Robot, Kendi Varlığının Farkına Vardı. Sıkıntı Büyük

ilyas

Kayıtlı Üye
USA da yapay zeka çalışmaların da ilk kez bir robot'un kendi varlığının farkına vardığı gözlemlendi. yani ilk kez bir robot, insanoğlundan bağımsız olarak kendi hareketlerinin farkına varıp değerlendirme yaptı. hawking reis uyarmıştı uğraşmayın şu yapay zeka çalışmalarıyla insan ırkını bitireceksiniz diye. yapay zeka çalışmaları bu hızla giderse 100 yıl geçmeden terminatör filminde insanoğlunun yarısını yok eden yarısını da köleleştiren skynet isimli yapay zeka gerçek olacak gibi. eğer yapay zeka analitik düşünceyi yakaladıysa duyguları da ortaya çıkabilir belki aşıkta olur, sever sever sever.

ÜÇ ROBOTTAN BİRİ KENDİ VARLIĞININ FARKINDA
RPI araştırmacılarından Selmer Bringsjord, buna benzer bir testi üç robotla gerçekleştirdi. İki robotun konuşma yeteneğini kapatan araştırmacılar üç robota da aynı soruyu sordu: “Aranızdan hangisi hâlâ konuşabiliyor?” İki robot da bu soruya “Bilmiyorum” yanıtını verirken sadece bir tanesi bunu başarabildi. Kendi sesini duyunca hâlâ konuşabildiğini anlayan robot, “Tamam, şimdi biliyorum” dedi.
Bir insan için çok basit gibi görünen bu durum, bir robot için oldukça zor. Robot soruyu dinlemeli, anlamalı, ardından kendi sesinin ‘bilmiyorum’ deyişini duymalı, diğer robotların sesinden farklı bir ses olduğunu anlayarak bunu tanımalı, ardından orijinal soruyla bağlantıyı kurarak sonuca varmalı ve hâlâ konuşabildiğini anlamalı.
MAKRO FELSEFİ PROBLEMLERİ ÇÖZEBİLİR
Robotlarla yapılan bu testin sonucu, insanlar için umut vaadediyor. Buna göre, yıllarca çözülmeyi bekleyen felsefi problemlerin robotlar tarafından çözülebileceği öngörülüyor. Sonoma State Üniversitesi’nden John Sullins, bunun çok doğru bir adım olacağı kanısında.
Geçtiğimiz yıl Rus ve Ukraynalı iki bilgisayar mühendisinin geliştirdiği yazılım, Turing testini geçen ilk yapay zeka olmuş ve Eugene Goostman karakteriyle sorulara verdiği yanıtlar sonucu kendisinin 13 yaşında bir insan olduğuna ikna etmişti. (Sözcü)

Hawkingten sonra Bill Gates uğraşmayın şu yapay zekayla diye uyarmıştı. aklın yolu bir.
smile.png

Bill Gates is worried about artificial intelligence too - CNET

-fae5d7a2-6751-4d49-847a-954c851c3147.jpeg

En sevdiğim konu yeminle şu yapay zeka.Biraz mantıklı düşününce insan komplo üstüne komplo üretiyor. :D

sen uyurken gidip kendini gizlice şarj ederek :D

---------- Spam Engelliyici 19:07 ---------- Önceki Mesaj 19:06 ----------

benim prize takıp şarj ettiğim şey nasıl beni imha edicek ki

Ben, Robot filmi gibi olacak heralde durum tam konuya uygun bir film izlemeyenler varsa öneririm

[MENTION=8007]Hamburger[/MENTION] sen bu şekilde düşünüyorsan ,sanırım bu robotlar dünyayı tahminimden daha hızlı ele geçirebilir.:D

[MENTION=8007]Hamburger[/MENTION] sen bu şekilde düşünüyorsan ,sanırım bu robotlar dünyayı tahminimden daha hızlı ele geçirebilir.:D

ya sarjsız robot icat edilirse belki de yapıldı :D benzinlisi var lpglisi var varda var

şarz olayını çözerlerse sıkıntı büyük :D

Seni pirizdeki şey imha edebiliyorsa emin ol pirize taktığın şeyde imha edebilir

mizah yaptım :D sakin olun. yoksa ben de meraklıyım bu konulara.

@Brkngn

aga önce tatlı tatlı başlar sonra aşağıda ki duruma döner :D

terminator_fading_eyes_by_jkno4u.jpg

skynet projesini er yada geç işler hale getirecekler. çünkü onlara askeri güç lazım. kusursuz askeri güç. abd her zaman 1 adım önde olmak isteyecek. buda insanlığın felaketi olacak.

bu arada robotlar belki sever demişsin. adı üstünde yapay zeka. zeka ile duygu farklıdır. o yüzden robotlarda duygu olmaz. sadece ölüm saçacaklar :)

Ne yani Transformers vakası gerçeğe mi dönüşüyor yavaş yavaş.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri