Güncel Döviz Kurları

2 ay içinde 3.5 tl olması Türkiye'de sanayi üretimini durdurur. Ben yarın merkez bankasından bir hamle bekliyorum. Bu kırılmaya, bu siyasi süreçte müsade etmek çok stratejik olmaz. Ali Babacan'ı bu ülke çok arıcak.

bu ülkenin arayacağı tek şey dürüstlük olacak hocam

manidar bi yazıdır bi yerde gördüm ama hatırımda yok

cumhuriyetin 90 yıllık birikimi 10 yılda eridi bitti

suan ülkede yogun sekilde kara para dönüyo arap parası yiyoz kısaca

bu musluk kesildiğinde görecem o ahkâm kesen ekonomistleri..

Dolar TR'de suni olarak düşüyor, 1 Kasım akşamı 2.70 olup sabah 2.85 olmuştu.
Yeni birşey değil butür dalgalanmalar.
Dolar konularında hep yazdım 2.70 altına düşmez.
2.80-3.00 zaten aralıklarla gidip geliyor.
Yıl sonu mecbur 3.00-3.20

Bunlar benim değil ABD merkez bankası ve ABD'nin en büyük bankalarının ortak açıklamaları.

Goldman Sachs'tan korkutucu dolar tahmini | Döviz Haberleri

Daha FEd fazi artışı olursa ne olur vs hiç konuşulmuyor.
Yani bunlar en iyimser tahminler.

[MENTION=12558]KimLanBunLaR[/MENTION] senden beklemediğim şekilde güzel analiz yaptın. :)

Merkez bankası istediği an dolara müdahale edebilir. Yüksek satış yapar harareti alır. İlk kez yaşamıyoruz bu dalgalanmayı. Önemli olan reserve gücü bu artışı durdurmaya yetecek mi onu bilmiyorum.

Öyle bir ülkedeyiz ki çok net söylüyorum, bu kadar sorun yaşanan yer isviçre falan olsa şimdiye yunanistan gibi gümlemişti. Bu coğrafyada olanları çok net söylüyorum 2-3 avrupa ülkesi dışında hiç bir ülke sağlıklı atlatamaz..

Halk olarakta alıştık artık. Psikolojik baskı seviyemiz inanılmaz yüksek. Gün içerisinde 1-2 kişi ile ayak üstü sohbet ettik, adamlar 1 günde dolar dalgalanmasından 100-150 bin lira zarar etti bildiğiniz sigara içerken gülüyorlar. Bilmiyorum yani bu durumu psikolojik baskı seviyesi düşük hiç bir ülke tolere edemez.

doğru söylüyosunda hocam bu iş hararet almak ile geçiştirilecek kadar basit değil.Toplumun psikolojisi konusunda da haklısın ona hiç bir şey demiyorum.

bu ülkenin arayacağı tek şey dürüstlük olacak hocam

manidar bi yazıdır bi yerde gördüm ama hatırımda yok

cumhuriyetin 90 yıllık birikimi 10 yılda eridi bitti

suan ülkede yogun sekilde kara para dönüyo arap parası yiyoz kısaca

bu musluk kesildiğinde görecem o ahkâm kesen ekonomistleri..

Dostum söylediklerine genel anlamda katılıyorum ancak bu forumda siyasetten banlanan insanlara üzülüyorum. Yıllar geçti bu forumda siyaset, politika girmemek hepimiz için en doğru olanı.

Arap sermayesi konusunda bende aynı şeyleri düşünüyorum. Çok fazla yakın temastayız. Ancak Arap sermayesinin yönetiminin kimlerin elinde olduğuda belli. Bu sermaye geçişi nasıl sürdürülür yada sürdürülür mü bizim tahmin edebileceğimiz konular değil.

siyasete kaçmadan çözümleme yapmak lazım. ben yazın çok sıcak geçeceğini düşünüyorum fuatavni bu gece yaşanacakları bir hafta önceden söyledi. bundan sonra yaşanacakları da söyledi.

Gecenin bu vakti bende fikrimi zikretmeye çalışayım, çok siyasete değinmeden... Zor olacak ama...

.
..
...

20 satır yazdım yazdım sildim, anladım ki siyasete girmeden ekonomiyi yorumlayamıyorum...

Hakkımızda hayırlısı...

durun şuraya bir mesaj bırakayım şimdi ben yazdım diye konu kapanır zaten :D

Dolar yarın düşer merak etmeyin siz ;)

benim dolarda psikolojik sınırım 10tl , sizde rahat olun arkadaslar yoksa bu gıdıste ne kafada saç kalır nede başka bişey

USD/TRY - Amerikan Doları Türk Lirası

5,0100

Vaybe.................5 ide geçtik iyimi..

Elbet biri gelir ve derki spekülatif hareketler seçimden sonra tıpış tıpış düşecektir...

Gerçi seçim geçti dimi... Pardon pardon yerel seçim...

Hayırlısı...

sümkürsünler düşer belki
VD9LVB.png

Gittigi her yere demokrasi goturen amerika...ajan papazin icin her turlugu pisligi yapiyorsun ...memleketin cok acil tecrubeli siyasetcilere ihtiyaci var..umarim hukumet gerekli adimlari atar..

incirliği kapat rusların satan 2 roketlerini ülkeye yerleştir bak bakalım ne olacak..

Yarın 5 aşılırsa kısa süre içinde(10 gün gibi) 5.30'a kadar gider diye düşünüyorum.

Bir tane sabit konu vardı o kapatıldı.
Dolar 5Tl olunca bu konuyu arşivden çıkartmışlar.
:D

Biz çok yazdık çizdik forumda bazıları öyle olmaz böyle olmaz diye saçma argümanlarla aklı sıra dalga geçiyordu.
Papaz ajanlık vs bunlar boş konular asıl tufanı 3 ay içinde bekleyin.
Hele bir Bayram geçsin, Fed Faiz artışları gelsin, Şirketlerin yıl sonu bilançoları kar-zarar tabloları bir çıksın ondan sonra 3 ay tufan zaten.

Yine yazayım Dolar-Euro adsensesi olan ve kazananlar yaşadı.
:D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri