Para deyince akan sular duruyor

lgnd003

Kayıtlı Üye
Web sitesi
t.me
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık iki hafta önce bağımı kopardığım ve bana borcu olan bir arkadaşa forum üzerinden paraya ihtiyacım olduğunu, borcunun bir kısmını ödemesini talep ettim. Kendisi bana whatsapp üzerinden dönüş yaptı. Bana borcu olmadığını söyledi durdu. Kendisine 2014'ün ilk aylarında tam 3000 lira borç para verdim. Kendisi "istersen senet yapalım" demesine rağmen yılların hatrına senet yapmaya gerek yok verirsin olduğunda dedim. Bi kaç ay sonra ya da daha fazla bilemiyorum, hatırlamıyorum benden bi miktar daha borç para istedi. Youtube kanal açacağım, vps alacağım, düzenli çalışıp para kazanacağım dedi. Ben yine verdim. O para da nereye gitti asla sorgulamadım. Maddi durumum yerindeydi paraya ihtiyacım olmadı hiç istemedim. Ardından Ankara'da iş bulduğunu kız arkadaşının yanına gideceğini söyledi. Yine çıkardım verdim parayı. Bütün bu para akışını enpara üzerinden yaptım. Toplamda 5bin kadar oldu. Sene 2014'te alınan paranın sadece 750si 2016 Aralık'ta ödendi. 4250 duruyordu, ha geldi ha gelecek derken bizim aramız bozuldu 2-3 hafta önce. Alacağımı istedim diye kötü oldum durduk yere. Bana saydı durdu her şeyi. Ortak işimiz vardı ondan ayrıldı ben hiçbir şey demeden. Bu arkadaş bugün ciddi ciddi bana borcu olmadığını söylüyor. İki hafta önce borcunu ödeyeceğim diyen adam bugün nasıl böyle bir laf eder. Ödemeyeceğim dese inanın umurumda olmaz ama bu yaptığı gerçekten ayıp. Ben güvenmişim senet bile yapmadan 3bin lirayı çıkarıp vermişim gireceği hapisten kurtarmışım ama bugün kendisi bu parayı bana ödediğini iddia ediyor ve bu arkadaş forumdan biri. Cidden burada ifşa etmek istemiyorum yasaktır. Bu da böyle bir anımdır. Para cidden insanlar arasındaki ilişkiyi bozuyor. Bundan sonra kimseye borç para vermem.

Hocam hiç merak etmeyin,yaşadığımız Dünya'nın sistemi gereği her yaptığımız - olumlu ve olumsuz olaylar,davranışlar ; birgün kat ve kat fazlasıyla size geri dönüyor..

Buna Halk arasında ilahi adalet diyoruz....

O yüzden Allaha havale edin,hesabınız öbür dünyaya kalmadan er yada geç görülecektir...

Geçmiş olsun...

Tamamen kişisel fikrimdir, 3000 TL Vereceğim ve borcum yok diyecek.. ağzını yüzünü dağıtırdım hemde en acı şekilde...

hocam ne olursa olsun işinizi garantiye alıp senet alsaydınız iyi niyetimizi kullanıyorlar bu bizim suçumuz değil insanların suçu ama işte... Geçmiş olsun hocam

durum böyleyse ve kanıt varsa ifşa edin lütfen, o kadar ticaret yapıyoruz burada, kiminli işbirliği yapılmaması gerektiği hakkında forum üyelerine bir iyilik yapmış olursunuz ayrıca geçmiş olsun

selam hocam banada 5bin tl yollarmısınız :D

---------- Spam Engelliyici 21:21 ---------- Önceki Mesaj 21:20 ----------

ayrıca geçmiş olsun

Hocam kimse ifşa edin yarın birgün gene gelir forumdan başka birine yapar . geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Arkdaşların dedigi gibi kanıtınız varsa ifşa edin ki yarın başka biri güvenip parasını kaptırmasın.

Karakterini 3bin liraya satan biri hocam. Şaşmamak lazım böylelerinden her şey beklenir.

bilişim suçları gorusun ama hızmet veya ımza karsılıgı olmadıgında dolayı mahkeme sızden resmı belge ısteyebılır

geçmiş olsun hocam ortak iş yapmısınız madem tahsil etseydiniz bu güne kadar...3 yılda üstüne düşmemişsiniz o zamanlar sıkıştırsaydınız

Falanca kişi sana kötülük yapacak demişler.

Adam da demişki, Ben ona iyilik yapmadım ki?

- Deveye diken insanı Silen

Ve seninkiside artık enayilik olmuş 3 defadır ardı ardına vermişsin, oda vermezsen verme bize Milletimiz yeter demiş.

burada olmasa bile öteki tarafta hesaplaşırsınız, ALLAH her şeyi gören ve bilendir. ALLAH'a havale et.. Baba oğula iyilik yapmıyor artık borç vermiyor. Birine borç vericeksen bil ki o para gidecek, Hibe ediceksen ne ala. ama borç vs. boş. İyi niyetli olursun Enayi derler..

Geçmiş olsun yasal işlem başlatın demişlerde elinizde senet yok kendi rizanizla gondermissiniz, fatura yok , o parayı alamazsınız diye düşünüyorum ayrıca bura Türkiye çok zor ama yinede varsa avukat bu işlerden anlayan onlar yazarsa daha iyi olur

[MENTION=9224]mNote[/MENTION] nin multisi olabilir :D:D:D:D:D:D:D:D:D

İbrahim seni gördüm la satırları okuyunca :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri