Lise Alan Seçimleri , YARDIM ;

Veri tabanı yönetimini c#,vb,asp.net dillerini temelini atıyorsun.Onun haricinde tekniker,teknisyen olarak mevzun oluyorsun çok rahat bir bilgi işlemde iş bulabilirsin aç kalmazsın ilk başta saydığım dilleri öğrenebilirsen çok para kazanırsın.

Arkadaşım ben bilişim okudum lisede bu senede üniversiteden bilgisayar programcılığı bölümünden mevzun oldum okumak zor biraz ancak elinde bir meslek oluyor okumanı tavsiye ederim ancak dediğim gibi zor ve çalışman gerekiyor.

hacı bende temmuzda üni tercihi yapacamda. ticaret muhasebe mezunuyum. yönetim bilişim sistemleri çok istiyorumda yazılım proğram bilmem hiç öğrencilerle konuştum ilk sene temel dersler veriliyormuş. hiç bişe y bilmeden gitsem nası olur sence öğrenilebilirmi

hacı bende temmuzda üni tercihi yapacamda. ticaret muhasebe mezunuyum. yönetim bilişim sistemleri çok istiyorumda yazılım proğram bilmem hiç öğrencilerle konuştum ilk sene temel dersler veriliyormuş. hiç bişe y bilmeden gitsem nası olur sence öğrenilebilirmi

Öğrenmek istiyorsan içinde her türlü öğrenirsin ancak zor biraz algoritma mantığını
anlamak ve öğrenmek zor öğrnedin mi bütün dillerin yapısı (c#,vb,asp.net) geri sana kalmış artık.

Kardeşim hakkında hayırlısı..
Bilişimi eğer adam gibi okuycaksan yaz yoksa bişey çıkmaz çokta zorluk çekersin bilişime yazılıma yoğunlaşanlar bu işi yapabilenler zengin oluyor :)

Lise 4'teyim bu sene mezunum. Bende bilişim bölümü teknik lisedeyim fakat sana tavsiye olarak bilişim okumamanı öneririm.Ben bilişim okuyorum ama ünide makine tercih edeceğim. Bilişim bölümü üni mezunu olursan ya çok iyi bir üniden mezun olman gerekir yada babanın torpille bir yere işe sokması gerekir seni. Kısacası bilişim mezunu olarak kesinlikle makine öneririm.

Lise 4'teyim bu sene mezunum. Bende bilişim bölümü teknik lisedeyim fakat sana tavsiye olarak bilişim okumamanı öneririm.Ben bilişim okuyorum ama ünide makine tercih edeceğim. Bilişim bölümü üni mezunu olursan ya çok iyi bir üniden mezun olman gerekir yada babanın torpille bir yere işe sokması gerekir seni. Kısacası bilişim mezunu olarak kesinlikle makine öneririm.

hocam boyle dediniz çok ?? leri kaldı aklımda hangi şehir'de ikamet ediyorsunuz

Sana verebileceğim tek tavsiye havacılığın önü çok açık havacılık ile ilgili bölümlere göre plan yap,benim çok merakım vardı ama bizim zamanımızda bu kadar yaygın değildi havacılık eğitimi ve sektörü.Bilişim sektörü,Mühendislikler o kadar ayağa düşmeye başladıki büyük balon var her işi yapacak adam var yığınla artık sıyrılıp iyi bir kariyer yapmak çok zor.merakın varsa havacılık tavsiye ederim zaten o da büyük oranda teknik bir alan.

demişsin ki 2 4 senelik farketmez 2 seneliğe gittin okulu bitirdin ....birincisi askerliği yine uzun dönem yapacaksın bildiğim kadarı ile ...2. 700 800 liraya bir bilgisayarcıda çalışmak istiyorsan tabi o da tanıdık olmalı okuyabilirsin eğer ki 2 yıllık gibi bir duruma gelirsen tavsiyem açık öğretimden 4 senelik herhan gi bir bölüm oku hiç olmassa askeriye veya polislik gibi şeyleri denersin ve üni döneminde pek harcaman olmaz

hocam 2 veya 4 sene okumam derslerime yani bana baglı sıkı tutarsam 4 senelik bundan sunu cıkardım 2 senelik bil.muhendisligi dikiş tutmaz , ama 4 senelikte iyi işler cıkabilir dogrumu

Sana verebileceğim tek tavsiye havacılığın önü çok açık havacılık ile ilgili bölümlere göre plan yap,benim çok merakım vardı ama bizim zamanımızda bu kadar yaygın değildi havacılık eğitimi ve sektörü.Bilişim sektörü,Mühendislikler o kadar ayağa düşmeye başladıki büyük balon var her işi yapacak adam var yığınla artık sıyrılıp iyi bir kariyer yapmak çok zor.merakın varsa havacılık tavsiye ederim zaten o da büyük oranda teknik bir alan.

havacılık bolumu bildigim kadarıyla ucak bakım onarım var hocam

2 senelik bil. mühendisliği yok açıkçası eğer kendini geliştirmeye çalışırsan okula inek gibi gidip gelmessen diğer arkadaşlarının yaptıklarını yapmassan elbette bir şeyler öğrenebilirsin yaparsında yapanlarda var ama işte dediğim gibi adam ömrünü bil. başında geçiriyor boş işler ile değil 4 senelik olursa tabikide güzel olur hiç olmassa elinde bir diploma olur

hocam suanda para biriktirip laptop almayı dusunuyorum lise'de yazılım vs. işleri icin universitede'de arkadas cevrem cok olmaz diye tahmin ediyorum , suanda burdaki arkadaslarla bile hır gur içindeyim onlar olmadık işler içinde ben onume gelecege bakıyorum sadece

Bende bilişim seçecektim baba zoruyla elektrik-elektronik okudum.
Sen ne okumak istiyorsan onu oku.Sonradan pişman olma.
Ben pişman değilim ama mutluda değilim.

bu dünyada ölmeyecek meslektir bilişim ve zengin olma ihtimalin çok yüksek

ben de anadolu teknik lisesi bilgisayar bölümünde okudum. ağ sistemleriydi dalımız. şayet bilişim sektörüne girceksen ağ sisteminden falan uzak dur. donanımdan uzak dur daha doğrusu. bu memlekette donanıma dair en ufak alt yapı yok. amerikada değilsin ki donanım okuyup ciscoda falan işe başlayasın, bu yüzden asla ama asla donanıma dair en ufak bi bölüm seçme. bizim bölüm başkanları bizi kandırdı, geleceğin mesleği falan filan diyip aklımızı yalanlarla doldurdu, lise bittiğinde dımdızlak ortada kaldık. kesinlikle programlama ya da web tasarım, ikisinden birine yönel. hayalgücün genişse, çalışmaya istekli ve meraklıysan, yeteneğin varsa web seç, yok ben bi şeyler üretmek istiyorum kendi programlarımı ortaya çıkarmak istiyorum kod çalıştırmak istiyorum diyorsan programlama seç. mutlaka ama mutlaka bu ikisinden birini seç, donanımdan kati suretle uzak dur.

Son düzenleme:
Bilisim okadar kolay degil ben lise 3 e kadar kopya cekerek geldim mimarsinan eml de okuyordum benden tavsiye tophaneye git suan benim arkadaslarim lise 4 mezun hic biri bilisimle ilgilenmiyor bazilari asker olucam bazilari yunus olucam diyor lisede yok c mis kodmus zor bunlar evde kendinde calisicaksan anca kaparsin ayrica ingilizce cok onemli okula gidicem ogrenicem diyorsan cok zor benden demesin :)

anadolu veya düz liseye geçip sayısal alanda oku. doğru dürüst matematik bilmeden mühendislik vb alanlarda başarılı olamazsın...

haa meslek lisesi bitirdin diyelim, 2 yıllık ön lisans programcılık falan da okudun diyelim. ardından dgs ile mühendisliğe geçiş yapman gerekecek + 4 yıl da burada okuyacaksın (1 yıl hazırlık + 3 sene mühendislik) (seçtiğin üniversitenin intibak kuralları da önemli tabi, atılma ihtimalin var)

toplam: 3 + 2 + 4 = 9 sene gerekecek mühendis olabilmen için

düz liseye geçersen
toplam: 3 + 5 = 8 yıl'da mühendis olma şansın var. dgs ile falan uğraşmadan, (intibaktan) atılma korkusu yaşamadan...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri