GSS Borcu Olanlar Haciz işlemleri Başlamış

Yahu hocam neye inanıyorsanız inanın da bana neden yazıyorsunuz. Alıntı yapmış geçmişim :)
Ne alaka diyorsunuz da ben borç saçma demedim
Borçlanmayı kabul ediyorsunuz da ödemeyi mi kabul ediyorsunuz dedim. Ayrıca benimle alakalı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Konu başında alıntıdır yazmışım. Dediğim gibi ister inanırsınız ister inanmazsınız. Trol ya da değil. Olay; önceden haberiniz olsun diye görülen bir konunun buraya yazılma durumu.

Belki vatandaş bu konuyu okuyunca evine arabasına haciz gelmesin diye son parasını gidip yatıracak. Haber kesinlikle doğru değil dediğim gibi yapılandırma süresi bitmemiş.

Ayrıca bu borç kabul etme durumu da nedir? Bu borcu kabul etme ya da etmeme durumu mu var. Devlet kafasına göre yazıyor borcu.

Belki vatandaş bu konuyu okuyunca evine arabasına haciz gelmesin diye son parasını gidip yatıracak. Haber kesinlikle doğru değil dediğim gibi yapılandırma süresi bitmemiş.

Ayrıca bu borç kabul etme durumu da nedir? Bu borcu kabul etme ya da etmeme durumu mu var. Devlet kafasına göre yazıyor borcu.

Evet çıkan borcu kabul etmeyip gelir testi yaptırıyorsunuz ve gerekli şartlar varolduğunda borcunuz düşürülüyor ya da siliniyor.

Şimdi bende 2012 yılından itibaren çıkıyor borç.Ben 2012 Mayıs - 2013 Mayıs arası askerdim bu aradaki sürede devlet tarafından sigortalıydım zaten buraya nasıl borç çıkarıyorlar.

Şimdi bende 2012 yılından itibaren çıkıyor borç.Ben 2012 Mayıs - 2013 Mayıs arası askerdim bu aradaki sürede devlet tarafından sigortalıydım zaten buraya nasıl borç çıkarıyorlar.

Hocam en doğru cevabı gelir testi yaptırarak öğrenebilirsiniz. İnternet anca kafanız karışır.

Baktım googledan her kafadan bir ses çıkmış nerede yaptırcam gelir testini?

İlgili konudan alıntı yapıyorum....

"Gelir testi için kaymakamlığa gidiyorsunuz orada sosyal yardımlaşma derneğine girip ben gelir testi için geldim diyorsunuz. Size bir forum veriliyor içinde tüm soruları siz ve aile bireyleriniz dolduruyor imzalıyor sonra formu tekrar teslim ediyorsunuz. Ortalama bir hafta sonra sgk'ya gitmenizi söylüyor. Orada durumunuz belli oluyor. Durumunuza göre borç düşebilir ve size yapılandırma sunulabilir. Yapılandırma süresince de faiz işler. Ancak önemli nokta şu yapılandırmada Nisan 2014 öncesi borçları sizden peşin istiyorlar. Gerisi taksitlendirme. Dolayısıyla borcunuz ciddi seviyede düşerse tamamnı ödemek ve geçmiş faizlerden kurtulmak faydalı olabilir."

Genelde bu borç yeni mezun öğrencilerin başına geliyor. Devlet kendi ödeme yapıyor ve en yüksek seviyeden 150 TL olması lazım öyle bir miktarda ödeme yapıyor. Gelir testi yaptırmazsınız 150 TL ödüyor sizin adınıza fakat testi yaptırırsanız maksimum 55 TL ücret ödüyosunuz aylık. Normalde size beyanname gönderiyor PTT ile. 1 ay içinde test yaptırın diye. Fakat çoğu insana ulaşmıyor bu beyanname dikkat edin e-devletten bakmayanlar GSS borcuna baksın ne olur ne olmaz.. Devletle şaka olmaz her şekilde alır. Ayrıca öğrenciler için hiç bir sıkıntı yok kaç para çıkarsa çıksın borç tamamen siliniyor. Eğerki silmezlerse bulunduğunuz şehirdeki valiliğe gidin , bir kaç işlemden sonra borcunuzu silerler

Geçen seneden beri öğrenciyim fakat borç yazılıyordu, gittimü salı günü öğrenci belgesi verdim an itibariyle borç görünmüyor

Borcu olan arkadaşlar en yakın SSK'ya gidip en ince ayrıntısına kadar öğrenebilrsiniz.
Sağdan soldan duyduğunuz sözlere itibar etmeyin. Olan yine size olur.

Hocam bu mesajı nereden okudun bana sitenin adresini özelden yazarmısın ortalık karıştı bende tedirgin oldum e devlet şifremi unuttum deneye deneye sonunda buldum şükür bir şey çıkmadı ama mesajı kim nereye yazmış özelden pm atarsan sevinirim.

Bu kadar saçma bir sistem dünyada yok arkadaş.Yahu ben çalışmıyorum işsizim bana iş bulacağı yerde kalkmış beni borçlandırıyor.Üstelik her güne faiz ekleyerek.Böyle bir şey nasıl olabilir ya.Benim cebimde para yok işim yok ben sana borçlu olucam.Saa para ödicem 5 bin 6 bin TL.Rezillik bu resmen.Üstelik bu borçlanma haberin olmadan yapılıyor.

Gelir tespiti yap gelirin olmadığını gördüğü halde seni borclandirmaz rahat ol yani ama sen gelir testi yapmam dersen borclanmaya devam edersin

tamamiyle saçmalıktan ibaret olan bir "haraç" sistemi bu benim gözümde .. bakalım daha neler görücez. Herşeyi geçtim durumu olmayan işsiz vatandaşı"GSS" adı aldınta zorla prim ödemeye tabi tutmak (bindirmek) gerçekten bi o kadar ilginç ve trajik bir olay adamı akıl sağlığından edecek türden düşündürücü ve saçma bir sistem.
ne kapsam kâr'dır mantığının en büyük örneklerindendir bu prim borcu. :)

Gelir tespiti yap gelirin olmadığını gördüğü halde seni borclandirmaz rahat ol yani ama sen gelir testi yapmam dersen borclanmaya devam edersin

Burda sorun zaten senin gelirin üzerinden borçlandırmıyor, babanın gelirini evi arabayı toplayıp kişi sayısına bölüp şu kadar borcun var diyor

devlet insanlarına kafasına göre borç çıkarıyor hay ben böyle ülkenin.

Baba evinde kalıyorsa ana baba nın gelirlerine göre borç çıkarıyorlar ama. 30 yaşındaki adamdan annenin maaşına göre borç çıkarmak biraz aşağılayıcı bence. Adam belki işten çıktı kirada oturmuyor bi süre ailesinin yanına taşındı diyelim hem eve gelip işsizlik den mahçupsun hemde gss için mahçupsun. Paran da olsa yt den çok para kaldırmış olsa bile ana baba maaşına form üzerinde muhtaç gözüküyorsun.

Öğrenciler de ise sırf bu sebeple üniye hazırlanmak yerine herhangi bir yeri tehcih ettire dayatmasına tabi olmuş oluyor. Artık ya gidecek 900 liraya sürünecek yada biryer tercih edecek, bence tamamen insan haklarına aykırı bir durum bu.

borc sorgulucam e devlet sıfrem yok tc no ıle gırıcem cıhaz ıstıyor ne sacma ıc arkadaş eskıden kolaydı nıye boyle sacma bırsey yapmıslar evımızde cıhazmı tasıcaz anlamadım kı.

Troller yazıyor ödeme istendiği gibi değil.
İnanmayın gülüp geçin.
:D

Daha farklı şeyleryazarımda forum kuralları malum.
Hiçbir cacık olmaz, milleti korkutup ödetmeye çalışıyorlar.

Eşimin üstüne de çıktı borç. Nasıl birşey bu ya sanki hergün hastanede yatıp kalkıyoruz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri