İndex algoritması hakkında.

Kurabiyeci

Kayıtlı Üye
Merhaba değerli arkadaşlar.İndex algoritması hakkında ciddi sorunlarım var :D İndex aldırmak başa tutturmak baş olmasa bile 3. veya 4. sıraya oturtmak.Ekim kasım gibi sadece etikete bakıyordu.Ocak gibi başlık etiket açıklama karıştı.Şuan sanıyorum açıklama ağırlıklı.Sizin fikirleriniz nedir ? İzlenime'mi bağlı ? Mesela çizgifilm ismi yazıyorum youtubeye adamın abonesi yok websitesi vs yok 3 günde 250 -300 bin izlenmiş.Sağlam bir beyin fırtınası yapsak nasıl olur ?

kötü olur. herkes bildikten sonra çöp olur, yine tutmaz. bazı şeyler gizli kapaklı aranıp bulunduktan sonra değerlidir.

Merhaba değerli arkadaşlar.İndex algoritması hakkında ciddi sorunlarım var :D İndex aldırmak başa tutturmak baş olmasa bile 3. veya 4. sıraya oturtmak.Ekim kasım gibi sadece etikete bakıyordu.Ocak gibi başlık etiket açıklama karıştı.Şuan sanıyorum açıklama ağırlıklı.Sizin fikirleriniz nedir ? İzlenime'mi bağlı ? Mesela çizgifilm ismi yazıyorum youtubeye adamın abonesi yok websitesi vs yok 3 günde 250 -300 bin izlenmiş.Sağlam bir beyin fırtınası yapsak nasıl olur ?

Youtube ınn neye baktığım belli degıl,sadece baslık bıle yetıyo kımı zaman

Bnde geçenlerde konu açtım millet sırf bilgi vermemk için yok sosyal medyada izletmiştir yok sitesi vardıe deyip geçiştirmeyw çalıştı

o değilde hani bi şarkı takılır aklına bi kelimesini yazarsın, şarkının videosunda ne başlıkta ne açıklamada ne etikette o kelime yoktur ama ilk sırada çıkar. :) işte bunu merak ediyorum.

Şaka bir yane bence beğeniye bakıyor bir videom tak ilk sıraya geçti like ve dislik arasında çok fark olması lazım

Izlenme süresine bakıyor .adamlar videoyu atmış 2 gün sonra ben attım şu an Youtube anasayfaya çıkmışım, nasıl oldu anlamadım .

kötü olur. herkes bildikten sonra çöp olur, yine tutmaz. bazı şeyler gizli kapaklı aranıp bulunduktan sonra değerlidir.

Hocam herkesin bildiği şeyleri harmanlayarak çözülebilir diye düşünüyorum.

Bnde geçenlerde konu açtım millet sırf bilgi vermemk için yok sosyal medyada izletmiştir yok sitesi vardıe deyip geçiştirmeyw çalıştı

Milleti saptırmaya çalışan arkadaşlar onlar :)

Ortalama izlenme süresine bakıyo der geçerim :)
Yok be hocam misal veriyorum;

Counter Strike Full watch yazmış kafaya oturmuş.Abone vs zaten yok +301 de video 20 dakika önce atılmış.
o değilde hani bi şarkı takılır aklına bi kelimesini yazarsın, şarkının videosunda ne başlıkta ne açıklamada ne etikette o kelime yoktur ama ilk sırada çıkar. :) işte bunu merak ediyorum.

Aynen bende merak ediyorum :)

Youtubeda 7 aylık kanalım var 2k kadar abonem özgün çalışmıyorum birçok kişi beden önce video atıyor ama ben video attığımda direkt ilk sıraya geçiyorum :) birde video 301- olmş 5dk önce yayınlamış diyorsunuzda kim bilir o adam o videoyu ne zaman yükledide 301+ olunca herkese açık yaptı :)

Youtubeda 7 aylık kanalım var 2k kadar abonem özgün çalışmıyorum birçok kişi beden önce video atıyor ama ben video attığımda direkt ilk sıraya geçiyorum :)

Hocam orasıda bir olay fakat.Adam kanalı yeni açmış 20 dakka önce atmış kafaya çıkmış +301 olmuş video ben bunu merak ediyorum :D

İfşa edemiyorum malesef kanalları arkadaşlar gerçekten kimse emeğinin hakkı ile yapıyorlar :)

Hocam eski bölümlerden çizgifilm kesinlikle yeni değil.Ben öyle düşünmüyorum şahsen :D

Aranması yüksek kelimeler tabi ki video da buna uygun olacak. 5 bin abonem var kanalım da dün denemeye başladım artık şans mı bilmiyorum ama ciddi ciddi artış oldu. normal de ilk gün 150-200 arası işlerken yaptığım çalışma sonucu şuan bir günlük videom 2 bin izlenimi geçti

Videonun "Genel"e yayınlandığı zaman (saniye cinsinden) = X
Videonun izlenme sayısı = Y
Videonun toplam süresi = Z
Videonun toplam izlenme süresi = P
Videonun Youtube üzerinde yapılan aramalardaki izlenme sayısı = Q
Videonun Youtube üzerinde yapılan aramalardaki toplam izlenim süresi = R
Videonun beğeni sayısı = K
Videonun yayınlandığı kanalın abone sayısı = L
Videonun aldığı yorum sayısı = M
Şuanki zaman = Ğ

Videonun sıralama puanı = a * (Y / (Ğ-X)) + b * (P / Z) + c * (Q +( R / Z)) + d* K + e * L + f * M
where a,b,c and d are some positive constants.

Videonun sıralama puanı ne kadar yukarıdaysa o kadar üstte çıkar :) Yani kısaca sabit (a,b,c ve d) sayılarının çarpıldığı herhangi bir değer yüksek olursa videonuzun üst sıralarda çıkma ihtimali artar ;)

1. Kesinlikle açıklama ve başlık kalitesi
2. Videoların güncelliği
bunlar önemli index olayında, tabii alması için başka sağlam yöntemim daha var ;)

Şuanki zaman = Ğ

Videonun sıralama puanı = a * (Y / (Ğ-X)) + b * (P / Z) + c * (Q +( R / Z)) + d* K + e * L + f * M

Videonun sıralama puanı ne kadar yukarıdaysa o kadar üstte çıkar :) Yani kısaca sabit (a,b,c ve d) sayılarının çarpıldığı herhangi bir değer yüksek olursa videonuzun üst sıralarda çıkma ihtimali artar ;)

Vallahi hocam lys-ygs çaktım hayatımda ders çalışmadım ama oturup bunu çalışacağım :D

Şuanki zaman = Ğ

Ufkumu açtın sabah sabah saolasın iyi geldi :D

Şuanki zaman = Ğ

Hocam o a,b,c,d nereden geldi öyle ya anlayamadım olayı tam olarak :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri