MCN (Multi Channel Network) Hakkında Tüm Sorularınızı Yanıtlıyorum.

Enes hocam öncelikle hoş geldiniz. https://www.youtube.com/user/TheEnesUsta bu kanal sizinmi eğer sizinse devamlı takip ettiğim birisiniz. Yanlış bilmiyorsam Wediacorp çatısı altındasınız. ve köksalbaba kanalından biliyorum wediacorp Türkiyede bu mcn işini 4 /4 lük yapan firmalardan bir tanesi

Selamlar, teşekkürler :) WediaCorp çatısı altındayım. Hatta bir çok eğitim ve YouTube eğitimleri WediaCorp dokümanlarına ait. Köksal baba kanalı içinde övgülerin çok hoş. Kanal tasarımını ben yapmıştım :)

belirli ücret karşılığında anahtar teslim mcn veriyormusunuz? yada veren varmı?

youtube sertifikasını almanın en kısa ve kolay yolu ayrıca şartları nedir. ingilizce orta düzeyden bu sınav geçilir mi? + bir de türkiyede youtube workshoplar oluyor en son kollektifhouse düzenlemiş bunları takip edebileceğim bi link sayfa var mı? + google diğer sertifikalar adwords falan cms almakta fayda sağlar mı her tam özgün şartları sağlayan cms paneli alabilir mi? youtube türkiye tek telifli fotadan cms vermediklerini duymuştum ayrıca türkiyede gecen sene açılan 1000 cmsden 950 kapattığını düymuştum. Türkiye youtube ile diğer ülkelerde açılan cmsler kontrol bakımından aralarında bi fark var mı siz gözlemlediniz mi?

Böyle konuya hiç vakıf olmadım. Ama MCN Açmak için bir MCN şirketinin referans olmasına gerek yok. Kendin başvurabiliyorsun.

Dostum çok uzun süre aradım ama bir başvuru yeri göremedim :D | 10.000$ şartı olmadanda kuruluyordur illaki sorun buradaki 10.000 adwords yatırımı

Konuyu acan arkadas gercekten iyi bilgiler veriyor tesekkur ederim ancak su "anahtar teslim mcn fiyati ne kadar" gibi sorular sacma geliyor bana boyle soranlarin cogu zaten mcn acib spam yapmak isteyen kisilerdir,cunku gercekten bu isi profesyonel olarak yapmak isteyen kisilerin simdiye kadar birikmis ozgun kanallari olmasi gerekiyor zaten birilerinin elinde ozgun kanallari varsa mcnyi cok kolay sekilde aca bilir bunun icin birisine para odemek zorundada kalmaz. Yani hemen parasini odeyib bir mcn alayim diye dusunurseniz zaten o actiginiz mcn cok uzun sure ayakta kalmaz "bence".

Bu konuda forumda bu zamana kadar bilgili oldukları halde konuşmayan kişiler vardı şuan enes arkadaşımızın konuşması tahmin ediyorum ki bazılarını deli ediyor.

Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim bilgilendirdiği için :)

çıldırıyorum usta çıldırıyorum :D

@EnesUsta hocam diyelim ki 250 k aboneli ve aboneye onantılı video başı izlenmemiz var mesela video başı 200 k civarlarında o zaman nasıl mcn kurabiliriz süreç nasıl ilerliyor nereden iletişime geçeceğiz...

Sizin para kazanmanıza ne kadar etki edecek? Ve ne hizmet verecek.

bunu biraz açarmısın bir mcn'in verdiği hizmetler nelerdir ? hangi hizmetleri vermiyorsa sorgulamalıyız mcn'i

çıldırıyorum usta çıldırıyorum :D

@EnesUsta hocam diyelim ki 250 k aboneli ve aboneye onantılı video başı izlenmemiz var mesela video başı 200 k civarlarında o zaman nasıl mcn kurabiliriz süreç nasıl ilerliyor nereden iletişime geçeceğiz...

Bununla ilgili bir cevabı kurulum aşamasını yazmıştım. 2. sayfadaydı sanırım inceleyebilirsin :)

YouTube üzerinden kazandığın parayı Adsense üzerinden hak ediş olarak %68'ini yada %72'i civarını alıyorsun. Bu durumda Adsense bile %30 gibi bir hizmet bedeli kesiyor aslında.

MCN'nin farkı şu, YouTube bunu şunun için oluşturmuş. Ben tüm kanallara tek tek bakamıyorum sana bir kaç özellik vereyim sen ilgilen demiş. Ufak bayilik gibi diyebilirsin.

MCN'lerin ekstra özellikleri var network içi reklam, toplu işlemler, yetkiler, content id, reklam potansiyeli, kurumsallı.

Bir MCN sana normalde fazla para kazanmayı vaad eder ve videoların korumasını. Bunu yapmıyorsa sorgulamalısın.

Fakat MCN şirketleri kanalları almak için ben optimize yapıyorum, etiket giriyorum, kapak yapıyorum diyorlar. Bunları diyorsa yapmak zorunda. Bunları yaparsa alacağı yüzdeyi değiştirir.

Örneğin der ki ben bu hizmetleri veriyorum sana %30 yada %20 hizmet bedeli alıyorum. Bunu alıp bu dediklerini yapmıyorsa sorgula.

Fakat bu dediklerini zaten hiç dememiştir %15 hizmet bedeli fazla para kazandırma ve adsense kesimi yerine alıyordur. Senin fazla para kazanma + %15 karın olur buradan.

Ama yapacam, edecem, süperiz, asarız, keseriz derse yapmak zorunda. Ayrılın gitsin.
videoların korunması kısmını biraz açar mısın?sonra herkes benim kanalım özgün bunları koru diyecek :D korunması için izlenen prosedürler ne şekilde,herkes bilsin...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri