Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bir de insanlar çevresinde bildiği canlılar gibi yaşam formu olduğunu düşünüyor ama şöyle bir durum da olabilir. Biz her bir insan belki de çok daha büyük canlının dünya adlı hücresinin birer aminoasitleri olabiliriz veya insanın üzerinde yaşayan birer bakteri gibiyizdir. İşte o zaman içinde bulunduğumuz durumu algılayabilir miyiz, bunun bilgisine ulaşabilir miyiz, ulaşsak da duruma müdahil olma şansımız olur mu?
belkide yaşamımız 3 sn ibaret bana yaşamın bi rüya olmadını isbatlaya bilir misiniz ?
belkide yaşamımız 3 sn ibaret bana yaşamın bi rüya olmadını isbatlaya bilir misiniz ?
İspatlayamayız. Bu soruyu sorduğunuza göre büyük ihtimal Inception adlı filmi izlemişsinizdir, orda da bu konu işleniyor. Öldüğümüzde(belki de rüyadan uyandığımızda) gerçek hayat buymuş, rüya görmüşüz diyeceğiz. Bazı rüyalarım oluyor ki tam bir mücadele içinde geçiyor, sanki herşey gerçek o an yaşanıyor gibi, şuan yaşadığımız hayat da gözümüze gerçekçi gözüküyor ama öyle olmayabilir. Hatta bir ara söz filan yazıyordum, şöyle de bir sözüm var "Varlığımız var mı onun bile şüphesi var." .
Tüm bunlardan ayrı olarak inanç mevzusu var bir de. Çok şükür inançlı biriyim. İnançsız olmak zaten benim mantığıma da aykırı bir durum, yarar-risk oranına baktığında, ayrıca bu dünyada istediğin gibi yaşa 100-200 sene sonra sen, sana dair herşey, anıların kaybolup gidecek. Bunun dışında dualarımın genel olarak kabul edildiğini görüyorum, buna ister enerji desinler ister Allah, ben Allah diyorum.
Herneyse bu konuları tartışmaya kalkınca olay felsefeye kayıyor, beyin yakıyor, cahil mutluluğu daha güzel geliyor bu yüzden.
Bir de bir keresinde rüya içinde rüya gördüğümü rüyamda arkadaşlarıma anlatıyordum, 3 aşama derine inmiştim![]()
El Evvel
El AHİR
Başlangıcı ve sonu olmayan Allah
Alemlerin yaratıcısı ve Rabbi olan Allah (c.c)'a hamdolsun
ressam resmini yapıyor , illa bir işe yaraması gerekmez sadece görüp resmin sahibini anman yeterli ( genelde böyle açıklanır bu soru )
!!! Bu alemde sebepsiz yaratılan hiç bir şey yoktur.Yaratılmışsa bizim bilmediğimiz vardır bir hikmeti.!!! Diye açıklamak daha doğru olur.
izle Cosmos: A SpaceTime Odyssey 1. Sezon 1. Bölüm izle | Dizimag belgesel tadında dizi![]()
Güzel hikkayeler, Nasa v.b kuruluşlar, hiçbir zaman slayt ve animasyondan öteye gidemedi.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.