Kanal Avatarını Orjinal Yapmak [Anlatım]

• Kullanıcı tamu89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Video Düzenleme Programları

tamu89

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba;
Sizlere farklı kanallarda gördüğünüz "transparan avatar" nasıl yapılır, onu anlatmaya çalışacağım.

Ör:/
km4dr.jpg

Gerekli Malzemeler;
Photoshop Programı (ben CS4 versiyonunu kullanıyorum)
Kanal avatarınız için güzel bir resim :)

Arkadaşlar aşağıda anlatacaklarım farklı şekillerde yöntemlerle yapılabilir fakat, ben en sade şekilde anlatacağım.

Arkadaşlar öncelikle avatar seçimi yapalım. Ben bu anlatımda şu avatarı kullanacağım;

km608.jpg

Başlıyoruz;

1- Öncelikle resmi photoshop programında açalım.
2- CTRL + A ile seçelim ve CTRL + C ile kopyalayım.
3- "File" sekmesine tıklayalım ve "New" tıklayalım. (kısa yolu CTRL+N)
4- "New" isimli bir pencere açılacak. Burada "Background Contents" bölümünü "Transparent" olarak değiştirelim.

km4qz.jpg

5- "Ok" tuşuna basalım. Daha sonra CTRL+V ile daha önce seçtiğimiz avatarımızı yapıştıralım.
6- Avatarı yapıştırdıktan sonra (aşağıda ki resmi referans alarak yazıyorum)

km50w.jpg

__________1)"Eraser Tool" aracını seçin. Avatarın arka planını bu araçla silmeye başlayın, ulaşamayacak kadar dar veya zor bölümlerde;
__________2)"Zoom Tool" (Büyüteç) aracını seçin ve avatar üzerine gelin. Sol tık yaparak istediğiniz kadar büyütün. Silme işlemini kolay şekilde yapabileceğiniz boyuta geldiğinde tekrar "Eraser Tool" aracını tekrar seçin ve silme işleminize devam edin. İşlem bittiğinde "Zoom Tool" tekrar seçin ve sağ tık yapın. Açılacak bölümden "Zoom Out" sekmesine, avatarınız eski büyüklüğüne ulaşana kadar tıklayın.
__________3)Sildiğiniz bölümler bu şekilde görünecektir.

"Eraser Tool" yerine "Magic Eraser Tool" seçersek silmeyle uğraşmaya gerek kalmaz.

Magic eraser tool seçmek için silgi simgesi üzerine sağ tıklayınız. Açılan menüden bu aracı sol tıkla seçebilirsiniz.
Not 1: İlk etapta "magic eraser tool" seçerek büyük ölçüde silme işlemi kolaylaşıyor fakat %100 silme tamamlanmıyor. Artık şeklinde kalan kısımları "eraser tool" ile silip, çalışmanıza son şeklinizi verebilirsiniz.
Not 2: arka planı ile logo bazı durumlarda birbirine çok yakın veya tamamen aynı olabiliyor. Bu gibi durumlarda "magic eraser tool" kullanmak bir işe yaramayacaktır. Bilginize.

"Eraser Tool" aracının boyutunu ayarlamak için ("Eraser Tool" seçili iken) ;
km5js.jpg

7- Silme işlemimizi bitirdikten sonra avatarımızı kaydetme işlemine geçiyoruz. Bunun için CTRL+S tuş kombinasyonunu kullanıyoruz.
8- CTRL+S yaptıktan sonra karşımıza gelen pencerede (aşağıdaki resmi referans alıyorum)

__________1)Masaüstünü seçelim ki kolay seçilde ulaşalım
__________2)Format bölümüne tıklayalım
__________3)PNG(*.PNG) formatını seçelim ve Kaydet diyelim.
km5qh.jpg

9- Kaydet dedikten sonra karşımıza küçük bir pencere daha gelecek. Burada "Interlaced" seçiyoruz ve Tamam diyoruz.

km5qy.jpg

10- Son aşamamızıda yaptıktan sonra avatarımız hazır hale gelmiş durumda. Tek yapmamız gereken Youtube hesabımıza girmemiz ve avatarımızı yüklememiz. Bu şekilde yaptıktan sonra "Video içi düzenleme" sekmesinde "kanalımızı öne çıkar"dığımızda orjinal avatarımız her videoda gözükecektir. Youtube da abone herşey demek ve özenli bir logo kanalınıza tıklamaya teşvik edecek, ilgi çekici videolarınızın izlenmesini ve yeni abonelerin size ulaşmasını sağlayacaktır.

Şimdi hazırladığımız avatarın öncesine ve sonrasına bakalım.

Öncesi;
km5vv.jpg

Sonrası;
km5w8.jpg

km5wj.jpg

Arkadaşlar umarım faydalı bir anlatım olmuştur. Fırsat buldukça konuyla ilgili sorunlarınızı cevaplamaya çalışacağım. Bol kazançlar dilerim.

Son düzenleme:
çok sağol hocam :)

gerçekten faydalı bir anlatım olmuş teşekkürler.

oturup uğraşmış yapmışsın
bu bir emektir
emek için tşklr

Çok güzel bir konu olmuş elinize sağlık :)

Çok başarılı ve emek verilmiş bir iş olmuş .
Ellerinize sağlık .

"Eraser Tool" yerine "Magic Eraser Tool" seçersek silmeyle uğraşmaya gerek kalmaz.

Katkınız konu içine eklendi. Teşekkürler. Fakat;
arka planı ile logo bazı durumlarda birbirine çok yakın veya tamamen aynı olabiliyor. Bu gibi durumlarda "magic eraser tool" kullanmak bir işe yaramayacaktır. Bilginize

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri