evet bunu bende merak ediyorum belli bir yatırımla kurmak istiyorum
Bu sorunun cevabını uzun uzun ilk 2 sayfa içerisinde vermiştim. İnceleyebilirsiniz
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
evet bunu bende merak ediyorum belli bir yatırımla kurmak istiyorum
Enes hocam öncelikle hoş geldiniz. https://www.youtube.com/user/TheEnesUsta bu kanal sizinmi eğer sizinse devamlı takip ettiğim birisiniz. Yanlış bilmiyorsam Wediacorp çatısı altındasınız. ve köksalbaba kanalından biliyorum wediacorp Türkiyede bu mcn işini 4 /4 lük yapan firmalardan bir tanesi
wediacorp hakkın bir konu açarsanız çok iyi olur
örnek vermek gerekirse: http://www.ytpara.com/yerli-network...rkiye-multicolor-yeni-yuzuyle-karsinizda.html
tabi biraz daha detaylı olabilir
Böyle konuya hiç vakıf olmadım. Ama MCN Açmak için bir MCN şirketinin referans olmasına gerek yok. Kendin başvurabiliyorsun.
belirli ücret karşılığında anahtar teslim mcn veriyormusunuz? yada veren varmı?
Bu konuda forumda bu zamana kadar bilgili oldukları halde konuşmayan kişiler vardı şuan enes arkadaşımızın konuşması tahmin ediyorum ki bazılarını deli ediyor.
Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim bilgilendirdiği için![]()
çıldırıyorum usta çıldırıyorum![]()
@EnesUsta hocam diyelim ki 250 k aboneli ve aboneye onantılı video başı izlenmemiz var mesela video başı 200 k civarlarında o zaman nasıl mcn kurabiliriz süreç nasıl ilerliyor nereden iletişime geçeceğiz...
videoların korunması kısmını biraz açar mısın?sonra herkes benim kanalım özgün bunları koru diyecekYouTube üzerinden kazandığın parayı Adsense üzerinden hak ediş olarak %68'ini yada %72'i civarını alıyorsun. Bu durumda Adsense bile %30 gibi bir hizmet bedeli kesiyor aslında.
MCN'nin farkı şu, YouTube bunu şunun için oluşturmuş. Ben tüm kanallara tek tek bakamıyorum sana bir kaç özellik vereyim sen ilgilen demiş. Ufak bayilik gibi diyebilirsin.
MCN'lerin ekstra özellikleri var network içi reklam, toplu işlemler, yetkiler, content id, reklam potansiyeli, kurumsallı.
Bir MCN sana normalde fazla para kazanmayı vaad eder ve videoların korumasını. Bunu yapmıyorsa sorgulamalısın.
Fakat MCN şirketleri kanalları almak için ben optimize yapıyorum, etiket giriyorum, kapak yapıyorum diyorlar. Bunları diyorsa yapmak zorunda. Bunları yaparsa alacağı yüzdeyi değiştirir.
Örneğin der ki ben bu hizmetleri veriyorum sana %30 yada %20 hizmet bedeli alıyorum. Bunu alıp bu dediklerini yapmıyorsa sorgula.
Fakat bu dediklerini zaten hiç dememiştir %15 hizmet bedeli fazla para kazandırma ve adsense kesimi yerine alıyordur. Senin fazla para kazanma + %15 karın olur buradan.
Ama yapacam, edecem, süperiz, asarız, keseriz derse yapmak zorunda. Ayrılın gitsin.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.