Şimdi diplomayı yanımıza aldık diyelim hocam önce okulun yolunumu tutalım nereye gidelim ne tür şekilde belgeleyebiliriz geçmiş dönemde öğrenci olduğunu nasıl belgeler iş görür biz arkadaşla mesleki açık lisede okuyorduk yüzyüze bitti halk eğitime yada okula gidebiliriz benim borcum 0 gerçide o borçlu
Bir de bu gelir testini muhtarlıktan kağıt alıptamı yaptırıyorduk ilk başta ben yaptıralı yıl oldu hatırlamıyorum arkadaş deseniz hem bilmiyor hem sorumsuzun teki
Gelir testi için bulunduğu ilçede ki kaymakamlığa gidip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvursun.
Diploma gelir testini yaptırdıktan sonra lazım olabilir. Gelir testi sonucu belli olduğu zaman okula uğramadan direk SGK gidin. Gelir testi yaptırdığınızı GSS borcunu sildirmek istediğinizi söyleyin yeter. Görevli memur borcu hiç bişey demeden silebilir. Ama borç döneminde öğrenci olup olmadığını saçma bir şekilde sorabilir de(başıma geldi). İşte o zaman diplomasını göstersin. Sonuç da diplomada okul kayıt ve mezun tarihleri var. Sıkıntısız silinir. Ha olurda açık lise diploması bu, okuldan yazı getirin derse(bu olayda arkadaşımın başına geldi