Partner ödemeleri vergi talebi

jacksparrow45

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar Dün eve kağıt geldi vergi dairesinden
Aradım vergi dairesine çağırıyorlar covid nedeniyle ön bilgi verdiler aynen aktarıyorum müfettişin dediği şu YouTube'dan para kazanmış siniz bu parayı yabancı firmalar aracılığı ile almışsınız hatta adam dediki bu firmalar sizi sıralamada üst sıraya cikariyorlarmis velasil kelam 800-900 bin lira ceza gelecek gibi duruyor asıl sorun şu adsense vergisi için çağırılan bir arkadaş neden partnerleri ve yurtdışı bağlantılarını anlatıyor adamlara ayıp degil mi küfür mi edelim illa ben euroyu hesabıma aldığımda 3 lira idi şimdi 8-9 lira kur farkı nedeni ile kazandığımız dan fazlasını istiyecekler haftaya görüşmeye gideceğim yeniden bilgi yazayım size iyi ramazanlar

Parayı yabancı hesaplarda tutmak en mantıklısı daha sonra btc ltc ye çevirip o şekilde hesaba aktarılması gerek diye düşünüyorum. Geçmiş olsun

Birilerinin soylemesine gerek yok adamlar bakiyor her adsense odemesi alan adam buradan da almis basliyorlar o firmalari arastirmaya corap sokugu gibi yani...

Konuştuk arkadaşla uzun uzun telefonda biri adsenseye bakıyorsunuz neden diğerlerine bakmıyorsunuz diye şikayet etmiş olay ondan sonra patlamış. Ayrıca şunuda ekliyim tanıdığım bir mali müşavirle konuştum. Sizin şu ytpara diye bir site var ordan çoğu bilgiyi alıyoruz yardımcı oluyor bize dedi. Yani forumu dışarıya kapamamakta direnenlere selam olsun. Bu gidişte daha çoook incelemeler olur herkes yazdığına dikkat etsin yani.

Son düzenleme:
Bu moral bozukluğunda güldürdün valla :D

Teşekkür ederim. Allah yardımcımız olsun.

Devlet nasıl telefonlardan telsiz kullanım ücreti kesildiği gibi. Bundan sonra google üzerinden ödeme alan kişiler. Otomatik yıllık limit oranlarına göre otomatik kesinti uygulama metod uygulasın. Boşu boşuna youtuber iş yükü devlete iş yükü. Devamlı sıcak para akışı olur. Milletinde kafasında tilki sorular oluşmaz.

Teşekkür ederim. Allah yardımcımız olsun.

Devlet nasıl telefonlardan telsiz kullanım ücreti kesildiği gibi. Bundan sonra google üzerinden ödeme alan kişiler. Otomatik yıllık limit oranlarına göre otomatik kesinti uygulama metod uygulasın. Boşu boşuna youtuber iş yükü devlete iş yükü. Devamlı sıcak para akışı olur. Milletinde kafasında tilki sorular oluşmaz.

Aman hocam yüzde 15 de kaynağa kesinti eklerler durduk yere bir vergi daha çıkmasın.

Bir şeyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz burada vergi konusu var diye gelmiyor zaten gelmeye başladığı için konular arttı. En büyük bilgiyi yine bu konulardan alıyorsunuz. Başına gelenler bu konulara yazdığı için ulaşıp Bilgi edinebiliyoruz. 100 tane mali müşavir bulsan 1 tane bu gelirlerden anlayan çıkar. Kimsede hayrına seni dinleyip bilgi vermiyor. Kendi incelemem için 50 bin TL istedi mali müşavir ne garanti veriyorsun diyorum hiç bir şey dosya takibi dava takibi vs boş beleş şeyler. Başınıza gelince forum forum dolaşır konu ve bilgi ararsınız. Bir çok mali müşavir muhasebeci avukat ile görüştüm doğru dürüst bilgi yok. Yine bu tür konular üzerinden ulaştığım kişiler den bilgi edinerek Kazancımın 3/2 sini gider gösterebildim. Bu konular üzerinden kimse tespit edilemez. Edilmek istense önce bize ulaşılırdı.

Müfettişin önüne dosyan geliyor. Her şey içinde. İncelemler sırasında müfettişler partner girişlerini farketmiş olabilir. Bir ihbar da olabilir. Ama bunun sebebi bu konular değil. Diğer forumlar dada onlarca konu aktif şekilde konuşuluyor

arkadaşlar gidin görüşün giderlerinizi tespit edin anlaşın ana para + faizi size borç çıkarırlar ise
Vergi mahkemesine 30 gun ıcınde başvurun tahmini davanın sürmesi
2 yıl sürer ve o sırada illaki af çıkar ve sadece ana para taksitlendirmesi ile yırtarsınız.
vergi mahkemesine yapılan itiraz ile faiz işlemesi durur.

Aman hocam yüzde 15 de kaynağa kesinti eklerler durduk yere bir vergi daha çıkmasın.

Tamamen youtuberler özel yönetmelik çıkaracaklar. Google irlanda ödeme alan hesaplarda yıllık gelire göre % kesinti uygulanacak. Sadece fikir.

A) İnternet ortamında verilen reklam hizmetlerine ilişkin olarak , bu hizmet verenlere veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık edenlere yapılan ödemeler üzerinde %15.

Anladığım kadarıyla youtuber %15 kesinti uygulanması karar alınmış.Galiba bunu uygulayan mekanizma yok.

Resmi Gazete yayınlanan : https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/12/20181219-6.pdf

IzzLkD.png

BG0A5g.png

zf3zsB.png

Son düzenleme:
Tamamen youtuberler özel yönetmelik çıkaracaklar. Google irlanda ödeme alan hesaplarda yıllık gelire göre % kesinti uygulanacak. Sadece fikir.

A) İnternet ortamında verilen reklam hizmetlerine ilişkin olarak , bu hizmet verenlere veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık edenlere yapılan ödemeler üzerinde %15.

Anladığım kadarıyla youtuber %15 kesinti uygulanması karar alınmış.Galiba bunu uygulayan mekanizma yok.

Resmi Gazete yayınlanan : https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/12/20181219-6.pdf

IzzLkD.png

sntQNF.png

zf3zsB.png

Hocam niye sadece youtuberlere özel vergi çıkıyor zaten gelir vergisi ve kdv diye bir şey var senin söylediğin adamlara fikir olur ama olan bize olur zarar olur + 15 daha eklerler olur biter.

O söylediğin kazanılan paradan değil reklam verdiğin zaman ödenen stopaj yani google adwords'a reklam veriyorsan yüzde 15 stopaj yüzde 18 de kdv ödüyorsun onun yazısı o Cb bir şey yazıcak resmi gazetede geçicek ve uygulanmayacak ha :)

Parayı yabancı hesaplarda tutmak en mantıklısı daha sonra btc ltc ye çevirip o şekilde hesaba aktarılması gerek diye düşünüyorum. Geçmiş olsun

işte bu düşünce saçma aptalca, sen eninde sonunda parayı bitcoin borsasından banka hesabına aktarmayacan mı, yine herşey kayıt altına alınır olucak, ilerde yüze 99 bitcoin borsasından para alanlarıda vergi için çağıracaklar

Düşünsenize hem reklam verenden vergi alacak hem de bizden. Buyur burdan bak.

Ulan önceden yt yetkilileri takip ederdi burayı. Şimdi muşavirler müfettişler bile takip ediyor.

Müfettişler selams cınlırım:D:D:D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri