İşte Türkiye'nin yerli otomobili ilk görüntüsü

Hainlik değil cahillik hocam. Sanıyorlar ki iktiradarın hükümetin yaptığı bir icraatı alkışlarsak onlar'dan oluruz sanıyorlar bu muhalefet değildir muhalefet olmayı çok yanlış anlamışlar . Sana iktidarı destekle demiyoruz ama ülkenin hayrına olan ekonominin halkın hayrına olacak birşey oluyorsa da karşı çıkma destekle he desteklemiyor musun o zaman çamur atma sus .

cahillik değil hainlik. bilmiyorlar mı sanki herşeyi.

Twitter'da muhaliflerden fav kasmak için atılan cümleleri kopyalayıp gelip burada papağan gibi söylemek mide bulandırıcı.

Daha önce de devrim arabaları için aynı zihniyet engel olmuştu.

Fobrokoso yok, yoboncolor yopoyor. Bi bitin be abicim.

Son düzenleme:
Fabrikanın kurulacağı yer ;

resmi-gazete_6686.jpg

Z5mO5V.png

Almanlar'dan Cevap Gecikmedi :D

dw_461.jpg

Almanlar bu sefer gercekten kıskanacak.
Aga o sedan nedir ya resmen asık oldum cıkar sıkmaza sedandan ön sipariş verecegim.

Almanlar bu sefer gercekten kıskanacak.
Aga o sedan nedir ya resmen asık oldum cıkar sıkmaza sedandan ön sipariş verecegim.

Millet yayın da suv'un başına toplandı ama harbiden sedan efsane yani tasarımı tipi felan ateş ediyor :D

Yerlilik ve millilik arasındaki farka dair:

Tasarım,üretim, satış vs. aşamalarında kimin, nerede, nasıl çalıştığından bağımsız olarak ürünün fikri ve teknik hakları size aitse ürün “milli”;
bu haklar başkasındayken ürünü kendi ülkenizde üretiyorsanız, o ürün “yerli”dir.
prf dr Deniz Ülke Arıboğan

1. Egsoz Yok,
2. Egsoz muayenesi yok.
3. Egsoz muayene ücreti yok.
4. Emisyon yok.
5. Benzln almak yok.
6. Kapı kulbu yok
7. Önde klasik motor yok.
8. Ses yok.
9. Gürültü yok.
10. Çevre kirliliği yok
11. Benzin deposu yok
12. Yağ yok.
13. Yağ filtresi yok
14. Triger kayışı yok,
15. Turbo arızası yok,
16. Katalizör yok,
17. Hava filtresi yok.
18. Akü yok
19. Ön tarafta motor yok
20. Piston yok..

Sıfır emisyon
Çevre dostu
Tamamen elektrikli
En son teknoloji

Vatana millete hayırlı olsun..
#TürkiyeninOtomobili #Yerlioto #YeniLigeYolculuk

Helal Olsun Ekrem Başkana. Darısı diğerlerinin başına :)

odo6D2.jpg

Bazıları var ki , Milli olup da karşı olmadıkları tek şey var , o da Milli içecekleri rakı

Yok fabrikası yokmuş, yok şuan ki İtalya'da üretilmiş.

Ulan insanı kanser edersiniz siz.

Güya aydın ve okuyan kesim sizsiniz ama cahilin önde gidenisiniz.

Araç seri üretime başlamadı. Bunu kaç sefer söylediler kaç kere dillerinde tüy bitti adamların, hala bazı anlamada zorluk çeken şahıslar, fabrikası yok nasıl milli diyorlar. Hep aynı tipler aynı boş yazıları yazıyor, demek ki gerçekten kendileri bir adım ileri gidemiyorlar. Araştırmaktan okumaktan aciz kişiler.

BAKIN BU ARAÇ SERİ ÜRETİME BAŞLAMADI.

2022 YILI İÇİN ÜRETİM PLANLARINDA FABRİKANIN YAPILACAĞI YER BURSA-KOCAELİ ARASI DÜŞÜNÜLÜYOR.

ŞUAN İÇİN TASARIMLARI TAMAMLANAN PROTOTİPLERİN ÜRETİMİ YAPILDI VE BUGÜN GÖSTERİLDİ.

BU GÖSTERİLEN ARAÇLAR TAMAMEN TÜRKİYE DE BURSA-KOCAELİ ARASINDA YAPILACAK FABRİKA DA SERİ ÜRETİME GEÇECEKLER.

Daha üretime geçmemiş, satışı olmamış, henüz bugün halka yeni gösterilen araca , hani bunun fabrikası nerede diyebilecek kadar sığ düşünceye ALLAH kimseyi düşürmesin.

O bataklıktan çıkmak çok zor.

Hayırlı olsun de geç daha neyi uzatıyorsun neyi ? Ne alıp veremediğin var, hayırlı olsun de geç. He sen vatanın hayrını zaten hiç istemiyorsun, köşesizsin, sınırların belli değil biliyorum. O zaman beğendiğin modeli söyle , hadi beğenmedin beğenmedim de. Bunların dışında bir yorumun var mı yapma kardeşim. Adam ol da tut şu dilini. Bir kere de bir olaya sokma burnunu.

Bizim ülkede herkes uzman anasını satayım herkes uzman.

Yurt dışına uzman insan göndersek parasıyla , dünyanın en zengin ülkesi oluruz.

Bu ülke askeri bir harekata girer, herkes uzman kesilir. Hepiniz yarbaysınız helal olsun uzmanlar sizi.
Kanal istanbul denir , herkes coğrafyacı kesilir, denizler ölçülür, bravo sizi cahil uzmanlar.
Yerli araba yapılır , herkes uzman kesilir, öyle mi olur böylemi olur.

Olur kardeşim olur. Sizin uzmanlığınız ne kadar oluyorsa , bu yapılanlarda o kadar olur.

Son düzenleme:
beyler ciddiye alıpta cevap vermeyin.
hep aynı şeyleri yazıyor, mutsuz gereksiz bir tip.
ben hayatımda akp'ye oy vermemiş kendi çevremde sert muhalefetim yüzünden adım kızıl komuniste çıkmış, şu ukalalığı görünce reisçi olasım geliyor anasını satayım.
çok zor görünsede ceo'su ve birleşen şirketler, biraz umut veriyor. vatana millete hayırlı olsun. yürürsen yakın, bakarsan uzak.

yüzde yüz yerli ve milli diye tanıtılan araçta ülke tarafından herhangi bi katkı, üretim yok ve bunu dile getiyoruz diye ne vatan hainliğimiz kalmış ne düşmanlığımız. yobaza laf anlatmak zor derler, güzel derler.

tasarım italyana ait. üretim yine dışarda yapılmış. ülke tarafından düşünülen tek şey var ise " biz bi araba üretelim " den ötesi değil gösterildiği kadarıyla. elektrik sistemini mi yaptın? kaportayı mı, tekerleklerini mi, boyasını mı? muhtemelen hiç birini.

iphone örneği verilmiş parçaları şurdan burdan denmiş. iphone üretimi için oluşturulan ar-ge ve gösterilen emek o parçaların birleştirilmesini sağlayan şey. o fikir olmasa, o projeler çizilmese, yazılımı oluşturulmasa ne japonyadan cam alırsın ne koreden ram ne çinden kasa. her şeyi sen oturup tartıp biçiyorsun sonrasında siparişini geçiyosun ve gerekli parçaları birleştirdikten sonra telefonu hazır hale getiriyor ardından seri üretimi için ucuz iş gücü sağlayan çin'de üretimini başlatıyorsun.

peki bu araçta benzer çalışma yürütüldü mü? ülke mühendisleri aracın iç dizaynından dışına, motor sisteminden farlarına tüm çalışmaları yapıp " hmm bunu şurdan alalım şunu burdan, birleştirmeyi de orda yapalım " gibi bi süreç mi yönetti? yoksa dış tasarımı tümüyle italya firmasının olan aracın iç bölümünü de başka bi yabancı şirket mi ortaya çıkardı?

bakın. gerçekten " kardeşim aracın tasarımı evet yabancıya ait çünkü sektörde onlar lider ve pek çok büyük marka onlarla çalışıyor Türkiye de bu yüzden bu işi onlara verdi fakat onun haricinde kalan tüm işlemler Türk mühendisler ve ar-ge çalışmalarının ürünü. Gerekli parçalar da üreticilerinden temin edilerek ortaya bu sonuç çıkarıldı " diyor. buna da yürekten inanıyorsanız. tamam siz haklısınz.

fakat benim dediğim gibiyse eğer. ürünün dışı yabancı, içi de komple yabancı düşünce ve ürünüyle ortaya çıkarıldıysa. o halde bu ürünün yerli ve milli olmasına imkan yok. insanları hainlikle suçlamak basit bir kelimeden ibaret sizin için yazması ve söylemesi kolay şeyler bunlar farkındayız fakat ben anlamak istediğim için buradayım. bu araçta ülkenin katkısı nedir, biri mantık dahilinde uygun bi dille anlatsın. dinlemek istiyorum.

edit. fikri ve sinai hakların %100 ü Türkiye'ye ait sözü videoda yer alıyor. şayet bu doğruysa o halde ülkem adına gurur duyuyorum. umarım doğrudur.

Son düzenleme:
Hakkı Alkan'dan kısa bir açıklama yerli otomobil için . İtalya'dan gelmiş sanki yabancılar yapmış gibi karamalaya çalışanlar izlesin lütfen ��

https://youtu.be/CLe0gVBt8co

Not : Ben mesajı atarken üstte ki arkadaş da atmış zahmet ederse izlerse videoyu anlayacaktır �� Bunun yanı sıra üretim yok bunlar prototip fabrika bursa da 2021 yilin da yapılmış 2022 yılın da üretimden ilk çıktılar alınicak �� Zahmet edip azcık araştırırsaniz sorularıniza cevap bulabilirsiniz .

80326562_10157283114493577_1205095977044672512_o.jpg

Son düzenleme:
yorumlara bakıyorum da ne fesat insanlar var ülkemizde yahu :)
yok italyanlar yok şunlar yapmışsa iyidir
diyenlere sesleniyorum volvo bile her parçasını farklı ülkelerden yapıyor
%100 kendi arabasını üreten ÜLKE YOK !
şunu anlayın artık at gözlüklerinizi çıkarın !

Tasarımı yabancı yapmış
Falanca marka arabanın üretim hakkını almışız biz kendimiz tasarlamamışız
Çok tutmazmış satılmazmış
Buna sadece zenginler biner.
Seçim yatırımı için yapılıyormuş....
Fort reno gibi arabaların neredeyse herşeyi ülkemizde üretiliyor ama hiç bunlar bizim arabamız demedik. Ülkenin milletin hayrına ne yapılıyorsa sonuna kadar destekçisiyim.
Bu arabanın lastik sibobu bile sadece ülkemizde yapılıp ekonomiye katkı sağlayacak olsa yine desteklerim.
Uzaya da uydu gönderdiğimizde seçim yatırımıydı başkan herhalde oralardanda kendine yer parsellemek için şurada bi uydumuz olsun dedi.
Kimi insanlar var ki kendi kişisel menfaatlerine bi faydası yoksa o iş olmasın istiyor. İnsan üzülüyor ama ne fayda. Bu ülke hepimizin. Birlikte beraber huzurla yaşayalım.

Gerçekten de şimdi garip bir muhalif grup var. Ki bu tipler her icraata b*k atmaktan geri durmuyorlar. Ve bu ülkedeki İslamcı siyasetin mimarlarına amelelik yapıyorlar. Hayır destekle falan diyen yokta yani topyekün yerin dibine gömmek gerçekten saçma arkadaşlar. Adamlar yıllar sonra üretime dayalı bir işe adım atıyorlar bırakın atsınlar be brader ne alemsiniz yahhuuu (((;

Belirtilen eleştiriler çürütülebilir yaklaşımlar bir de. Hem günümüzün bir örneği olacağı için daha anlaşılır olur. Tesla ilk işe giriştiğinde sıfırdan mı başladı? Pek çoğumuz biliyoruz ki tabiyki hayır! Lotus'un elise adlı roadstar'ını kullandı. Hem üzerine çalıştı hem de patentlerine para verdi. Ve 3-4 yıl bu araç üzerinden çalışmalarını yürüttü. Pek çok örnek verilebilir değerli dostlar. Asya ülkeleri bu gün otomobil alanında bir başarıları varsa bunun temeli amerikalılardan ve avrupalılardan arakladıkları teknolojilerdir. Ek olarak savunma sanayi teknoloji hırsızlığıyla nam salmıştır. Ve bu gün Ticaret Savaşlarının yaşanmasının en büyük nedenlerinden bir bu teknoloji hırsızlığıdır.

Bakın tekrar söylüyorum bunlar eleştiri değil. İtalyan bir şirket çizdi, monte etti diye yerdiğiniz hususu bir inceleyin bakın. Şirket dünya da hangi modelleri çizmiş, birleştirmiş. Bu işe sağlam adımlarla ilerlediğinin en önemli göstergesi.

He şu bir gerçek ki Cumhurbaşkanı bunu kullanacak. Her zaman yaptığını yapacak. Kullanmasında bir sakınca yok elbette. Fakat ötekileştirici bir tavırla bunu yapıyor olması asıl sıkıntı olan. vs. vs...

Arabalar gayet güzel görünüyor. Özellikle sedan sürpriz oldu. Çok güzel görünüyordu. Tek eksik yan kapı aynalarının iç kısıma montajının tam anlamıyla yapılamamış olması.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri