Gerikafalı,anlayışsız bi baba ile ne yapılır?

Hocam haddime değil ama bi imamla görüşün durumu anlatın babanızla konuşmasını sağlayın inanın faydasını göreceksiniz.iyi akşamlar.

[MENTION=42857]Elenia Pol[/MENTION]

"Yani bu hayatta en hakiki Dost Annedir hayattayken kıymetini bilmek lazım ben 20 yaşındayım hala annemin kocanda uyumayı çok severim onu elimden geldince kırmamaya çalışırım"

Ben de hocam dediğin gibi çok seviyorum :)

Hocam haddime değil ama bi imamla görüşün durumu anlatın babanızla konuşmasını sağlayın inanın faydasını göreceksiniz.iyi akşamlar.

bu işlerin imamla hocayla falan alakası yok

çekileceksin bi odaya neden bunları yaşıyorum neden çekiyorum bu pisliği

eğer cevabın gider insaatta calısırım gece sokakda yatarım yine muhtaç olmamsa eğer al valizini cık git

amma ben 7 24 azara sopaya alısırım sabrederim biter bir gün diyosan oturup beklersin ^^

olay bu baska denilecek bişi olduguna inanmıyorum baba var baba var herkes yerini haddini bilecek

Hocam baba'da olsa argo yada küfürlü hitap etmesini doğru karşılamam ancak yapılacak en iyi kareket Allah'a sığınmak Allah'a dua edip islah etmesini istemek. Sonuçta ana baba hakkı ödenmez..

Sahabe Efendilerimizin Rivayetiyle şöyle anlatayım.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN MİNBERDE ÜÇ DEFA AMİN DEMESİ
Cebrail (r.a),den :Peygamber efendimiz bir gün minbere çıkarken birinci basamakda "amin" dedi.İkinci bsamakda tekrar "amin" dedi.Üçüncü basamakda yine" amin" dedi.Minberden inince eshab:"Ya rasulullah!Niçin her basamakda amin dediniz?" Dediler.Efendimiz:"Birinci basamağa çıkdığımda cebrail geldi ve Ramazanı şerife ulaşıb mağfiret olunmadan Ramazan- ı Şerif çıkan kimse bedbaht olsun.dedi Ben de amin, dedim.
İkinci basamağa çıkdığımda; anne ve babasına yetişip onlara iyilik sebebiyle cennete giremeyen kimse bedbaht olsun dedi. Bende amin dedim
Üçüncü basamakda ise:yanında senin ismin anılıbda selavat okumayan kimse bedbah olsun, dedi .Ben de amin dedim.

Son düzenleme:
bu işlerin imamla hocayla falan alakası yok

çekileceksin bi odaya neden bunları yaşıyorum neden çekiyorum bu pisliği

eğer cevabın gider insaatta calısırım gece sokakda yatarım yine muhtaç olmamsa eğer al valizini cık git

amma ben 7 24 azara sopaya alısırım sabrederim biter bir gün diyosan oturup beklersin ^^

olay bu baska denilecek bişi olduguna inanmıyorum baba var baba var herkes yerini haddini bilecek

Hocam imamla konuşmasını istemem şundandır imam nasıl yaklaşacağını nasıl konuşacağını ve örnek vererek anlatacağı içindir.Şimdi sen dersin ki psikiyatır'a gitsin ama ona gideceğini hiç sanmıyorum bizim insanımız imamı dinler ve onunla konuşmak zor gelmez.

Merhaba arkadaşlar

Nasıl başlıyacağımı bilemiyorum ama geri kafalı bi babam var.Neden geri kafalı diye sorucaksınız.

Yemek yiyoruz.Bugünde bahçede yiyelim dedik hem annem bi yandan yer hemde bi yandada dayıma yedirir.Hem bi temiz hava almış olur dedik.Babam geldi oturdu sofraya sineğin içinde bize yemek yediriyorsun diye anneme kızdı.(Normaldede geri kafalıdır bugüne özel birşey değil.)(Bilmiyorum belkide dayım ile nenem'e(Alzaymır) bizim evde bakıldığı için kızgındır.Dayım ve nenem bir süre gelip bizde kaldığı zaman kızgınlığı 2 kat artmaktadır.

Ben öyle tespit ettim.)Yemek yerken boğazımdan lokmalar zor geçti.Artık kalkıp gitsede yukarıda televizyonunu izlese diye dua ettim.Annem pazar'dan aldığı eşyaları yukarı taşıyordu bende yardım edeyim dedim.Yukarı getirdim."Sen bu eve ilaç atmıyormusun" diye anneme kızıyor.Bende o sırada annem eşyaları dolaba yerleştirsin diye bir bir veriyordum.

Sürücü kursuna gidiyorum eğitim'ler bitti.Aradım bugün sürücünü kursunu ağustos ayının sonunda sınav var.Git diyor iş bul evde ya..ak mı var bekliyorsun akşama kadar dedi.Bende dedim baba para'ya ihtiyacın varsa verebilirim dedim.Döndü arkasına baktı "Ne diyorsun oğlum sen" diye bana kızdı.

Laf anlatsan laf anlamaz.Şimdi hatırladım bundan 2 sene önce tarlada çalıştık.Geldik dedem'lerin evinde banyo yoktu.Gir dedi tuvalette banyo yap (O kadarda bi acelemiz yoktu kendi evimize gidicektik.) Tamam dedim yapayım suyu doldurdum bi elledim su buz gibi "Baba dedim biraz suyu ısıtalım" gerek yok hava sıcak iyi gelir dedi.(Havanın falan sıcak olduğu yok yanlış hatırlamıyorsam yazdan çıkıyorduk.)Buz gibi suyu tuvalette titreye titreye üstüme döktüm.Sonra kendisi girdi."Hakkatten su soğukmuş dedi.Kendisi suyu ısıttı sıcak suda banyo yaptı.Sonra dönerken arabada kustum zaten yarınıda hasta oldum.Yani sormak istediğim böyle bi baba ile ne yapılır.Eminim bu kadar anlayışsız bi babanız yoktur.Bi tavsiye verin lütfen.

hocam yazdıklarınızda haklısınızdır ona lafım yok.
Lakin baba duası peygamber duası gibidir ve babanız şarapcı bile olsa gidip onu meyhaneden almakla yükümlüsünüz (dini açıdan)
ayrıca bir etrafdan gördügüm ve bildigim kadarıyla söyliyim bir evlat babasında/annesinde neyden şikayet ediyosa ilerde aynı şey de onda oluyo babanız her ne yaparsa yapsın siz saygınızı bozmayın babanız sizden razı olmazsa hem bu dünyada hem öteki dünyada işleriniz ters bunu bilin babanızın nasıl bir insan oldugnun bir önemi yok babanız olması yeterli.
Yanında ana babası, ya da onlardan biri yaşlanıp da, gerekeni yaparak cennete giremeyen kimsenin burnu sürtülsün! (H.Ş)

Sonuçta iyide olsa kötüde olsa bir baban var şükret ;)

Biraz önce yukarıya masaja çağırdı biraz masaj yaptım,derslerden falan konuştuk (keşke hep böyle olsa)

Gene bunada şükür belki biraz sert konuşmuş olabilirim fakat yinede bi babamız var. (Sanki 360 derece dönmüş gibi oldum.Belki içinizden "ya ya baba işte" diyen olmuştur.)

Biraz düşününce;Küçüklüğümüzde o bize katlanmış,büyüdüğümüzde biz ona katlanacağız.

Babamdan tek istediğim bizim işimize karışmasın birde yemek yerken evde huzursuzluk yaratmasın yeter.

İyice evdeki herşeyi döktük.Neyse arkadaşlar beterin beteri var deyip halimize şükredicez.Birbirimiz ile kötü geçinmenin kimseye faydası yok amaç burda babamı kötülemek değildi (belkide kötülemektir bilemiyorum) aradaki sorunumuz zaten çözülmeyecek o belli,artık iyi geçinmeye bakıcaz yapıcak başka hiçbir şey yok.

İnşallah şu yazdıklarımı değiştirmem

Son düzenleme:
valiz alıp ev terketmek, anne babaya atarlanmak, ayrı evlere çıkmak ve buna benzer abuk subuk fikirleri benimseyip anne ve babana karşı gelme öf bile deme çocuğun olmadan anne baba kıymetini anlamazsın. Çocuk ateşleniyor gecelere sabahlara kadar başında bekliyoruz en basiti. Seni ne şartlarda büyüttüler bugünlere getirdiler. Kınama babanı yarın birgün ararsın kuru b.klarını benden söylemesi...

Merak etme babaların yüzde 95 i böyle kesin arızalı hareketleri var:D hele aynı evde uzun süre beraber kalıyorsan bir noktadan sonra artık yemesi içmesi bile göze batıyor,aynı şekilde senin hareketlerinde ona batıyor,hele sinirli herşeyden şikayetçi bir tipse senin de psikolojini bozar, ayrı eve çıkma şansın varsa çık tabi kavga döğüş değil sonuçta babandır kırgınlık yaratsan yine zararı sana olur.Hayat böyle denge tutturmak şart.Gerçi belli bir yaştan sonra iyi geçinsen bile aileden ayrılmanı tavsiye ederim hem kafan açılır kendine gelirsin hem de mesafe koymak her zaman iyi oluyor,fazla muhabbet tez ayrılık getirir.

Merak etme babaların yüzde 95 i böyle kesin arızalı hareketleri var:D hele aynı evde uzun süre beraber kalıyorsan bir noktadan sonra artık yemesi içmesi bile göze batıyor,aynı şekilde senin hareketlerinde ona batıyor,hele sinirli herşeyden şikayetçi bir tipse senin de psikolojini bozar, ayrı eve çıkma şansın varsa çık tabi kavga döğüş değil sonuçta babandır kırgınlık yaratsan yine zararı sana olur.Hayat böyle denge tutturmak şart.Gerçi belli bir yaştan sonra iyi geçinsen bile aileden ayrılmanı tavsiye ederim hem kafan açılır kendine gelirsin hem de mesafe koymak her zaman iyi oluyor,fazla muhabbet tez ayrılık getirir.

Benim ayrı eve çıkmam pek doğru olmaz ama dediğin gibi %95 i arızalı belkide o zaman okuyacak durumları yoktu,öğrenicek durumları yoktu yapıcak birşey yok ben babamı artık bundan sonra hep alttan almaya bakıcam.

Kesinlikle şuna katılmayacağım(inşallah katılırım) 20 yaşında benim babam böyledir 30'da böyledir falan gibi kalıplaşmış cümlelere katılmayacağım.

Amacım kavga falan çıkarmak değil bazı arkadaşlarda genel algı oluşmuş Baba ne yaparsın yapsın haklıdır bu kesinlikle yanlış bi birşeydir.

Bunları ben demiyorum hocalar diyor.Baba var baba arkadaşlar yazmıyım yazmıyım diyorumda.Bazı arkadaşlar hayatı laylaylom yazıyorlar burda.Bir kişi zulm ediyorsa,kahpelik yapıyorsa insanları hayatını mahvediyorsa,kendini rezil ediyorsa,hayatını zehir ettiyse.

Onun bedduası değil hiçbirşey tutmaz.Burda kolay kolay yazıyorsunuz.Her zaman herşey öle değildir.Baba hakkı her zaman vardır.Ama bu herkes için geçerli değil.

Son düzenleme:
Oncelikle seni tebrik ederim Babana saygini kaybetmemis biri oldugun icin. Bende babayim ve senin yaslarinda cocuklarim var. Babalar herzaman hakli olmadiklarini bilseler bile bazen istemeyerekte cocuklarini uzuyorlar, buna bende dahilim ! Ama suna inan senin sacinin kilina zarar gelsin istemez kesinlikle.Egitim seviyesi ve kendi babasindan gordukleri bu kotu davranislarin baslica sebebidir. Onu hos gor,kalbini kirma. Tamam baba de.Asla saygisizlik yapma.Cunku birdaha geri donusu olmaz babana karsi saygisizligin.Her ne kadar affetmis gibi davransada kalbinin bir kosesinde saklar o saygisizligi ve olunceye kadarda unutmaz.
Sonucta herkes kendi babasini secmiyor. Senin babandan bin kere kotu babalarda olduguna emin olabilirsin. Hosgor ve idare etme yolunu sec. Ve soyledigi herseyide kafanda buyutme, cahilligine ver.

Yazdiklarimin tersine davranis gosterirsen geri donulmeyecek ve asla unutulmayacak yaralar acarsin. Ama genede babana helal olsun ki, seni saygisiz,hirsiz,serefsiz,.... gibi birisi olarak yetistirmemis. Ne yapalim bu davranislar onun dogrusu. Sakin kirma, uzme.

sabretmek lazım eksilerinin yanında artılarıda var hep eksiden bakarsan eksilerini görmüş oluruz hiç mi artısı yok , elbet vardır. artı çevçeveden bakıp sabretmek lazım

saygılar

Oncelikle seni tebrik ederim Babana saygini kaybetmemis biri oldugun icin. Bende babayim ve senin yaslarinda cocuklarim var. Babalar herzaman hakli olmadiklarini bilseler bile bazen istemeyerekte cocuklarini uzuyorlar, buna bende dahilim ! Ama suna inan senin sacinin kilina zarar gelsin istemez kesinlikle.Egitim seviyesi ve kendi babasindan gordukleri bu kotu davranislarin baslica sebebidir. Onu hos gor,kalbini kirma. Tamam baba de.Asla saygisizlik yapma.Cunku birdaha geri donusu olmaz babana karsi saygisizligin.Her ne kadar affetmis gibi davransada kalbinin bir kosesinde saklar o saygisizligi ve olunceye kadarda unutmaz.
Sonucta herkes kendi babasini secmiyor. Senin babandan bin kere kotu babalarda olduguna emin olabilirsin. Hosgor ve idare etme yolunu sec. Ve soyledigi herseyide kafanda buyutme, cahilligine ver.

Yazdiklarimin tersine davranis gosterirsen geri donulmeyecek ve asla unutulmayacak yaralar acarsin. Ama genede babana helal olsun ki, seni saygisiz,hirsiz,serefsiz,.... gibi birisi olarak yetistirmemis. Ne yapalim bu davranislar onun dogrusu. Sakin kirma, uzme.
Ek olarak bende babayım mutlaka yanlıslarımız oluyor cocuklarımıza karsı,söyle düşün babası olmayıp yerinde olmayı isteyecek 100 binler var hatta daha ne babalar var evladına işkence eden sokağa bırakan tecavüz eden saymayla bitmez kardesim seni su yasa getirmiş evet getirmek zorunda bakmak zorunda bakmak zorundayız lakin gençliğin verdiği enerji ile görünmeyecek yani o yaşlarda göremeyecek bazı seylerde yapıyoruz yaptık sonra anlıyoruz ama BABA CANDIR kardes kimbilir neler neler düşünüyor senin askerliğin evliğiiğini,evliliğini belki annene üzülüyor dışa vuramıyor patlama yasıyor aklında kimbilir neler düşünüyor kendini düşünmez baba hiçbir zaman ailesinin geleceğini düşünür taki öldükten sonrasına kadar neler olacak onun planını yapar.daha çok sey yazılırdır baba olunca sen yazarsın insallah buraya
https://youtu.be/lb1k17PHrpQ

Ne babalar var gazetelerde okuyoruz. Olayın iç yüzünü bilmeden ahkam kesmemek gerek. Herkes günü gelince ölecek ne yapsın bir gün ölecek diye hayatını cehenneme çevirmesine müsaade mi etsin. Sen de öleceksin arkadaşım anlattığın gibiyse hayatının geri kalanını kurtarmaya bak

O kadar da abartılacak bişey yok gibi duruyor. Normal şeyler bunlar. Babanızın suyuna gitmeye çalışın sorun çözülür Insallah. Adamın belki size söylemediği maddi manevi sorunları vardır. Biraz sabredin belki de sizin imtihaninizdir.

Niye böyle şeyler yazdın diyebilirsiniz. Benzer şeyler bizim ailede de vardı ama hepsi gelip geçici.

Öyle bir durumda olsam tartışmasız evi terk ederim. Açık ve net.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri