Meslek Edinmek Sizce Önemli mi?

Alex

Kayıtlı Üye
Marmara Üni - İktisat
Açık Öğretim - Çeko

mezunuyum, iş arama süreci çok sıkıntılı ve gururumu incitti gerçekten.

adamlar resmen 10 aşamadan geçiriyor 1500 lira para vermek için, işe girince de suyunu çıkartıyorlar.

Çok sinirleniyorum, böyle kölelik yapacak adam değilim ben 1500 TL için.

youtube ile tanışınca resmen eziyet gibi geliyor bir işe girip çalışmak, youtube dan bir iş adamının kazandığı paranın çok fazlasını kazanmak mümkün.

ama işte meslek sahibi olmadan da toplumda bir sosyal statü kazanmak zor, sizce bir bankaya girip çalışmaya başlamalı mıyım?

oralarda verilen maaşları youtube dan kazanabileceğimi düşünüyorum.

bir işe girersem çok zamanımı çalıcaklar, youtube a zaman kalmayacak diye endişeliyim.

ne olursa olsun bir meslek edinmek önemli mi? Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum, ona göre iş başvuralarına başlayacağım kafa karışıklığım azalırsa.

Bende öğrenciyim fakat bildiğim kadarıyla çeko okuyanların iş bulması daha kolay oluyormus devlette

Bende öğrenciyim fakat bildiğim kadarıyla çeko okuyanların iş bulması daha kolay oluyormus devlette

devlete girmek de çok zor artık, kpss süreci çok aşamalı ve çok yıpratıcı, 25 yaşından sonra oturup ders çalışacak takadim kalmadı, ayrıca memur olmak gerçekten istemiyorum, rahatlık peşinde değilim.

Youtube ek iş olarak görmelisin normal bir meselgin olsun hocam.

Benzer konu 1 2 ay öncede açılmıştı yorumum şöyle oldu; youtube işi garanti bi iş değil ayda 3000 $ da kazanabilirsin 3 4 ayda 10 $ da kazanabilirsin youtube işinin hiç bir garantisi yok. sana tavsiyem bir an önce başvurulara başla boş zamanındada youtube işiyle uğraşırsın ama yinede sen bilirsin senin kararın.

Dostum youtube ye fazla güvenmeyin youtube bugün var yarın yok ne olacaği belli degil sağlam bir iş edin youtubeyi ek gelir olarak düşün her zaman

Youtube ek iş olarak görmelisin normal bir meselgin olsun hocam.

normal meslek edinmek neden önemli oluyor onu anlamıyorum.

misal youtube dan 5.000 tl kazansam ayda, işten bana ilk başta verecekleri max para 1500 TL.

şimdi hangisi ek iş oluyor :)

---------- Mesaj saat 14:57:16 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:55:16 civarında gönderildi. ----------

iyi bir kariyere başlamalı mıyım yani, büyük şirketlere girebilirim, deneyerek, ama alacağım paralar youtube kazancının yanında düşük kalıyor her zaman.

aramızda youtube dan bir banka müdürünün kazancının 10 katını kazananlar var : )

bir işe girip başlayasım gelmiyor hiç, bir de beğenmeyip almıyorlar ya iyice sinir oluyorum, sanki çok ihtiyacım var size :D

Banka da çalışırsan kölelikten daha kötü bir seviyeye gelirsin. :D Bankalar adamın iliğini bile sömürüyor öyle kolay iş değil. Arkadaş bankacı yüzünü görsem cennete gidecem o derece çocuğu 2 yıldır göremiyoruz.

Bir meslek edinirsen altın bileziğini takmış olursun ileride işine yarar. Türkiye'ye göre hareket et bence Dünya'nın en hızlı gelişen ülkelerinden birisi şuanda Türkiye. Örneğin Lojistik mesleği oku 2 yıllık ya da 4 yıllık çok zor bir şey değil dil de öğren hem YouTube da işine yarar hem günlük hayatta hem de işinde. Bu meslek çok süper bir şey neden Türkiye'nin hedefi var ihracatta 500milyar$ yapmak bu sayede şirketler artacak seninde meslek bulman kolaylaşacak dil de biliyorsan mükemmel bir yerde olacaksın. Türkiye ekonomisi yükseklen bir ülke ona göre hareket et. Olmadı yeniden okumaya çalış kendini 1 yıl boyunca sık inşaat mühendisi ol ya da elektrik ve elektronik mühendisi ol bu senin çok işine yarar. Neden diye soracak olursan Türkiye de kentsel dönüşüm var 10 yıldan fazla sürecek bu yüzden inşaat firmalarının şuanda mühendislere çok ihtiyacı var olmadı en kötü diplomanı kiralarsın elektrik ve elektronik mühendisliğinde 2 tane diploma veriyorlar ikisini de kiraladın mı aylık beleşten 3,000TL gelir sonra da YouTube ile istediğin kadar uğraşırsın.
Bundan sonuç olarak neye geleceğiz okumazsak kolay kolay bir yere gelemeyiz. :D

Üniversitede okuduğun bölümü hobi olarak düşün

normal meslek edinmek neden önemli oluyor onu anlamıyorum.

misal youtube dan 5.000 tl kazansam ayda, işten bana ilk başta verecekleri max para 1500 TL.

şimdi hangisi ek iş oluyor :)

---------- Mesaj saat 14:57:16 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:55:16 civarında gönderildi. ----------

iyi bir kariyere başlamalı mıyım yani, büyük şirketlere girebilirim, deneyerek, ama alacağım paralar youtube kazancının yanında düşük kalıyor her zaman.

aramızda youtube dan bir banka müdürünün kazancının 10 katını kazananlar var : )

bir işe girip başlayasım gelmiyor hiç, bir de beğenmeyip almıyorlar ya iyice sinir oluyorum, sanki çok ihtiyacım var size :D

Ben iş arıyorum şuan youtubedan gelen para banka müdürlerine yakın suan için ama kanal kapanma vs olayları var kaç defa 0 ı gördüm ben garantisi yok bu işin. Mesela benım aradıgım iş normal mesai si olmayan hafta sonu çalışılmayan :) yani youtube bakabileyim zaten sisteme döktükten sonra olayı bi kaç saat yetiyo örnek Muslera :)

bu saatten sonra artık 1 paragraf bile ders okumam :) 25 senedir okuyoruz.

şuanda gerekli yeterliliğe sahibim, büyük şirketlerin çalışan havuzunda Marmara Üni önemli bir yere sahip, ayrıca 1 açık öğretim de ekledim yanına. iyi bir işe başlama şansım var.

benim isteksizliğimin sebebi şu, maaşlar tatmin edici değil, çok yoruyorlar, youtube dan aynı enerjiyi harcayarak verilen maaşların 10 larca katını kazanmak mümkün.

bir işe başlarsam youtube a zaman kalmaz diye endişeliyim, çünkü youtube kazanç hedefim oldukça yüksek, bir ceo maaşı kazananlar var youtube dan :)

Marmara Üni - İktisat
Açık Öğretim - Çeko

mezunuyum, iş arama süreci çok sıkıntılı ve gururumu incitti gerçekten.

adamlar resmen 10 aşamadan geçiriyor 1500 lira para vermek için, işe girince de suyunu çıkartıyorlar.

Çok sinirleniyorum, böyle kölelik yapacak adam değilim ben 1500 TL için.

youtube ile tanışınca resmen eziyet gibi geliyor bir işe girip çalışmak, youtube dan bir iş adamının kazandığı paranın çok fazlasını kazanmak mümkün.

ama işte meslek sahibi olmadan da toplumda bir sosyal statü kazanmak zor, sizce bir bankaya girip çalışmaya başlamalı mıyım?

oralarda verilen maaşları youtube dan kazanabileceğimi düşünüyorum.

bir işe girersem çok zamanımı çalıcaklar, youtube a zaman kalmayacak diye endişeliyim.

ne olursa olsun bir meslek edinmek önemli mi? Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum, ona göre iş başvuralarına başlayacağım kafa karışıklığım azalırsa.

Dostum ilk önce Türkiye'de yaşadığının tam olarak farkına var :)

Asosyal hayat yerine youtube işinden bahsediyorum - sosyal hayatı tercih ederim. Ama youtube işlerine de devam ederim.

Ben İşletme Açıköğretim mezunuyum aynı zamanda bilgisayar teknisyeniyim. Diğer ayda Allah izin verirse askere gidiyorum kısa dönem jandarma er olarak.

Yani demem o ki, kendini okuduğun bölüm dışında geliştirmeye bak çünkü o bölümle ilgili bir işe bulamayacaksın. Ben 17 yıl önce bilgisayarla tanıştım. O zamanlar ben bilgisayar parçalarını öğreniyordum kendi kendime .. o zamanki çocuklar suya buuuu derken ben ana belleğe ram diyordum yani :) vs.vs..

Sonuç olarak meslek edinmek tabi ki önemlidir. Ama o mesleği okuduğun bölüm değil sen belirleyeceksin. Ben işletme mezunuyum alakasız bir işle uğraşıyorum mesela okuduğum bölümle ki genelde Türkiye'de durum bu.

Hayatında başarılar...

Belirli oranda doyurucu maaşı olan 1750-3000 aralığında bir işe girmeye çalışacağım, kariyerimi de bir şekilde sürdürmem en iyisi olur gibi, uyku saatlerimi kısaltarak youtube ve internet işlerine de gerekli boşluğu yaratmaya çalışacağım. Aklıma bu oturuyor gibi.

youtube ve internet işleri gerçekten insanı asosyalleştiriyor, sosyal hayatı da özlüyor insan, bir işe girerek hem sosyal yaşamın içinde kalıp hem de youtube dan kazanmaya devam edebilirim sanırım.

iibf mezunuysan hocam en garantisi devlete memur olmak. Tonla uzman alımı oluyor ayrıca b grubu memurluklarda da taban puan 80 puan civarı. yani 2 bin tl maaşla memur olmak iibf fakültesi için oldukça kolay. Ben senin yernde olsam bu yolu tercih ederdim.

İşletme fakültesi mezunuyum bendede o sıkıntılı durum var kimse bunu bir uğraş olarak görmüyor birine konuyu yüzeysel olarak açtığındada sanki bir inanmamazlık yüzlerinde bir tebessüm hissediyorum Şu an banklara başvuru yapıyorum ama dediğin gibi sanki bölge müdürü alıyorlar ince eleyip sık dokuyorlar en iyi köle seçimi yapılıoyor. Ama iş satışa geldiğinde kriter yok anında alıyorlar. Benim fikrim iyi bir birikimle bir işe yatırım yapmak en mantıklısı...

---------- Mesaj saat 15:45:25 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 15:42:31 civarında gönderildi. ----------

iibf mezunuysan hocam en garantisi devlete memur olmak. Tonla uzman alımı oluyor ayrıca b grubu memurluklarda da taban puan 80 puan civarı. yani 2 bin tl maaşla memur olmak iibf fakültesi için oldukça kolay. Ben senin yernde olsam bu yolu tercih ederdim.

Hocam kolaymı? 400.000 mezun 1700 kadro var sence kolaymı kpss'ye birkaç sene hazırlanıp sonu hüsran olan birçok kişi tanıyorum hemde 2-3 seneleri bir hiç oldu. Çok zor o işler....

Youtube'den kazandığın paraları bir kenera koy sermaye yap bir iş kur :)

Banka da çalışırsan kölelikten daha kötü bir seviyeye gelirsin. :D Bankalar adamın iliğini bile sömürüyor öyle kolay iş değil. Arkadaş bankacı yüzünü görsem cennete gidecem o derece çocuğu 2 yıldır göremiyoruz.

Bir meslek edinirsen altın bileziğini takmış olursun ileride işine yarar. Türkiye'ye göre hareket et bence Dünya'nın en hızlı gelişen ülkelerinden birisi şuanda Türkiye. Örneğin Lojistik mesleği oku 2 yıllık ya da 4 yıllık çok zor bir şey değil dil de öğren hem YouTube da işine yarar hem günlük hayatta hem de işinde. Bu meslek çok süper bir şey neden Türkiye'nin hedefi var ihracatta 500milyar$ yapmak bu sayede şirketler artacak seninde meslek bulman kolaylaşacak dil de biliyorsan mükemmel bir yerde olacaksın. Türkiye ekonomisi yükseklen bir ülke ona göre hareket et. Olmadı yeniden okumaya çalış kendini 1 yıl boyunca sık inşaat mühendisi ol ya da elektrik ve elektronik mühendisi ol bu senin çok işine yarar. Neden diye soracak olursan Türkiye de kentsel dönüşüm var 10 yıldan fazla sürecek bu yüzden inşaat firmalarının şuanda mühendislere çok ihtiyacı var olmadı en kötü diplomanı kiralarsın elektrik ve elektronik mühendisliğinde 2 tane diploma veriyorlar ikisini de kiraladın mı aylık beleşten 3,000TL gelir sonra da YouTube ile istediğin kadar uğraşırsın.
Bundan sonuç olarak neye geleceğiz okumazsak kolay kolay bir yere gelemeyiz. :D

Güldürme beni en gelişen ülkeleri arasındaymış :D

tayyonun uydurduğu şu yalanlara inanmayın herşey ortada görünen köy kılavuz istemez bu kadar basit.

Kpss yolunun içine girdim gördüm ben, o da tam kölelik, Alan dersleri çok ağır.

oturup kalın kalın İktisat Hukuk Muhasebe kitaplarını hatim etmen gerekiyor, bu çok yorucu inanın bana, ben yarıda bıraktım.

Çünkü memur olmak istemiyorum, memurluk yapacak adam değilim ben, çalışmayı seven biriyim.

En az 7-8 iş görüşmesine girdim, önce sınav yapıyorlar, sınavı geçiyorsun grup mülakatı, onu geçiyorsun bire bir mülakat, mutlaka birinde eleniyorsun.

Ha bunun sonunda da 5.000 maaş alacağınızı falan sanmayın, 1500 lira maximum 1700 lira veriyorlar. Gerçekten köle seçimi titizlikle yapılıyor.

Sevgili arkadaşım ben öğretmenim, youtube ile de doğal olaral ek gelir için uğraşıyorum.
Biliyorsun hemen hemen hepimiz kopya videolarla belirli kazanç elde etmeye uğraşıyoruz. Bu da doğal olarak youtube işini ilerisi meçhul bir hale sokuyor. Her an kanalımızın kapanması, adsensemizin banlanması vs gibi kabuslarla yaşıyoruz. Eğer dersen ki ben youtubeyi profesyonel düşüneceğim, kendime özgü videolar çekip belirli bir hayran (abone) kitlesi oluturacağım işte o zaman youtuberliği bir meslek olarak görebilirisin bence. Çünkü videonu izleyenler sırf senin video tarzlarını beğendikleri için izleyecekler ve bir dahaki videonun ne zaman çıkacağını merakla bekleyecekler. Buda izlenim ve kazanç devamlılığını getirecektir. Eğer bu tarz yapamam diyorsan eline mesleğini al, mümkün olan en iyi maaşınla, youtubeyi de kendini hasta edecek kadar yormadan ek gelir kapısı olarak gör derim...

Sevgili arkadaşım ben öğretmenim, youtube ile de doğal olaral ek gelir için uğraşıyorum.
Biliyorsun hemen hemen hepimiz kopya videolarla belirli kazanç elde etmeye uğraşıyoruz. Bu da doğal olarak youtube işini ilerisi meçhul bir hale sokuyor. Her an kanalımızın kapanması, adsensemizin banlanması vs gibi kabuslarla yaşıyoruz. Eğer dersen ki ben youtubeyi profesyonel düşüneceğim, kendime özgü videolar çekip belirli bir hayran (abone) kitlesi oluturacağım işte o zaman youtuberliği bir meslek olarak görebilirisin bence. Çünkü videonu izleyenler sırf senin video tarzlarını beğendikleri için izleyecekler ve bir dahaki videonun ne zaman çıkacağını merakla bekleyecekler. Buda izlenim ve kazanç devamlılığını getirecektir. Eğer bu tarz yapamam diyorsan eline mesleğini al, mümkün olan en iyi maaşınla, youtubeyi de kendini hasta edecek kadar yormadan ek gelir kapısı olarak gör derim...

Hocam kesinlikle haklısın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri