrik teknisyeniyim ve araç ehliyetlerim var src vs. Yurtdışında gelişmiş ülkelerde mesela Almanya,Kanada vs. Gitmek calışmak istiyorum bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı ne yapmam gerek veya yardımcı olabilecek.yardım edebilecek varsa 1 adet pk açık kanal hediye edecem vallaha

Sen git kanal değil araba hediye edersin bizim bir arkadaş arap ülkesinde ayda ortalama 55bin tl felan alıyor maaş trye göre. Yaptıgıda bir şey yok mk. Bende ilerde alamanyaya yerleşmeyi düşünüyorum tam bana göre sistemleri var.

Sebebi neydi ki hocam

ABD Konsolosluğu mülakatta hiçbir gerekçe göstermeden onaylamadıklarını belirttiler.
Zaten "neden" diye soramıyorsun anında güvenlik gelip seni çıkışa yönlendiriyor.
Kanada Konsolosluğu da daha önce yurt dışı deneyimim olmadığını belirterek, Kanada'da yaşayabileceğime dair tereddütleri varmış.
Altıncı hisleri çok kuvvetlidir arkadaşların...
Bir de TR'de birkaç il mimlidir.
Örnek verecek olursam eğer Giresun'da ikamet ediyorsanız veya Giresunlu iseniz ABD vizesi almanız mucizeye yakındır.
Zira zamanında neredeyse Giresun'un tamamı ABD'ye gidecek olmuş.
Kanada için de Denizli ve Kahramanmaraş sıkıntılıdır.
Çünkü Kanada'da en çok gurbetçi bu illerden gitmiştir.

ABD Konsolosluğu mülakatta hiçbir gerekçe göstermeden onaylamadıklarını belirttiler.
Zaten "neden" diye soramıyorsun anında güvenlik gelip seni çıkışa yönlendiriyor.
Kanada Konsolosluğu da daha önce yurt dışı deneyimim olmadığını belirterek, Kanada'da yaşayabileceğime dair tereddütleri varmış.
Altıncı hisleri çok kuvvetlidir arkadaşların...
Bir de TR'de birkaç il mimlidir.
Örnek verecek olursam eğer Giresun'da ikamet ediyorsanız veya Giresunlu iseniz ABD vizesi almanız mucizeye yakındır.
Zira zamanında neredeyse Giresun'un tamamı ABD'ye gidecek olmuş.
Kanada için de Denizli ve Kahramanmaraş sıkıntılıdır.
Çünkü Kanada'da en çok gurbetçi bu illerden gitmiştir.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

benim bildiğim taşeron firmalarla gidebiliyorsun yamata rönesans gibi yurt dışında aktif taşeron firmalar bunlar ile iletişim'de sıkıntı muhatab bulamazsın ama

bir tanıdık formen olması lazım işi formen bulur işçiyi de kendi arkadaşlarından seçer kendi grubu vardır yani

yurt dışı işçi ihtiyacı için face deki gruplara bir göz at burada kendini tanıt

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri