Parasını faize koyan varmı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Niye ban kokusu geliyor kardeşim..Küfür mü ediyoruz birine ? Saygısızlık mı yapıyoruz ? Efendi gibi tartışıyoruz..

Eger multi degilsen 1 aylik üyelik ve 16 mesajla ne demek istdigimi anlamaman normal,
Bu forumda din ve siyaset isin icine girdiginde sonuclar hep ayni oluyor istisnasiz.Insallah bu konu istisna olur:)

olsa da yatırsak hocam :)
ama borçlardan nefes alamıyoruz..

faiz_haram--z1picljs.jpg

Burdan bunu nasil çıkardık dayandirdiğin yeri yazar mısın?
Ya çok cahilsin ya da Çok bilgili , bilerek milletin kafasini karistirmaya çalışıyorsunuz!

Kimsenin kafasını karıştırmaya çalıştığımız yok..Herkesin defalarca yazdığı gibi arkadaş bir soru sormuş ve altınada not düşmüş haram yorumu yazmayın diye..Buna rağmen burda yazarak tartışma yaratanlar değil biz mi milletin kafasını karıştırıyoruz ?

---------- Spam Engelliyici 13:41 ---------- Önceki Mesaj 13:38 ----------

Eger multi degilsen 1 aylik üyelik ve 16 mesajla ne demek istdigimi anlamaman normal,
Bu forumda din ve siyaset isin icine girdiginde sonuclar hep ayni oluyor istisnasiz.Insallah bu konu istisna olur:)

Multiden kastın daha önceden üyeliğin var mıydı ise yok ilk üyeliğim..Ayrıca din ve siyasetin konuşulmaması için yorum yapıyoruz bizde..

Kimsenin kafasını karıştırmaya çalıştığımız yok..Herkesin defalarca yazdığı gibi arkadaş bir soru sormuş ve altınada not düşmüş haram yorumu yazmayın diye..Buna rağmen burda yazarak tartışma yaratanlar değil biz mi milletin kafasını karıştırıyoruz ?

Evet :D

Bu tezine göre devleti yöneten adamların hiçbiri müslüman değil :D Her gün her saat farklı bir kumar oynatılıyor bu ülkede..Her şeyi dine yorarsan dünyada kendine müslüman olarak bakanların gerçek oranı %3 ü geçmez.

Kumar oynatılıyor içki satılıyor benzeri farklı işlerde yapılıyor bu tamamen sistemle alakalı insanların kafasının karışması çok normal.
Spam yapıyoruz nolacak kısmına yorum yapacak olursak (bende yapıyorum) telif hakkına takılmam bence mahsuru yok.
Laf olsun diye yorum yapan aslında günahla sevapta uzaktan yakından alakası olmayan insanların dışında. faiz haramdır diyenler varya işte onlar yorum yazmak zorunda. Neden? ahirette günaha şahit olmak istemezler.
En sonunda konu sahibinin sorusuna cevap verecek olursak. Senin istediğin cevap bende yok:) Neden konuya yazdın ozaman diyecek olan hazır cevap bıçkınlar olursa yukarıda cevabı yazıyor.

Arkadaş

&Lütfen faiz haram vb şeyler yazmayın :)

demiş ama başlık din dersine dönmüş. Herkesin görüşüne fikrine saygılı olmak gerek. Bunu bir gün başarırsak o zaman hayat daha güzel olacak.

Arkadaş fetva istememiş, ekonomik bir konuda danışmış ve özellikle belirtmiş "Faiz haram vb şeyler yazmayın" diye, belki kendisi de haram olduğunu düşünüyor, belki haram olduğuna inanmıyor, sonuç olarak parasını faize yatırmak istiyor. Haramsa da günahsa da hesap verilecek olan makam bellidir. Hiçkimsenin haddine değildir O'nun yeryüzünde avukatlığını yapmak.

Ha öte yandan sanarsın, başkalarının videolarından ekmek yiyen dahası başkalarının videolarına haksız şekilde flag, sahte telif vb bilimum saldırılar yapan biz değiliz uzaylılar...

Arkadaşlar Faiz haramdır diyenlere cevabım şudur ;

Bir bankadan kart alıyoruz ya da bir şey alıyoruz yılda 1 kez 100 tlden fazla geçiriyorlar bize, paranız varsa faizle atın. Faiz'in size ne kadar geçirdiyseler o kadar mesala faiz 200 tl geldi 100 tl size geçirdikleri fiyatı ödeyin. Kalan 100 TL ise bir yetime bağışlayın. Günaha girmezsiniz :)

Edit şahsi yorumum yapmayın günaha girersiniz.

İmzana cami için 1 tuğla koy linkini yapıştırmışsın ama faizi bırak kendinde kullanmayı hayırda kullanırsan iki kat günah olduğunu öğrenememişsin.

Y a arkadas nasıl sorunlu bir topluluguz adam bastan yazmıs faiz haram yazma diye sanki adam bilmiyormu haram oldugunu adam gibi birsey sormus bende merak ediyordum bu sorunun cevabını ama resmen konunu içine etmişssiniz hele biriside demişki helali harama cevirme :):):) sanki youtube parası anamızın ak sütü gibi helalde biz faiz kazanarak harama ceviriyormusuz gibi.
Ayrıca sen internetten film izle gir torente oyunları cek mp3leri indir kacak sitelerden ***** izle para vermeden gerci para versende günah ama :) sonra ee faiz haram cok komiksiniz vesselam bu arada sorunun cevabına gelirsek ben fon alıp degerlendiriyorum 100k ya aylık 500-600 gibi para veriyor banka hsbc

İmzana cami için 1 tuğla koy linkini yapıştırmışsın ama faizi bırak kendinde kullanmayı hayırda kullanırsan iki kat günah olduğunu öğrenememişsin.

Para yokki faize atalım ve bu güne kadar faiz yemedim. Sadece öneri yaptık, öneri yapınca önerdiğimiz şeyi illa yapmamız mı gerekiyor?

kardeşim bankanın size verdiği paranın faiz olduğunu kim söylüyor banka kar payı olarak nitelendiriyor siz faiz diyorsunuz bankanın önünden geçmeyin o zaman kafir olursunuz.

Konuyu merak ettim bilgi alırım belki dedim ama başlık " Faiz Haram mı " sanırım ya da okuma sıkıntısı çekiyorsunuz! Bu huy sizlerin içinize işlemiş sadece dini olarak değil her konuyu sayfalarca açılan başlık ile alakalı olmayan şeylere dönüştürüyorsunuz ! Din nasihat edin der tamam ama bir kişi yazar katılanlar beğensin arkadaşım hepiniz oraya birşeyler yazıp - ki yazmayın diye uyarılmasına rağmen - sevap mı topluyorsunuz kendinizce napıyorsunuz ?! Görende hepinizin ellerde yt için kamera , pclerde lisanslı parası ödenmiş full programlar , dinlediğiniz izlediğiniz filmler ... bunlara hep para verdiniz değil mi ? Bol sevaplı günler o zaman.

Polemiğe girmek istemiyorum kimseyle, birazcık düşünmenizi rica ediyorum o kadar ! Artık forumdan uzaklaşan uzaklaşana sonra kimse yardımcı olmuyor diyorsunuz...

Birazcik basiretle bakin arkadaslar adamin iki kurus parasi var parasi deger kaybetmesin diye yer ariyor bu devirde trilyonlarin yok sa eyer o getiri ancak parani korur faiz falan degil..

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

bazılarıda masallah elmacı guzeli satılmış ağa sanki faiz haramdır die onu mu soruyoruz ya yastık altımı yapsın adam parayı..

Bunca günaha giriyoruz zaten bide faizle katlanmasın diye faize yatırmıyorum para katlanırken günahlarda katlanıyor :)

Vay arkadaş konu faiz haramdır konusuna dönmüş,içkilerden alınan vergilerle imamların maaşları ödeniyor diyelim buda haram değil mi ozaman :D Siz şimdi burada özgün youtuber logonuz olmadığına göre çoğunuzun yaptığı spam da haram laf olsun diye konuşuyorsunuz boş boş arkadaşlar alınmayın yani :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri