Meslek Edinmek Sizce Önemli mi?

Adam da yazıda onu söylüyor.Bilmiyorum yazı gerçek mi ama beni çok motive eden bir yazı.

Çok düşünmüştüm bu adamın dediklerini zamanında kendimi böyle şeylere vermeyi ailem yüzünden veremedim şmidi turizm rehberliği okuyoruz ne işlerle ilgileniyoruz. Ailem sayesnide endustriye gidemedim. Hayalimdi bilgisayar ile ilgili birşey okumak :) 2 sene bana yeterdi bence okumak. Suan bazı bilgisayar bölümünde okuyanlardan fazla şey biliyorum :D

Hocam, artık dünya internet üzerinden yapılan e-ticaret ile dönüyor. Bu e-ticaret işini çözen, geleceğini de kurtarır, ailesini de hatta belki torunlarını bile!

Bende bu e-ticareti bi nevi ek iş olarak yapıyorum umarım bi yolunu tutturup, tam zamanlı yapabilirim.

Normal bir işin olsun ama şunu da unutmaa, internet var olduğu müddetçe internetten ticaret,reklam gibi hususlar sürekli olacaktır.Adsense kaç yıldır devam ediyor yayıncılarına para kazandırmaya da devam ediyor.Youtube desen günlük kaç milyon ziyaretçisi var.Böyle bir ortamda her zaman reklam olacaktır.Dolayısıyla reklamveren - reklam yayıncısı da olacaktır.Riskler aslında sandığımızın aksine daha düşük.Kendi reklamınıza tıklamadıktan sonra dolandırıcılık milleti aldatma gibi şeyler yapmadıktan sonra kanallar kapansa dahi çok sıkıntı olmaz.Bence normal işinizin yanında normal işinize nasıl kafa yoruyorsanız buna da öyle kafanızı verin hatta daha fazla yoğunlaşın.4-5 ay normal işte alamayacağınız parayı 1 ayda buradan alabilirsiniz.

aslında bir ofis çok mantıklı bu işler için daha profesyonel 3 4 farklı beynin beraber çalıştığı :cool:

Marmara Üni - İktisat
Açık Öğretim - Çeko

mezunuyum, iş arama süreci çok sıkıntılı ve gururumu incitti gerçekten.

adamlar resmen 10 aşamadan geçiriyor 1500 lira para vermek için, işe girince de suyunu çıkartıyorlar.

Çok sinirleniyorum, böyle kölelik yapacak adam değilim ben 1500 TL için.

youtube ile tanışınca resmen eziyet gibi geliyor bir işe girip çalışmak, youtube dan bir iş adamının kazandığı paranın çok fazlasını kazanmak mümkün.

ama işte meslek sahibi olmadan da toplumda bir sosyal statü kazanmak zor, sizce bir bankaya girip çalışmaya başlamalı mıyım?

oralarda verilen maaşları youtube dan kazanabileceğimi düşünüyorum.

bir işe girersem çok zamanımı çalıcaklar, youtube a zaman kalmayacak diye endişeliyim.

ne olursa olsun bir meslek edinmek önemli mi? Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum, ona göre iş başvuralarına başlayacağım kafa karışıklığım azalırsa.

inanın hocam elinizde bi meslek olmalı.Bu youtube da ne olacağı belli değil.Uzun zamandan beri bu işlerin içindeyim.seo vs. google panda, penguen şu bu diye sürekli bi şeylerle oynadı durdu.

Youtube için böyle ciddi algoritmalar geliştirilicek.Bu yüzden youtube serüvenimizin çok uzun süreceğini zannetmiyorum.Benden size tavsiye sabit bir geliriniz ollsun ondan sonra bu işlerle ilgilenin.

Youtube geleceği olmayanlardan kastım benim gibi spamcılar siz orjinal işler yapıyorsanız ona bi şey diyemem tabi!.

internet işleri cok fazla degişkenlik gösterir bu gün youtube yarın ne olacagı belli olmaz treni kaçırdıgın anda ortada kalırsın treni kaçırmamak içinde ahtapot gibi bu aleme tutunman lazım her iş youtube gibi herkeze hitap etmez cünki

internetten yıllardır düzgün bir gelir elde eden kimse demesin bana ben hep adsenseden kazandım inanmam cünki ben de yıllardır bu işin içindeyim
yeri geldi e ticaret yaptım yeri geldi seo yaptım yeri geldi face ile ugraştım yeri geldi takla attım cok kazandıgım dönemlerde oldu hiç kazanmadıgım dönemlerde

real mesleklerde ögrendim elimden geldigince cnc ögrendim tasarım programlarını cıktıkca ögrendim üniversite bitirdim bu yıl yeniden üniversiteye kaydımı yaptıracagım
bunca caba sadece bir gün internetten tüm kaynaklarım kesilirse ortada kalmamak için ve treni kaçırdıgım o gün yeterli sermayem olur ise kendime ait tasarım ve üretim adına hayalimdeki makinayı üretecek fabrikayı acmak için , seninde bir hedefin muhakkak olsun yani aksi halde başarılı olamazsın zaten

okulunu bitirdiysen ve işinde iyi isen elini sallasan bu gün şartlarında 1-2k arası maaş alabilecek konumdaysan ve internet gelirin iyi ise bi işe girip kendini heder etme ama mesleginden de uzaklaşma yarında aynı maaşla aynı işe girebilecek seviyede tut kendini ve elinde fırsatın varken daha iyi bir iş için o işe paralel internet çalışmaları yap alt yapıyı ve sermayeyi aynı anda oluşturmaya calış...

arkadaslar meslek istiyorsaniz saglik alanina gidiceksiniz hem bos vaktiniz olacak youtube ile ilgilenecek ve rahat edeceksiniz devlet mwmeuru olacaksiniz ben saglik meslek lisesi ogrencisiyim ve bu sene son senem olacak istersem kpss girip iyi puan alirsam atanacagim ama ben bizim bolum olan att nin bir ust bolumu olan paramedik okuyacagim al sana mis gibi ayda 2500 tl maas ve 1 gun nobet tut 3 gun yat ayda 8 gun nobet tutmus falan oluyon al sana hem youtube isi ile ilgilenecek vakit ve devley memuru olucakain
o işler o kolay mı sence harekir? mesela türkiye'nin en geniş iş alanına sahip bölümü söyleyim sana işletme, iktisat. :) ama yüzbinlerce işini yapamayan ya da işsiz olan var.

devlete çok güvenmeyin derim ben. devlete kapak atmak işi tahminim önümüzdeki 10 yıl sonunda biter. çünkü bu çark böyle dönmez.
Adam da yazıda onu söylüyor.Bilmiyorum yazı gerçek mi ama beni çok motive eden bir yazı.
yazıyı okumadım ama üniversite terk ya da üniversiteden atılıp büyük işler yapan çok insan var. bir de şöyle düşünmek gerek. üniversite terk, üniversiteden atılan yüzbinlerce insan var ama baktığın zaman böyle başarılı işler yapabilen kaç kişi var ? :)

o işler o kolay mı sence harekir? mesela türkiye'nin en geniş iş alanına sahip bölümü söyleyim sana işletme, iktisat. :) ama yüzbinlerce işini yapamayan ya da işsiz olan var.

devlete çok güvenmeyin derim ben. devlete kapak atmak işi tahminim önümüzdeki 10 yıl sonunda biter. çünkü bu çark böyle dönmez.

yazıyı okumadım ama üniversite terk ya da üniversiteden atılıp büyük işler yapan çok insan var. bir de şöyle düşünmek gerek. üniversite terk, üniversiteden atılan yüzbinlerce insan var ama baktığın zaman böyle başarılı işler yapabilen kaç kişi var ? :)

Haklısınız.İleri gidebilme ve ileriyi hayal edebilme cesaretini gösterebilen çok çok az insan var...

en basiti yarın kız istemeye gidince soracaklar sana oğlumuz ne iş yapıyor.

internetten para kazanıyorum.

akıldaki ilk izlenim p-ornocu musun sen veya hacker olacak :D

internetten güzel paralar kazanılır ona lafım yok ben 2006 dan beridir kazandığım parayla 4 daire alırıdım heralde :) ama şuan neyin var de hiç bişey.

internet daima ek gelir olsun 10 tl de kazansan 10.000 tlde kazansan Allah bereket versin der o an neye ihtiyacın varsa ona harcarsın olur biter.

sürekli iş daima iyidir ;)

sürekli iş hikaye bence, adamı 3 kuruş paraya sabahtan akşama kadar köle gibi çalıştırıyorlar.
Oda yetmiyo laf yemek ayrı bi dert.
Normalden daha fazla geç çıkmak ise adamı delirtiyor.
Türkiye de meslek öldü bence bi önemi yok.
Önemli olan para kazanmak nasıl kazanmak değil..
Youtıbe işine gelince örnek olarak aylık 10.000 TL geliyorsa, bu para ile kısa süredeki bir birikimle, kendi işinizi kurabilirsiniz. Alım satım V.s

katiplik tek geçerim ağa bizde hedef 2014 kpss katiplik :D

Youtube yada internet kazançlarını meslek olarak görmüyoruz problemimiz burda bence.

Benim düşünceme göre youtube kopya kazanç işi öyle ömürlük olmaz ama adam akıllı tek bir kanal açılır kendi videomuzu çeker yükleriz o zaman ömürlük olabilir diye düşünüyorum

sende işini kur varsa imkanın yine internetle alakalı bir iş hem burdan hem ordan.arkadaşların dediği gibi adsenseye girerken kaç dua okuyoruz sakın ha [ban] diye.bu ondanda eziyet.bu sadece ek bi iş olmalı.google efendi nisan aylarında yaptığı gibi bir düğmeye basıp burdaki reklamları kapasa bittik

Not:Mesajların hepsini okuyamadım.
İyi ki bu konuyu gördüm yoksa [MENTION=1316]Alex[/MENTION]'i r10'dan pek hazetmediğim bir insanla karıştırıyordum :)

Gelelim konuya.Günümüzde Kölelik hiçbir ülkede yasal olarak yok.Ama gel gelelim kanlı kapitalizm insanları gönüllü köle yapıyor.Yasalara göre bir insan max 8 saat çalışabilir ama bu ülkede en kurumsallaşmış şirketlerde bile belli bir mesai saati yok."İş ne zaman biterse,o zaman gidersin"mantığı var.Ama sen işini saat 15.00'da bitirirsen gidemezsin,patronun gözüne batar :) Öğrenciyim bazı oteller arayıp extraya gel diyorlar.Yani 1 günlüğüne gel garson olarak çalış demek bu.Yevmiye ise 70-80 TL.10 gün çalışsam 800 TL.Ben bu parayı youtube'da kazanamıyorum ama hiç olmazsa rahatım.Gidip çalışsam 15 saate yakın çalışacağım,müdürün tafrasını çekeceğim,müşterinin havasını çekeceğim.Müdürün gözünde,oradaki çalışanların gözünde,müşterinin gözünde sen kölesin.Adam otelde kalıyor diye kendini küçük kral zannediyor.O yüzden belli bir noktadan sonra parayı boşveriyorsun.Günlük 80 değil 160 verseler yine gitmem.

Bankacılık saygın bir meslek,ilerde yükselme ihtimalin var,güzel yerlere gelebilirsin.Ama Youtube işinin ise geleceği muamma.Google'ın sağı solu belli olmuyor.İstese şimdi fişimizi çeker."Her adsenseye 500 değilde yalnızca 1 kanal bağlanabilir"diye bir kural getirse bu forumun %90'ı bu işi bırakır(bende dahil).Aylık hatrı sayılır bir miktar kazanıyorsan youtube ile devam et derim.O parayı da yeme içme biriktir ve youtube işinden sonra kendi işini kurarsın.Evli değilsen,bakmakla yükümlü olduğun kimse yoksa ve Youtube'dan gelirin iyi ise devam.Ama yok evliysen,çoluk çocuk varsa gir bankaya çalış.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri