İçinizde çok büyük boşluk oluşacak

Bir de insanlar çevresinde bildiği canlılar gibi yaşam formu olduğunu düşünüyor ama şöyle bir durum da olabilir. Biz her bir insan belki de çok daha büyük canlının dünya adlı hücresinin birer aminoasitleri olabiliriz veya insanın üzerinde yaşayan birer bakteri gibiyizdir. İşte o zaman içinde bulunduğumuz durumu algılayabilir miyiz, bunun bilgisine ulaşabilir miyiz, ulaşsak da duruma müdahil olma şansımız olur mu?

Bir de insanlar çevresinde bildiği canlılar gibi yaşam formu olduğunu düşünüyor ama şöyle bir durum da olabilir. Biz her bir insan belki de çok daha büyük canlının dünya adlı hücresinin birer aminoasitleri olabiliriz veya insanın üzerinde yaşayan birer bakteri gibiyizdir. İşte o zaman içinde bulunduğumuz durumu algılayabilir miyiz, bunun bilgisine ulaşabilir miyiz, ulaşsak da duruma müdahil olma şansımız olur mu?

belkide yaşamımız 3 sn ibaret bana yaşamın bi rüya olmadını isbatlaya bilir misiniz ?

belkide yaşamımız 3 sn ibaret bana yaşamın bi rüya olmadını isbatlaya bilir misiniz ?

İspatlayamayız. Bu soruyu sorduğunuza göre büyük ihtimal Inception adlı filmi izlemişsinizdir, orda da bu konu işleniyor. Öldüğümüzde(belki de rüyadan uyandığımızda) gerçek hayat buymuş, rüya görmüşüz diyeceğiz. Bazı rüyalarım oluyor ki tam bir mücadele içinde geçiyor, sanki herşey gerçek o an yaşanıyor gibi, şuan yaşadığımız hayat da gözümüze gerçekçi gözüküyor ama öyle olmayabilir. Hatta bir ara söz filan yazıyordum, şöyle de bir sözüm var "Varlığımız var mı onun bile şüphesi var." .

Tüm bunlardan ayrı olarak inanç mevzusu var bir de. Çok şükür inançlı biriyim. İnançsız olmak zaten benim mantığıma da aykırı bir durum, yarar-risk oranına baktığında, ayrıca bu dünyada istediğin gibi yaşa 100-200 sene sonra sen, sana dair herşey, anıların kaybolup gidecek. Bunun dışında dualarımın genel olarak kabul edildiğini görüyorum, buna ister enerji desinler ister Allah, ben Allah diyorum.

Herneyse bu konuları tartışmaya kalkınca olay felsefeye kayıyor, beyin yakıyor, cahil mutluluğu daha güzel geliyor bu yüzden.

Bir de bir keresinde rüya içinde rüya gördüğümü rüyamda arkadaşlarıma anlatıyordum, 3 aşama derine inmiştim :)

Son düzenleme:
İspatlayamayız. Bu soruyu sorduğunuza göre büyük ihtimal Inception adlı filmi izlemişsinizdir, orda da bu konu işleniyor. Öldüğümüzde(belki de rüyadan uyandığımızda) gerçek hayat buymuş, rüya görmüşüz diyeceğiz. Bazı rüyalarım oluyor ki tam bir mücadele içinde geçiyor, sanki herşey gerçek o an yaşanıyor gibi, şuan yaşadığımız hayat da gözümüze gerçekçi gözüküyor ama öyle olmayabilir. Hatta bir ara söz filan yazıyordum, şöyle de bir sözüm var "Varlığımız var mı onun bile şüphesi var." .

Tüm bunlardan ayrı olarak inanç mevzusu var bir de. Çok şükür inançlı biriyim. İnançsız olmak zaten benim mantığıma da aykırı bir durum, yarar-risk oranına baktığında, ayrıca bu dünyada istediğin gibi yaşa 100-200 sene sonra sen, sana dair herşey, anıların kaybolup gidecek. Bunun dışında dualarımın genel olarak kabul edildiğini görüyorum, buna ister enerji desinler ister Allah, ben Allah diyorum.

Herneyse bu konuları tartışmaya kalkınca olay felsefeye kayıyor, beyin yakıyor, cahil mutluluğu daha güzel geliyor bu yüzden.

Bir de bir keresinde rüya içinde rüya gördüğümü rüyamda arkadaşlarıma anlatıyordum, 3 aşama derine inmiştim :)

Yok hocam felsefe'den biliyorum o filmi izlemedim

bu konuyu varlık felsefesinde düşünüyorum öyleyse varım diye açıklanıyor ama buda tam bir açıklama değil..

Örnek vericek olursak rüya'da insan çok ender'de olsa o an düşünüp rüyada oldunu anlıyabiliyor ama orda değil gerçekte bu yüzden düşünmemiz var oldumuz anlamına gelmiyor

neyse ''la ilahe illallah muhammeden resulullah'' allah'tan müslümanız

El Evvel
El AHİR
Başlangıcı ve sonu olmayan Allah
Alemlerin yaratıcısı ve Rabbi olan Allah (c.c)'a hamdolsun

El Evvel
El AHİR
Başlangıcı ve sonu olmayan Allah
Alemlerin yaratıcısı ve Rabbi olan Allah (c.c)'a hamdolsun

Kuran'da şöyle bi ayet var “O, her an yaratma halindedir

bu bence herşeyi açıklıyor, deniliyor ki evren sürekli büyüyor genişliyor, bizim dünyamız evrenimizde büyük patlama sonucu oluşmuştur, bunun doğruluğunu din alimleri de onayladı

bence bizim evrenimizden önce yüce Allah çok başka evrenleri yarattı ve bizden sonrada yaratmaya devam ediyor, hatta şuanda bile

birde şöyle bişey var, zaman kavramı maddeye göre değişiyor,
Kuranda cennet anlatılırken, ordaki bir günün şuanda dünyanın 100 yılına eşit olduğu söyleniyor, bize göre 1 saniye bizden çok daha küçük olan atomlara moleküllere göre sanırım 1 trilyon saniye ediyor
yani öyle sanıyorum biz öldükten sonra başka evrene gidicez orda cennet ve cehennem olucak ve oranın 1 günü dünyanın 100 yılına eşit olacak,

hatta geçenlerde izlediğim bilimkurgu filmi yıldızlararasındada bu konu işlenmiş
filmde solucan deliğini keşfediyorlar, birkaç astronot yolluyorlar ve astronotlardan birinin kızı 8 9 yaşındaydı uzaya çıktığında, sonra solucan deliğinden başka evrene geçiyorlar ve orda birkaç saat duruyorlar, geri döndüklerinde adam dünyadaki yaşına göre 127 yaşına gelmişti, kızı da çok yaşlanmıştı :)

Son düzenleme:
ressam resmini yapıyor , illa bir işe yaraması gerekmez sadece görüp resmin sahibini anman yeterli ( genelde böyle açıklanır bu soru )

!!! Bu alemde sebepsiz yaratılan hiç bir şey yoktur.Yaratılmışsa bizim bilmediğimiz vardır bir hikmeti.!!! Diye açıklamak daha doğru olur.

bunca cosmosun ve büyüklüğün içinde uğraştığımız konulara bak birde: imam hatipler kapatılsın :D

başarılı teşekkürler

Harika bir video olmuş büyüklük taslayan insanın ne kadar'da güçsüz ve aciz olduğunu anlaması konusunu çok iyi anlatmış.

Eşhedü En La İlahe İllallah Ve Eşhedü Enne Muhammeden Abdühü Ve Resulühü !!!

Güzel hikkayeler, Nasa v.b kuruluşlar, hiçbir zaman slayt ve animasyondan öteye gidemedi.

Allahımızın kanıtı, ıspatı subhanallah(noksanlıktan vakıf olan,herşeye gücü yeten)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri