GSS borcu yapılandırma son gün.

Şimdi diplomayı yanımıza aldık diyelim hocam önce okulun yolunumu tutalım nereye gidelim ne tür şekilde belgeleyebiliriz geçmiş dönemde öğrenci olduğunu nasıl belgeler iş görür biz arkadaşla mesleki açık lisede okuyorduk yüzyüze bitti halk eğitime yada okula gidebiliriz benim borcum 0 gerçide o borçlu

Bir de bu gelir testini muhtarlıktan kağıt alıptamı yaptırıyorduk ilk başta ben yaptıralı yıl oldu hatırlamıyorum arkadaş deseniz hem bilmiyor hem sorumsuzun teki

Gelir testi için bulunduğu ilçede ki kaymakamlığa gidip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvursun.

Diploma gelir testini yaptırdıktan sonra lazım olabilir. Gelir testi sonucu belli olduğu zaman okula uğramadan direk SGK gidin. Gelir testi yaptırdığınızı GSS borcunu sildirmek istediğinizi söyleyin yeter. Görevli memur borcu hiç bişey demeden silebilir. Ama borç döneminde öğrenci olup olmadığını saçma bir şekilde sorabilir de(başıma geldi). İşte o zaman diplomasını göstersin. Sonuç da diplomada okul kayıt ve mezun tarihleri var. Sıkıntısız silinir. Ha olurda açık lise diploması bu, okuldan yazı getirin derse(bu olayda arkadaşımın başına geldi :D) mezun olduğunuz okuldan belge istersiniz durumla ilgili.

Gelir testi için bulunduğu ilçede ki kaymakamlığa gidip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvursun.

Diploma gelir testini yaptırdıktan sonra lazım olabilir. Gelir testi sonucu belli olduğu zaman okula uğramadan direk SGK gidin. Gelir testi yaptırdığınızı GSS borcunu sildirmek istediğinizi söyleyin yeter. Görevli memur borcu hiç bişey demeden silebilir. Ama borç döneminde öğrenci olup olmadığını saçma bir şekilde sorabilir de(başıma geldi). İşte o zaman diplomasını göstersin. Sonuç da diplomada okul kayıt ve mezun tarihleri var. Sıkıntısız silinir. Ha olurda açık lise diploması bu, okuldan yazı getirin derse(bu olayda arkadaşımın başına geldi :D) mezun olduğunuz okuldan belge istersiniz durumla ilgili.

Sağolun hocam baya bi dolaşcaz o zaman Allahtan motor var :D

Ya bende de 5.468 TL borc gozukuyor. Yurtdisindayim kac senedir, bunun icin yapabilecegim birsey var mi?

Edit: Biraz arastirdim da, konsolusluk vs ikamet belgesi cikartmak onu da kanit olarak sunmak gerekiyormus. Onumuzdeki hafta ustune duseyim...

Son düzenleme:
Ya bende de 5.468 TL borc gozukuyor. Yurtdisindayim kac senedir, bunun icin yapabilecegim birsey var mi?

İkametgah adresiniz şua an bulunduğunuz ülkede mi yoksa hala Türkiye de mi? Yurtdışında ki kişilere GSS çıkma sebebi genelde ikametgahın Türkiye de olmasından kaynaklı oluyor diye biliyorum.

"Yurt dışında bulundukları halde ikametgahları hala yurtiçinde görünenler ikametlerini bulundukları ülkeye aldırarak oradaki sürede dikkate alınarak Gss prim borç tutarlarını sildirebilirler."

İkametgah adresiniz şua an bulunduğunuz ülkede mi yoksa hala Türkiye de mi? Yurtdışında ki kişilere GSS çıkma sebebi genelde ikametgahın Türkiye de olmasından kaynaklı oluyor diye biliyorum.

"Yurt dışında bulundukları halde ikametgahları hala yurtiçinde görünenler ikametlerini bulundukları ülkeye aldırarak oradaki sürede dikkate alınarak Gss prim borç tutarlarını sildirebilirler."

Tesekkurler bilgi hocam, bende bir makale gordum okudum, haftaya halledeyim kismetse... Ikametgah TR'de gozukuyor demek ki...

Gelir testnini yaptırın sonra Sgkya gidin onlar borcunuzu gelinize göre hesaplıyor borç çıkarsa ödüyorsun eğer durumunuz iyi deilse Yeşilkart çıkıyor

Bu konuyu birçok kişi bilmiyor. ne kadar tanıdığım varsa hepsine söyledim hepsinin borcu çıktı. sistem biraz saçma ve ne olduğu belirsiz ama herkesin haberdar olması için çevrenizdeki kişileri uyarın derim.

bu arada öğrenci olanlar (18 yaşından büyükseniz) okuldan öğrenci olduklarına dair bir belge alıp sskya versin böylece borçlar belli bir oranda düşüyor. hatta benim 3 küsür bin lira borcum vardı hepsi silindi.

Öğrenci olduğunuz dönemlein borcu silinir diğer zamanları ödemek zorundasınız ben taksitlendirdim

Elin ülkesi işsize maaş bağlar, bizim ki borç takar.

böyle saçma bir gün daha yaşamadım, sistem kesintisiymiş, sıraymış derken SGK da memurlar öyle boş boş oturdu bizde boş boş sıra bekledik, borçlanmak için bile sıra bekliyoruz nasıl bir sistem bu, son gün 30 Nisan oldu.

Son düzenleme:
arkadaş 250tl istiyorlardı heray,yeniden gelir testi yaptırdım 150ye düştü.benle aynı durumda olan kardeşim 45tl ödüyor,ben 150tl.

arkadaş 250tl istiyorlardı heray,yeniden gelir testi yaptırdım 150ye düştü.benle aynı durumda olan kardeşim 45tl ödüyor,ben 150tl.

çok şükür ben kurtuldum bu illetten
bende çalışmıyodum, malüm 2 yıldır yutubla uğraşıyoruz,
baktım bu illetten kurtulamıyorum, geçen sene memlekete gittim, ikametgah kaydımı istanbuldan köye aldırdım, yeşil karta başvurdum, kabul ettiler
o gün bugündür hiç borcum çıkmıyor :)

Bu konularda herkes boyle bılır bılmez konuşuluyorya insanlarımız nereye gidiyor dıyorum.Siz hiç hastane kapılarında sağlık guvencesı olmayan duruma düşmedınız eskıden mılyonlar akıtılıyordu sımdı ıse çalışmıyorsa gelır durumuna gore bedava hatta en mın.45 lıraya saglık hızmetı alıyorsun.

Bunun yanında bugün asgarı ucretle odenen ssk prımı 450 lıraya çıkıyor,arkadaşlar bunları dusunerek mesaj yazın lutfen herkes bılırbılmez ahkam kesıp duruyor

Gelir testi yaptırmadan önce 541 TL olan borcum, gelir testi yaptırdıktan sonra 180 TL'ye düştü, Bugün ödedim kurtuldum. Borcu olanlar ihmal etmeyin derim.

Bu konularda herkes boyle bılır bılmez konuşuluyorya insanlarımız nereye gidiyor dıyorum.Siz hiç hastane kapılarında sağlık guvencesı olmayan duruma düşmedınız eskıden mılyonlar akıtılıyordu sımdı ıse çalışmıyorsa gelır durumuna gore bedava hatta en mın.45 lıraya saglık hızmetı alıyorsun.

Bunun yanında bugün asgarı ucretle odenen ssk prımı 450 lıraya çıkıyor,arkadaşlar bunları dusunerek mesaj yazın lutfen herkes bılırbılmez ahkam kesıp duruyor

saçma sapan bi uygulama. İşsiz adamdan hadi diyelim hastane masrafı alacan sor bakayım kabul ediyo mu bu olayı? kabul ediyosa al her ay 50 TL yi. Kabul etmiyorsa o zaman hastaneye geldiğinde derdi neyse ondan para istersin çıkartırsın özel hastane gibi.

Şu ülkede bir dünya genç işsiz var. Öyle saçma bi uygulama ki bu olayı öğrenen kimsenin oy atacağını sanmıyorum.

saçma sapan bi uygulama. İşsiz adamdan hadi diyelim hastane masrafı alacan sor bakayım kabul ediyo mu bu olayı? kabul ediyosa al her ay 50 TL yi. Kabul etmiyorsa o zaman hastaneye geldiğinde derdi neyse ondan para istersin çıkartırsın özel hastane gibi.

Şu ülkede bir dünya genç işsiz var. Öyle saçma bi uygulama ki bu olayı öğrenen kimsenin oy atacağını sanmıyorum.

Bu konuları burda tartışmam bır durumun bır sıkıntın varsa ıletırsın.
Geçmışı bılmedıgın ıçın böyle peşin yaklaşma herşeye,ustelık Turkıyede işsizlik oranının olmadığına ınanıyorum çalışmak ıstemeyen kendını yetıştırmek adına bışey yapmayan hazır ekmek peşinde koşan bir sürü genç var,örneğin burda olduğu gıbı herzaman dıyorum youtube ıkıncı bır iş olsun sızler ıçın,bır çok gencın ssk gırışı bıle yok yazık günah erken yaşta bunlara sahıp olması gerekırken bunlar ıçın hıçbırşey yapmayan bır gençlık geliyor bu konuda söylenecek çok sey var.

Ben öğrenciyim gelir testi yaptırmam gerekmez değil mi arkadaşlar?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri