Güncel Mevduat Faiz Oranları

CyberTR

Kayıtlı Üye

Kendi bankalarınızdan aldığınız oranları konu altında belirtebilirsiniz.

8da7d8f1827.png

--------------------------------------------------------------------------------------

Son düzenleme:
Ziraat 18.50 veriyor ama ben kendim hesaplayınca 16.50 verdiği ortaya çıkıyor ziraatte vadelisi olan varmı çok saçma

500 bin tl olsa her ay 10 bin faiz geliyor. bunun 5 binini harcasan geri kalanı öyle devam ettirsen hiç çalışmaya gerek yok :)

Şu faiz haram olmasa çok güzel oranı var şuan.

500 bin tl olsa her ay 10 bin faiz geliyor. bunun 5 binini harcasan geri kalanı öyle devam ettirsen hiç çalışmaya gerek yok :)

Gelin bir hesap yapalım;

Mevcut enflasyon oranı %24.5 ( Normalde bu kadar da düşük değil ama TÜİK düşük gösteriyor bana sorarsanız )

Sizin 500k paranız var ve mevduata attınız gelen faiz parasını yiyorsunuz. Yıllara göre paranızın değeri (alım gücü) şu şekilde olacaktır.

1 sene sonra: 401k
2 sene sonra: 322k
3 sene sonra: 259k

Gördüğünüz gibi 3 yıl içerisinde paranız aslında hala 500k ama alım gücü yarıya düştü. Mevduat hesapları yalnızca paranızın değerini korur, kar ettirmez.

Gelin bir hesap yapalım;

Mevcut enflasyon oranı %24.5 ( Normalde bu kadar da düşük değil ama TÜİK düşük gösteriyor bana sorarsanız )

Sizin 500k paranız var ve mevduata attınız gelen faiz parasını yiyorsunuz. Yıllara göre paranızın değeri (alım gücü) şu şekilde olacaktır.

Gördüğünüz gibi 3 yıl içerisinde paranız aslında hala 500k ama alım gücü yarıya düştü. Mevduat hesapları yalnızca paranızın değerini korur, kar ettirmez.

Faiz EN İYİ durumda paranın değerini korur, hiç bir zaman artısı olmaz. Lakin diğer riskleri göze aldığında Ticaret, borsa vs vs vs günümüz şartlarında eh işte denilebilir. Faizi harcıyem gerisi bana kalsın dedin mi sermayeden yemiş olursun. Enflasyon yalanını da hesaba katarsak sizin hesaplamanız da yeterli değil, ülkede açıklananın 2 katına yakın enflasyon mevcut.

Şuan ki mevcut durumda parayı tlden faize yatırırsanız paranız erir anca onun yerine altına veya dövize yAtırım yapın daha karlı çıkarsınız.

Gelin bir hesap yapalım;

Ben faizin tamamını demiyorum misal 500 binde 10 bin alıyorsak 5 bini harcarım sonraki ay 505 binden devam ederim bu şekilde

ziraat 50 bin tl ye 1000 tl veriyordu aylık, şu an 5 bin yatırdım, ablam kalan parayı yollarsa aylık bin tl iyi para..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri