İş tanımını nasıl yapıyorsunu ?

• Kullanıcı t4dream
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)
Yıllarca bilgisayrda vakit geçirdim,webtasarım vb. şeylerle ilgilendim. sırf merak,hobi. daha çok bilgisayar tutku. ama otur ders çalış,boş iş bunlar,bi facebook da sen mi kurcan,microsoftu mu çökerticen :D vb. onlarca anlamsız geyikler duydum. yıllarca okudum öğretmen oldum çok sukur.ama atanamadım. bir dağ köyünde ücretli öğrt. yapıyorm aldıgım maasın yarısı benzin parasına gidiyor(servis filan yok) ..çok sukur youtube ile daha iyisini kafam ağrımadan kazanmaya başladım. Gençlik işsiz,boşta ve çoğu uni mezunu.Parayı tekelinde tutan firmalar,hatta bi kafe bile senin sırtından iyi para kazanıp seni sömürmeye çalışıyor. İnsanı işten çok insanlar yoruyor zaten. Çok şükür kimseyle muhatttab olmadan devam ediyorum. Sorana mebde ameleyim diyorm :D

Genelde bankacılar soruyor.
" Sen ne iş yapıyon bu yaşta bu parayı kazanıyorsun diye"

Bende reklam işi diyip geçiştiriyorum devamı gelirse google reklamları veriyorum falan. Youtube'ye kadar gidebiliyor olay.

Bu arada eski yorumlarda bazılarının babaları arkadaşların para kazandığına inanmamış. Bizde annem öyleydi. Hayal kurma git ders çalış derdi. İlk ay 400 lira kazanmıştım. 400 lirayla ne olacak garanti bir iş bul mevzusu vardı. Ama babam arkadaşların dediği gibi hep sessiz kaldı. İçten inanmıyordu kazanacağıma ama çabuk kabullendi. Okulla beraber götürmemi söyledi bu işi.

En çok hoşuma giden babama gurur kaynağı olmam. Komşularla konuşurken falan artık gurur duyacağı bir oğlu olması beni çok sevindiriyor. Çok alçak gönüllüyümdür ama eskiden okumuyorlar, çalışmıyorlar, bunlardan bir şey olmaz diyen (maalesef demek zorunda kalan) ailemin artık birilerinin yanında ezilmediğini görmek yada öyle hissetmemelerini anlamak çok onur verici.

Youtube'yi en çok bu yüzden seviyorum bana bir kişilik bir saygı verdiği için. Aileme bizi boşuna yetiştirmediklerini anlamalarını sağlayacak bir inanç verdiği için. Babamı en son şansa güzel bir anadolu lisesini kazandığımda benimle böyle gurur duyduğunu görmüştüm. Hemen hissediyorsunuz gözleriden. Şimdi inşallah uzun süre gurur duyacağı bir işim var.
Kazandığım paradan çok ailemin bana duyduğu saygı daha mutlu ediyor beni.
Yaş kaç hocamm:))

Annem=eşya sattığımı sanıyor
Babam=reklamlara tıklayıp puan kazandığımı sanıyor

edit:1000 mesaj olmuş :O

kız isteme degil ama benzer bişey yaşadım.2 ay önceydi sanırım,bi aile dostumuz yaşın 30 oldu gel seni evlendirelim diye bi tanıdıgın kızı ile tanıştırmaya götürdü beni.kızla oturduk konuşuyoruz,haliyle işte ne mezunusun,ne iş yapıyorsun filan gibi şeyler konuşuluyor.kıza şimdi evde boş boş oturuyorum demek olmayacak.mecburen bankacılık mezunuyum ama internetten para kazanıyorum dedim.kızda meraklısı çıktı mı :) iki saat sorduda sordu sana parayı kim gönderiyor,türk bankasına mı ödeme yapıyorlar,hangi şirketlerle çalışıyorsun,günde kaç saat çalışıyorsun,ortalama ne kazanıyorsun filan.konuya bi girdik,çıkana kadar ne çektim ama varya :) hayır yani kızla normal şekilde tanışıp konuşuyor olsam tamamda,annesi yan odada 3-5 dakika konuşun bizi çagırın diyip gittiler.muhabbet sırf bunun üzerine geçti.en son bunlar böyle ayak üstü konuşulmaz,detaya girmek gerekir dedim çıktım işin içinden.kısacası bizim iş olursa sonra ben sana ögretirim dedim ama iş olmadı,kısmet degilmiş.kız detayları ögrenemedigine üzülmüştür kesin :)

İşimiz zor bu durumları yaşamadım ama mutlaka birgün karşıma çıkar :) allah sonumuzu hayır etsin :)

O zaman en iyisi Google Reklam Departmanı'nda çalışıyorum demek. :cool::cool::cool::cool::cool::cool:

Geçenlerde araba aldım yutub sayesinde tabi çevredekiler soruyor nasıl aldın nasıl aldın gömümü(Tarihi Altın) buldun olm diyenlerde oldu :D
Önceleri Silkroad oynardım char fln satıp harçlık çıkardım.Annem hala o devirde olduğumu sanıyor...
Birisi bişi sorduğun oyun oynarak kazanıyor benim oğlum diyor.Her seferinde anne oyun mu kaldı tarih oldu diyorum :D

Bu arkadaşın ki hoşuma gitti bundan sonra böyle diyim bari :D :D

Son düzenleme:
Geçenlerde araba aldım yutub sayesinde tabi çevredekiler soruyor nasıl aldın nasıl aldın gömümü(Tarihi Altın) buldun olm diyenlerde oldu :D
Önceleri Silkroad oynardım char fln satıp harçlık çıkardım.Annem hala o devirde olduğumu sanıyor...
Birisi bişi sorduğun oyun oynarak kazanıyor benim oğlum diyor.Her seferinde anne oyun mu kaldı tarih oldu diyorum :D

Bu arkadaşın ki hoşuma gitti bundan sonra böyle diyim bari :D :D
Bizimde ailede böcek öldürme diyorlar 2 3 kuzen evler yanyana/altli ustu surekli metin 2 oynardik 3 yil evvel ben 3 yil önce biraktim diger 2 kuzenim gecen yil onlara dota2 tavsiyr ettikten sonra birakti. Annelerde metin2 den dolayi ne zaman pc basinda görse bocek öldürüyorlar diye ön yargi oluşmuş:) bu yas deşifre işi yapiyordum 2 gunde bir pc basinda sabahlardim gelip basimda yeter böcek öldürdüğün yaziksin bilmem ne diye dururlar haftaya youtuba başlayacağım kesin bu defada böcek öldürüyor para aliyor derler:) para kazanmanin yolunu bulayim ne derlerse desinler:)

Söylenebilecek en rahat kelime 'içerik sağlayıcısı' sanırım :)
ben de youtube işinin yanında atanamayan öğretmenler dolu bir dersaneye gidiyorum. herkes napıcaz biz kpssyi kazanamıcaz edemicez boşa okuduk modundalar. bende de bi 'sülalem raad' havasını görünce içten içe merak ediyorlar :)
şiddetle tavsiyem mümkün olduğunca hiç kimseye söylemeyin en son youtube işini duyan kuzenim şöyle dedi ' kanka ben bu işlerden hiç anlamam ya sen benim yerime de yükleyiversene video, gelen paranın yarısını sana veririm.' :D

Söylenebilecek en rahat kelime 'içerik sağlayıcısı' sanırım :)
ben de youtube işinin yanında atanamayan öğretmenler dolu bir dersaneye gidiyorum. herkes napıcaz biz kpssyi kazanamıcaz edemicez boşa okuduk modundalar. bende de bi 'sülalem raad' havasını görünce içten içe merak ediyorlar :)
şiddetle tavsiyem mümkün olduğunca hiç kimseye söylemeyin en son youtube işini duyan kuzenim şöyle dedi ' kanka ben bu işlerden hiç anlamam ya sen benim yerime de yükleyiversene video, gelen paranın yarısını sana veririm.' :D

Bunu ben de çok duydum :) millet beles para derdinde

Google' un reklam asistanlığını yapıyorum diyorum [emoji5] Youtube dan para kazanıyorum deyince 2 saat rehin alırlar bide soru yağmuruna tutarlar..

youtube'da çalışıyorum diyorum herkese. şu işi banada öğretsene trend topik oldu bende valla :D

bu konu cidden benim icin cok sıkıcı olmaya basladı. youtube desem bin tane soru. komik video yuklesem nasıl olur. yolda elimde kamerayla gezsem enterasan seyleri dekgetirip ceksem vs. en son 35 yasında kuzenım (bayan bide) bana senin şu sistemi aktarıver bi ara ugrada . banada para lazım dedi. ki mouse tutma kabliyetinin bile iyi oldugunu sanmam.

websiteleri fln var dedigim oluyor ,ondada anlayan biri dekgeliyor. arada program diyorum. ama asla youtube demiyorum. illet sorular geliyor. suan yazarken bile canım sıkıldı bunları hatırlayınca.

Aklınıza geleni sallayın zaten ne deseniz hııı diyip geçicekler :D Bence youtube'u hiç araya katmayın rakipler çoğalmasın şimdi durduk yere :D

yorumları okuyunca kendimle özleştirdim çok yaşayın :D bende site işleriyle uğraşıyorum diyorum.sakın youtubeyle ilgili şeyler söylemeyin cok can sıkıcı

Youtube' ye video yüklüyorum dedim ardışık 5 soru geldi,
Google ile çalışıyorum dedim " hadi lan ordan " ın küfürlü versiyonu geldi ( sanki yaptığım işi söylemek istemiyormuşum edasıyla )
İddaa dedim kupon versene dediler,
Çalışmıyorum dedim bu para nerden geliyo dediler,

Şimdi borsa diyorum normal şirket sanıp soru soruyolar.. BitCoin, dogecoin ve kripto paralarla alım - satım yapıyorum diyorum cevap

- Hııı, iyiymiş.

:) :)

Gelin bir gün şunu yapıp videoları kolajlayalım :)

sizce biz ne iş yapıyoruz - YouTube

Annemin vereceği cevap belli :D

" Amaaan ne biliyim, karanlık işler yapmıyo onu biliyorum. Reklam meklam bişeyler yapıyo "

:D :D

bu zamana kadar bankaya yıllık 22bin tl den fazla ödeme alıpta herhangi bir takibe alınan sıkıntı yaşayan oldumu acaba ? bende bankaya sormuştum banada 22bin tl ye kadar bir takip olmaz demişlerdi.

yıllık kazancı 22bin tl den yüksek olanlar bilgilendirirse seviniriz :)

yıllık mı 22 bin yoksa aylık mı?

---------- Spam Engelliyici 07:45 ---------- Önceki Mesaj 07:17 ----------

vallah ben başta yanlış yaptım sağlık ocağındaki arkdaşlar hemen hepsi buluyor.bana da öğretir misin falan filan.şuan 2 arkaşa öğretmeye çalışıyorum.
bir de doktor bi arkdaş var o da öğretmemi istiyor:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri