Hayır yani neden bize böylesin hayat ?

Haline şükretmeyi hiç denedin mi peki? Senden daha beter olan insanları da düşün bence. Senin elin, ayağın, kolun bacağın vs... herşeyin yerindedir inş. sırf bunun için bile haline şükretmelisin. İnsan dünyaya gelirken sormuyorlar malesef. Nerede yaşamak isterdin,hangi ailenin çocuğu olmak isterdin,nasıl bir hayat şsterdin. Diye kimseye sorulmuyor malesef kader denilen şeyi yaşıyoruz.

Diyorsun ki kötü alışkanlıklardan vaz geçtim bak negüzel bir davranış demekki sende hala bir umut var demek. En güzel okullarda okuyamaman için önünde bence hiç bir engel yok. Şu yaşadığın olaylardan ders çıkarıp yanlış yaptığının farkına vardıysan eğer sen zeki bir insansın. Kendine bence haksızlık etme.

sana bir örnek verecem: AŞIK VEYSEL KİMDİR? Bu adam yokluk,acı zor zamanlar geçirmiş. 7 yaşında gözlerini kaybederek hayata bir şekilde tutunmuş ve şuan aşık veyseli TÜM DÜNYA TANIYOR...

Soruyorum sana? Senin AŞIK VEYSEL'den neyin eksik? Bu soruyor sor kendine ve başarabileceğine önce kendin inan.

sana bir abi yada dost tavsiyesi haline şükret ve geçmişten daima ders çıkarmasını bil ve aynı yanlışları birdaha tekrarlama ;)

İnsanlığa yararlı olmak için illa o Üniversiteleri okuyup uzaya gideceksin diye bir şey yok. Sen yapamadım diyorsan, ol öğretmen, git senin gibi başka okumak isteyenlere yol göster, onların önünden git. 10 öğrenciye bu şekilde yol göstersen, faydalı olsan, al sana insanlığa fayda. Al sana vatana millete hizmet.
Nalet olsun hep mi Komprador bebeleri gidiyor o okula, bi araştırmak lazım, istersen de hala geç değil.

daha yolun çok başındasın hocam lise 4 desin dediğin üniversitelere girersin ama o üniversiteler içinde büyük paralar gerekiyor bence onun yerine bu yıl altyapını güçlendir birdahaki senede tekrar hazırlan üniversite sınavına ve tekrar dene şansını

Aldığım eğitimi bir bilseniz oturur ağlarsınız.. Lise anadolu lisesi olmasına rağmen berbat.. Hocam çok boş zamanımda yok oturayım o yaşlara kadar çalışmadan.. Babam fabrikatör olsa amenna. Babamın emeklerini vermek için bunca çabam zaten oda ingilizce öğretmenliği. Tamam seviyorum ingilizceyle uğraşmayı fakat daha ileri gidemiyor.. Zaman en hayırlısını göstericek inşaAllah

Aldığın eğitimi falan boşver burdaki herkes biliyordur liselerdeki eğitim kalitesini ben Lise 4'teyken Matematik ders kitaplarında çiçekli böcekli konu anlatımları mevcuttu ve hiç bi şeyde anlatılmıyodu şuanda değişti mi bilmiyorum ama değişmemiştir büyük ihtimal. Kalitesiz kitap bastırıp tüm yükü öğretmenlere bırakan bi eğitim sistemi var malesef ülkede ha öğretmende kötüyse işte o zaman kendi kendini geliştirmekten başka çaren yok senin durumunda bu. Öğretmen mi anlatamıyo elinin altında internet var oradan çalış bi sitede anlamazsan öbürüne geç illaki sonunda pekiştirir yaparsın. 25-26 yaşına kadar bekle demek istemedim sen yanlış anladın 25-26 yaşına kadar okuyamayıp çalışmak zorunda olan insanlarda oluyor ama pes etmiyolar eğitimimi tamamlayayım diye o yaşlarda okumak zorunda kalıyolar. 19 yaşında olduğunu varsayarsak gerçekten hiç bi şey kaybetmiş diilsin illa eğer ingilizcen varsa öğretmenlikte de diretme işletme oku,uluslararası ilişkiler oku ne biliyim bi mühendisliğe girmeye çalış yabancı dilini de geliştirir yurtdışında fırsat kovalamaya bakarsın

öncelikle Türkiye'de en iyi üniversitelerden birine gir orada yolunu daha rahat görürsün. saydığın okullara yönelebilmenin en kolay yolu da TR de güzel bir üniversiteye gitmek. bence şu anda hiç durmadan çalışmaya devam et.

ben de zamanında sürekli hedef koyardım önüme 2-3 günde sıkılır bırakırdım. sonra kendime geldim bişeyler yapmaya karar verdim. artık boş zamanım yok neredeyse. kararını ver ve başla. hiçbirşey için geç değil ;)

saydığın üniversitelere geçebilmek için programlar bile var, bunları araştırırsın ama şu anda boğaziçi odtü bilkent gibi bir üniversiteye girmeye bak. gerisi en kolay kısmı amin ol.

Evet hocam biliyorum SAT sınavı falan var hatta.. Bende öyleyim işte 2-3 günün sonunda sıkılıyorum yaşadıklarımdan dolayı odaklanamama problemi yaşıyorum çalışamıyorum kafamı veremiyorum.. Ama bugünden itibaren düşüncelerimin değişmesini sağlayacak olan sizlere çok teşekkür etmek istiyorum.. Elimden geldiğince hepinize cevap vermeye çalışacağım eksik veya fazla kusura bakmayın lütfen..

Hocam yanlış anlamayın fakat çalıştıktan sonra yapılamayacak şey yok.Herkes bunu çok klişe olarak söylüyor fakat size gerçekten kalbimden geleni söylüyorum.Forum donanımda orta halli bir çocuğun japonyada üni macerasını okudum vay be dedim :) Aynı şekilde kafaya koyup çalışıp korede okuyan çok kişi gördüm.

Ama söylediğiniz gibi her zaman biraz adaletsizlik var :)

Her şey istikrarlı, kararlı olmaktan geçiyor farkındayım hocam bu günden itibaren elimden gelenin fazlasını yapıcam ve bunda sizler etkili olcaksınız Allah razı olsun.

Senin sorunun aldığın eğitim falan değil tamamen psikolojik. Ülkemizde herkes fen liselerinde okumuyor. İyi yerlere gelen kişilerin çoğunluğunu da fen lisesi mezunları oluşturmuyor. Otur adam gibi düşün aklını toparla. Negatif düşünmeyi tamamen bırakman lazım.

Negatif düşünmeyi ben hayatımın her alanında istem dışı yapıyorum. Öyle kötü anlar yaşadım ki Rabbim'e bağıra bağıra dualar ettiğim oldu sırf üzülmemek için inanın bana 1 sözüm bile yalan değil bunuda marifet olsun diye yazmıyorum kafamı odaklayamadığım için yazıyorum..

Hiç birşey imkansız değildir. Evet hayal ama hayaller gerçekleştirebilmek için vardır.

Çevrende gelişen olayları kafana takmadan en önemlisi stres yapmadan ( istersen üniversiteyi kazanama bu hayatın sonu değil ) sınava hazırlan. İyi veya kötü farketmez bir üniversite kazan. ( Bir yandan da dil eğitimi al, sadece kurslar değil bunun için yapılmış internet siteleri var. Kendine bir partner bulup geliştirebilirsin.) Erasmus programı ile yurtdışına çık ve orda bişeyler yakalamaya çalış. Kendini ve fikirlerini göster, eğer orijinal ise emin ol seni keşfedenler olacaktır...

Ben okumayı bir çözüm olarak görmüyorum orası ayrı...

Hocam dil öğrencisiyim ben zaten ingilizce konusundan bir sıkıntı çekmiyorum. Maalesef böyle bir sistemde okumayı şart koşmuşlar bende ona sinir oluyorum.. Ben maalesef üniv. sınavı kazanamayı hayatımın sonu olarak görüyorum babamı çok üzerim gibi geliyor o yüzden..

Lisansını o okullarda yapamasan bile yüksek lisans, doktoranı yapabilirsin.
Eğer gerçekten istiyosan da şimdiden çalışmaya başlayabilirsin. Kaybettiğin bi şans yok yani. Ya da böyle yakına sıkıla bu hedeflerden de uzaklaşırsın.
"Neden böyle oldu?" sorusunu sormak yerine, "Bu durumu nasıl değiştiririm?" sorusunu sorarsan hayatta daha başarılı olursun emin ol.

Aldığım eğitim çok kötü o yüzden bir altyapım yok o yüzden çok yetersiz kalıyorum maalesef.. kaç kere baştan başlamayı denedim ama bir türlü yapamadım ama bu günden itibaren inşaAllah her şeyi değiştirmeyi denicem.. Allah razı olsun yazınız için

İnsanlığa yararlı olmak için yukarıda yazmış olduğun üniversitelerden birini bitirmek gerekmiyor hocam. Bu düşünceni at ilk önce kafandan. Sen yeter ki bir şeyleri başarmak iste bir şekilde yolunu bulursun. Ve şunu da söylemek istiyorum herkes dört dörtlük bir hayat yaşamıyor dışarıdan öyle görünebilir ama herkesin kendi içinde sıkıntıları var ben de az şeyler yaşamadım ha bunlar olmasaydı belki şuankinden çok daha farklı yerlerde olacaktım ama hayat acımasız her zaman iyi taraflarını göstermiyor sana. Ama şuan mutlu muyum mutluyum çünkü geçmişe yapabilecek hiçbir şeyimiz yok geçmişe bakıp üzülmekle ömür geçmez önemli olan geleceğimizi nasıl şekillendireceğimiz.

Evet hocam farkındayım bitirmek gerekmiyor ama iyi bir eğitim için şart maalesef Türkiye'de öyle bir eğitim sistemi var ki belli başlı üniversiteler hariç hepsi berbat. Ben iyi bir eğitim almak, aldığım eğitimi geliştirmek istiyorum.. Geçmişe bende takılı değilim fakat yıllarca hap kullandım psikolojim yüzünden. Odaklanamıyorum, kafamı toparlayamıyorum.. İnşaAllah bugünden itibaren hayatım değişicek

Haline şükretmeyi hiç denedin mi peki? Senden daha beter olan insanları da düşün bence. Senin elin, ayağın, kolun bacağın vs... herşeyin yerindedir inş. sırf bunun için bile haline şükretmelisin. İnsan dünyaya gelirken sormuyorlar malesef. Nerede yaşamak isterdin,hangi ailenin çocuğu olmak isterdin,nasıl bir hayat şsterdin. Diye kimseye sorulmuyor malesef kader denilen şeyi yaşıyoruz.

Diyorsun ki kötü alışkanlıklardan vaz geçtim bak negüzel bir davranış demekki sende hala bir umut var demek. En güzel okullarda okuyamaman için önünde bence hiç bir engel yok. Şu yaşadığın olaylardan ders çıkarıp yanlış yaptığının farkına vardıysan eğer sen zeki bir insansın. Kendine bence haksızlık etme.

sana bir örnek verecem: AŞIK VEYSEL KİMDİR? Bu adam yokluk,acı zor zamanlar geçirmiş. 7 yaşında gözlerini kaybederek hayata bir şekilde tutunmuş ve şuan aşık veyseli TÜM DÜNYA TANIYOR...

Soruyorum sana? Senin AŞIK VEYSEL'den neyin eksik? Bu soruyor sor kendine ve başarabileceğine önce kendin inan.

sana bir abi yada dost tavsiyesi haline şükret ve geçmişten daima ders çıkarmasını bil ve aynı yanlışları birdaha tekrarlama ;)

Hocam her halimize binlerce kez şükürler olsun. Ben küçüklüğümden itibaren Kurân-ı Kerîm sesi ile büyüdüm çok şükür o konudan hiç bir eksiğim yok fakat istemediğim şeyler yaşadım. Elimden geleni yapıcam hiç bir şeye zaman ayırmıyacağım artık günlük saatlerce çalışacağım, yaşadıklarımı bir daha yaşamıyacağım.. Herkes yapabiliyorsa bizde yapabiliriz, herkese göstereceğim.. Allah razı olsun hocam..

----------------------------

Gerçekten hepinizden Allah razı olsun arkadaşlar.. maalesef mesajlar uzun olduğu için ve zamanım kısıtlı olduğu için cevap veremiyorum hepinize veya eksik veriyorum lütfen kusuruma bakmayın.. hepinize çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız

---------- Spam Engelliyici 20:03 ---------- Önceki Mesaj 20:00 ----------

Arkadaşlar mesajlarınızın hepsini hayatıma bir örnek olarak alıyorum, hepinizden binlerce kez Allah razı olsun inşaAllah. Hepiniz çok iyi insanlarsınız, iyi ki varsınız. Şu an çıkmam lazım dil okuluma gideceğim geldiğimde hepinize cevap vereceğim..

Aldığım eğitimi bir bilseniz oturur ağlarsınız.. Lise anadolu lisesi olmasına rağmen berbat.. Hocam çok boş zamanımda yok oturayım o yaşlara kadar çalışmadan.. Babam fabrikatör olsa amenna. Babamın emeklerini vermek için bunca çabam zaten oda ingilizce öğretmenliği. Tamam seviyorum ingilizceyle uğraşmayı fakat daha ileri gidemiyor.. Zaman en hayırlısını göstericek inşaAllah

bende 4 sene lise okudum şöyle anlatayım, lise ben gitmeden önce düz liseymiş bahçeşehirde bir lise ve genelde hep zenginler gittiği için hocalar hep zor sorular sorar parayı veren düdüğü çalarmış aynı şeyi bizede yapmaya kalktılar sonuç bir çok hocanın okuldan şutlanmasıyla sonuçlandı.
Ygsde +300 bi puan yaptım şu anda tekrar çalışıyorum. Yani herşey okumak değil o kadar beyinsiz arkadaşlarım üniversite okuyoki boşu boşuna. O yüzden herşey üniversite bitirmek değil.

Bizde.. "Birisi yapabiliyorsa, bırakın o yapsın. Hiç kimse yapamıyorsa, ben nasıl yapabilirim ki.." Japonya'da..
"Birisi yapabiliyorsa, ben de yapabilirim. Hiç kimse yapamıyorsa, ben yapmalıyım.."
("Niye Japonya'da öyle de, bizde böyle" diye merak edenlere Dr. A. Zeki Atun'dan gelen yanıt..)

Hastalık ve ölüm gibi insanın kendi elinde olmayan şeyler dışında olan herşeye bulunan bahaneleri hiçbir zaman kabul etmedim etmemde. Daha lise 4 tesin okul sana iyi eğitim vermezse vermesin günümüzde internetten nasıl buraya yazı yazabiliyorsan tüm kaynaklarıda bulabilirsin, köylerde insanlar cobanlık yaparken bile okuyup tıp gibi ülkemizin en yüksek bölümlerini kazanabiliyor sende otur çalış bahaneyi bırak, o dediğin üniversitelere tamam belki lisans eğitimin için gidemezsin ama şimdi güzel bir bölüm kazanıp üniversitende başarıya imza atarsan yüksek lisans için gidebilirsin zaten yüksek yaptığında lisansın çok bir önemi kalmıyor. Misal benim kendi kuzenim bu sene özel bir üniversitede tam burslu ingilizce olarak tıp fakültesini kazandı ve şuan hazırlığı amerikada okuyor üniversitesi bittiğindede orada yeri hazır yani bahane etme ne olur çalış seninde olur.

O okullara gitmenin yolu türkiyede iyi bir okul okumaktan geçiyor o yüzden sınava çalış güzel bi okula git ordan sınavlarla geçmeye çlışırsın vaktimiz daralıyor ben de aynı kervanın yolcusuyum 2.senem işimiz gerçekten zor ama çalışınca yapılmayacak bir şeyde değil isyan ederek bir yerlere varılmıyor bu devirde

Daha yolun başında olan 19-20 yaşındaki arkadaşların bu sözlerini okuyunca şaşırmamak elde değil. Tamam bu yaşına kadar yaşadıklarını senden daha iyi kimse bilemez fakat senin yaşadıklarını yaşayan hatta senden daha da kötü durumda olanları düşün ve haline şükret bence. Şuna emin ol; daha göreceklerinin hayatla mücadelenin belki de en başlarındasın emin ol, hayat erkek için okuldan sonra ve askerlikten sonra başlıyor. Evliliği var,iş var,çocuklar,aile,çevre var, var oğlu var. Daha bu yaşlarda yılgınlık, vazgeçme bence afedersin ama sıkıyı görünce kaçma gibime geliyor. Daha liseyi bitirmemişsin üniversite hayalin var sanırım, bu hayalini gerçekleştirmek tamamen sana bağlı kafanda bitiyor herşey. Bazen insanın istediği anda olmaz istekleri o anda. İstediği bölümü kazanmak için yıllarını veren ve sonunda başaran çok insan öyküsü var.

Sağlam bir üniversite bitirmek ve bir meslekte uzmanlaşmak hayata karşı atılmış en önemli gollerden biridir bence. Fakat şunu da unutmamak lazım ülkemizde üniversiteye gitmeden, en dipten tepeye çıkmış binlerce kişiye iş sağlayan işadamları da mevcut bunu da unutmamak lazım.

Uzun lafın kısası; eğer hayata karşı mücadele edebiliyorsan, ondan aldığın her darbede tekrar ayağa kalkabiliyorsan, onunla mücadele sırrını bulmuşsan ve de fayda sağlıyorsan olay bitmiştir bence. Hayatla mücadelede senin gibi gençlere ve bizlerin allah yardımcısı olsun.(Keşke bende bunları başarabilseydim ama farkında olmakta birazını başarabilmekte bir derece avuntu:)

Son düzenleme:
Bir söz vardır benim için çok şey ifade eder

''Fakir bebeğin bulamadığı sütü, zenginin köpeği içiyorsa bana adaletten behsetmeyin''

Son düzenleme:
iyi bir kariyer inşa edeceğine inan... hayatta her şey inanmaktan geçer. belki o okullarda okuyamayacaksın ama inandığın sürece hayatta her zaman istediğini elde edersin... Dene! Yolun açık olsun...

Herşey okumaklada bitmiyor, en güzel üniversitelerde oku pratik olarak bir beceriye sahip değilsen sadece aklının bir köşesinde kalıyor iş bulamıyorsun,çoğu üniversite böyledir misal vereyim;

istanbulda boğaza balıkcılar ağ atıyor bir çekiyorlar balık beklerken lastik, klozet kapağı gibi abuk subuk şeyler çıkıyor,boğazda balık yok hem mevsimsiz avlanmadan hemde kirlilikden, CNN de iki gün önce izledim diyeceksiniz bunun konu ile ne alakası var Türkiyede su ürünleri okuyan bir üniversiteli, üniversitesi bittiğinde iş bulamıyor fakat devlet her balık tutan işletmeye bir su ürünleri okuyan üniversiteli verse avlanma yasağı denen şey kalmaz, çevre bilimleri okuyanlar gine işsiz, halbuki su ürünlerini balık tutan işletmelerdeki işletme sahiplerine kontenjan niyetine verip, çevre bilimleri okuyanlarıda doğayı kirletmemek adına her türlü faliyete devlet kontenjanı içine alınsa ülkemiz hem daha temiz hemde mevsimsel olarak balık avlanmakda sıkıntı çekilmez hem denizlerimiz temiz olur, hem eko sistemimizi koruruz herşey daha iyi olunca tezgaha yansıyan balık fiyatları düşer, boğazlara ve denizlere işletmelerin lağımları akmaz, kontrol altında daha güzel bir Türkiye bizim olabilir, ama bu imkanlar devletimiz sağolsun üniversitelimize vermiyor..

Okumaklada iş bitmiyorya, rahmetli Sakıp Sabancı bile Lise öğretimini yarıda bırakıp iş hayatına atılmıştır, ve şimdiki serveti her firma ile ortaklığı Türkiyenin sayılı isimlerinden olduğunuda bilirsin, okumak insanı adam etmiyor, içinde bir yerlerde olmalı eğer gerçekden varsa sabırlıysa,azimliyse,kafasını çalıştırıyorsa,yanlışa bulaşmıyorsa bu adam her işin hakkından gelir öyle yada böyle hayatta başarılı olur, Allah zihin açıklığı versin.

Bu YT için verdiğimiz emeği sarfettiğimiz eforu okumak için yapsaydık istekle yapsaydık YT de ki tüm spammerler birer memurdu .. İşte insan sevdiği işi yapmalı bilgisayarı yaptıgımız için bu iş o kadar da zor gelmiyor bize. Ama bir memura bir spamerin yaptıklarını anlat memurlukla övünür memurluk daha güzel olur.

Bide ekliyim yazmışsın orada zengin olup cocuklarını okutanlar diye. Inan onlarda beş para etmeyen insanlardır. Benimde maddi durumum iyiydi ama zengin degiliz. Babam harçlığımı verir nasılsa oğluma harçlık veriyorum kazanır diyordu ta orta ogretimde bunu yapıyordu. Bizde o paraya güvenerek günden güne okumaktan uzaklaştık. PC al dedik okuruz Baba çalışırız Baba ama nerde PC eve girince Liseden terkedip acik ogretimden bitirebildim. PC ve Babamın zaten harçlığını veriyorum Düşüncesiyle hicbir kardeş okuyamadık

En azindan senin hayallerin var ! Afedersin ama bazilarinin hayali bile yok ahirdaki hayvan misali. Kendini kucumseme, ben yaparim arkadas lafini aklindan cikarma.Turkiyede de super universiteler var. Madem bu kadar istiyorsun calis ve Turkiyedeki kendini kanitlamis iyibir universiteye yerles. Hicbir sey icin gec deyil ! (sadece benim icin gec). Isyan edecegine gelecegini dusun, senin icin daha hayirli olucaktir. Cunku isyan etsen, iste kirsan doksen,ne bilim kutu seyler yapsan derslerine bosversen, eline ne gececek biliyormusun???? KOCAMAN BIR SIFIR. Geri kalan hayatinida etkilicek simdiki tutumun.Aile problemi herkeste olabilir. Fazla takma.Sonucta hersey oluruna varir. Sen ""iyibir universite nasil kazanirim"" bunun derdine dus. Son pismanlik fayda etseydi eyer bende simdi makina muhendisiydim.Ama malesef son pismanlik fayda etmiyor. Olan bana oldu. Itu m.muhendisligini terk ettim.Senin problemlerine benzer problemlerim oldu. Keske etmeseymisim. Sende benim gibi yapma. Pisman olursun ama geriye donemezsin.Aklini basina al ! Derslerine odaklan. Goreceksin sonunda gulen sen olucaksin.Yas itibariyla senden buyuk, gormus gecirmis birisi olarak yaziyorum. Dinlersen sen kazanirsin, dinlemezsen kaybeden yine sen olucaksin.

Sana gaz vererek avutmaya çalışanları unut hocam onlar sistemi kabullenip boyun eğenler, bu şekilde birşey olmayacağını onlar da biliyor ama kabullenemedikleri için kendini avutup telafi ediyorlar.

Gerçekçi olman çok iyi olacaksa bu şekilde başarılı olunmalıdır, bu duyguları hissedecek adamlar bir yerlere gelmelidir ki düzen değişsin ama şunu da söylemem gerek, istediğimiz dünya(adaletli,iyi,eşitlikçi,barışçı) hiçbir zaman olmayacak kötülük,kötüler,savaş,duygusuzlar hep olacak bu yüzden sadece daha iyisi için uğraşabiliriz..

Öte yandan bu parasal sorunların tek suçlusu sosyal düzen; hala aç yatan insanlar var hala maddi sorunları yüzünden eşit şartlarda okuyamayan insanlar var bu insanoğlunun en büyük ayıbı, demek ki özgürlük-eşitlik bu düzenle sağlanamıyormuş ne yazık ki..

Kapitalist sistem parası olan insan yerine konuluyor insanlar insanları tipiyle yargılıyor giyiniş tarzıyla yargılıyor okumak istersin para karşına çıkar bende çalışkan bi öğrenciydim lise terkim okuduktan sonra ne olacağımı bilmiyordum sonra düşündüm boşa debeleniyorum okuduktann sonra bi işe gireceğim belli değil 5 senem boşa gidecek diye düşündüm üniye gitmedim

Dünyada tok insanları doyuramıyoruz bu yüzden eşitlik sağlanmıyor Osmanlı zamanında insanlar zekat vermek için birini bulamazdı herkesin gelir düzeyi eşitti keşke eski zamanlarda yaşasaymışım diyorum hep.Dünya malı dünya'da kalır.Üstünlük parada pulda rütbede değildir.Üstünlük Takvadadır..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri