Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sonuna kadar katılıyorum yazına.
Sırf senin yazdığın bu sebeplerden uzun süre işsiz kaldım.Hala da işsizim.
3 kuruşluk adamlar geçmiş karşına seni deneyecek, denesin denemesinede beğenirler bu sefer maaşı az verirler, demo isterler yaparız hoşlarına gider ama maaş rezalet.
Türkiye'de patronların tek görevi "herhangi birini işten kovmak" tır.
İdareciliğe dair hiçbir bilgileri yoktur isterlerse 10 üniversite okusunlar, insan olmak, insan olmayı bilmek bambaşka birşey.
Ulan sen patronsun ,idarecisin; senin yeteneğin işyerinde bütünlüğü sağlamak , iki de bir adam değiştirmek değil.Nasılsa bir sürü iş arayan var tabi burada iş arayan kavramını açalım;
Nasılsa bir sürü "benim 3 kuruşuma muhtaç,açlıktan ağzı kokan köpekler" var, ben bunlardan birini alır çalıştırırım diyor.
Bende diyorum ki bu şereften yoksun insanların yanında çalışma gücün yetiyorsa.Bu arada iyi işveren varmıdır vardır, 1000 kişiden 1 tanesi çıkar bu kadar net, belki olumlu bir oran bile verdim diyebilirim.
Bu arada benim mesleğim , web tasarımcı ve asp programcısıyım, 7 sene yaptım, o kadar emek verdim bilenler bilir 3 günde öğrenilecek şeyler değildir, Türkiye'de webmaster demek hem programlama bileceksin, hem tasarım, hem photoshop , hem müşteri ilişkilerin iyi olucak,her telden birşeyler bilmek gibi.Neden mi iş ilanlarında patronlar all in one arıyorlarKendileri çok bilgili ya hani,gelişmiş ülkelerde bu saydığım kategorileri bırakın, bunların kendi aralarında bile alt kategorileri vardır,grafik tasarım yardımcısı olur mu, oluyor işte
Gelişmiş ülke farkı.Birde kırk yıllık web sayfası tasarımı terimlerini çeşitlendirirler arayüz tasarımcısı arıyoruz biz falan entel entel konuşurlar, iki kelime konuşursun teknik bilmediklerini anlarsın, hem asp hem php bilen e biraz da photoshop bilsin, e azıcıkda corel bilsin,e azıcıkda css bilsin, madem onları biliyor jscripte biliyordur bu, oldu olacak c++ iste, delphi iste web tasarımcıdan.Güzel kardeşim atıyorum yazılan şeylerin 10'undan 9unu biliyoruz,kaç yılımızı vermişiz,e hoş tamam işimizi de beğeniyorsun kalkıp bana 1250 tl maaş veya 1000 tl maaş dedin mi adamın kan beynine sıçrıyor.Hadi onuda verdin işyerinde bari huzur ver kardeşim.Bilsem kaportacı olur köşeyi dönerdim.Vasıflı vasıfsız ayrımı yokki bu ülkede.Komunist düzen varda haberimiz mi yok. Eskiden güzel paralar kazanıyordum ama tiksindim artık , geçen sene bıraktım, müşteriler ayrı bir bela, freelance çalışayım diyorsun artık insanlarla uğraşmak sıktı beni.Türkiye'de webmasterlar için denetim mekanizması olmadığı sürece, önüne gelenin bu işi yaptığı sürece zaten meslek bitti, geleceğide olmayacaktır.Firmada çalışsan 3 kuruşluk adamlar üzerinden milyarlar kazanıyor senin ne maaşın artıyor ne prim alıyorsun.Üstüne üstlük senden acemi adamlar, mesleğe dair hiçbir bilgisi olmayan adamlar sana ahkam kesiyor, saygı duymuyor , e patron ya egosu yüksek ya hani bizim milletiminiz.Afedersin yalakalık yaparak bir yerlere gelirler sonrada kendi yaptıklarını başkalarına yaptırmaya çalışırlar.Bu nedenle bıraktım mesleği youtube işini tutturursam devam ederim yoksa bilgisayar görücek gözüm yok artık
Valla üstad önerim seninde dediğin gibi bu işte başarını artır ama dışarıyada az vakit ayır, tamam sıkıcı bir şehirdesindir belki ama uzun süre yaşayana İstanbul bile sıkıcı, yani herkesin kendi şehri sıkıyor bir süre sonra.
Bide Allah'a bol bol dua etmeyi , istemeyi unutma derim.Yazdıklarımı yanlış anlama sen konu açtın diye karaladım birşeyler, yoksa haddim değil birisine öğüt tarzı şeyler yazmak bunlar öğüt değil bu forumu seviyorum samimi bir ortam var, bu kadar paranın konuşulduğu ortamda bu samimiyet şaşırttı beni.
Umarım bu çizgide devam eder.
Yolun açık olsun inşallah.
Abicim bir çok entryni gördüm pek takmadım ama bu yazın çok ilgimi çekti okulu bıraktım youtube işiyle ilgileniyorum hedefim de yaza kadar düzenli gelir sağlamak seneye de istanbulda bilgisayar kursuna yazılıp yazılım öğrenmekti cidden fikirlerim değişti yazılım sektörü bildiğin bitmiş ne yapacağım bilemiyorum yurt dışı hayalim var belki orada bilgimi kullanabileceğim bir iş bulabilirim diyordum ama bu söylediklerin gerçekten şüphelerimi artırdı yani 8 senelik bilgisayar geçmişim var son 4 senedir bir gün olsun bilgisayardan uzaklaştığımı hatırlamıyorum ileride de ben bu işi yaparım diyordum yazdıklarına bakılırsa tamamen video işine yönelmem gerekiyor bu ülkede de kimse emeğinin hakkını alamıyor. Ne desem bilemedim.
Önce senle yaşıt olduğumdan pek sana ögüt verecek yaşta değilim ama bi dost olarak dikkate alırım dersen düşüncelerimi yazıyorum.
Youtube ile 5k ve üzeri kazanıyorsan bu işi zaten sen en kötü aylık sorun çıksada para kazanacak hale getirmişsin demektir. Yani demek istediğim yedek adsense yedek kanallar vs. Bu durumda paran ve zamanın artık vardır. Yani senin şuan para için değil ama sosyal güvence ve ilerde evlilik düşünürsen kendini rahat hissetmen adına bir işe ihtiyacın var. Parasından çok seni asosyallikten kurtaracak ve daha düzenli bir yaşama götürecek bir iş. Ayrıca bu youtube bugün var yarın ne olacağı belirsiz, çok umut bağlamadan kazandığım kardır mantığı ile devam etmeli. Şuan gençsin ama 40-50 yaşlarına geldiğinde sosyal güvenceli bi iş yapmamış halde olursan emeklilik de yok ne olacakGeceler eğlenceler severim diyorsun. 20 yaşında bir arkadaşımız yazmış ilk yorumlarda. Bence de sen artık olgunluğunu almış geleceğini yaşamını düzene sokacak yaştasın. Gecelere 30'lu-40'lı yaşlara akmak için fabrikatör cocugu olmak lazım
![]()
İşin özü 2 diplomam var diyorsun ve asgari ücrete çalışmam diyorsun. Yapman gereken "KPSS". Memur olacaksın. 1500-2000 alacaksın. Düzenli hayatın. Emekliliğin olacak. Ayrıca youtube üzerinden kazandığın para ile de birikim yapacaksın. Hem evden kurtulucan hem geleceğini kurtarıcan. Hemde aşkın ne zaman bulacağı belli olmazevlenirsen bile huzurun yerinde olur.
Yok yine ben öyle de yapamam diyorsan bende fikir bu kadar![]()
Aynen maaş gibi bir sürekliliği yakalamak lazım youtube da ancak garanti bir işe girmeden de olmayacak gibi. Ayrıca iş ortamı bana sosyallik düzenli yaşam gibi kazanımlar da getirecek katılıyorum. Ama içimden bir ses böyle bir yol değil senin hayatın diyor, belki perişan olacağım ama bilmiyorum devlet maaşı da ne güzel gelir yeni yatırımlar yaparım aslındakafamı karıştırdın ama hala kanım kaynıyor benim
![]()
Valla ben senin iyiliğin için öyle yazdım.ama gel bana sor sen napıyorsun aynı yaştayız dersen
ben radyo tv mezunuyum ayrıca senin bitirdiğin çekoda 4.sınıfım aöfde
Şuan gelirim youtube. başka iş yapmıyorum. aöf biter bitmezde tekrar istanbula gidiyorum. zaten tiyatro ile uğraşıyordum. istanbulda devam.yani bende düzensiz bir yolu seçtim bari sen düzenliyi seç diye yazdım
![]()
Ben de seçmicem rakip elemeBen de oyunculuk eğitim aldım İstanbulda kapışıcaz
Çeko dan cacık olmuyor ama olsun oku bitir az kalmış.
Bu soruya anca bu Yazı cevap verir..
"Onu tanıyan ve itaat eden, zindanda dahi olsa bahtiyardır. Onu unutan, saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır..."
İnsanın, biri maddi diğeri manevi olmak üzere iki bedeni vardır. Maddi beden malum cesedimizdir. Maddi ortamlara göre zevk ve elem duyar. Manevi bedenimiz ise kalp, ruh, akıl ve vicdan gibi manevi azalardan mürekkep bir mahiyettedir. Maddi beden sıkıntı içinde iken, manevi beden inşirah ve rahatlık içinde olabilir. Bir çok büyük zat Allah için maddi sıkıntı çekmekten lezzet duymuşlar. Burada elemi çeken maddi beden iken, lezzeti duyan manevi bedendir.
Mesela bir evliya nefsini ıslah ve terbiye sadedinde yapmış olduğu riyazet ve çilede, maddi bedeni müthiş bir sıkıntı ve elem içinde iken, gönül dünyası gayet inşirah ve rahat içinde olabiliyor.
Hakiki saadet ve huzur imandadır. Zira Allah insanın mahiyetini ancak iman ve ibadet ile tatmin olacak şekilde tasarlamıştır. İnsan bunun dışında tatmin ve huzur bulamaz. Yukarıda izah ettiğimiz gibi, kafir maddeten bolluk ve rahat içinde olabilir, ama hakiki anlamda manevi huzur ve itminanı asla bulamaz. Evet, Onu unutan, saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır...
Sorularla Risale | "Onu tanıyan ve itaat eden, zindanda dahi olsa bahtiyardır. Onu unutan, saraylarda da olsa zindandadır, bedbahttır..." Açıklar msınız?
risk almak güzedir![]()
İbret alarak okudum sevgili din kardeşim
---------- Mesaj saat 00:50:54 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:50:14 civarında gönderildi. ----------
Çok feci gaza geliyorum bak![]()
vitesi hala 2 de kullanıyorsun hele bi 5 le![]()
Hayat kolay kazanılmıyor.Hayat acımazsız.Hayat zor.Senin şu anda bu asosyellikten kurtulman lazım.
Bana sorarsan önce bi KPSS 'ye sağlam bi şekilde hazırlanıp 2.000 TL Net maaşla 9/5 memur olman lazım.
Eğer diyorsan ki sevdiğim işi yapmak istiyorum,o zaman youtube'da ÖLÜMSÜZ olacaksın.
Youtube'da ölümsüz olmanın sadece 1 kuralı var %100 özgün olmak.
Öyle yumurtayla amatör şarkılarla felan değil,gerçekten ne yabancıların ne türklerin yapmadığı bişeyi hayal gücünün derinliklerinden çıkarıp hayata sokacaksın.
Hem sevdiğin işi yapmak hem para kazanmak istiyorsan tek çare bu.
MUA gibi ,Burak Oyunda ,gibi Kadir Kirişçi gibi %100 özgün olacaksın.
Hem oyun oynayıp hem para kazanmak ne güzel değil mi? ( Burak Oyunda )
Ya da hem milletle dalga geçip eğlenerek para kazanmak? ( MUA )
Ya da insanlara kendi düşüncelerini aktararak,onarlı kendince bilgilendirerek para kazanmak? ( Kadir Kirişçi)
Seninle uzun süredir konuşmuyoruz ama para kazanmasını istediğim kişilerden birisin.İnşallah da seni tatmin edecek kadar (10k) kazanırsın,saygılarımla.
10k da tatmin etmez beni aza kanaat getirmiyorum çoğu bulunca da ufuklarıma sığamam yine kesin keşke daha kanaatkar ve küçük düşünebilseydim de mutlu olsaydım bir dizi işiyle.
Dizi işinde mutlu olmak imkansız.Bak kafayı yedirten istatistiklerim.
Ekim 14 = 100 TL > Ekim 15 = 0 TL .
Aralık 7 = 150 TL > Aralık 8 = 0 TL.
Aralık 31 = 200 TL > Ocak 1 = 50 TL > Ocak 2 = 0 TL.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.