ilk defa ev alacaklara Devlet %15 destek veriyor ?

maihes

Kayıtlı Üye
Bir müjdesi olacağını belirten Davutoğlu, konut kredilerinde mecburi olarak yüzde 25'lik peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba devletin yüzde 15 veya 20 nispetinde katkıda bulunacağını söyledi. Düzenlemenin detayları hakkında bilgi veren Davutoğlu, "Çeyiz hesabı ilan etmiştik hatırlarsanız, aile ve Sosyal Hayatı Koruma Programı'nda doğan bir çocukta aile ileride evlenmesi için veya bir yaştan sonra para biriktirmeye başlarsa 18 yaşına geldiğinde onun yüzde 15'ini devlet verecek dedik. Evlilik belgesini gösterecek verecek. Benzer şekilde konut edindirme esnasında yüzde 25 'ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaş sizden konut almak için bankada bir hesapta o parada 3-5 yılda konut aldığı anda ne kadar para biriktirmişse devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak. Hesap açtı diyelim 50 bin lira biriktirdi 3 sene içinde ama konut almak şartıyla açılan hesap sizin yüzde 25 peşinatı yatırmak için biriktirdiğiniz o para 50 bin lira ise yüzde 15'i nispetinde katkıda bulunulacak. Böylece 57 bin 500 lira olacak. Bu 100 bin lira ise 15 bin lira ek olarak devlet ona ödeyecek. Böylece peşinatlarda özellikle yatırılacak tasarrufu da teşvik anlamında, o peşinatları da kolay yatırma anlamında bir teşvik olacak" dedi.

http://www.mynet.com/haber/guncel/konut-alacaklara-buyuk-mujde-1678952-1
Ev alacaklara yzde 15 devlet yardm - Hrriyet EKONOM

Son düzenleme:
Aynen öyle bir karar almışlar uygulanmasıda gerçekleşir umarım şey gibi bireysel emeklilik hesabı gibi benim çalışırken hesabım vardı vardı dondurdum ödeyemedeğimden 100 tl atıyordum aylık bankaya 25 devlet koyuyordu üstüne al sana 125

Bankaya parayı yatırcan orda biriktircen devletde öyle katkı yapacakmıs anladıgım bu. Biriktirebilen adam zaten evini alır. Sokaktamı kalacak bu adamki biriktirecek. İnsanlar kiradan kurtulmak için ev alıyor zaten. bi yandan kira öde bi yandan para biriktir düşük gelirli için imkansız gibi bi şey. Yanlışım varsa affola.

Ev almak için birikim hesabı açıyorsun önce , tabi bunu yaparken hesap açılışında bildirim gibi bir şey yapmak gerekir heralde . Daha sonra 3-5 Yıl boyunca bu hesapta para biriktiriyorsun. 3-5 Yıl sonunda ev almak için prayı kullanacağın zaman devletinb bu paraya %15 katkı sağlayacağnı söylüyor.

Seçim yaklaşıyor galiba :)

Şaka bir yana faiz koymadan verseler o desteği millet rahatlasa ne güzel olur. Bir de 200-300 üst limit olmali ki ortaya bir rant cikmasin.

Aynen öyle bir karar almışlar uygulanmasıda gerçekleşir umarım şey gibi bireysel emeklilik hesabı gibi benim çalışırken hesabım vardı vardı dondurdum ödeyemedeğimden 100 tl atıyordum aylık bankaya 25 devlet koyuyordu üstüne al sana 125

Yanlız BES ' te devlet her ay koyuyor ama burada en son satınalma işlemi için %15 katkı yapılacağından bahsediyor. Bes'te devletin verdiği katkıyı almak için 8 ya da 10 yıl yatırmak gerekiyordu galiba. Burada 3-5 Yıl içinde birikimi tamamlayıp ev alma aşamasında devlet katkısı işin içine giriyor. Sen 3 Yılda biriktirşrsen 3 yılın sonunda 5 Yılda biriktirirsen 5 yılın sonunda veriyor. BES gibi gaddar değil. Sonuçta hepsinde amaç piyasayı canlandırnak parayı işletmek

Devlet binevi banka görevi görüyor sanki..Sen 3-5 yıl boyunca bir hesaba kredi öder gibi para yatıracaksın..Devlette bu parayı işletip 3-5 yıl sonunda sana faizini verecek..Yani %15i

devlet bana uzak allaha yakın olsun,milleti silkeleyecekler yine.ne de güzel anlatıyorlar

anlaşılmıştır

Son düzenleme:
yutubdan gelen parayı atın hesaba devletede deyin ben ev alıcam gidin evi alın ben öyle yapacam:)

evlilik katkısı 657 lilereydi sanırım
ev her kes için gecerlimi acaba? eger gecerliyse süper

emlak balonu fena patlayacak son çırpınışlar,valla hala bu devletin vatandaşa para vereceğine inanan varsa bravo diyorum başka birşey demiyorum

Bankaya parayı yatırcan orda biriktircen devletde öyle katkı yapacakmıs anladıgım bu. Biriktirebilen adam zaten evini alır. Sokaktamı kalacak bu adamki biriktirecek. İnsanlar kiradan kurtulmak için ev alıyor zaten. bi yandan kira öde bi yandan para biriktir düşük gelirli için imkansız gibi bi şey. Yanlışım varsa affola.
Yanlışın şurda hocam, bireysel emeklilik çok detaylı;
10 tane fon hesabı ile paran değerlenir, emekli olabilirsin, veya paranı geri alabilirsin, ama her türlü paran değerlidir.

Son düzenleme:
Yanlışın şurda hocam, bireysel emeklilik çok detaylı;
Örnek veriyorum 56 yaşında emekli olabiliyorsun, ama 56 yaşını beklemene gerek yok git annenin babanın üzerine yatır; 100 lira annene 100 lira kendine emeklilik hesabı açtırıp %100 hak sahibi sen ol, daha sonra o yatırdığınız şahıs (anne babanız vs..) 56 yaşını geçtikten sonra emekliliği haketmiş oluyor 10 sene yatırıp; sonrada %100 hak sahibi olan kişiye devredebiliyor, bu da demek oluyor ki yaşınız 24 se 10 sene sonra 34 yaşında en az asgari ücret düzeyinde maaşla emekli olabiliyorsunuz. (Dip not: yatırdığınız para 100 değil 300 olursa ona göre emekliliğinize yansır)

hocam öyle bir anlatıyorsun 34 yaşında emekli olup ölene kadar asgari ücret kadar maaş alınacak gibi BES den:D

Aynen öyle zaten hocam ;) gidip bankadan bilgi alabilirsin istersen bu konuda

yav hocam mümkün mü böyle birşey akıl var mantık var,sen bunu söylediğine göre bu zaten alenen bilgi yapmayan mı kalır hangi sistem dayanır buna ponzi şemasından beter:D

yav hocam mümkün mü böyle birşey akıl var mantık var,sen bunu söylediğine göre bu zaten alenen bilgi yapmayan mı kalır hangi sistem dayanır buna ponzi şemasından beter:D
gidip öğrenebilirsin hocam bu kadar kesin ve net ;) editliyorum mesajı da :)

Bilgidim kadarıyla bireysel emeklilikte 10 yıl şartı var devletin bu parayı ödemesi için. 10 yıl aylık 100tl yatırsan devlet katkısıyla beraber alacagı para biriken para 15 bin tl. Sana kaç tl emekli maaşı baglayacak 20tl mi.

Hoam sen BES i çok yanlış anlamışsın . BES te sana maaş bağlanmaz. Sen para biriktirirsin devlet sana %25 katkı sağlar . Sonra ortada bir birik olur . İster her ay ihtiyacın kadar çekersin İster topluca paranı alırsın

gidip öğrenebilirsin hocam bu kadar kesin ve net ;) editliyorum mesajı da :)

yav arkadaş sen mantıksız konuşuyorsun ama bankaya git sor demenin bir anlamı yok BES hiçbir zaman SGK gibi süresiz maaş vaaadeden bir sistem değil sen BES i destek olmaktan çıkarıyorsun sosyal güvenlik kurumuna çeviriyorsun,BES yatırdığın primlere göre belli süre ödeme verir,10 sene prim ödeyip 35 sene asgari ücret mi çekilir,yani bunun hesabını yaptırma şimdi hiçbir fon dayanmaz buna,birde sen bundan sıraışı bir durum gibi bahsetmiyorsun yani herkes gidip 10 sene prim ödeyip 35 sene maaş çeker diyorsun

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri