Hayat Yolumu Çizmem Lazım

• Kullanıcı Alex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anlatmak söylemek istediğim çok şey var.kaç kere yazıp yazıp sildim.:) internetten ne kadar çok para kazanırsan sen daha bilgisayar başından ayrılamassın ben bir tek bunu söyliyeyim şimdilik.:)

Evet, gelecek kaygım hep var, içgüdüsel hareket ediyorum ve bu kararsız izlenimi veriyor, mesleğimi yapmak istemiyorum evet youtube u çok seviyorum ancak kendimi kurtaracak düzeyde değilim hala youtube da. Çabalamaya devam ediyorum. İstanbul da olsam herşeyimi yola sokabilirim gibi geliyor. Mertcan evde kapalı kalmak çok zor dostum, bazen sadece yürümeyi özledim yemin ederim :)

Evde kalmak zordur da niye dışarı çıkmıyorsun kardeşim :) Eş dost arkadaş yok mu şöyle gez dolaş kafanı dağıt. İstanbulu bende özledim, nasip olursa yaza ordayım :) İstanbul gibisi yok, Afyon köhne memleket :)

Aileye yük olmayalım diye 36 tane alttan dersi 2 yılda bitirdim musluğu kestiler bitirmeyeydim ne güzel İstanbulda öğrenciydim şimdi :)

Gerçeklerden uzak ama çok tatlı olan hayal dünyanı sevdim :) Hayat bir gün bize de güler dostum umut kesmek yok hayallerin peşinden koşmaya devam.

Alex De Souza: Gerçeğe dönüştürdüğüm herşeyi önceden hayal etmiştim demişti bir röportajında.

dostum ınan bana ne Fox 21 th Century kaldı ne sonny columbıa kaldı ne C.Nolan kaldı ne aksoy fılmcılık kaldı ne özen fılm kaldı neay yapım kaldı ne valı kaldı valıye bıle gıttım ne beledıye kaldı ne yeteneksız sızın turkıye kaldı.... valıye beledıyeye bizzat gıttım turkıyede fılmcılere kılere maıller attım.abd dekılere maııler attım cevap geldı dısardan lutfen gondermeyın kabul etmıyoruz dedıler.... bende yazdım (illa illuminatiye kayıt olmak gerekıyorsa forumu gönderin doldurup imzalayım yazdım :D :D) twiiterden cem yılmaza bıle yazdım ama ıı ıhhh.... olmadı....:confused:

Evde kalmak zordur da niye dışarı çıkmıyorsun kardeşim :) Eş dost arkadaş yok mu şöyle gez dolaş kafanı dağıt. İstanbulu bende özledim, nasip olursa yaza ordayım :) İstanbul gibisi yok, Afyon köhne memleket :)

Hele arttırayım kazancı bir ortam yapalım İstanbulda :)

---------- Mesaj saat 22:59:10 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:57:24 civarında gönderildi. ----------

dostum ınan bana ne Fox 21 th Century kaldı ne sonny columbıa kaldı ne C.Nolan kaldı ne aksoy fılmcılık kaldı ne özen fılm kaldı neay yapım kaldı ne valı kaldı valıye bıle gıttım ne beledıye kaldı ne yeteneksız sızın turkıye kaldı.... valıye beledıyeye bizzat gıttım turkıyede fılmcılere kılere maıller attım.abd dekılere maııler attım cevap geldı dısardan lutfen gondermeyın kabul etmıyoruz dedıler.... bende yazdım (illa illuminatiye kayıt olmak gerekıyorsa forumu gönderin doldurup imzalayım yazdım :D :D) twiiterden cem yılmaza bıle yazdım ama ıı ıhhh.... olmadı....:confused:

Artistlik yapma başka bir meslek bul o zaman kardeşim :) Bayağı zorlamışsın sınrıları tabi işin şakası bence devam zorlamaya vazgeçme

Tek başına hayal olmaz bi 10 kişi olucan beraber çalışıcagınız beraber yiyicegınız beraber takılcagınız ozaman olur işte hiç bir sorun olmaz tek sorun 10 kişi kalırsınız :D

Adam sağlam gaz veriyor :D

O evde durdukça kendine ait birşeyin olmayacak ve dışarıda kaçırdıklarının telafiside olmayacak. Planını,programını, araştırmanı yap inan bana kendine ait bir evde veya herhangi biryerde çektiğin sıkıntı o evde dört duvar içinde yaşayacağın keyiflerden daha tatlı gelecektir.

Biraz para biriktir dostum. Ama ne olursa olsun artık içinde bazı şeyleri bitirmişsin. Yapamazsın çok zengin olsan da orada. Ailenden dolayı değil ama sen daha farklı bir yapıdasın.
Hatalı değil veya hatalı.
Sorun bu değil.

Sorun senin kendi içindeki bir diğer Alex..
O Alex'in ölmesine izin verme. Eline kağıt kalem al. Bu sadece senin değil senin civarında olan herkesin başında olan bir durum. Herkesin hikayesi sana az çok benzeyecektir. Zaman bu şekilde çünkü. Kendini evliliğe vs de adamak istemezsin. Ama bunlar hep gelip geçici şeyler be dostum. Bunları yap fakat bu içindeki güdüleri mutlaka öldür.

O evde durdukça kendine ait birşeyin olmayacak ve dışarıda kaçırdıklarının telafiside olmayacak. Planını,programını, araştırmanı yap inan bana kendine ait bir evde veya herhangi biryerde çektiğin sıkıntı o evde dört duvar içinde yaşayacağın keyiflerden daha tatlı gelecektir.

En çok beni üzen dışarıda akıp geçen bensiz hayat bana en yakın hislerde fikir söyleyen sensin şuana kadar ;) Bir delilik yapacağım yine çünkü bana çok ters bir yaşam içindeyim şuan. Cesaret verici telkinler için sağolasın

---------- Mesaj saat 23:10:18 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:06:29 civarında gönderildi. ----------

Biraz para biriktir dostum. Ama ne olursa olsun artık içinde bazı şeyleri bitirmişsin. Yapamazsın çok zengin olsan da orada. Ailenden dolayı değil ama sen daha farklı bir yapıdasın.
Hatalı değil veya hatalı.
Sorun bu değil.

Sorun senin kendi içindeki bir diğer Alex..
O Alex'in ölmesine izin verme. Eline kağıt kalem al. Bu sadece senin değil senin civarında olan herkesin başında olan bir durum. Herkesin hikayesi sana az çok benzeyecektir. Zaman bu şekilde çünkü. Kendini evliliğe vs de adamak istemezsin. Ama bunlar hep gelip geçici şeyler be dostum. Bunları yap fakat bu içindeki güdüleri mutlaka öldür.

Aynen öyle içimdeki Ben i yaşamak için beni huzursuz ediyor ruhum hep kalk birşeyler yap ben başka anlar başka tatlar başka yaşamlar istiyorum diye hep beni huzursuz ediyor. tüm bunlar için para gücünü arttırmak şart dediğin gibi.

Evlilik vs şu içimdeki enerjiyi boşaltmadan bu seviyelere ilerlerse yıllar içimde çok büyük boşluk kalır. O yüzden bir an evvel youtube da başarı çizgimi daha yukarı çekmem gerekiyor.

En çok beni üzen dışarıda akıp geçen bensiz hayat bana en yakın hislerde fikir söyleyen sensin şuana kadar ;) Bir delilik yapacağım yine çünkü bana çok ters bir yaşam içindeyim şuan. Cesaret verici telkinler için sağolasın

Umarım hayatında istediğin şeyi yaparsın. Bol Şans

aileden uzaklaşmak kolay değil...hatta çok zor,ama hayata 1 kere geliyoruz..bence mutlu olabileceğin şekilde yaşa..ve hiç kimse için umutlarından ve hayallerinden vazgeçme..yolun açık olsun :)

Üstad net konuşayım;
İstanbul'da olsan herşeyi yoluna değil, birçok şeyi yoldan çıkarırsın; gece hayatından tut kızlardan tut, harcamalardan tut tamamen maddi zarara uğrarsın şuanki yaptığın işe youtube işine yoğunlaşamassın.Anlıyorum seni iyi bilirim 4 duvar arasında hemde para kazanmadan vakit geçirmeyi, ama sen hatırı sayılır birşeyler kazanıyorsundur, tabiki milyonlar değil kendini kurtaracak kadar değil ama sana önerim; o 2 diplomayla bir yere giripte kendini harcatma.Verdikleri maaşı cümle alem biliyor küfür eder gibi.Herkes iş beğenmiyor desin, senin de tarzın bu olsun arkadaş, beğenir beğenmessin para yetmiyor dersin kimse itiraz edemez.Sen şükür ediyormusun ediyorsundur gerisi önemli değil.Millet harcıyacak adam arıyor inan buradan düzenli gelir elde edebilsem çalışmak gibi hiç niyetim yok, kardeşim buda bir meslek, sen youtubersin Dünya bu işten para kazanıyor anormal durum yok, anormal olan tek şey evde kapalı kalmak, gelirin biraz daha azalt ve dışarıya vakit ayır derim.
Önerim kendini kurtaracak kadar gelir elde etmen, başabilirsen yatırım yapman bu parayı değerlendirmen, sende biliyorsun ki başka işte böyle paralar kazanamassın.
O halde buradan gelen para çarçur edilmemeli.
Bir tarafta arzuların var, çok iyi anlıyorum ama arzular her zaman mantıklı olmalı.
Ama ben başarırım İstanbul'da daha iyi bir hayat sürerim ve mutlu olurum diyorsan seçim senin.İster İstanbul'a git, ister başka yere , ama 3 kuruşluk adamların, 3 kuruşluk patronların yanında çalışıp da kendini ezdirme be kardeşim.Seni çok iyi anlıyorum yaşıt sayılırız, içindeki duygular da benim içimden geçen duygulara çok benzer, sen evdesin hayat akıyor gidiyor, arzuların ve bunları yapamıyorsun, bunları yapamamak insanı çılgına çeviriyor dönüyor kendine soruyorsun, dönüyor Allah'a soruyorsun ve çözüm bulamıyorsun.
Bu ve benzer duyguları iyi bilirim.
Seçim senin, senin için hayırlı kararlar alman dileğiyle.

insan gençken çok hata yapıyor malesef. daha doğrusu ne yapacağını bilmiyor. 17 yaşında insana üniversite tercih yapma hakkı ve meslek seçme hakkı veriliyor fakat 17 yaşındaki biri daha hayatı anlayamadan büyük kararları nasıl versin, bunu kimse düşünmüyor. seninkide o hesap olmuş. 2 üni okumuşsun ama boşa okumuşsun. ama pes etmek olmaz. ne yapmak istiyorsan tekrar dene ve tekrar çabala. youtube insanı bi yere kadar götürür. kendine sağlam bi iş bul bence.

Üstad net konuşayım;
İstanbul'da olsan herşeyi yoluna değil, birçok şeyi yoldan çıkarırsın; gece hayatından tut kızlardan tut, harcamalardan tut tamamen maddi zarara uğrarsın şuanki yaptığın işe youtube işine yoğunlaşamassın.Anlıyorum seni iyi bilirim 4 duvar arasında hemde para kazanmadan vakit geçirmeyi, ama sen hatırı sayılır birşeyler kazanıyorsundur, tabiki milyonlar değil kendini kurtaracak kadar değil ama sana önerim; o 2 diplomayla bir yere giripte kendini harcatma.Verdikleri maaşı cümle alem biliyor küfür eder gibi.Herkes iş beğenmiyor desin, senin de tarzın bu olsun arkadaş, beğenir beğenmessin para yetmiyor dersin kimse itiraz edemez.Sen şükür ediyormusun ediyorsundur gerisi önemli değil.Millet harcıyacak adam arıyor inan buradan düzenli gelir elde edebilsem çalışmak gibi hiç niyetim yok, kardeşim buda bir meslek, sen youtubersin Dünya bu işten para kazanıyor anormal durum yok, anormal olan tek şey evde kapalı kalmak, gelirin biraz daha azalt ve dışarıya vakit ayır derim.
Önerim kendini kurtaracak kadar gelir elde etmen, başabilirsen yatırım yapman bu parayı değerlendirmen, sende biliyorsun ki başka işte böyle paralar kazanamassın.
O halde buradan gelen para çarçur edilmemeli.
Bir tarafta arzuların var, çok iyi anlıyorum ama arzular her zaman mantıklı olmalı.
Ama ben başarırım İstanbul'da daha iyi bir hayat sürerim ve mutlu olurum diyorsan seçim senin.İster İstanbul'a git, ister başka yere , ama 3 kuruşluk adamların, 3 kuruşluk patronların yanında çalışıp da kendini ezdirme be kardeşim.Seni çok iyi anlıyorum yaşıt sayılırız, içindeki duygular da benim içimden geçen duygulara çok benzer, sen evdesin hayat akıyor gidiyor, arzuların ve bunları yapamıyorsun, bunları yapamamak insanı çılgına çeviriyor dönüyor kendine soruyorsun, dönüyor Allah'a soruyorsun ve çözüm bulamıyorsun.
Bu ve benzer duyguları iyi bilirim.
Seçim senin, senin için hayırlı kararlar alman dileğiyle.

Aynen öyle, okulu bitirince 3-5 iş görüşmesine gittim 850 TL teklif etti birisi ve itiraz ettim millet göbek atıyor başlangıç için iyi diye küfürü basıp içimden çıkıp gittim görüşmeden. Bir de bir kevaşe oturtuyorlar karşıma kendimi ona ispat etmem gerekiyormuş sie ulan sen kimsin emenike diyerek onları da sallamadım Üç kuruş maaş verecekler suyumuzu çıkaracaklar bir de gururumuzla mı oynatalım saçma sapan işler bu sektör bana göre değil işsiz olurum kendi yolumu bulurum deyip bu youtube işine başladım işte inş dediğin gibi bu işteki başarımı arttırabilirsem arzularımızın da peşinden gidebilirim diye düşünüyorum. Yemin ederim suç işlemiş de hapishanede gibiyim azıcık dışarı atmam lazım kendimi. Bu zor günler de elbet geçer geçer de yıllar da geçiyor 2014 e söverek girdim hem kızıyorum halime hem gülüyorum hakkımızda hayırlısı olsun :o

Aynen öyle, okulu bitirince 3-5 iş görüşmesine gittim 850 TL teklif etti birisi ve itiraz ettim millet göbek atıyor başlangıç için iyi diye küfürü basıp içimden çıkıp gittim görüşmeden. Bir de bir kevaşe oturtuyorlar karşıma kendimi ona ispat etmem gerekiyormuş sie ulan sen kimsin emenike diyerek onları da sallamadım Üç kuruş maaş verecekler suyumuzu çıkaracaklar bir de gururumuzla mı oynatalım saçma sapan işler bu sektör bana göre değil işsiz olurum kendi yolumu bulurum deyip bu youtube işine başladım işte inş dediğin gibi bu işteki başarımı arttırabilirsem arzularımızın da peşinden gidebilirim diye düşünüyorum. Yemin ederim suç işlemiş de hapishanede gibiyim azıcık dışarı atmam lazım kendimi. Bu zor günler de elbet geçer geçer de yıllar da geçiyor 2014 e söverek girdim hem kızıyorum halime hem gülüyorum hakkımızda hayırlısı olsun :o

Sonuna kadar katılıyorum yazına.
Sırf senin yazdığın bu sebeplerden uzun süre işsiz kaldım.Hala da işsizim.
3 kuruşluk adamlar geçmiş karşına seni deneyecek, denesin denemesinede beğenirler bu sefer maaşı az verirler, demo isterler yaparız hoşlarına gider ama maaş rezalet.
Türkiye'de patronların tek görevi "herhangi birini işten kovmak" tır.
İdareciliğe dair hiçbir bilgileri yoktur isterlerse 10 üniversite okusunlar, insan olmak, insan olmayı bilmek bambaşka birşey.
Ulan sen patronsun ,idarecisin; senin yeteneğin işyerinde bütünlüğü sağlamak , iki de bir adam değiştirmek değil.Nasılsa bir sürü iş arayan var tabi burada iş arayan kavramını açalım;
Nasılsa bir sürü "benim 3 kuruşuma muhtaç,açlıktan ağzı kokan köpekler" var, ben bunlardan birini alır çalıştırırım diyor.
Bende diyorum ki bu şereften yoksun insanların yanında çalışma gücün yetiyorsa.Bu arada iyi işveren varmıdır vardır, 1000 kişiden 1 tanesi çıkar bu kadar net, belki olumlu bir oran bile verdim diyebilirim.
Bu arada benim mesleğim , web tasarımcı ve asp programcısıyım, 7 sene yaptım, o kadar emek verdim bilenler bilir 3 günde öğrenilecek şeyler değildir, Türkiye'de webmaster demek hem programlama bileceksin, hem tasarım, hem photoshop , hem müşteri ilişkilerin iyi olucak,her telden birşeyler bilmek gibi.Neden mi iş ilanlarında patronlar all in one arıyorlar :) Kendileri çok bilgili ya hani,gelişmiş ülkelerde bu saydığım kategorileri bırakın, bunların kendi aralarında bile alt kategorileri vardır,grafik tasarım yardımcısı olur mu, oluyor işte :) Gelişmiş ülke farkı.Birde kırk yıllık web sayfası tasarımı terimlerini çeşitlendirirler arayüz tasarımcısı arıyoruz biz falan entel entel konuşurlar, iki kelime konuşursun teknik bilmediklerini anlarsın, hem asp hem php bilen e biraz da photoshop bilsin, e azıcıkda corel bilsin,e azıcıkda css bilsin, madem onları biliyor jscripte biliyordur bu, oldu olacak c++ iste, delphi iste web tasarımcıdan.Güzel kardeşim atıyorum yazılan şeylerin 10'undan 9unu biliyoruz,kaç yılımızı vermişiz,e hoş tamam işimizi de beğeniyorsun kalkıp bana 1250 tl maaş veya 1000 tl maaş dedin mi adamın kan beynine sıçrıyor.Hadi onuda verdin işyerinde bari huzur ver kardeşim.Bilsem kaportacı olur köşeyi dönerdim.Vasıflı vasıfsız ayrımı yokki bu ülkede.Komunist düzen varda haberimiz mi yok. Eskiden güzel paralar kazanıyordum ama tiksindim artık , geçen sene bıraktım, müşteriler ayrı bir bela, freelance çalışayım diyorsun artık insanlarla uğraşmak sıktı beni.Türkiye'de webmasterlar için denetim mekanizması olmadığı sürece, önüne gelenin bu işi yaptığı sürece zaten meslek bitti, geleceğide olmayacaktır.Firmada çalışsan 3 kuruşluk adamlar üzerinden milyarlar kazanıyor senin ne maaşın artıyor ne prim alıyorsun.Üstüne üstlük senden acemi adamlar, mesleğe dair hiçbir bilgisi olmayan adamlar sana ahkam kesiyor, saygı duymuyor , e patron ya egosu yüksek ya hani bizim milletiminiz.Afedersin yalakalık yaparak bir yerlere gelirler sonrada kendi yaptıklarını başkalarına yaptırmaya çalışırlar.Bu nedenle bıraktım mesleği youtube işini tutturursam devam ederim yoksa bilgisayar görücek gözüm yok artık :)

Valla üstad önerim seninde dediğin gibi bu işte başarını artır ama dışarıyada az vakit ayır, tamam sıkıcı bir şehirdesindir belki ama uzun süre yaşayana İstanbul bile sıkıcı, yani herkesin kendi şehri sıkıyor bir süre sonra.
Bide Allah'a bol bol dua etmeyi , istemeyi unutma derim.Yazdıklarımı yanlış anlama sen konu açtın diye karaladım birşeyler, yoksa haddim değil birisine öğüt tarzı şeyler yazmak bunlar öğüt değil bu forumu seviyorum samimi bir ortam var, bu kadar paranın konuşulduğu ortamda bu samimiyet şaşırttı beni.
Umarım bu çizgide devam eder.

Yolun açık olsun inşallah.

Üniversite altın bilezik ancak her zaman hayallere giden yol değil bana sorarsan. Yapmak istediğin veya olmak istediğin şeylerin arasında ailenin senden beklentileri olduğunu bilmek bir yük olsa gerek. Ailem benden üniversite okuyup iş adamı olmamı veya ne bileyim devlette işe girmemi falan bekliyor sanırsam ama ben böyle bir hayat yaşamayı tercih etmektense hayallerimin peşinden koşmayı istiyorum.

Bu bazen bize çok büyük kayıplar yaşatsada hiç değilse yaşlandığımızda hayallerimizin arkasına soğuk bir su içmeyeceğiz çabaladık uğraştık ama olmadı diyip hayatımıza bakacağız.Belki de hayal ettiğimiz noktaya geleceğiz kim bilir. Hayatının hikayesi yazılırken kalemi başkasının tutmasına izin verme, kendi hikayeni kendin yaz.

Ve unutma hayal ettiklerinin doğru veya yanlış olduğunu ancak yaşadığında öğreneceksin. Çünkü hayat öyle garip ki bazen 16 yaşındayken yaptıklarımı hatırlayıp ne kadar yanlış kararlar alıyor muşum diyip gülüyorum kendime, gelecek yılda böyle olucak bence:).Cezasını da kendim çekiyorum aslına bakarsan. Kendime ve hayalleri büyük olan herkese beklemeyi bırakıp tabularını yıkacağı bir yıl diliyorum

Bende Bursanın ilçesınde yasıyorum ilçelerde fazla eğelence mekanı yok sınırlı. Arkadaş ortamı içinde canını sıkma insanlar artık hep menfaatçı olmuslar. Benım çok arkadaşım var ama en iyi arkadaşım bılgısayar .Yeterkı evde bılgısayar ve net olsun 1sene dısarı cıkmasam umrumda olmaz .Gece bekçısı olarak çalısıyorum işde de bılgısayar ve net var sanal gercek hayattan daha güzel .Gerçek hayatta 40 gün birini ensende taşı iyisin ama 41.gün ensenden indir senden kötüsü yok .Bir zamanlar hotfıle ve benzeri upload işi vardı parayı kıran kırdı epeyde yaygınlaşmıstı .Sonra bir yasa çıktı güm Youtubenınde yarın öbür gün ne yapacaığı bellı olmaz.Sen bence iyi bir araştımaya devam et.İşe alımlar şirketlerde yakında başlar çunku yıl sonu olduğu ıcın şirketler genelde elaman almıyorlardı

Paranı kazan, sonra ne yap ne et şu ülkeden uzaklaş. İşte o zaman emeğinin hakkını almak, geçek hayatı görmek neymiş anlayacaksın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri